Şimdi Ara

Mass Effect %100 Türkçe Yama [Yamanın yeni versiyonu ve dlc çevirileri eklendi] (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.384
Cevap
53
Favori
60.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekran kartının denetim masası ayarlarından mass effect için anti aliasing ayarını "uygulama kontrolünde"ye getirirseniz sorun çözülecektir muhtemelen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yamayı yükledim oyundaki yazıların hiçbiri gözükmüyor..
  • sanırım söylediğiniz ayar buradan yapılıyor, peki hangisi tam olarak?

• BodyBeast kullanıcısına yanıt
    Bendeki ayarlarda sendekinden farklı olanlar şöyle:
    1-Doku süzme-negatif LOD : genel ayarları kullan(izin ver)
    2-Doku süzme-trilinear : genel ayarları kullan (açık)
    3-eşyönsüz süzme: uygulama kontrolünde
    4-kenar yumuşatma-ayarlar : uygulama kontrolünde
    5-kenar yumuşatma-mod : uygulama kontrolünde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilgin için teşekkürler, yazdığın ayarları deneyeceğim...@Estelll
  • verdiğiniz ayarlar işe yaradı tekrar çok teşekkürler
  • BodyBeast kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, iyi oyunlar. Bende de aynı sorun vardı yabancı bir forumda bulmuştum çözümünü. İşe yaramasına sevindim.

• Evli ve 5-8 yaşlarında iki çocuk sahibi biri olarak foruma herzaman giremiyorum. Mass Effect için Türkçe yama çalışmanızı bazı nankör ve kendini bilmezlerin aksine sabır ve memnuniyetle bekledim ve sayenizde mutlu sonu gördüm. Emeği geçen herkese kendi adıma teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Bir arkadaşın bağış teklifine böyle bir niyetiniz olmadığı şeklinde cevap vermişsiniz fakat ben de böyle bir büyük emeğin karşılığı olamayacak kadar büyük olmasada kendi adıma sizlere çorbada bizimde payımız olsun, en azından o uzun çalışma saatlerinde tükettiğiniz çay, kahve, meşrubat vsnin bir kısmını da olsa ısmarlamış olmak adına bağışta bulunmak isterim. Böyle bir fikir değişikliğine giderseniz diye konuyu takipteyim. Bu tarz, hikayesi olan bir oyunu sayenizde anlayarak oynamanın hazzını yaşattığınız için sizlere tekrar ve tekrar teşekkür ederim.Elleriniz ve gözleriniz dert görmesin.

• Tesekkurler
  • Emeği geçenlerin hepsine çok teşekküre ederim ellerinize sağlık bizlere bu yamayı hazırladığınız için :)
  • Arkadaşlar merhaba. Normalde bu zamana kalmadan çoktan yamayı tamamlamış ve sizlere sunmuş olmam gerekirdi ama benden kaynaklanan nedenlerden ötürü tam sürüm biraz gecikti.

Dragon Age 2 çevirisine çok az katkı verebildim. Ben hariç bütün arkadaşlar çok güzel ilerliyor o konuda.

Bu işlerden sıkıldığımı fark ettim. Mass Effect'i çevirmekteki motivasyonum oyunu fazlasıyla sevmemden öte geliyormuş. Bunun gibi ve bir de özel nedenlerden ötürü bir süre bu işlere ara vermeye karar vermiştim. Bu süre zarfında biraz oyun oynadım, biraz arkadaşlarımla zaman geçirdim filan derken artık yamayı tamamlamak üzere ciddi olarak işe koyuluyorum. Yamayı eksiksiz olarak ve bir kere sizlere sunacağım. Sonra oyun çevirisi yapmayı bir kenara bırakıyorum. Bari ilk ve son yama işim güzelce tamamlansın ve önüme bakayım istiyorum.

Açıkçası yamayı beta olarak çıkardığım için pişman oldum. Çoğu kişi yamadan memnun kaldı ama aceleye getirmekten bazı noktalarda çok canımı sıkan hatalar olduğunu gördüğüm için şimdi biraz daha titiz bir çalışma yaparak içim rahat olacak şekilde yamayı sizlere sunacağım. Bu arada Mass Effect 2'nin eksik kalan kısımlarını da tamamlayıp sizlere sürpriz yapacaktım ama o oyunda Türkçe karakter desteği olmadığı için 5-6 günlük bir denemeden sonra çevirisini yapmak zor geldi ve ondan da vazgeçtim.

Anlayacağınız üzere genel bir sıkılma hâli yaşıyorum. Olmayınca olmuyor.

Neyse çok uzattım. Bu yamayı tamamlayacağım ama başka bir yama çalışmam da olmayacak. Bu süre zarfında başından beri olumlu-olumsuz görüşlerini düzgünce dile getiren ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürler.

Herkese iyi geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: evilhuman

Arkadaşlar merhaba. Normalde bu zamana kalmadan çoktan yamayı tamamlamış ve sizlere sunmuş olmam gerekirdi ama benden kaynaklanan nedenlerden ötürü tam sürüm biraz gecikti.

Dragon Age 2 çevirisine çok az katkı verebildim. Ben hariç bütün arkadaşlar çok güzel ilerliyor o konuda.

Bu işlerden sıkıldığımı fark ettim. Mass Effect'i çevirmekteki motivasyonum oyunu fazlasıyla sevmemden öte geliyormuş. Bunun gibi ve bir de özel nedenlerden ötürü bir süre bu işlere ara vermeye karar vermiştim. Bu süre zarfında biraz oyun oynadım, biraz arkadaşlarımla zaman geçirdim filan derken artık yamayı tamamlamak üzere ciddi olarak işe koyuluyorum. Yamayı eksiksiz olarak ve bir kere sizlere sunacağım. Sonra oyun çevirisi yapmayı bir kenara bırakıyorum. Bari ilk ve son yama işim güzelce tamamlansın ve önüme bakayım istiyorum.

Açıkçası yamayı beta olarak çıkardığım için pişman oldum. Çoğu kişi yamadan memnun kaldı ama aceleye getirmekten bazı noktalarda çok canımı sıkan hatalar olduğunu gördüğüm için şimdi biraz daha titiz bir çalışma yaparak içim rahat olacak şekilde yamayı sizlere sunacağım. Bu arada Mass Effect 2'nin eksik kalan kısımlarını da tamamlayıp sizlere sürpriz yapacaktım ama o oyunda Türkçe karakter desteği olmadığı için 5-6 günlük bir denemeden sonra çevirisini yapmak zor geldi ve ondan da vazgeçtim.

Anlayacağınız üzere genel bir sıkılma hâli yaşıyorum. Olmayınca olmuyor.

Neyse çok uzattım. Bu yamayı tamamlayacağım ama başka bir yama çalışmam da olmayacak. Bu süre zarfında başından beri olumlu-olumsuz görüşlerini düzgünce dile getiren ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürler.

Herkese iyi geceler.
    eline sağlık sayende seriye ilk oyunu da anlayarak oynama fırsatımız oldu. ve seriyi tamamlandık bitirdik, hayatında başarılar.

• evilhuman kullanıcısına yanıt
    Açıklaman üzdü be kardeşim.Buruk bir sevinç oldu.Yine de unutma ki seni herkes güzel hatırlayacak.Belki bir gün geri döner ve bizi yeniden çevirilerinle mutlu edersin.Hayatında her şey gönlünce olsun, kral adamsın vesselam...
  • ramses64_79 kullanıcısına yanıt
    BaTDeM kullanıcısına yanıt
    Bu çok değerli yorumunuzu yeni gördüm, kendim ve ekibimiz adına teşekkür ederim. Belli ki siz de benim gibi köklü oyunculardan birisiniz ve belki de benden yaşça daha büyük olabilirsiniz. Aile kurmanıza rağmen, oyun sever geçmişinizi ardınızda bırakmamış, bununla birlikte sabırla ve anlayışla yamanın yayınlanmasını beklemişsiniz. Sizin gibi bir oyundaşı mutlu edebildiysek, ne mutlu bizlere...

Her ne kadar yamanın düzgün olması için uğraşıyor olsam da, bu işe hobi olarak giriştim. Tabii oyun çevirmeyi hobi edinme arayışım bu yamayla beraber son bulacak. Bu oyunu çevirme isteğim sadece kendisini çok sevdiğim içinmiş. Birkaç başka yama girişimimden sonra çok da zevk almadığımı görünce bunu anladım. Bağış gibi bir beklentim yok. Tam sürümde de olmayacak. Mass Effect üçlemesi içinde en baba hikâye bu oyundaydı ve dosya yapısının gıcıklığından ötürü sonraki iki oyun çevrilmişken, bu oyuna kimse el atmamıştı. Yamayı yaparken İnternet ortamında bazı arkadaşlarla da tanıştım. Onlar da zamanında bu oyuna yama yapmak istemişler ama dosyalar yüzünden yapamamışlar. Bu aşamada Türkçe yama denildiğinde akla ilk gelen adlardan KarapathiaN (Ömür Abi) bize yardım elini uzattı, biz de bilgimiz, birikimimiz ve zamanımız yettiğince bir şey yapmaya çalıştık. Böylesine kaliteli bir oyunun yabancı dili yeterli olmayan oyuncu arkadaşlarımız için dilimize çevrilmesi gerekliydi. Biraz da ülkemizde bu oyunun değeri pek bilinmiyor diye düşünerek, dertsiz başıma dert aldım. =) Sonuçta, sizin gibi insanların veya genç arkadaşlarımızın bir teşekkürü ve manevi desteği yeter. Bağış konusunu burada noktalayalım. =) Ve bir kere daha Ömür Abi'mize ve en az benim kadar çeviriye katkı veren Umut (Estelll) kardeşime teşekkürler.

@BaTDeM: Rica ederim, teşekkürler. Bir dönem mesaj kutum destek mesajlarıyla doluydu, dediğiniz olayı yaşamış kadar oldum ve benim için güzel bir deneyim oldu.

Ve geriye kalan herkese teşekkür ederim. Tam sürüm için çalışmalarım devam ediyor ve bilmenizi isterim ki, yakın zaman içinde tam sürüm gelmeyecek. Çünkü betada gördüğüm hatalardan sonra bir kere daha aynı şeylerle karşılaşmak istemediğimden, biraz daha titiz bir şekilde hataları gidermeye çalışıyorum. Bunu tam sürüm gelecek diye yamayı denemeyen ama daha fazla beklemek istemeyen arkadaşlar için söylüyorum. En azından ana hikâyeyi görmeniz açısından bence boş zamanınızda yamayı bir deneyin. Tam sürüm geldiğinde yamayı da beğendiyseniz zaten oyunu didik didik edersiniz.

Herkese iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 19 Ekim 2018; 21:45:42 >

• @evilhuman, hocam büyük bir iş yaptınız, elinize sağlık. hayatta giriştiğiniz her iş böyle başarılı şekilde sonuçlansın.

oyunu oynayan arkadaşlardan acaba windows 10 üzerinde oynayan var mı hiç? w10 bazı eski oyunlarda sıkıntı yaşatabiliyormuş, bu oyun da onlardan birisi mi?

• tr yama çıkmadan önce meuitm ile win10 da oynamıştım. Steam sürümünden bahsediyorum pek bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
  • teşekkürler hocam, meuitm nedir bilmiyorum ama bendeki de steam versiyonu. herhalde sıkıntı çıkmaz bende de.

• texture modu texturelari çok daha kaliteli hale getiriyor
  • anlaşılan kullanışlı bir mod. oynayacağım zaman tekrar sorar detaylıca öğrenirim inşallah. cevap için teşekkürler :)

• evilhuman kullanıcısına yanıt
    Asıl ben teşekkür ederim Doğukan abi. Bu projede yer almaktan ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Şu yamaya katılmadan önce ne zaman Mass Effect oynasam, hikayesine hayran kalıp bunu birileriyle paylaşmak isterdim. Ama Türkçe olmayınca kimseye oyna diyemezdim. Kendim yapmak istesem, dil bilgim olsa da teknik bilgim olmadığından elim kolum bağlıydı. Uzun bir süre belki ciddi bir girişen olursa yardım etmek için umutsuzca googleladım durdum "Mass Effect Türkçe yama" diye. En sonunda "olacağı yokmuş" deyip vazgeçmiştim. Bu yüzden Youtube'daki tanıtım videosunu şans eseri gördüğümde yaşadığım sevinci tarif edebilmem mümkün değil. Keşke daha erken denk gelseymişim, ben gördüğümde proje başlayalı birkaç ay olmuştu. Ama birazcık geç de olsa katılmaktan ve bir parçası olmaktan onur duydum. Bu yüzden başta sen olmak üzere bu yamanın yapılabilmesini mümkün kılan herkese tekrar teşekkür ederim. Mass Effect'in bir Türkçe yamasının olması, benim oyun dünyasıyla ilgili en büyük hayallerimden biriydi ve sayenizde gerçek oldu.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.