Merhaba, ben düz lise sözel bölümü mezunuyum. Lise de matematik görmedim. Matematik bilgim de yok denecek kadar az. Bu sene Yks'ye girdim ve şu an tercih yapmak için araştırma yapıyorum. Ön-lisans bilgisayar programcılığı veya Bilgisayar destekli animasyon ve tasarım bölümlerinden birini yazmayı düşünüyorum. Bilgisayar ve teknolojiye karşı ilgim ve bilgim var. Bilgisayar donanım servisliği geçmişim var. Bunun yanında yazılım ve programlamaya giriş yapmak istiyorum. Lakin matematik dersinden üniversitede kalır mıyım veya matematiğin ders içeriği zor mudur diye düşünüyorum. Bu bölümdeki matematik dersi yüzünden üniversiteyi bitirememe durumum olur mu? Matematiği öğrenmeye çalışırım ama söylediğim gibi yıllarca matematikten uzak durdum öğrenemem diye. Olan bilgimde köreldikçe köreldi. Bu konuda tecrübesi, bilgisi, önerileri ve tavsiyeleri olan arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim.
Zordur yapamazsın, animasyon ve tasarım üzerine programlarken her zaman arka planda matematiksel ifadeler dönüyor. Mesela bir karakter koşarken fizik ve dolayısıyla matematik kuralları işliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme