Şimdi Ara

Matematik gerçekten sabır işi midir? Başarısız bir adama tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum daha sonra kafamda yıllardır dert ettiğim bu durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
    ilkokul 4.sınıfta matematikten 70 falan alırdım -tabi hiç çalışmadan-
    ortaokul yine aynı terane hatta 8.sınıfta teog sınavında 20 de 7 doğru yapmıştım - ikincisinde biraz çalışıp 14 doğru-
    9,10 ve 11 de matematikten geçemedim hatta 10.sınıfta sınavdan 5,15,20 falan alıyordum dersleri de dinlemiyordum zaten
    12.sınıfta limit-türev konusundan 85 aldım yoğun bir çalışma sayesinde.
    şimdi de iyi olduğum yönlere gelelim;
    4.sınıfta boş zamanlarımda aşk şiirleri yazar, kendimce anlamlı bulduğum felsefik sözler yazardım.
    5.sınıfta okulumun 350 kişinin katıldığı ingilizce yarışmasında birinci olmuştum ve hiç çalışmadan ingilizceden en yüksek notu alırdım.
    lisede edebiyat ve ingilizce yazılılarından neredeyse hiç çalışmadan yine çok yüksek notlar alırdım.
    Felsefeyi,fiziği özellikle fizik teorilerini çok severim
    Sosyal zekası yüksek bir adam olduğuma inanıyorum sezgilerimle bir insanın niyetini,hissettiklerini anlayabilirim.
    Muhtemelen EQ değerim IQ değerimden yüksektir hayatta pes etmeyi sevmem, hırslıyımdır.
    Kaleci olmayı çok isterdim fakat boyum 1.78 profesyonel bir kaleci olmak için fazla kısa.
    -------------------EK BÖLÜM---------------------------------------------
    10.sınıfın sonunda bir yazılım şirketinde gönüllü stajyer olarak 3 ay bulundum çok çalıştım tutkuyla yaptım bu işi web siteleri yazdım,daha sonra teknofest etkinliğine kendim projem ve benim takım liderliğini yaptığım bir ekiple katıldık.daha sonra birkaç freelance iş yaptım, uygulamalar yazdım ama tutkuyla isteyerek araştırarak günde 13-14 saat uğraşarak yaptım bunu yani burda bilgisayar mühendisi olmak isteyen ve bu işi en tutku ile yapan adamlardan biriyim.
    ---------------------------EK BÖLÜM BİTİŞ----------------------------------------------------
    ama ezber yapmayı sevmediğim ve belki kendimi bildim bileli bilgisayar mühendisi olmayı istediğimden dolayı sayısal alanı seçtim başarılı oldun mu derseniz çok başarılı olamadım şuan 12.sınıfım fizikte,biyolojide ve kimyada, matematikte zorlandığım kadar zorlanmıyorum ve ne zaman bir soruyu çözemesem "acaba ben sözelci olduğum için mi yapamadım, acaba ben gerizekalı mıyım?,zeki değil miyim, sözele mi geçmeliyim, ben başarısız mıyım?" gibi düşünceler beliriyor yani kendimi yetersiz hissediyorum bu bende bir travma oluşturmuş durumda.hiç bu durumda olmuş çok düşükten başlamış ama çok yüksek netlere ulaşmış insanlar var mı?

NOT: Yazın başında ilk denememi yaptığımda 4 net matematik yapabilmiştim, daha sonra kolay bir mat denemesinde 22 net gördüm.Şuanda zor denemelere giriyorum ve 10 net civarı geliyor msüde de 10-15 net civarı birşey bekliyorum matematikten.
    50 dakika da 20 soru civarı çözüp 16-17 soru işaretliyebiliyorum pek hızlı değilim.

• ben de edebiyat felsefe gibi derslerde hep başarılıydım çünkü az çok ilgilendiğim alanlardı. şimdi ben de sınava hazırlanıyorum ve matematik tyt 15-25 arası. çalıştım mı evet ama çok daha fazla çalışabilirdim ve netlerim şu an 30 u görüyor olurdu. ama yok ben şunu anladım ben bu dersi sevmiyorum ve ilgim yok. evet çok farklı ve düşündürücü bir ders ama yok istemeyince insan bir yerden sonra bırakıyor.

matematik yapamamak bir aptallık belirtisi mi bilmiyorum , ama çok çalışmadan rahat rahat yapmak bence zeka belirtisi.
  • Özet pls

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matematik biraz yatkinlik gerektiriyor ama sonucta matematik okumayacaksin. tyt icin daha cok ezbere kayiyor o yuzden yapamiyorum demeyin belki yanlis calisiyorsunuzdur.
    matematik yapamasan bile bilgisayar muhendisi olmak icin illaki matematik gerekmiyor mesela ytde selman kahya var biliyorsunuzdur uberde calisiyor isinde matematik kullandigini dusunmuyorum.
    ama computer vision artificial intelligence vb alanlarda bir miktar matematik gerekli.
  • Hocam ben algoritma kurmada veya işin mantığını kavramada sıkıntı yaşamıyorum ben akademik matematikte sıkıntı yaşıyorum üniversiteyi kazanabilsem problem yok :)
    ayrıca sanırım siz de sınava hazırlanıyorsunuz tyt matematiği ezberden çok sayısal mantık soruları zeki olan adam hızlıca çözüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hozeis. kullanıcısına yanıt
    ben geçen sene girdim. tyt zaten sözel gibi bir şey oldu geçen sene türkçe zordu matta da paragraflar vardı.
  • Matematik bir kaderdir yapıp yapamamak da kadere bağlıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tyt matematik ezber mi

• Ezber degil ama kesinlikle bikmadan usanmadan ustune gidip millet 1 yapiyorsa si 10 yapacaksiniz bakacaksiniz yine olmayacak ama siz yine inat edeceksiniz sonunda olacak bende orta okulda iyidegildim bir hocam senden muhendis olmaz dedi ben acaip calistim senelerimi verdim suanda elektrik ve elektronik muhendisiyim ulkenin buyuk bir kurumunda elektrik ve elektronik islerinin basindayim kisacasi yapabilirsiniz ama moralinizi bozmadan surekli yeniden deneyeceksiniz yapamasaniz bile deneyeceksiniz olmasa bile deneyeceksiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılım bilgisayar bilimlerinin sadece bir alt dalı matematik olmadan bilgisayar bilimleri olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dediğin doğru ama derste profesör demişti çoğu mühendis mezun olana kadar matematiği unutuyor. yüksek lisans yapacaksan ya da bahsettiğim matematik ağırlıklı konularda çalışacaksan matematik gerekir ama kalanların çoğunda kullanılmıyor.
  • Arkadaşlar.
    Bu söyleyeceği mı sadece bu arkadaşa ve arkadaşın sorunu için değil hayatda karşılaşacağınız bütün sorunlar için söylüyorum.

Eğer bir duvara yeteri miktarda ve yeteri güçte vurursaniz o duvar elinde sonunda yıkılacaktir. Yılmayin.
    Eğer ki devamlı devamlı başarısız oluyorsaniz demek ki daha sizin için yeterli olan , yeteri kadar deneme yapmamissiniz demektir. Yılmayin.

En sonunun da bir deyimimizle bitireyim
    Azmin elinden hiç bir.sey kurtulamaz. Yeter ki sizi azmedecek olan gücü ki bu güç herkesde vardır harekete geçirmeyi bilin.

Hepinize başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 10 Nisan 2019; 1:18:36 >
  • Mühendis olmak için matematik gerekiyor

Ayrıktan, integrale her bir haltı önemli. Matematiğini geliştirmeden bilgisayar okumaya çalışma; batıyosun. 5. yılımda 9 kez matematikten kalıp bilgisayar mühendisliğini bıraktım. Bölüm derslerimin çok iyi olmasına rağmen.

Burada bir şey bilmeden konuşmayın lütfen.

Ufak bir edit: Üniversitelerin %85i birbirine benzer. (Calculus1,2,Dif) Hacettepede dif yok örneğin. Ayrık matematik zorunlu, cebir zorunlu, kimya üniden üniye değişiyo ama 5 fizik dersi zorunlu vsvs.

Puanın paralı bilgisayara tutsa dahil paralı okuma. Tekrar hazırlan. Boşa giden yılların oluşmasın. Bende seninle tekrar sınava gireceğim, programlama yazmak için. Mühendislik tabi ki iş imkanını daha çok açıyor ancak bitiremedikten sonra bir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 10 Nisan 2019; 3:7:27 >

• Bence sözel zekan varsa bunu bilgisayar mühendisliğine giderek harcama.
    Neden dersen sen şimdi üni sınavında aldığın puanla anadoluda bi bilg. Müh. bölümü kazanırsın. İyi bi eğitim alamazsın.
    Sözel veya tm girersen çok çok daha iyi okullarda çok daha iyi bi eğitim alırsın büyük olasılıkla.

Matematik sabır işi değil bence. Zeki olan yapar. Ben 9dayken sıra arkadaşım sınavdan önce bi deftere bakar 80 alırdı.sınıf ortalaması 50 olan sınavdan bu arada.

İstersen bilg. Müh. Okuyabilirsin. Bitirebilirsinde çünkü anadoludaki ünilerde dersler kolay. Ama değermi bilmiyorum.
    Bu arada web sitesi yazanların çoğu mühendis değil.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Hocam sınavda İstanbul, İzmir veya ankara'da ki devlet okullarından birine giremezsem tercih yapmayı düşünmüyorum.
    Olmadı bir sene daha kalır çalışır girerim.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten ağır mühendis falan olmayı düşünmüyorum.
    Bil. Müh. Okusam da yine bu işin yönetim kısmına kaymak istiyorum çünkü hem işin teknik kısmından anlayıp hem de sosyal ilişkileri olan bir yönetici olamıyor çoğu insan ve bunu başarabilenler gerçekten başarılı olabiliyor.

• Matematiği bende yapamıyorum bazen yeteri kadar üstüne düşmediğimi düşünüyorum ama olmuyor. Gerçekten öğrenmek için ne yapmalıyız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.