Şimdi Ara

MATEMATİK MEZUNU. YÜKSEK LİSANS MÜHENDİSLİK VE ADAM YÜKSEK MÜHENDİS..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MATEMATİK MEZUNU. YÜKSEK LİSANS MÜHENDİSLİK VE ADAM YÜKSEK MÜHENDİS.. arkadaşlar bu mümkün mü

• Yüksek lisansını mühendislikte yapar ama mühendis olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • veyselkrkt V kullanıcısına yanıt
    Matematikten mezun olup mesela yazılım mühendisliğinde yüksek lisans yapılabilir mi?
  • Farklı bir bölümde yüksek lisans yaparsanız o bölümle alkalı ünvanı kullanamazsınız, asıl olan lisans diplomanızda ki ünvanınızdır.

Başka bölümlerle alakalı yüksek lisans yapmak istiyorsanız, bilimsel hazırlık programına dahil olursunuz onu geçtikten sonra eğitim almaya başlarsınız.

Başka bölümlerden yüksek lisans yapmak istiyorsanız iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor çünkü her üniversite bu hakkı vermiyor.

Misal makine mühendisi bir kişi makine ile alakalı yüksek lisans yaparsa yüksek mühendis ünvanı alır kendi asıl branşıdır, ama inşaat mühendisi olan biri makine den yüksek lisans yaparsa uzman seviyesini alır yüksek makine yada inşaat mühendisi olmaz bu diğer bölümler içinde geçerli matematik bölümü mezunu olan biri makine bölümünden yaparsa uzman düzeyinde olur, matematik mühendisliğinde yaparsa yüksek matematik mühendisi olma durumunu bilmiyorum bi araştırmak lazım.

Danıştayın aldığı karar var "ülkemizde bir meslek ve bu mesleğin unvanını alabilmenin, ancak o meslekle ilgili lisans eğitimi yapmakla mümkün olacağında kuşkuya yer bulunmamaktadır." diye.

• tonyali61 kullanıcısına yanıt
    Cok kolay değil ama evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır lisans mühendis olmak zorunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonyali61

Matematikten mezun olup mesela yazılım mühendisliğinde yüksek lisans yapılabilir mi?

Yüksek lisansa başvurduğu üniversite kabul ederse neden olmasın, yapabilir.Ama dediğim gibi muhendis olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • K4RT4L kullanıcısına yanıt
    Şimdi daha iyi anladım çok teşekkür ederim
  • veyselkrkt V kullanıcısına yanıt
    Unvan için sormamıştım sadece matematikten sonra başka bir alanda kendimi geliştirmek için sormuştum. Demek ki yapılabiliyormuş çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.