Bildirim
mat2 sorum 1 adet
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
up -
up -
harbiden hatalı mı la -
Tek fonksiyon olma kuralı : f(×)=-f(-×)
f(2)= 1 olsun f(-2)= -1 olacaktir,
f(1)=-2 icim f(-1)= 2 olacaktir,
ancak f(0)=f(-0) olacagindan tanim kumesine 0' i dahil edemeyiz. birbiribin negatif isaretlisi olan degerlerden yalnizca birini tanim kumesine aliriz. Tanim kumemiz ={-1, 2}. Deger kumesi her sey olabilir {-2,-1,0,1,2}. Fonk. sayisi= s(deger)^s(tanim) = 5^2
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tek fonksiyon olma kurali f(-x)=-f(x) tir yanlis biliyorsun.
quote:
Orijinalden alıntı: atikoo12
Tek fonksiyon olma kurali f(-x)=-f(x) tir yanlis biliyorsun.
eksiyi oteki tarafa atsana. bir sey fark etmiyor, ezbercisin sanirim.
Eksi varmis gormedim. Hemen milleti yaftalama. Matim senden daha iyidir muhtemelen.
y=x^3 fonksiyonu tek fonksiyondur ancak tanım kümesinde 0 var. tek fonksiyon olması için tanım kümesine 0'ı almayışımızın nedenini anlayamadım. hem soru zaten bize tanım kümesini A olarak vermemiş mi ? -
Kullandigim ifade biraz yanlis olmus aslinda haklisin hepsi tanim kumesinde var ama alacaklari degerler belli o yuzden hesaplamadik. Tek fonk. icin
f(x)=-f(-x) demistik x yerine 0 koyarsak f(0)=-f(0) olur bu ifadeyi saglayan tek f(0) degeride 0 dir. Yani A' dan A ya tanimli tum tek fonksiyonlarda f(0)=0'dir. Tanim kumesinde hepsi var dedigim gibi sadece hesaplamadik nedeni ise; f(1)=-f(-1) yani f(1) in alabilecegi degerleri bulunca f(-1)' in alabilecegi degerleride bulmus oluyoruz.
anlaşıldı teşekkürler
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X