Merhaba forum donanım sakinleri ben eski adıyla Fen- Edebiyat Fakültesi yeni adıyla İnsan ve Toplum bilimleri fakültesi Tarih bölümü mezunu (2023 senesinde mezun oldum). Mezun olduğumda herkes gibi fen edebiyat fakültesi mezunuysan aç kalırsın düsturu karşıma çıktı Ben de kendi akademik bilgime güvendiğim için formasyon ile hiç uğraşmadım tek yol yüksek lisans kariyeri yapmak diye düşünmüştüm . Ammavelakin mezun olduktan sonra yüksek lisans kariyerine başlamak yerine önce askerlik vatani görevimi yerine getirmeyi tercih ettim. Geçtiğimiz temmuz ayında da vatani görevimi tamamladım 1 senede öyle geçti yaş geldi 27'e... Çevremdeki aile dostları olsun eş dostlar olsun ne iş yapacaksın soruları haliyle gelmeye başladı. Özel sektöre girip çalışmayı düşünmedim değil artık bir gelir de sağlamak istiyordum ama şununda bilincindeydim tarih bölümü mezunusun özel sektörde nerede çalışacaksın ? Warehouse tarzı yerler düşünmüştüm en temelden depo görevlisi depo elemanı sonuçta warehouse yerler eğitim bilgisini çok gerektirmeyen yerlerdi. Bunda sıfır gücenmişlik yaşardım benim için sıkıntı yoktu çalışırdım ama kafamda şöyle bir düşünce vardı mezun olduğum bölümü seviyordum akademik kariyerimi çöpe atmak da istemiyordum bu düşünce kafamı kurcalıyor. Diğer yanda psikolojik olarak yıpranmışlık var çevremde yaşıtımda olan herkes ya bir iş sahibi ya da evlenip çoluk çocuğa karışıyor insan bi tribe girmiyor değil açıkcası.. (Geç kalmışlık hissi) Yukarıda ön brifing vermiş oldum azıcık. Benim sorum aslında daha çok şu yönde Tarih mezunu olarak akademik kariyer yapacaksam Ales sınavından hangisine gireceğim bildiğim kadarıyla 1-2-3 diye oluyor bunlar ne anlama geliyor dalga geçmeyin cidden bilmiyorum ales hakkında hiç bir şey aile fertlerimde yüksek lisans yapan kişi 1 elin parmağını geçmez. Ales sınavında hangi soru grubunu çözeceğim ? kaç net yapmak gerekir tarih yüksek kazanmak için ? Avrupa'da yüksek yapmak hayalim vardı tarih üzerine bunun için yine ales sınavına girmek şart mı yoksa sadece ielts ya da toefl dan puanlar almak mı gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim |
Bildirim