Şimdi Ara

MASUM - Haluk Bilginer & Ali Atay - BluTV (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
5
Favori
21.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aile'de bi sapkınlık durumu var zaten. Gördüğümüz kadarı ile taner ailedeki en dışlanmış, kıskanç çocuk rolündeki kişi. Babasını olaylardan öncede pek sevmeyen birisi. Araba tamir sahnesinde bunu gördük zaten.

Tameri evlendikten sonrada karısının kapısında beklerken vs. gördük. Düzgün bir ilişkileri yok gibi. Dayak mevzusunu belki o açıklayabilir. Evlendikten sonra bile farklı evlerde kalmalar vs. Galiba 3. bölümdeydi o sahne karsını kapıda yakalayıp konuştuğu sahne.

Tarık kesinlikle bu olaylarla ilişkili olacak olmazsa saçmalık olur zaten. Ben direk olarak onun cinayet işlediğini düşünmüyorum sadece.

Video konusunda tamer işin içinde ama yıllardır dağda yaşayan adam youtubeye video atıp sonuna başka videoları falan montajlayıp youtube'de viral olmasını sağlaması bana bayağı uçuk geldi. Eve giren tamer olabilir ama o işte başka biriside kesinlikle var. Bu olayları bilen birisi, tamere yardım eden birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenkay KESER -- 4 Şubat 2017; 21:21:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cenkay KESER kullanıcısına yanıt

Valla bilemiyorum belki yardım aldığı birileri vardır ama bu da çok riskli bir cinayet davasında baş şüphelilerden birisi sonuçta ve öldüğü varsayılıyor. Kimden nasıl bir yardım alabilir? Ama karısın telefonla konuştuğu kişi kimdi o benim de aklıma takıldı baya.

Bakalım şu an ucu çok açık dizinin en son ne zaman böyle bir yerli dizinin senaryosu üzerine bu kadar kafa yordum hatırlamıyorum galiba en son Suskunlar'ı izlerken yaşamıştım bunu. O da çok iyiydi ama 2. sezon çok bozmuştu Allah'tan bu dizinin başı sonu planlı bir şekilde çekildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cenkay KESER

Aile'de bi sapkınlık durumu var zaten. Gördüğümüz kadarı ile taner ailedeki en dışlanmış, kıskanç çocuk rolündeki kişi. Babasını olaylardan öncede pek sevmeyen birisi. Araba tamir sahnesinde bunu gördük zaten.

Tameri evlendikten sonrada karısının kapısında beklerken vs. gördük. Düzgün bir ilişkileri yok gibi. Dayak mevzusunu belki o açıklayabilir. Evlendikten sonra bile farklı evlerde kalmalar vs. Galiba 3. bölümdeydi o sahne karsını kapıda yakalayıp konuştuğu sahne.

Tarık kesinlikle bu olaylarla ilişkili olacak olmazsa saçmalık olur zaten. Ben direk olarak onun cinayet işlediğini düşünmüyorum sadece.

Video konusunda tamer işin içinde ama yıllardır dağda yaşayan adam youtubeye video atıp sonuna başka videoları falan montajlayıp youtube'de viral olmasını sağlaması bana bayağı uçuk geldi. Eve giren tamer olabilir ama o işte başka biriside kesinlikle var. Bu olayları bilen birisi, tamere yardım eden birisi.

yillardir dagda oldugunu nerden cikardin,olayin ustunden cok gecmis degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt

İlk bölümde kendine ormanda bu yerleşim yeri yaptığını gördük. Ama haklısınız olayın üstünden ne kadar zaman geçtiğini daha bilmiyoruz. Olaylar yeniyse yeni polis amiri bile işin içinde olabilir. Zaten karışma kurcalama vs. tavırları vardı. Olaylar daha yeniyse mecburiyetten araştırkma zorunda kalmış olabilir. Üstünden uzun süre geçme bu teori çöp olurdu ama olaylar yeniyse olma ihtimali var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler değer mi paraya kıyıp alayım mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Centaurus A

Beyler değer mi paraya kıyıp alayım mı

% 100 değer ,bir latte kahve parası alt tarafı hocam
  • Ben de 4 bölümü neredeyse tek bir oturuşta izledim. Dizi gayet sağlam, umarım sonunu da güzel bağlarlar.

• 4.bölüm biraz durgun geçse de dizi gerçekten çok sağlam. Umarım sonunda bu muydu yani demeyiz güzel başladı güzel bitsin. Tanerin üstüne bu kadar oynamaları garip geldi. En büyük olay annede bitecek gibi. Merakla bekliyorum diğer bölümleri.
  • 4. bölümü de izledim. Şuan dizi çok sürükleyici ve soluksuz geçiyor. Her şey ayarlanmış, planlanmış. Böyle dizileri izlemek zevk veriyor. Türk yapımı olunca daha da çok zevk veriyor.

Kafamda ise hala çok fazla soru işareti var. Merakla bekliyorum yeni bölümleri.

• 3 ve 4.bölümüde izledim dizi gerçekten beklentileri karşılıyor çok kaliteli olmuş oyunculuklar üst düzey özellikle Okan Yalabık müthiş oynuyor senaryo başta basit gibi dursada gittikçe ilginçleşiyor merak unsuru üst düzey hala olanlar için net bir tahmin yapılamıyor büyük ters köşe olacağını düşünüyorum.inşallah başka internet dizileri içinde öncü olur gördüğüm kadarıyla ilgide fena değil
  • 3.bölümü izledim ve dizi çok iyi gidiyor. İzleyip izlememekte kararsız kalan, BluTv'ye üye olmak istemeyen varsa da böyle bir dizi için 10tl hiçbirşey. Her şeye veriyoruz bu parayı. Bunun gibi diziler izlemek istiyorsak destek olmamız gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizi isminden karakterlerden birisinin "MASUM" olduğunu biliyoruz. Ortada kesin olarak işlenmiş bir cinayet var. Oluşturulan ilk algı Tarık karakterinin Selim'i öldürmesi ve abisi Taner'in cesedi ormana gömmesi. Fakat bu gergin hava ve gizemle sonucun buna bağlanması çok sıradanlaşır.

Ayrıca Yusuf bağlayıcı karakter. Ailesinin bu kadar detaylandırılmasına gerek yoktu. Bu kadar detay başka bir yere bağlanacaktır. Muhtemelen kızı ile gelişecek bir olay bizleri bekliyor.

Taner'in ise sadece cesedi gömdüğü için bu kadar kaçması saçma olur. Sonuçta Tarık cinayeti işlemişse bu kadar rahat ortalıkta dolaşmaz. Ayrıca Taner'in karısı da gereksiz detaylandırıldı. Daha doğrusu gereksiz değil fakat gelecek için detaylandırıldı. Taner'in karısı, Yusuf, Selahattin (Mehmet Özgür) ve Cevdet arasında farklı bir olay örgüsü 5 ve 6. bölümlerde işlenecektir.

Tarık'ın rahatsızlığı doğrultusunda geçmişi çarptırılmış. Fakat bir olay ona bu geçmişi hatırlatacak. Nermin'in (Nur Sürer) kaygısı da buydu. Yusuf eve alınınca çok tedirgin olmuştu.

Ve ortalıkta Emel yok ne öldüğü ile ilgili bir ayrıntı ne de yaşadığı ile ilgili bir ayrıntı bulunmamakta. Ki düşünceme göre kendisi ölmedi. Onu Cevdet saklıyor.

Düşüncem ise şu, Tarık görgü tanığı. Taner katil. Cevdet koruma iç güdüsüne sahip baba, Emel'i saklıyor. Selim öldürüldü. Taner geçmişte işlediği bir diğer cinayetle beraber vicdan azabı çekiyor. Bu yüzden Yusuf'la iletişime geçecektir.

Bunun haricinde absürt ve ücra fakat çarpıcı olabilecek final senaryosu vardır. Bağlamak zor olabilir fakat karakter detaylandırılmaları çok yapıldı. Bu yüzden yine de olabilir. Yusuf'a hastalık verilip Taner karakterini Yusuf'a yüklenmiş halde bulabiliriz. Eve girebilen bir Taner karakteri ? Geçmişte yaşanan bir cinayet fakat vicdan yapan bir Yusuf karakteri ? Video sonuna eklenmiş cenaze ?

Çok fazla detay verildi, umarım bu detayları boşuna harcamazlar.

5-6. bölümde aydınlanamayacağımıza inanıyorum. Oldukça kaliteli bir yapım. Gönül isterdi ki Mehmet Özgür daha ön planda olsun.

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt

2. Bölümde başkomiser polisimize dosyayı veriyor orada durdurup bakarsanız Emelin ölüm raporu var, denizde boğularak öldürüldüğü ve öldüğünde 7 aylık hamile olduğu yazılı . Yani Emelin öldürüldüğü kesin. Zaten bir ölü olmasa cinayet masasında işi ne ? :) Selim cinayeti bence henüz bu olay ile ilişkilendirilmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musketeer. -- 6 Şubat 2017; 15:51:57 >
  • Musketeer. kullanıcısına yanıt

Geceleri dikkatim çok dağılıyor 2'şer bölüm olmak üzere 2 gece saat 3 gibi izledim. Fark etmemişim. Zaten neden Emel denizde kayıp oluyor diye düşünüyordum bende. Yani Tarık'ın gördüğü halüsinasyonda. Teşekkür ederim. O zaman düşüncelerimin çoğu çöküyor. Cevdet karakterinin geçmişten bildiği fakat bizim için işlemedikleri bir detay var. Çözemedim hala .

Normal bitmesini istemiyorum. Klasik bir gizem konusu olmaz inşallah.
  • Hafta sonu başlayıp bugün itibariyle 3 arkadaşıma blutv üyelği aldırtmış bulunuyorum, bir hesabı 10 kişi kullanamyın ayda 10 lira veremiyorsanız gidin beni affetin 1140. bölümü mis gibi tertemiz izleyin, uzun süredir beni böyle heyecanlandıran bir yapım olmamıştı, korku filmlerini gülerek izleyen ben gerim gerim gerildim açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSalute

Hafta sonu başlayıp bugün itibariyle 3 arkadaşıma blutv üyelği aldırtmış bulunuyorum, bir hesabı 10 kişi kullanamyın ayda 10 lira veremiyorsanız gidin beni affetin 1140. bölümü mis gibi tertemiz izleyin, uzun süredir beni böyle heyecanlandıran bir yapım olmamıştı, korku filmlerini gülerek izleyen ben gerim gerim gerildim açıkçası.

Hocam güzel olabilir ancak aynı paralara Netflix ile bu kalitede 5 tane dizi izleyebilirsiniz. Ben de 1 aylık aldım ancak her bölümde donma yaşadım, kalitede kayma yaşadım 50mbit internet kullanıyorum 4K vide açsam donmuyor, BluTV de 1080p si şüpeli HD yayın donuyor. Sanırım dizi biter bitmez iptal edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Geceleri dikkatim çok dağılıyor 2'şer bölüm olmak üzere 2 gece saat 3 gibi izledim. Fark etmemişim. Zaten neden Emel denizde kayıp oluyor diye düşünüyordum bende. Yani Tarık'ın gördüğü halüsinasyonda. Teşekkür ederim. O zaman düşüncelerimin çoğu çöküyor. Cevdet karakterinin geçmişten bildiği fakat bizim için işlemedikleri bir detay var. Çözemedim hala .

Normal bitmesini istemiyorum. Klasik bir gizem konusu olmaz inşallah.

Masum konusuda ''Masumluğa olan bakış açımız'' ile alakalı olabilir. Yani bir kişiye Masum dememiş olabilirler. Evet biri Emeli ve Selimi yüksek ihtimal ile de şu deliren arkadaş öldürüyor. Dizi ilk iki bölümde sanki cinayetleri abi işlemiş gibi gösterdi ancak şuanda bariz bir şekilde kıskançlık krizi gibi işlenecek gibi geliyor. Ancak sanırım bu iki cinayet dışında daha farklı durumlar da var konu bir şekilde polise de bağlanacak. Bağlanmalı da açıkçası. Yani suçlar cinayetler ile bitmeyede bilir bence. Çünkü Ailenin abiye bir kızgınlığı var ! son bölümde araba tamiri sahnesinde abiyi babası baya fırçalıyor. Madem cineyetleri deli kardeş işledi abi de temizliğini yaptı neden abiye gerçek zamana döndüğümüzde baba ile karşılaştığında ''İktirgit buralardan'' dedi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Musketeer.

quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSalute

Hafta sonu başlayıp bugün itibariyle 3 arkadaşıma blutv üyelği aldırtmış bulunuyorum, bir hesabı 10 kişi kullanamyın ayda 10 lira veremiyorsanız gidin beni affetin 1140. bölümü mis gibi tertemiz izleyin, uzun süredir beni böyle heyecanlandıran bir yapım olmamıştı, korku filmlerini gülerek izleyen ben gerim gerim gerildim açıkçası.

Hocam güzel olabilir ancak aynı paralara Netflix ile bu kalitede 5 tane dizi izleyebilirsiniz. Ben de 1 aylık aldım ancak her bölümde donma yaşadım, kalitede kayma yaşadım 50mbit internet kullanıyorum 4K vide açsam donmuyor, BluTV de 1080p si şüpeli HD yayın donuyor. Sanırım dizi biter bitmez iptal edeceğim.

fiyat olarak netflix hd kalitesi 30 tl blutv ise 10 tl.Ama tabiki de netflix'in kalitesinin yanına yaklaşamaz şu zamanda ne app olarak,ne web sitesi olarak.Ama tabi bunları kıyaslamak da biraz saçma çünkü netflix dünya çapında 80 milyon abonesi bulunan bir oluşum.Blutv ise daha yeni yeni destek vermeye başladıkları üye sayısı 1 milyon bile olmayan bir site.Açıklama yapılmıştı yeni güncellemelerle bu sorunların giderileceğine dair.Özellikle kaldığın yeri hatırlama problemi,smarttv uygulamasında ileri geri sarmaya çalışırsan diziyi başa alma gibi problemleri çözeceklermiş.İnternet konusuna gelince bazı kişiler 50 mbps,100 mbps le bile doğru düzgün izleyemiyoruz diyorlar ama bazı kişilerde de gayet güzel çalışıyor mesela ben yanda bilgisayarda biri 480p dizi izlerken smartttv blutv üzerinden full hd olarak izleyebiliyorum masum'u hemde 25 mbps ile.Bunun sebebi nedir bilmiyorum bazı kişiler sorun yaşarken bazı kişilerin yaşamaması.

Bende masum ve friends adlı diziyi bitirdikten sonra iptal edicem üyeliğimi ama şimdiden sızdırılmış bile bir sonraki proje, bir korku dizisiymiş 10 bölüm sürmesi ön görülen bölüm başı gene 60 dakika.Gene kaliteli bir iş olacağını düşünüyorum ve büyük ihtimalle tekrardan başlatırım üyeliğimi o dizi piyasaya çıktığı zaman.

• çok güzel bir dizi şiddetle öneririm.kısa olması daha da harika o ne öyle bazı diziler var 2-3 sezon gidiyor (poyraz karayel) gibi.. lost gibi olsa neyse sıradan diziler.:D true detective i andırdı kısa olması gerçekten olağan üstü.Çekimleride gerçekten güzel özenmişler arkaplan ışığı makyaj ı ayarlamış adamlar.

özellikle dikkatimi çeken şey ali atayın normalde gördüğümüz rol den farklı role de görev alması genellikle komedi olurdu.bu rolde de gerçekten başarılı.blue tv ve film ekibini tebrik ediyorum.
  • İlk bölümü izledim. Gerçekten klasik Türk dizilerinin çok ötesinde. Bu dizi üst düzey yabancı dizilerle kıyaslanır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.