Şimdi Ara

Masaustune Mac OS x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende macbook pro var. Ancak evdeki pcye de Mac OS x yuklesem ne derece uyumlu olur ?

Asus X99 Deluxe anakart
    64 GB 2400 MHz ram
    I7 5960x islemci
    2x 8gb gtx1070 gpu
    Sound Blaster zxr pcie sound card

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam, canavar gibi sistem olur, ama sorunları ile birlikte olur.

Önce şu sayfadan donanımınızı bir inceleyin:https://www.tonymacx86.com/buyersguide/march/2016

Şu anda Core2 Duo / 2x2 GB DDR2 800 MHz RAM / 9600M GT'li bir laptopta Sierra 10.12.2 ve Core i5-6402P/ 4 x 8 GB DDR4 2400 MHz RAM / Gigabyte Ga-Z170-HD3P anakart / Radeon HD 5870 1 GB GDDR5 ekran kartlı bir PC'de El Capitan 10.11.6 yüklü ve kullanıyorum.

Sorunlara gelelim:
    0 ) Hackintosh'ta olay kısaca şu: İşletim sistemini doğrudan çalıştıramıyorsun, araya önce bir bootloader yükleniyor. Bu bootloader ( ki Clover kullanman en doğrusu, hoş zaten ikinci bir seçenek daha var, fazlası yok) Mac OS'e mevcut donanıma yakın bir donanıma sahip olduğunu söyleyerek, onu kandırıyor. Otomatik seçim istemezsen, hangi "system definition" istiyorsan onu seçebiliyorsun, sana kalmış. Cihaz açıldığında önce Clover ekranı geliyor, oradan Mac yada windows partitionı seçip cihazı başlatıyorsun.

1) X99 serisi anakartlar için çok fazla kaynak yok, Tonymacx86'yı bir taramak lazım.

2) İşlemcinde dahili grafik yok, haliyle harici kart kullanman gerekiyor - hoş Intel dahili grafiklerin bile hepsi desteklenmiyor.

3) GTX 1070 serisi ekran kartları için maalesef şu an için destek yok, yani bırakın ikisini bir arada, teki bile çalışmıyor. Ben 4 aydır filan takip ediyorum, durum hala "kısmetse olacak" şeklinde. Şahsen evde duran eski ATI HD 5870 1 GB'ı taktım, otomatik gördü Mac OS ve canavar gibi çalışıyor. Geçici olarak NVIDIA'cı isen şu kartlardan birinihttps://www.tonymacx86.com/threads/nvidia-releases-alternate-graphics-drivers-for-macos-sierra-10-12-2-367-15-10-25.209714/, ATI/AMD ci isen şuradakilerden tablonun Known Issues sütununda None yazanlardan birini takman gerekecek:https://www.tonymacx86.com/threads/radeon-compatibility-guide-ati-amd-graphics-cards.171291/

4) Ses kartını unut gitsin, anakartın ses kartını kullanmak gerekecek, onu da VoodooHDA kextleri ile çözeceksin muhtemelen.

5) USB'lerini unut, Hackintosh'ta en sorunlu kısmı USB zaten - dün bir arkadaşıma laptopa ve desktopa kurduğum Hackintoshlardaki USB problemlerini anlatıyordum, o da bana "zaten Mac'lerin en büyük problemi bu, ancak çok düz USB cihazlar çalışıyor, gerisini kullanamıyorsun, Apple çok zorlanıyor" dedi. Okuduğum kadarı ile normal PC'lerde USB bilgisi BIOS/SMBIOS/ACPI üzerinden okunurken, Apple bir takım sebeplerden dolayı bu bilgilere göre çalışmayı becerememiş, sonunda 10.11+ serisinden başlayarak kendi özel yöntemini geliştirmiş. Bunun üzerine bir de "system definition" işin içine girince fiili durum şu oluyor : Diyelim senin anakartta X adet USB 2.0, Y adet USB 3.0 port var; Mac OS bunların ancak system definition'da olan kadarını yani ( X-n ) USB 2.0, (Y-m) USB 3.0'ını görüyor. Onlarında system definitiona benzetebildiklerini görüyor.

Sonuç şu: mesela benim laptopta 3 tane USB portu 2.0 var, daha önce MacBook 6,1 şimdi ise iMac 10,1 system definition kullanıyorum - her ikisinde de sadece tek bir USB portunu görüyor. Bu porta takmak için 4'lü USB çoklayıcılardan iki tane aldım, biri kaliteli bir marka, diğeri markasız- sadece markasız olanını görüyor, ona da 4 tane USB bağlıyorum, çalışıyor. En son laptopun PCMCIA ExpressCard 54 slotuna takılan ve 3 x USB 3.0 portu veren bir kart aldım, Fresno Logic chipli, onu gördü, çalıştı, bende sevindirik oldum, artık 4 tane USB portum oldu. Aldığım kartı "çıkıntısız" olanından aldım, daha önce aldığım "çıkıntılıyı" ne halt edeceğim bilmiyorum. Fakat ( şimdiye kadar okuduklarından bu fakat nerede kaldı diye sormuş olmalısın ), PCMCIA portu öyle USB portları gibi 5V / 1A çıkışı veremiyor; 3.3V / 0.8A gibi bir şey veriyor - netice ? Harici HDD/SSD/optik sürücü gibi güç beslemesi gerektiren cihazlar çalışmıyor, ancak düşük güç tüketimli olanlar çalışıyor; bağlanan 3 flash diskten ikisi 3.0 ise bunlardan biri görülmüyor, buna rağmen doğrudan iki porta takıldığında çalışmayan harici sürücü, PCMCIA kartın tek bir portuna 4 portlu USB 2.0 çoklayıcı takıldığında gereken gücü alıyor ve çalışıyor, falan...

Buna ek olarak, Apple en fazla 15 tane USB portu tanıyormuş, yeni Intel anakartlarda ise bu 30'a kadar çıkıyormuş, bunun için kiminde çalışan kiminde çalışmayan fixler var. "Hocam ne 30'u benim anakartta 15 tane bile yok" diyebilirsin, ama o öyle olmuyor işte, nasıl oluyorsa oluyor, senin portların bir kısmı 15 adedin içerisinde, bir kısmı ise dışarısında olarak "algılanıyor".

6) Kablosuz ağ kartı şart, o da hepsi olmuyor, bir kaç tanesi var; Tonymac86 linkinde tavsiye edilenler var, ama sen şundan şaşma :https://forum.donanimhaber.com/tp-link-wireless-dual-band-pci-express-adapter-tl-wdn4800--122214036#122214036 Olabilecek en sorunsuz ağ kartı. Memlekette sıfırı bulunmuyor diye burada açılan bir ürün üzerine bu foruma üye oldum, sonra geçenlerde bu sıfır ürünü görünce bir tane daha aldım, yukarıdakilere rağmen hala Hackintosh yapacağım diyorsan, hemen bu arkadaşla temasa geç, kaldıysa hemen al. Yoksa hayatın bu kartı aramakla ve yurtdışından getirtmeye çalışmakla geçer.

Senin anakartta dahili wireless ac + bluetooth varmış - tahmin edebileceğin gibi onlarda iptal, kullanamayacaksın.

7) Harddiske kurulum yapacaksan kafadan vazgeç, işletim sistemi diski olarak Samsung 850 Evo SSD'den aşağısı kesmez. Ben ikisini de 250 GB 850 Evo'lara kurdum, gayet memnumum. Zaten SSD alacaksan 850 Evo ilk, 750 Evo ikinci tercihin olmalı, geriye kalan tüm SSD'lere vereceğin para boşa gidecektir. Forumda ikinci el parça kısmında gayet makul fiyatlara 850 Evo satan arkadaşlar var, şahsen ben onlardan çok sayıda alışveriş yaptım, güvenilir arkadaşlar var. İlgilenirsen bir ikisini tavsiye edebilirim.

8) Paragon'un HFS/NTFS geçisi için driver yazılımları var, ilgilenirsen linklerini veririm, böylece Mac ve Windows partitionlarındaki bilgilere sorunsuza yakın bir şekilde ulaşabilir, veri transferini yapabilirsin.

9) Tüm bu sorunlara rağmen hala yüklemek istersen, technopat'ın RAW imajları ile kurmanı öneririm; sende orjinal MAc olduğu için kurulum USB'sini orada hazırlayabilirsin, kaynaklar çok bu konuda, ama bende olamdığı için RAW imajdan kurmam gerekti, en iyi Technopat'ın imajları çıktı.

10) Clover'a şu başlangıç parametrelerini yazmayı unutma: "-v -dart=0 npci=0x200 -rootless=0". İlk başarılı açılıştan sonra "-v" yi silebilirsin, ama o zamana kadar debug amaçlı çok işe yarıyor. Yukarıdakilere ek olarak ekran kartın ile ilgili parametreleri yazman gerekecek, o ise ekran kartına bağlı olduğu için bir şey söyleyemiyorum.

Okuduktan sonra başka bir sorun olursa yardım etmeye çalışırım.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adonmez234 -- 25 Aralık 2016; 5:42:46 >

• Anakartına tekrar bakınca dahili Wireless ac özelliği olduğunu gördüm, eğer kartın çipi Broadcom Atheros'un desteklenen bir versiyonu değilse - ki muhtemelen değildir - Wireless'i değiştirmen gerekecek, önceki mesajımdaki kartı öneririm. İlla Wireless ac olsun dersen, şu üç karttan birini bulman gerekecek:

https://www.amazon.com/dp/B00TQEX7AQ/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8
    https://www.amazon.com/dp/B00RL4A314/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8
    https://www.amazon.com/dp/B0159222VS/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8

• adonmez234 A kullanıcısına yanıt
    SSD olarak bundan var. SSD'nin de mi uyumlu olani olmayanlari var ?

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00UHJJQ3Q/ref=ox_sc_saved_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A8Y74GVD15XGJ

• Evet var. Kısaca senin Intel SSD 750 bırak işletim sistemini kurmayı, disk olarak tanınmıyor bile.

http://forums.macrumors.com/threads/question-regarding-intel-750-400gb-ssd.1881464/

Çok üst düzey bir PC'in var, bende de daha önce hiç görmediğin bir test yazılımı var - Windows ve UEFI ortamında donanım testi yapıyor. Bir deneme testi yapmaya ne dersin? İlgilenirsen PM at hocam.

Selamlar.

• i5 4670k
    gtx760
    corsair ssd(hatırlamıyorum modeli)
    8 gb ram
    z97 g3 anakart

İnternete kablolu bağlanıyorum. Sierrada ses sorununu çözemedim el capitan kullanıyorum ses sorunsuz fakat bilgisayar uyku moduna geçtikten sonra açınca ses gidiyor. Usb 3 kafasına göre çalışıyor usb 2 kullanıyorum. Fazla bir sıkıntım yok ama size önermem çünkü macbook ile masaüstünü pek uyumlu bir arada kullanabileceğinizi zannetmiyorum. Apple nin bazı servisleri çalışmıyor çünkü.
  • Lenovo 3000 N500 4233-6QG laptop, windows etiketsiz satılan modeline Lion 7.2 kurdum Bluetooth harici herşey 4 USB, Nvidia GeForce 9300M GS, ethernet, (Lenovo Bios TAKİ WiFi whitelist i modifiye ettikten sonra) Broadcom 4311 WiFi mini PCI ve tabi ki ses çalışıyor. Chameleon Bootloader kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac Os X Exfat HDD sorunu !
    11 yıl önce açıldı
    Mac os Resim goruntuleyicisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maşallah...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.