Şimdi Ara

Matematiğin Bittiiği Nokta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 işçi 1 binayı 43200 saniyede yapıyorsa,
    43200 işçi 1 binayı 1 saniyede yapabilirmi?
    soru açık ve net cevapları görelim.

• Hayır.
  • yapar aynı anda katkı saglayabılseler yaparlar matematık yanılmaz neyse ugurlayalım senı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mao-tun

yapar aynı anda katkı saglayabılseler yaparlar matematık yanılmaz neyse ugurlayalım senı
    yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mao-tun

yapar aynı anda katkı saglayabılseler yaparlar matematık yanılmaz neyse ugurlayalım senı
    age of empires te yapıyordu ama gerçek hayatta bilemem
  • Azalan verimler kanununu bir araştır en iyisi.
  • yapar her isci eline bir tugla alir yanindada bi sivaci herkes yerlerine gecer yuksek yerlerede iki ayakli merdivenle cikarlar duduk caldigi saniye herkes ayni anda tuglayi koyar sonra cimento al iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

yapar her isci eline bir tugla alir yanindada bi sivaci herkes yerlerine gecer yuksek yerlerede iki ayakli merdivenle cikarlar duduk caldigi saniye herkes ayni anda tuglayi koyar sonra cimento al iste

Hepsi aynı anda koyarsa olmaz üstekiler 0,01 saniye geç koymalı ki üste gelsin diğer tuğla
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

yapar her isci eline bir tugla alir yanindada bi sivaci herkes yerlerine gecer yuksek yerlerede iki ayakli merdivenle cikarlar duduk caldigi saniye herkes ayni anda tuglayi koyar sonra cimento al iste
    36 ton çimento 6 saatte donuyosa 100 kg çimento 1 dakikada donarmı?

olmadı demi len
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

36 ton çimento 6 saatte donuyosa 100 kg çimento 1 dakikada donarmı?

olmadı demi len

Alıntıları Göster
    maaşına bağlı işçinin aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sodalayn

maaşına bağlı işçinin aslında

Alıntıları Göster
    Thomar Malthus'un ünlü nüfus teorisi (1798) azalan verimler kanununa dayanmak­taydı. Nüfus artışının toplum üzerine etkileri­ni araştıran Maltlıus'a göre nüfus geometrik diziyle, besin maddeleri ise aritmetik diziyle artmaktadır. Bu teoriye göre nüfûs gıda mad­delerine göre daha fazla arttığından kişi başı­na düşen ürün azalmaktadır. Bu azalmanın ne­deni de elverişli toprakların sınırlı olmasıdır. Aynı zamanda bu teoriye göre, nüfus için ge­rekli geçim araçlarının miktarı sınırlı olup, bu araçların miktarı arttığı halde, nüfus da artış gösterir. Ancak toprak miktarı sınırlı olduğun­dan nüfusta meydana gelen artışlar hayat sevi­yesini düşürmektedir.
    Azalan verimler kanununun işleyişini bir ör­nekle açıklayabiliriz. 10 dönüm büyüklüğün­de, buğday üretimine elverişli toprağın oldu­ğunu varsayalım. Bu toprağı işlemeden atılan bir miktar tohum belki hiç ürün vermeyecek­tir. Aynı toprakta işçi çalıştırdığımızda durum değişecek ve toprağın işlenmesi sonucunda ürün elde edilecektir. Ancak çalıştırılan işçi sa­yısı arttırıldığı zaman ek ürün artışı da yüksele-* cek ve belli bir noktadan sonra ek ürün artışı düşecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kobuleti knezligi

Thomar Malthus'un ünlü nüfus teorisi (1798) azalan verimler kanununa dayanmak­taydı. Nüfus artışının toplum üzerine etkileri­ni araştıran Maltlıus'a göre nüfus geometrik diziyle, besin maddeleri ise aritmetik diziyle artmaktadır. Bu teoriye göre nüfûs gıda mad­delerine göre daha fazla arttığından kişi başı­na düşen ürün azalmaktadır. Bu azalmanın ne­deni de elverişli toprakların sınırlı olmasıdır. Aynı zamanda bu teoriye göre, nüfus için ge­rekli geçim araçlarının miktarı sınırlı olup, bu araçların miktarı arttığı halde, nüfus da artış gösterir. Ancak toprak miktarı sınırlı olduğun­dan nüfusta meydana gelen artışlar hayat sevi­yesini düşürmektedir.
    Azalan verimler kanununun işleyişini bir ör­nekle açıklayabiliriz. 10 dönüm büyüklüğün­de, buğday üretimine elverişli toprağın oldu­ğunu varsayalım. Bu toprağı işlemeden atılan bir miktar tohum belki hiç ürün vermeyecek­tir. Aynı toprakta işçi çalıştırdığımızda durum değişecek ve toprağın işlenmesi sonucunda ürün elde edilecektir. Ancak çalıştırılan işçi sa­yısı arttırıldığı zaman ek ürün artışı da yüksele-* cek ve belli bir noktadan sonra ek ürün artışı düşecektir.

kardeş bi yerden kopyaladığını var sayıyorum ben ona bile üşenirdim ya neyse böyle saçma bi konun altına yapılack yorumların en sonu budur herhalde. yinede sağol ilgin için .(bu arada gerçekten okumadım bile)çook uzundu

• quote:

Orijinalden alıntı: v for joker

quote:

Orijinalden alıntı: kobuleti knezligi

kardeş bi yerden kopyaladığını var sayıyorum ben ona bile üşenirdim ya neyse böyle saçma bi konun altına yapılack yorumların en sonu budur herhalde. yinede sağol ilgin için .(bu arada gerçekten okumadım bile)çook uzundu

Alıntıları Göster
    o temel fiziğe girecek bir kuram.

1 işçinin bira yapması 42000 sn diyelim
    diğer işçide bu biraya ortak olmasımı gerekiyor?

ayrıca bira yapımı belli bir seviyelerde olur bu seviyelere atanack işçiler 1 bira için ortalama kaç sn verilecek.
    gerçeklik payı olmayan bir soru biranın 12 saatte olması imkansız ? mayalanması 1 hafta sürmesi gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: semblance

ayrıca bira yapımı belli bir seviyelerde olur bu seviyelere atanack işçiler 1 bira için ortalama kaç sn verilecek.
    gerçeklik payı olmayan bir soru biranın 12 saatte olması imkansız ? mayalanması 1 hafta sürmesi gerekli.

Bira değil. Bina
  • quote:

puhaha fail e bak
  • quote:

bira
    bira
    bira
  • Bira Haykırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper17 -- 10 Haziran 2012; 23:24:51 >
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: seytan41

quote:

puhaha fail e bak

Lan bugün yemin ederim terslik var bende erik getir dedi annem gittim terlik getirdim o derece 2,3 tane daha oldu böyle 2 gündür Allah büyük.

Fail felanda değil gerçi fail ya tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Bira Haykırdım
    Eğer onlar birbirinin işini aksatmazsa ve yeteri kadar hızlı hareket ederse mümkün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.