Şimdi Ara

Masaüstü Performans Düşüşü hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 ay öncesinde bir kasa topladım özellikleri ;

İşlemci : i7 7700k
    Ekran Kartı : Gigabyte GTX 1050TI
    Ram : 16 GB 2400 MHz
    Ana Kart : Asus Prime Z270-P
    Hard Disk : GALAX SSD 240GB (windows kurulu)
    Hard disk 2 : 1TB Seagate 7200 RPM
    İşlemci soğutucu : Xigmatek Janus
    Kasa : Thermaltake 650W

Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum bilgisayarı ve bir problem yaşamadığımı söyleyebilirim.

Lakin geçenlerde İşlemci sogutucusunu yeni taktım sisteme. Xigmatek olanı.

AI suite'den işlemcinin sıcaklığını boşta incelerken bazı zıplamalar dikkatimi çekti ve oyuna girip denemek istedim. Oyuna girdiğimde (CS-GO) lobide aldığım 600-700 fps nin 80-90 lara düştüğünü gördüm ve windows iconu aşırı derecede takıldığını farkettim. Bu arada işlemci derecesine baktım lakin aşırı bir yükselme göremedim. Zaten grafikler tanımlı, dereceyi görünce direk RPM'ler zıplıyor. Benim anlamadığım bu işlemci soğutucusunu taktığım zamanda da bir performans düşüşü yaşamadım ama bir anda böyle birşey gerçekleşti. Windows'daki tarayıcım arayüzüm hepsi kasmaya başladı. Ben bunu işlemci soğutucusuna verdim lakin sistemsel bir problem olduğu ortada.

Bu problemi nasıl kontrol eder nasıl giderir ve bir daha olmaması için nasıl bir yol izlemeliyim?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Sadece oyun sırasında sıkıntı olsaydı ekran kartı sürücüsü kaynaklı diyecektim çünkü Nvidia son dönemde çıkan sürücülerinde sıkıntı var. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarda oyunlar sırasında hatta oyunların açılışları sırasında ciddi performans düşüşü yaşatıyor. Fps düşüşü bundan kaynaklı diyecektim ama Windows'daki tarayıcı arayüzü de kasmaya başladı demişsiniz o sebeple sizin sorun daha farklı görünüyor. Tabi bu arada diğer sorundan ayrı olarak CS-GO lobide aldığınız 600-700 fps'nin 80-90 lara düşmesi yine ekran kartı yazılımı kaynaklı olabilir. Yazılımı silip nvidia sayfasından tekrar indirip kurun veya GeForce Experience üzerinden tekrar kuracaksanız da Hızlı Kurulum yerine Özel Kurulum seçeneğini seçip ardından kısa bir işlemden sonra çıkacak ekranda yer alan ve yanında Temiz Kurulum yazan kutucuğu işaretleyip öyle kurun. Fps değeriniz tekrar 600-700 seviyesine çıkacaktır. Tabi başka sorun yoksa. Bir bunu deneyip sonucunu yazın derim.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Dediklerinizi yapmadan önce bilgisayarımın kendine geldiğini farkettim. Nasıl olduğunu bilmiyorum lakin şuanda stabil düzgün bir şekilde çalışıyor arayüz kasmalarıda gitmiş durumda.
    Ama ben yinede dediğinizi yaparak düzenlemeyi tamamladım. Tekrar o fpslere çıktığını gördüm.

Teşekkür ederim. Saygılarımla.
  • justclaw kullanıcısına yanıt
    Umarım bir daha tekrar olmaz. Geçmiş olsun.
    Peki bu sıcaklıklar normal midir sizce bu sisteme göre.
    Akşam yaptığım benchmark'ın sonucu
    Masaüstü Performans Düşüşü hk.Masaüstü Performans Düşüşü hk.Masaüstü Performans Düşüşü hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justclaw -- 19 Aralık 2017; 9:42:28 >

Birinci resimde ne yazıyor anlamadım çünkü o seviyede ingilizcem yok. 2 resme gelirsek orada işlemci için 0.35 ana kart için 29 derece demiş. Son resimde de sıcaklık ile alakalı bilgi göremedim.

2 numaralı resmi dikkate alırsak değerler normal gibi ama benchmark testlerinde benim bildiğim yük altındaki sıcaklıkta ölçülür ve onuda yazar. Burada onla ilgili bir sonuç göremedim.
    kısaca 1.fotoğrafta
    CPU sıcaklığınız belirlenen maksimum limitin üstünde diyor. CPU fan montajınızı kontrol edin ve tekrar deneyin diyor.

3.fotoğrafta da
    bu değer, CPU'nun tükettiği her 1 watt'lık güçte CPU sıcaklığında ki artışı gösterir. Düşük bir değer, ASUS Fan Xpert 2+ ile elde edilebilecek iyi bir CPU soğutma ortamını gösterir.(Google Translate)

Raporu vardır illaki bunun ama göremedim.
  • 1. Fotoğrafta onu diyorsa bir sorun var o vakit. Bu arada bu testi hangi yazılım ile yaptınız ve kaç dakika sürdü. Asus diye bir şey görünüyor o uygulama ile mi yaptınız.
    Asus'un kendi programı. AI Suite 3 diye geçiyor ismi. Fan Xpert diye bir program ile birleştirmişler. Yaklaşık 5-6 dakika sürmüştür sanırım başında beklemedim emin değilim.
    Merhaba.

Tekrar yaptığım test 5 dakika civarında sürdü. Yukarıdaki uyarıları vermedi bu sefer lakin bir değer verdi 1.07 W/°C gibi bir değer. Bu nasıl yorumlayacağım hakkında bir fikrim yok malesef
    1.07 W/°C ben de yorum yapamayacağım. 1.07 W/°C ne anlama geliyor anlamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.