çevremde matematik öğretmenliği yaz hem özel ders vererek para kazanırsın hem de matematiğini geliştirip üniversite sınavında garantiye alırsın istediğin bölüme gidersin diyenler var açıkçası bana da mantıklı geldi çünkü çevremde matematik öğretmeni olup ciddi para kazananlar var bir yakınımız da matematik öğretmeni ve durumları çok iyi bana yardımcı olacağını ve öğrencilerini bana yönlendirebileceğini söyledi çalışkan ve hırslı bir insanım gerekirse gerekirse 30 yaşında da okuyabilirim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda çevrenizde yapan var mı |
matematik öğretmeni olup tekrar sınava hazırlanmak
-
-
saçmalık. 4 sene sonra üni sınavına girmeyi bile unutursun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu sınavda derece yapan adamların çoğu lise mezunu. İstediğiniz bölüm gelmiyorsa bir sene daha çalışın ya da mat öğretmenliğinden hayatınıza devam edin. Üniversite okuyup öyle sınava girmek çok mantıksız bence
maalesef biraz takıntılı bir insanım o yüzden girerim kendimi tanıyorum :/
fenim iyi bu arada
bu seneki fizikte sıkıntı yaşadım sadece ama denemelerde iyi gelirdi
-
sınavda çıkacak matematiği yapabilmek için öğretmenlik okumaya gerek yok ki. 1 sene çok çalışarak yine iyi matematik yapabilirsin
Yoksa siz de mi Tıp istiyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam sınav çalışarak ve psikolojiyi yöneterek kazanılır ben bu sene psikolojimi yönetemediğimi fark ettim o yüzden kalamam
bu ne olacağı belirsiz sistemde
-
Ben de böyleyim hocam. Stresimi yönetsem çok daha iyi bir sıralama yapabilirdim ama yapacak bir şey yok artık. Herkes istediği yerlerde olamıyor maalesef.
Matematik öğretmenliği yazmak da mantıksız değil bence. Üniversiteyi 7 yılda bitirmesine rağmen gayet rahat iş bulabilen bir tanıdığım var. ilerde ataması olmasa bile rahat bir meslek olmaya devam edebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patheticmuggle -- 29 Temmuz 2021; 23:55:50 >
atama benim için inanın hiç sorun değil
asıl para bence özel ders vererek kazanılıyor çevremdeki matematik hocalarından biliyorum
okurken bile özel ders verilebilir hem ilkokul çocuğuna hem ortaokul çocuğuna hem lise çocuğuna
hem belki bu derslerden gelen parayla koç üniversitesi sabancı üniversitesi gibi top üniversiteler tercih edilebilir veya atıyorum 30k yaptınız ücretli tıpa gidilebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lunatlased -- 30 Temmuz 2021; 0:0:56 > -
Aynen hocam öyle. Benim matematik hocam sadece özel derslerle 4-5k kazanıyordu.(Haftaiçi 4 gün dersi vardı, ihtiyacı olmadığı için çok ders almıyordu)
Umarım istediğiniz konuma gelirsiniz meslek hayatınızda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patheticmuggle -- 30 Temmuz 2021; 0:3:18 >
1 senede 0dan 20klık matematik yaptım.
dediğin şeyi yapanlar var ama bizim burdaki flnin matçısı aühf okuyor şimdi. kocasıyla beraber. bitince öğretmenliği bırakıp avukat olacakmış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2020de arkadasimin mat hocası tm 2k say 9k tytde 1k oldu. Adam ya sanirim oylesine hukuk yazdı yada tercih bile yapmadi iyi mat hocalari 20k+ kazaniyor.
Bizim bir hocamiza hocam simdi girseniz tip kazanırsiniz dedik ooo 6 sene okicam simdikinden azla baslicam fedi yani iyi bir mat hocasi gayet de yeterli kazaniyor birdaha hazirlanmak saçmalık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Matematik öğretmenliği okuyup sefalet çeken çok insan da var. Zaten bu bölümden mezunların genelde amacı devlete atanmak oluyor.
4 yıl sonra gireceğim diye düşünmek pek mantıklı değil. O 4 yılda hayatında bir sürü şey olacak.
Üniversite sınavı sadece matematikten ibaret değil. Lisedeki bilgilerin hafızanda kazılı kalmayacak.
Etrafındaki herkes işinde gücünde olurken lise okur gibi üni sınavına çalışacaksın. Bu göründüğünden daha zor bir olay. Hadi diyelim istediğin yeri kazandın ve okudun, aynı dönem mezunlarından 4 yıl yaşlı olacaksın. İş hayatına 4 yıl geç atılmış olup, bir insanın 26 yaşında ulaşacağı tecrübe ve kariyere 30 yaşında ulaşacaksın.
Bir diğer konu da öylesine üni okumak pek iyi değil. Bölümünde ders çalışman ve kendini geliştirmen gerekecek. Üniversitede çalışmazsan vasıfsız mezundan öteye gidemezsin.
Özel ders vereceğim diyorsun, iyi ve tercih edilen bir öğretmen olabilecek misin bunu düşün bir.
Tüm bunları hesaba katmadan 4 sene sonra istediğim yerde okurum demek mantıklı değil. Ya 1 sene sonra gir ya da şu an bir bölüm seç ve oku.
-
hocam adımı duyurabilirsem ve mesleğimi çok çok seversem ben de öyle olurum belki de girmeme gerek kalmaz bilemiyorum
-
yaş inanın hiç sorun değil bence bu hayatta hep öğrenciyiz her gün yeni şeyler öğreniyoruz ve ben öğrenmekten keyif alan bir insanım
devlete atanmasam da olur ben özel ders vermek isterim daha çok
feni seven bir insanım özellikle kimya ve biyoloji çalışmaktan zevk alırım fiziğim de iyiydi ama bu seneki sınavda fizikte zorlandım
öylesine üni okumayacağım aslında matematik öğretmenliği okuyup matematiğimi geliştireceğim ve insanlara bir şeyler anlatabilme gücümü geliştireceğim
-
Özel ders konusunda genelde konu mu anlatıyorsunuz yoksa ogrencilerin yapamadigi sorulari mi cozuyorsunuz?İyi bir ogrenci denk gelip sorularini cozememe durumu yasadiniz mi hic?Hic ozel ders vermedim hafif ya basaramazsam korkusu var ondan soruyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
sınavda çıkacak matematiği yapabilmek için öğretmenlik okumaya gerek yok ki. 1 sene çok çalışarak yine iyi matematik yapabilirsin
|
saçmalık. 4 sene sonra üni sınavına girmeyi bile unutursun
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X