Şimdi Ara

Mat Geo birleşmesinin Tmciler üzerine etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar matematik geometrinin birleşmesinin biz eşit ağırlıkçıları kötü etkileyeceğini düşünüyorum, son anda hukuk seçen sayısalcılar için avantaj olmasının yanı sıra benim gibi mezuna kalan yani geometrinin ayrı ve önemsiz ders olmasına alışmış dolayısıyla bu derse hiç önem vermemiş kişiler için dezavantaj. Yani kısaca ben tm sıralamalarında çok kötü bir sürpriz bekliyorum bu sene. Maalesef 11 temmuzda hayal kırıklığı yaşayabiliriz.. 😢 Ama sizin daha mantıklı görüşleriniz varsa bu başlık altında tartışabiliriz, umarım yanılırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• “Geometri sorularının matematik testi içerisinde yer alması; matematik testinin kat sayılarında değişikliğe sebep olmuştur.

MF1 puan türünde 2016 yılı LYS1 testlerinde Matematiğin katsayısı 2,08 iken geometrinin kat sayısı 1,73’tü.Yine MF1 puan türünde 2017 LYS1 testinde Matematik katsayısı 1,95 olmuştur. Geometri soruları matematik testinin içinde yer alacağından geometri sorularının kat sayısı da 1,95 olmuştur.

(Edit: Katsayılar mf1 için yazıyor, eşit ağırlık için nasıl olur bilemiyorum.)

Şeklinde bir açıklama dönüyor internette.Öncesi ve sonrası için düz mantık hesaplarsak

Önceki senelerde;

30 matematik x 2.08 = 62.4

5 geometri x 1.73 = 8.65

Toplarsak 71.05 yapar.

Bu sene için;

35 matematik ve geometri x 1.95 = 68.25 yapıyor

Tabi böyle bir hesaplama ne kadar mantıklı bilemem fakat katsayılarla çarpımda arada 3 puanlık bir fark oluyor.Bizi ne kadar etkiler bilemiyorum.Umarım ters köşe olmayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicekoguz -- 25 Haziran 2017; 1:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lys mat da 40 net
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.