Şimdi Ara

Matematik okumak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
26.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Okuldaki matematik hocası seç yaparsın diyor.
    Boun Koç Bilkent gibi yerlerde okusam bişey değişir mi ?

Seçmek istiyorum. Çünkü mühendislik felan okursam ki ;
    Altından kalkarım. Geçinirim ama hayatım çok sıradan olur. Bi yerden sonra çoluğa çocuğa karışır AVM de gezerim.

Akademisyen felan olursam Matematiğe bişey katma olasılığım var düşükte olsa. En azından denemiş olurum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Boun mattayim sabah uyaninca mesaji editlemek uzere birakiyorum, unutursam tekrar etiketleyin beni

Edit:

Soruyu cok etraflica cevaplamak istedigim icin hala useniyorum yazmaya ama baslayayim.

Oncelikle matematik neden okunur? Matematik pek cok alana kaymanizi saglayan bir bolum oldugu icin okunabilir. Akademisyen ya da bilim insani olma idealindeyseniz okunur. Yazilimla ugrasacaksaniz yukseginizi bilgisayar alaninda yapmayi dusunuyorsaniz okunur. Ekonomi yazamiyorsunuz tm oldugunuz icin, matematikten ekonomiye kayilir okunur. Kafaniz biraz daha aciktir felsefe de okuyup aydinlanma gecirmek istiyorsunuzdur okunur. Bi sey yapamazsam formasyon alayim dersiniz okunur.

Akademisyen ve bilim insani Turkiye'de olan seyler degil. 2015te olmali, Turkiye 90 kusuruncusu yanilmiyorsam, tamamen idealistlikle boun mat yazmisti. Dh'den ortak tanidik vasitasiyla konusmustum. Benim idealistlikle yazmadigimi, tekrar hazirlanacagimi duyunca yerden yere vurmustu beni. Yani Turkiye'de akademisyenin hali bilimin hali hiclikten hatta pislikten ibaretken deli gibi bu alani isteyip yazanlar var. Idealistseniz Turkiye'den gidecek universitelere yerlesmelisiniz. Ayrica muhendisler bilim yapmaz, fen edebiyat fakultesi yapar. Ulkemizde tip yerine muhendislik yazmak bile idealistlik sayiliyor, oyle cirkin bi durumda oldugumuz icin muhendis elestirmek istemiyorum ama asil temel bilim fen edbtadir tabi ki. Yalniz bu alanda kendinize yer bulamayip issiz ordusuna katilmamak icin ozel ders arama ihtimaliniz mevcut, kendinize ne kadar guveniyorsunuz? Euler olmak icin ben de deli oluyorum ama ozguvenimi ve cesaretimi yitirmedim degil. Bu idealistlige sahip odtu kimya ogrencileri taniyorum, etiketlicem nicklerine baktiktan sonra.

Benim hayalim bilgisayar muhendisligi. Altta bir arkadas soylemis ilgimi ceken algoritmalar vs diye. Net olarak benim ozetim. Bir seyler uretmek istiyorum muhendislik anlaminda. Bir parcasi olmak istiyorum makinelerin. Bununla birlikte en yetkin oldugum en kafamin acik oldugu alan matematik ve felsefe. O zaman diyorum yapay zeka, yazilim, algoritma ile ugrasayim ben. Bogazici bilgisayari kazanamadim ilk sene, 13 bin oldum. 13 bin de bilgisayar isteyenler bilir cok araf bi siralama. Ya iyi bi okulda farkli bi bolum gitceksiniz (or itu elektrik) ya alt bi okulda bilg muhendisligi (or:hacettepe bilg). Bu noktada tercihini hacettepeden kullanan arkadaslar da cok oldu, onlarin da nicklerine bakip etiketleyecegim. Bense o donemde dhden bir boun fizik ogrencisiyle konustum. Bana hazirligi burda oku, 1 sene bounda gecirmis ol, burs al, sonra yine itu yazarsin dedi merkezi yatay gecisle. Ben o sekilde tee tercih doneminde ogrendim matematik bolumunun varligini. Ben de yazip bogazicinde hazirlandim sinava tekrar.

Ekonomi hic alanim degil ama tm degilseniz sizin alaninizsa yandal yaparak hatta belki yapmadan bile bankaci olursunuz rahat rahat. Rahat derken ders zorlugu acisindan degil.

Matematik ogretmenligi de cok sikinti cunku bounlular ogrenci seviyesine inemiyor, maasi da dusuk buluyor diye dershanelerce istenmiyormus. Ozel derse gelince ben bile ozel ders veriyorum, belki mezun olsam benden almazlar cok para isterim diye. Atanamamis ogretmen sayisi falan malum. Bu bilim adami olmaktan daha zor bana kalirsa

Siradan bi hayat bolumle birebir ilgili degil, sizin hayat enerjinizle de ilgilidir. Su anda siradan yasayip ileriye koyuyorsaniz bu hedefi ilerde de olmaz. Tam su an yasama seklinizi degistirmeniz gerekiyor.

Bana da matematik hocam sen gercekten matematikte cok iyisin, bu bilim adamlarinin hayatlari abartiliyor; okursan cok basairli olursun demisti. Valla yaziyi yazdikca gaza geldim.

Daha yazarsam kimse okumayacak, agu gs bilgisayar itu bolumleri incelemelerimi gelecek bolumlere saklayayim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Matematik Bölümü Okunur mu?

Matematik, sayıların, yapıların ve modellerin incelenmesine odaklanan temel bir bilim dalıdır. Matematik bölümü, matematiğin çeşitli yönlerini derinlemesine incelemek için tasarlanmış bir yükseköğretim programıdır.

Matematik Okumanın Zorlukları

Matematik bölümü okumak, güçlü bir analitik düşünme, problem çözme ve soyut kavramları anlama yeteneği gerektirir. Matematik bölümü dersleri sıklıkla zorlayıcıdır ve öğrencilerden ileri düzey matematiksel beceriler ve kavramların anlaşılması beklenir.

Matematik Bölümü Dersleri

Matematik bölümü dersleri tipik olarak cebir, analiz, geometri, istatistik ve sayı teorisini içerir. Bu dersler, matematiksel düşünceyi geliştirmeyi ve karmaşık matematiksel problemleri çözme becerilerini kazandırmayı amaçlar.

Matematik Bölümü Mezunlarının Kariyer Seçenekleri

Matematik bölümü mezunları, çeşitli alanlarda kariyer fırsatlarına sahiptir. Finans, mühendislik, teknoloji, eğitim ve araştırma gibi sektörlerde çalışabilirler. Güçlü analitik ve problem çözme becerileri, matematik mezunlarını bu alanlarda değerli kılar.

Matematik Bölümü Okunur mu?

Matematik bölümü okumak, zorlu ama ödüllendirici bir deneyim olabilir. Matematiğe karşı güçlü bir tutkunuz varsa ve ileri düzey matematiksel beceriler geliştirmeye istekliyseniz, matematik bölümü okumayı düşünebilirsiniz.

Bu bölüm, matematiksel bilginizi geliştirmenize, analitik düşünme becerilerinizi keskinleştirmenize ve gelecekteki kariyerinize değerli bir temel sağlamanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Boun mattayim sabah uyaninca mesaji editlemek uzere birakiyorum, unutursam tekrar etiketleyin beni

Edit:

Soruyu cok etraflica cevaplamak istedigim icin hala useniyorum yazmaya ama baslayayim.

Oncelikle matematik neden okunur? Matematik pek cok alana kaymanizi saglayan bir bolum oldugu icin okunabilir. Akademisyen ya da bilim insani olma idealindeyseniz okunur. Yazilimla ugrasacaksaniz yukseginizi bilgisayar alaninda yapmayi dusunuyorsaniz okunur. Ekonomi yazamiyorsunuz tm oldugunuz icin, matematikten ekonomiye kayilir okunur. Kafaniz biraz daha aciktir felsefe de okuyup aydinlanma gecirmek istiyorsunuzdur okunur. Bi sey yapamazsam formasyon alayim dersiniz okunur.

Akademisyen ve bilim insani Turkiye'de olan seyler degil. 2015te olmali, Turkiye 90 kusuruncusu yanilmiyorsam, tamamen idealistlikle boun mat yazmisti. Dh'den ortak tanidik vasitasiyla konusmustum. Benim idealistlikle yazmadigimi, tekrar hazirlanacagimi duyunca yerden yere vurmustu beni. Yani Turkiye'de akademisyenin hali bilimin hali hiclikten hatta pislikten ibaretken deli gibi bu alani isteyip yazanlar var. Idealistseniz Turkiye'den gidecek universitelere yerlesmelisiniz. Ayrica muhendisler bilim yapmaz, fen edebiyat fakultesi yapar. Ulkemizde tip yerine muhendislik yazmak bile idealistlik sayiliyor, oyle cirkin bi durumda oldugumuz icin muhendis elestirmek istemiyorum ama asil temel bilim fen edbtadir tabi ki. Yalniz bu alanda kendinize yer bulamayip issiz ordusuna katilmamak icin ozel ders arama ihtimaliniz mevcut, kendinize ne kadar guveniyorsunuz? Euler olmak icin ben de deli oluyorum ama ozguvenimi ve cesaretimi yitirmedim degil. Bu idealistlige sahip odtu kimya ogrencileri taniyorum, etiketlicem nicklerine baktiktan sonra.

Benim hayalim bilgisayar muhendisligi. Altta bir arkadas soylemis ilgimi ceken algoritmalar vs diye. Net olarak benim ozetim. Bir seyler uretmek istiyorum muhendislik anlaminda. Bir parcasi olmak istiyorum makinelerin. Bununla birlikte en yetkin oldugum en kafamin acik oldugu alan matematik ve felsefe. O zaman diyorum yapay zeka, yazilim, algoritma ile ugrasayim ben. Bogazici bilgisayari kazanamadim ilk sene, 13 bin oldum. 13 bin de bilgisayar isteyenler bilir cok araf bi siralama. Ya iyi bi okulda farkli bi bolum gitceksiniz (or itu elektrik) ya alt bi okulda bilg muhendisligi (or:hacettepe bilg). Bu noktada tercihini hacettepeden kullanan arkadaslar da cok oldu, onlarin da nicklerine bakip etiketleyecegim. Bense o donemde dhden bir boun fizik ogrencisiyle konustum. Bana hazirligi burda oku, 1 sene bounda gecirmis ol, burs al, sonra yine itu yazarsin dedi merkezi yatay gecisle. Ben o sekilde tee tercih doneminde ogrendim matematik bolumunun varligini. Ben de yazip bogazicinde hazirlandim sinava tekrar.

Ekonomi hic alanim degil ama tm degilseniz sizin alaninizsa yandal yaparak hatta belki yapmadan bile bankaci olursunuz rahat rahat. Rahat derken ders zorlugu acisindan degil.

Matematik ogretmenligi de cok sikinti cunku bounlular ogrenci seviyesine inemiyor, maasi da dusuk buluyor diye dershanelerce istenmiyormus. Ozel derse gelince ben bile ozel ders veriyorum, belki mezun olsam benden almazlar cok para isterim diye. Atanamamis ogretmen sayisi falan malum. Bu bilim adami olmaktan daha zor bana kalirsa

Siradan bi hayat bolumle birebir ilgili degil, sizin hayat enerjinizle de ilgilidir. Su anda siradan yasayip ileriye koyuyorsaniz bu hedefi ilerde de olmaz. Tam su an yasama seklinizi degistirmeniz gerekiyor.

Bana da matematik hocam sen gercekten matematikte cok iyisin, bu bilim adamlarinin hayatlari abartiliyor; okursan cok basairli olursun demisti. Valla yaziyi yazdikca gaza geldim.

Daha yazarsam kimse okumayacak, agu gs bilgisayar itu bolumleri incelemelerimi gelecek bolumlere saklayayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C87FE73BF -- 8 Mart 2018; 14:34:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keşke demeyecegini yap en son baktın olmadı özel dersten yürürsün

• nalet bir yerde matematik okuyordum. bu yıl yani 2.sınıftan beri okula gitmiyorum.çok iyi üniversiteler gelmiyorsa düşünme çünkü lise 5 gibi gidip gelirsin.bu devirde akademisyen olmak da zorlaştı.bölümü bitirebilmek o kadar emek isterken bitirdiğinde çok da değerli olmayan bir bölüm bana göre. bi de bizim hocalar kıldı resmen, neymiş ders notu verince öğrenciler derse gelmiyomuş.e yoklama alınıyo zaten? yaz allah yaz yemin ediyorum gına geldi yazmaktan sekreterlik okuyorduk sanki. bölüme girersen umarım böyle hocalara denk gelmezsin.çok ilgiliyim dersen gir, hayalini bırakma tabi ki.

• Bence amacına bağlı. Yani ilk 2-3k girip boun mat okuyan tanıdığım var mezun oldu şuan dershanede hocalık yapıyor + özel ders vs. olaylarına gidiyor. Ama dedikleri gibi kötü üni pek iyi olmaz.

• hocam ben geçen yıl ODTÜ Matematik tercih edecektim fakat geçemezsin,bitiremezsin dediler.Orda verdiğin emeklerin karşılığını ders vererek çıkartamazsın tarzında şeyler dediler.Anlayacağın iyi üniversitelerde matematik okumak baya emek istiyormuş,hiç bulaşmadım ben

• "Üniversiteli işsizler kervanına katılmak" cümlesi ile aynı anlama gelen cümle

• matematik hocası ol. bir dershane acarsin senelik 100bin oradan kazanirsin birebir ozel ders ver oradanda 100 bin kazanirsin etti sana 200 bin hayirli isler kardes. ama caliskan olman lazim tembel ve girisken degilsen 40 50 bin kazanirsin

• Boşver sen matematik hocası olma caner taslaman tarzı bir şey ol tam sana göre iş

• Benimde aklımı çok kurcalıyor bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ama onun nedeni de matematik, en çok matematik içeren mühendislik olduğu için.Yapay zeka yada algoritma geliştirmek istiyorum. Sıralamam 14-15k arası gelirse boun mat yada hacettepe bilg sayar yazarım gibi ama hangisi benim için daha iyi olur emin değilim . Ama daha iyi sıralama yaparsam 0-5k aralığı o zaman bilgisayar yazarım heralde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @cityofstars

• quote:

Orijinalden alıntı: cityofstars

Boun mattayim sabah uyaninca mesaji editlemek uzere birakiyorum, unutursam tekrar etiketleyin beni

Editlemedin hala

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AFK_is_now_AFK kullanıcısına yanıt
    Editlendi

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenbrrg

Benimde aklımı çok kurcalıyor bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ama onun nedeni de matematik, en çok matematik içeren mühendislik olduğu için.Yapay zeka yada algoritma geliştirmek istiyorum. Sıralamam 14-15k arası gelirse boun mat yada hacettepe bilg sayar yazarım gibi ama hangisi benim için daha iyi olur emin değilim . Ama daha iyi sıralama yaparsam 0-5k aralığı o zaman bilgisayar yazarım heralde

Editledim

• Temel bilim secmek ve 15 binde mat yerine bilg yazmanin inceliklerini ogrenmek isterseniz odtu kimya ve hacettepe bilgdekileri etiketleyeyim. Yoksa bos yere cagirmayayim konuya.

• ++matematik universite sectikten sonra bile secim yapmanizi gerektirecek kadar genis oldugu icin de sikintili.

Muhendislik okuyunca muhendis

Ogretmenlik okuyunca ogretmen

Tip okuyunca doktor

Dis okuyunca dis hekimi

Olursunuz

Matematik okuyunca ise meslek okumus olmazsiniz. Meslek edinmek icin ozel caba gerektiriyor

• Etiketleyelim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbrrg -- 8 Mart 2018; 15:48:42 >
  • Siz boun mattan memnun musunuz? Bildiğim kadarıyla bilgisayarla çap yapabiliyormuşuz sizce bunu yapması çok mu zor olur?

• Fen Edebiyat Fakültesi okumak çok büyük bir kumardır, tanıdığım Fen Edebiyat Matematik mezunlarının tamamı öğretmen. Kimi formasyin aldı, devlette öğretmen kimi uğraşmadı formasyon-şark hizmeti, direk dersane öğretmeni oldu. İdealist insanları takdir etmekle beraber, gerçeklere uzak kalınmamalı.

• Heisenbrrg kullanıcısına yanıt
    Bounda bilgisayarla cap yapamiyorsunuz su an. Bilgisayae okuyanlar matla cap yapabiliyor. Bolumde bunun icin ugrasiliyor, cap acilsin diye. Ama buna guvenilerek hareket edilmez.

Yandal yapiliyor. Yandal yerine de kendi basina yazilim calismak daha yararli olabilir(olmayadabilir)

Ben matematigi birakip bilgisayar okumayi dusundugim icin hem gecen sene hazirlandim hem de bu sene hazirlanacagim. Bu biraz kisisel bi tercih. Akli basinda biri kendine bu iskenceyi yapmaz sanmiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.