Şimdi Ara

OCAĞI TAM KAPATAMAMIŞIM DOĞALGAZ ALARMI ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle Selamun Aleykum. Saat 15.00 gibi yemek yaptım, sonra ocağı tam kapatamamışım, kapanması gereken yöne değil ters tarafa çevirmişim, ben yemeğimi bitirmek üzereyken mutfakta alarm öttü hemen vanaları kapadım hem ocağın hem dış kapıdakinin. Çok panikledim bi devlet hastanesine gittim, doğru dürüst muayene bile olmadan bi serum verdiler oksijen taktılar, o zamana kadar halsizliğim yoktu ama şimdi eve geldim hafif baş ağrım ve halsizliğim var ama evi havalandırdım vs. Ne yapmam lazım? olmadı akşam tekrar mı hastaneye uğrasam? Sağ olun arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 88312456 -- 8 Şubat 2014; 18:02:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ocak Vananızı Kapatmadınız mı? Acil Önem Arz Ediyor!

Doğalgazlı ocağı açık unutmak ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, ocağı kullandıktan sonra doğalgaz ocak vanasını kapatmanız hayati önem taşır.

Ocak Vanası Kapatılmalı mı?

Ocak vanası her zaman kapalı olmalıdır. Ocağı kullanmadığınız zamanlarda bile vanayı kapatmalısınız. Bu, gaz kaçağını önlemeye ve güvenliğinizi sağlamaya yardımcı olacaktır.

Ocak Açık Kalırsa Ne Olur?

Ocak açık kalırsa, gaz sızıntısı meydana gelebilir. Bu sızıntı, baş ağrısı, mide bulantısı ve hatta patlamalara neden olabilir. Ayrıca, doğalgaz açıksa ve bir kıvılcım oluşursa yangın çıkabilir.

Doğalgazlı Ocağı Açık Unutmak

Doğalgazlı ocağı açık unutmak, ciddi sonuçlara yol açan yaygın bir hatadır. Ocağı kapattığınızdan emin olmak için her zaman iki kez kontrol etmelisiniz.

Ocağı Açık Unutmanızın Belirtileri

Ocağı açık unuttuğunuzu fark ederseniz, aşağıdaki belirtilerden bazılarına dikkat edin:

• Baş ağrısı
    • Mide bulantısı
    • Baş dönmesi
    • Solunum zorluğu

Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, derhal evi boşaltın ve gaz şirketinizi veya itfaiyeyi arayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu nasıl bir hız nasıl hemen aşağılara iniverdi bu başlık
  • Hastanede muayene olduysan ve birseyin yok dedilerse bence korkmana gerek yok ama yinede durumun kotuye giderse direk hastaneye git bir daha
  • Doğalgaz zehirli değilki
  • Şimdi helvam şöyle olsuncular falan gelir takılma onlara bi' daha paronaya yapma, sana gelince düzelirsin 2-4 saate gibime geliyor. Bir problem oldğunu sanmıyorum için ferah olsun, endişelenme boşuna. Çok uzun süre devam ederse baş ağırısı falan, o zaman gidersin tekrar hastaneye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S. Todd -- 8 Şubat 2014; 18:10:26 >
  • Bi mermiye bakar evin
  • Hocam mutfağı falan süpürgeyle süpür halıları. Gaz belirli bir süre sonra yere çökeliyor.
  • Helvam şöyle olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: S. Todd

Şimdi helvam şöyle olsuncular falan gelir takılma onlara bi' daha paronaya yapma, sana gelince düzelirsin 2-4 saate gibime geliyor. Bir problem oldğunu sanmıyorum için ferah olsun, endişelenme boşuna. Çok uzun süre devam ederse baş ağırısı falan, o zaman gidersin tekrar hastaneye
    Cevaplar için teşekkür ederim. Bekliyorum ben de, bakalım durum nasıl olacak ama yatsam uyuyacak durumdayım öyle bir halsizlik. Allah kerim ona emanetiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarışın Genç

Hocam mutfağı falan süpürgeyle süpür halıları. Gaz belirli bir süre sonra yere çökeliyor.
    Hocam aynısı bizede olmuştu.Portakal elma filan varsa onlardan yiyin baş ağrısını biraz dindirebilir.Alarm olduğundan sizi pek etkilememiş yani pek dert olmaz.
  • Hemen süpürüyorum, evden çıkarken açmıştım camları, çıkmadan da cereyan yapsın diye karşılıklı açtım. Bi süpüreyim belki açılırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper_442

Hocam aynısı bizede olmuştu.Portakal elma filan varsa onlardan yiyin baş ağrısını biraz dindirebilir.Alarm olduğundan sizi pek etkilememiş yani pek dert olmaz.

Alıntıları Göster
    İşe yarar mı bilmem ama yoğurt geldi aklıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 88312456

Hemen süpürüyorum, evden çıkarken açmıştım camları, çıkmadan da cereyan yapsın diye karşılıklı açtım. Bi süpüreyim belki açılırım.
    Yoğurt ye yoğurt iyi gelir
  • Alarm olayi güzelmiş nasil calisiyo
    İlk defa duydum

Ayrıca gecmis olsun bence endiselenicek birşey yok gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -numlock-

Alarm olayi güzelmiş nasil calisiyo
    İlk defa duydum

Ayrıca gecmis olsun bence endiselenicek birşey yok gibi.

kardeş şöyle oluyor biz buraya yeni taşındık bu alarm vardı, bu gaz hafif olduğu için sızıntı varsa yukarı çıkar, bu detektör de yukarıda tam ocağın orada, havada doğal gaz hatta aseton vs hissederse ötüyor. Eski evimde yoktu ben de ilk defa burda gördüm. Ama ne kadar sürede ne kadar miktarda gaz varsa ötüyor bilmiyorum.

Hiçbir tetkik yapılmadan direkt serum bitene kadar oksijen aldım, yeterli mi bilmiyorum. Giderken doktora sordum bundan sonra bi şey olursa ne yapayım diye, "artık bir şey olmaz, olsa olurdu bu zamana kadar" dedi. Eve geldik biz de hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow551

Doğalgaz zehirli değilki

Doğal gaz zehirli değil ama ocak gazı zehirli karbonmonoksit var çünkü.
  • Arkadaslar bu dogal gaz zehırlenmelerı nasıl oluyor,yanı ocaktan gaz sızıntısını saymazsak acık unutulan gaz degıl de kombıden nasıl bır zehırlenme oluyor,mesela dun fatıhde 6 kısı olmus ıgdas ekıplerı baca tıkalı demıs kombı gırısteydı bu yanlıs demıs ?

Bızım eskı evde kombı balkondaydı,sımdıkı evde mutfakta camın dıbınde havalandırma borusu var cıkarmıslar dısarı ama o cephe bıraz sıkıntılı yanı kombının cephesı sankı ruzgar orda teper gıbı gelıyor,allah korusun bunun bır zararı olurmu gercı bızden once oturanlar vardı,ben kombının ıcerıde olmasından bıraz korkuyorum acıkcası,almamız gereken onlemler nedır ben yatarken ocagın vanayı kapatıyorum,kombıye nasıl bı onlem alınır
  • kardeş ona en iyi çözüm düzenli bir biçimde bakımını yaptırmak, bacaları kontrol ettirmek uzman kişilere, bizim evde kombi yok merkezi sistem, ocak doğal gaza bağlı, ama doğal gazla ocak gazı aynı şey mi bilmiyorum ocak gazı zehirler dedim de mantıken aynı olması lazım.
  • benim de dayioglu gecen dogalgazdan olmustu o da yemek yuzunden gece kalkti bi bas agrisi kusma mefta oldu
  • Jahorick kullanıcısına yanıt
    Allah rahmet eylesin ve Allah korusun!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.