Şimdi Ara

Mass Effect 3 (2012) [ANA KONU] (109. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.301
Cevap
7
Favori
109.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben oyunu yeni bitirdim. Dünyayı ve insanları kurtarmak güzel ama saatlerimi günlerimi harcadığım karakterimi artık kendim sanmaya başlayacak kadar özümsemişken oyunun bitmesi her şeyin bitmesi gibiydi benim için. Sonunda üzüldüm.

Yalnız 3. oyunda düşman kuvvetlerini yaratıkları filan pek beğenmedim. Mass effect 2 daha iyiydi o konuda. Andromeda daha iyi grafik imkanlarıyla yapılacağı için umudum büyük. Belki oynanışta da havaya sıçrama filan eklenir.

Umalım da andromeda oyununda Türkçe çeviri çabuk yapılsın.
  • en sevdiğim 2 inci oyun 1 inci fallout serisi diğeri mass efect
  • Zamanla alışıyor insan merak etme.
    Best Destroy muhtemelen canon olacak ama iki kere düşündüğünde ana karakterin yaşaması her zaman iyi son demek değil. Bazen fedakarlıklar yapman lazım, bu oyun bunu gösterdi bana. Aslına bakarsanız bütün sonlar karakterinize bağlı olarak yapılmış.
    Organikleri anlayabilecek kapasiteye gelen Geth ve Edi'ye bir şans vermek için Sentez'i seçmeliydik.
    Galaksiyi korumak ve Sentetik-Organik barışını korumak içinse Control'ü.
    Ama bu seçimlerde en büyük fedakarlığı yaptırdı oyun bize. Başkaları için/daha büyük bir amaca hizmet edebilesin diye varlığına son verebilme fedakarlığı.
    Destroy ise, bir nevi kendim için daha büyük bir amacı feda etmek gibiydi.
    Catalyst'in seçimlerini ret etmek ise nasıl bir lider olunacağını bilmeyen korkak bir Shepard'ın yolu.
  • Age_memnon A kullanıcısına yanıt

2.oyunun, 3.oyundan güzel olan yerlerinden biri de son görevdi. 2.oyunda bütün ekibi kaybetmek veya herkesi kurtarmak oyun boyunca yaptıklarımıza ve sondaki kararlarımıza bağlıydı. 3.oyunda ise birbirinin aynısı 3 tane son vardı. Ne bütün takım birlikte savaştık ne de kararlarımızın bir önemi oldu. Son göreve gitmeden Citadel Dlc görevlerini de yapmasa oyun boş boş gidecekti resmen.
    Dediğim gibi mesele karakterin ölmesi değildi o şekilde ölmesiydi. Mordin gibi Legion gibi ölmek dururken uzayın derinliklerinde tek başına amaçsızca ölmesi. 2.oyunun başında da tek başına ölmüştü am o zaman ekibini ve Joker'i kurtarırken ölmüştü, burada ise herhangi biri yapabilirdi o seçimi. Anderson da yapabilirdi gerçi onun ve Illusive Man'in orada ne işi vardı o ayrı mesele. Bu sorular Indoctrination Theory'yi çıkardı zaten. Refusal ending'de velede sıkınca Reaper sesiyle "So be it" demesi de teoriyi güçlendirdi.

Last Stand'e baktım az önce gerçekten oyunun ihtiyacı olan son belki de oydu. Karşısına bir ordu çıkacaktı başında da Marauder Shields . Bir süre sonra mermisi bitecekti, omni-blade kullanacaktı, yaralanacaktı sonra tam ölmek üzereyken üzereyken Garrus sniper ile onu vuracak olanı indirirdi sonra da ekip gelirdi arkadan da bir müzik(tam Shepard iyice yaralanmaya başladığı sırada bir Reignite girebilirdi mesela), Bioware'ın yapamadığını iş buydu. Yılların emeğini kötü bir son ile rezil ettiler. Geçenlere Bioshock Infinite oynadım hikaye olarak çok aşırı güzel değildi ama öyle bir son yapmışlar ki oyun bitince kala kaldım.

• Başlığı ne zaman görsem oynayasım geliyor.

• Malukah Reignite'a ölünür. Bu kadının yaptığı her şarkı zaten depresyona sokuyor beni. Halo Reach'de ki ''Noble Six'' in Last Stand'ı efsanedir zaten. Halo ile içli dışlı olmayanlar bile etkilenir hatta ben o sahneyi görüp merak salmıştım Halo serisine. Eğer izlediysen orada da Noble Six tek başına ölüyor. Ama bir amacı var; insanlığın hayatta kalmasını ve düşmana karşılık verebilmesini sağlayacak bilgi gezegen dışına çıkartılabilsin diye öleceğini bile bile arkada kalıyor. Ki o sahneyi izlerken gezegende onun gibi aynı şeyi yapan kaç asker vardır diye düşünemeden edemiyor insan. Shepard'da ki bu his eksikti. Ölmesi benim için hiç sorun olmadı, hatta onu kahramanlaştıracaktı. (Canon sona göre ölmüyor gerçi) Ancak onun gerçekten kahraman olarak öldüğünü hissettirmediler. İlla bir Last Stand koymak zorunda da değillerdi. Sonuçta bu hikayenin gidişatını bozuyor olurdu, ama bir konuşmayı bile eksik kıldılar. Ne bileyim, çok fazla alternatif vardı, Shepard telsizden(artık herneyse kullandıkları) LI'i ile bir konuşma yapabilirdi, sonra sesi kesilirdi. Ancak ölümü hakkında hiçkimse konuşmadı. Hatta sanki Reaper'ları durduran Shepard değilmiş de galaktik filo imiş gibi bir konuşma vardı sonda, delirtti beni. Hadi onu geçtim Shepard nasıl yaşıyor abi ? 2.oyunun başında gezegene düştün, seni bir et parçası olarak geri getirdiler sadece. Şimdi sen nasıl nefes alabiliyorsun ? Buda IT'yi güçlendiren bir şey, ama Bio bunu ret ediyor. Belki planlarında gerçekten öyle bir şey vardı ama fanları bunu tahmin edince fikirlerini değiştirdiler. Bu arada söylediğim hakkında ne düşünüyorsun, bence gayet mantıklı. Andromeda da ki karakterden bahsediyorum. Zira adamlar ''Shepard ile aynı zamanda geçecek'' dediler sonrada ''çok çok sonra'' Bu da teorimi güçlendiriyor. Çünkü o adam ''Shepard zamanında'' bir başka galaksiye yollanıyor, o galaksiye Mass Relay olmadan gitmekte yıllar süreceğini için ''çok çok sonrasında'' geçiyor. Yani aslında gösterdiğim nedenler epey pekişiyor. Zira galakside sadece bir tane N7 yoktu. N7 bir rütbeydi sonuçta.

O değilde ME1 i tekrar oynuyorum, aslında Shepard Ashley'nin rolünü çaldı Eden Prime da. O da ayrı bir detay :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Age_memnon -- 20 Eylül 2015; 22:35:34 >

N7 rütbeydi ancak bu rütbeye sahip çok kişi yoktu. Bilinenler Kai Leng, Shepard ve Anderson.
    Mass Relay'lerin yok olması Stargazer teorisini sıkıntıya sokuyor.

"Shepard Ashley'nin rolünü çaldı Eden Prime'da" burayı anlamadım.

5 dakika öncesine kadar şüpheliydim ama Mass Effect'in baş yazarı Drew Karpysyhn'in tekra Bioware'e katıldığını görünce rahatladım. Hemen söyleyeyim 3.oyunu bu adm yazmadı

Kaynak
  • İlk oyunun ana konusunu bulamadım birisi yardımcı olabilir mi ?
  • Protheon görüntülerini asil gören Ashley idi. Shepard aldi kizi kenara fiydirdi kendisi gördü.

Az kisiydi ama vardi sonucta. Diger her seyde tutuyor. Umarim hakli cikarsam N7 diye Vega yi koymazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce en güzel asari kim ?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_15772321/tm.htm
    konu ölmüş ama olsun.

@Age_memnon Doğru şimdi hatırladım ama iyi yapmış. Düşünsene ana karakter Ashley oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merc With a Mouth

http://forum.donanimhaber.com/m_15772321/tm.htm
    konu ölmüş ama olsun.

@Age_memnon Doğru şimdi hatırladım ama iyi yapmış. Düşünsene ana karakter Ashley oluyor

Irkçının önde gideni
  • Konuşmalar sırasında ''Ashley, silikon mu yaptırdın ?'' diye bir soru seçeneği çıksaydı keşke.

I was lost without you'yu dinleyip Liara ne yapıyordur acaba diyen tek ben kaldım herhalde. Shepard yaşasa bile 30 yıl sonra Shepard ölecekti, Liara ise bir başkasına aşık olacaktı. En çokta bu koyuyor. Sanırım bu yüzden Quarian Tali yi daha çok seviyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Age_memnon -- 21 Eylül 2015; 17:18:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Age_memnon

Konuşmalar sırasında ''Ashley, silikon mu yaptırdın ?'' diye bir soru seçeneği çıksaydı keşke.

I was lost without you'yu dinleyip Liara ne yapıyordur acaba diyen tek ben kaldım herhalde. Shepard yaşasa bile 30 yıl sonra Shepard ölecekti, Liara ise bir başkasına aşık olacaktı. En çokta bu koyuyor. Sanırım bu yüzden Quarian Tali yi daha çok seviyorlar.

Cidden 3.oyundaki hali neydi öyle Ayrıca Liara'nın Shepard'a sonsuza kadar sadık kalacağını düşünüyorum.
  • Şöyle bir şey var ki, insan ömrü ortalama 70 yıl. Ve bu sırada pek çok şeye tanık oluyoruz. Gerçek aşk denilen olay bile uzaklık nedeniyle 3 yılda kayboluyor, hala hatırlıyorsun ama orada bir hatıra olarak kalıyor. Ve ömrün boyunca hiç beklemediğin anda bir şey olabiliyor ve bir başkasına aşık olabiliyorsun...ki asarilerin ömrü 1000 yıl yaniii... Shepard'ı hala sevebilir, ona ''sadık'' olabilir ama bir süre sonra Shepard onun için sadece güzel bir anı olarak kalacak. Yani bir başkasına aşık olmayabilir ''Shadow Broker'' ve asosyal olduğu için ama, yani Shepard'ı ilk zamanlarda olduğu gibi günlük değil, onu hatırlatacak bir şeyi gördüğünde hatırlayacaktır.

Çok mu bilimsel oldu ne :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Age_memnon

Şöyle bir şey var ki, insan ömrü ortalama 70 yıl. Ve bu sırada pek çok şeye tanık oluyoruz. Gerçek aşk denilen olay bile uzaklık nedeniyle 3 yılda kayboluyor, hala hatırlıyorsun ama orada bir hatıra olarak kalıyor. Ve ömrün boyunca hiç beklemediğin anda bir şey olabiliyor ve bir başkasına aşık olabiliyorsun...ki asarilerin ömrü 1000 yıl yaniii... Shepard'ı hala sevebilir, ona ''sadık'' olabilir ama bir süre sonra Shepard onun için sadece güzel bir anı olarak kalacak. Yani bir başkasına aşık olmayabilir ''Shadow Broker'' ve asosyal olduğu için ama, yani Shepard'ı ilk zamanlarda olduğu gibi günlük değil, onu hatırlatacak bir şeyi gördüğünde hatırlayacaktır.

Çok mu bilimsel oldu ne :S

Oda doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merc With a Mouth

http://forum.donanimhaber.com/m_15772321/tm.htm
    konu ölmüş ama olsun.

Hocam bu değil,PC bölümünün konusu vardı hatta 35 civarı sayfa yorum vardı birkaç hafta önce ama birkaç gündür bulamıyorum o konuyu
  • Bir sorum var; mesela Liara ile ilk oyunda romance yapıp 2.oyunda onu aldatırsanız yada ilk oyunda romance yapmazsanız, 3.oyunda ki ilişkilerinize yansıyordu bu. En iyi örneği seni seviyorum dememesi oluyordu. Acaba Tali içinde geçerli mi ? Onunla da romance yapmak istiyorum, çünkü Liara zaten açılmış bir kutu gibi hop diye romance olurken Tali biraz daha efort istiyor. Bu yüzden merak ettim acaba 1.oyunda Liara romance li save'imi 2.oyuna atsam ve 2.oyunda ve 3.oyunda Tali ile devam etsem, liara ile olan ilişkim aramızı bozar mı ? Bir etkisi olur mu ?
    ilk oyunda Liara ile ilişkide olman 2.oyunu etkilemiyor. 2.oyunda Tali ile ilişki yaşayabilirsin. 3.oyunun başında ise Liara ile konuşurken Liara ile devam et veya arkadaş kal seçenekleri çıkıyor. Kısacası eski ilişkilerin önemi yok.
  • Liara'yı etkiliyor eğer aldatırsan. Seni seviyorum falan demiyor. Eğer Liara birlikte olursam Tali de de öyle bir şey olur mu onu merak ettim.
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.