Şimdi Ara

Elimde 3 tane fan ve 1 tane soru var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pathology_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elimde 3 adet fan var ve ben bunlarla bir adet notebook soğutucu yapacağım ancak kafama takılan bir yer var.

-Bu fanlar 12 Voltluk. Bu 3 fanı paralel bağlasam ve bir adet 12 Voltluk adaptör ile bunları çalıştırabilir miyim yoksa sadece uçtaki bir tanesi mi çalışır yoksa hepsi eşit hızda mı çalışır? Yanma tehlikesi var mıdır?

• Adaptör yettiği sürece çalıştırabilirsin.Bir sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

Adaptör yettiği sürece çalıştırabilirsin.Bir sorun olmaz

12V adaptör ile 3'ünü de paralel olarak aynı hızda çalıştırabilirim yani değil mi?
  • adaptorun amper degerı yeterlı ıse ve hepsı aynı ozellıkte fansa aynı hızda calısır
  • Adaptörün ve fanın özelliklerini yazarsan daha kesin birşey söyleyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

adaptorun amper degerı yeterlı ıse ve hepsı aynı ozellıkte fansa aynı hızda calısır

quote:

Adaptörün ve fanın özelliklerini yazarsan daha kesin birşey söyleyebilirim

Adaptör 16V, 1200mA, modem adaptörü ama yanar sanırım böyle. 12V adaptör almalıyım sanırım.

Fanlar 12V ve biri 0.32A, diğeri 0.16A. Üçüncüsünü bilmiyorum, kullanmasam daha sağlıklı olur sanırım. Ama küçük bir fan. Sanırım zamanında işlemci fanı olarak kullanılmış. Diğer 2 fan ise kasa fanı.
  • 0.32+0.16=0.48A gerekir .16v fazla gelir , 12v 750-1000 ma adaptör alın 3 fanıda kullanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.8e@3.5'de patlamıycak bir psu
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

0.32+0.16=0.48A gerekir .16v fazla gelir , 12v 750-1000 ma adaptör alın 3 fanıda kullanabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim hocam. Küçük fan böyle bir şey, 12V olduğunu biliyorum sadece.

• 0.1A liktir sanırım , ufak birşey sorun olmaz .12v 750mah adaptör işinizi görecektir.
  • quote:

0.1A liktir sanırım , ufak birşey sorun olmaz .12v 750mah adaptör işinizi görecektir.

Teşekkürler hocam, kralsınız
  • Fazladan 4V gerilim fanı yakmaz diye düşünüyorum.Aşırı kullanımda fanların ömründe bir kısaltma olabilir ayrıca biraz fazla ses çıkartabilir
  • Aslında adpatör almanıza da gerek yok 7812 regülatör entegresi işinizi görür.Plastik kılıf aırsanız ufak bir soğutucu bağlamanız yeter.Yada metal kılıf 7812 alırsanız soğutucuya da gerek kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Fazladan 4V gerilim fanı yakmaz diye düşünüyorum.Aşırı kullanımda fanların ömründe bir kısaltma olabilir ayrıca biraz fazla ses çıkartabilir

Aslında 4-5 saat kesintisiz kullanmayı düşünüyorum. Bilemedim şimdi. Gidip 12V adaptör alsam daha iyi olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Aslında adpatör almanıza da gerek yok 7812 regülatör entegresi işinizi görür.Plastik kılıf aırsanız ufak bir soğutucu bağlamanız yeter.Yada metal kılıf 7812 alırsanız soğutucuya da gerek kalmaz.

O kadar karmaşaya gerek yoktu be hocam

• Tecman haklı 7812 işinizi görecektir.

Hatta benim tavsiyem fan kontrol devresi yapmanız olucaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

quote:

Fazladan 4V gerilim fanı yakmaz diye düşünüyorum.Aşırı kullanımda fanların ömründe bir kısaltma olabilir ayrıca biraz fazla ses çıkartabilir

Aslında 4-5 saat kesintisiz kullanmayı düşünüyorum. Bilemedim şimdi. Gidip 12V adaptör alsam daha iyi olabilir.

quote:

Aslında adpatör almanıza da gerek yok 7812 regülatör entegresi işinizi görür.Plastik kılıf aırsanız ufak bir soğutucu bağlamanız yeter.Yada metal kılıf 7812 alırsanız soğutucuya da gerek kalmaz.

Hocam benim önerim karışık değil.Elinizdeki adaptörü kullanasınız diye tavsiyede bulundum.Tabi siz bilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam benim önerim karışık değil.Elinizdeki adaptörü kullanasınız diye tavsiyede bulundum.Tabi siz bilirsiniz.

Pek elektrik işlerinden anlamadığım için kapsayamadım olayı. Dediğiniz şey bu zımbırtı değil mi?

Peki ben bunu nasıl kullanacağım?

• Hocam parelel bağlarisen hepsi aynı güçte çalışır fakat seri bağlarisen ilk bağladığın daha fazla ikinci birazdaha az sonuncu ise az ya da hiç çalışmaz. Velhasıl kerem parelel bağlayacaksın.

Not: pil ile yaparsan enerji 3e bölünür yani 60/3=20 dk sonra pil biter
  • 7812 ile uğraşmaya gerek yok al bitane adaptör kullan
  • transistörlük bir durum yok ki orada
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pek elektrik işlerinden anlamadığım için kapsayamadım olayı. Dediğiniz şey bu zımbırtı değil mi?

Peki ben bunu nasıl kullanacağım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.