Şimdi Ara

Diş Okumak Masraflı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar diş okurken aylık tahmını gıder ne kadar olur ?
    Tıp mı daha masraflı Diş mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Hekimliği Okumak Masraflı mı?

Diş hekimliği, yüksek talep gören ve tatmin edici bir kariyer seçeneği olsa da, okumak için önemli maliyetler gerektirebilir.

Masraf Yapıları

Diş hekimliği fakültelerinin masrafları, okuldan okula ve bölgeden bölgeye değişmekle birlikte, genellikle şunları içerir:

• Eğitim ücretleri
    • Kitaplar ve materyaller
    • Alet ve ekipman
    • Laboratuvar ücretleri
    • Klinik masrafları

Diğer Mali Hususlar

Akademik masrafların yanı sıra, öğrencilerin konaklama, yemek, ulaşım ve yaşam masraflarını da hesaba katmaları gerekir. Bu masraflar da konuma ve yaşam tarzına bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir.

Mali Yardım Seçenekleri

Yüksek diş hekimliği eğitim masraflarını karşılamak için öğrenciler burslar, krediler ve harç yardımları gibi mali yardım seçeneklerini araştırabilirler. Ancak, bu seçeneklerin genellikle rekabetçi olduğunu ve geri ödeme yükümlülükleri olabileceğini unutmamak önemlidir.

Getiriyi Düşünmek

Diş hekimliği okumak pahalı olsa da, diş hekimlerinin genellikle yüksek maaşlar aldığını ve kariyeri boyunca güçlü bir kazanç potansiyeline sahip olduklarını bilmek önemlidir. Bu nedenle, eğitim masrafları uzun vadede kariyer gelirinizle dengelenebilir.

Sonuç

Diş hekimliği okumak önemli bir yatırımdır ve yüksek maliyetler içerebilir. Ancak, finansal yardımlar ve güçlü kazanç potansiyeli gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, eğitim maliyetlerini yönetmek ve başarılı bir diş hekimliği kariyerine sahip olmak mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Diş tabii ki soru mu bu? Sen tıpta 6 yıl boyunca 2-3k harcarken dişte araba fiyatı kadar para harcanıyor
  • Diş tabii ki soru mu bu? Sen tıpta 6 yıl boyunca 2-3k harcarken dişte araba fiyatı kadar para harcanıyor
  • Bunu seminere gelen dis hekimine sordum. Eskiden tedaviye gelen hastanin afedersiniz tükürdüğü bardagi bile biz aliyorduk dedi. Simdi o kadar masrafli degil abartiyorlar , alacaginiz malzeme falan biraz masraf olacak ama onu da sonrasinda kullanacaksınız zaten dedi. Yani cok fazla masrafli degil hocam. Tiptan fazla olabilir ama
  • aylık ort ne kadar gıder sızce
  • Fakültelere göre alınacaklar listesi değişse de hemen hemen aynıdır. 2017 yılını baz alırsak ilk sene bir öğrencinin, sene içerisinde yaklaşık 1000-1500 tl malzeme masrafı olacaktır. Üst dönemlerden alınacak eşyalarla bu meblağ azaltılabilir ancak ilk seneler, öğrenci okul sosyal ortamından uzak olduğu için bu pek mümkün değildir. Diğer yıllar alt- üst dönem tanışması oldukça bu masraflar azalır. Son yıllarda ise bu masraf sıfıra yakın olur çünkü sonuçta bir devlet hastanesinde hasta bakan öğrencinin çoğu malzemesini devlet vermektedir, geri kalanları ise zaten önceki yıllarda edinmiştir.Vakıf üniversitelerinde okuyan diş hekimliği öğrencilerinin masrafları çok daha azdır çünkü okulda kullanılacak malzemelerin bazılarını okul kendisi vermektedir. Yine de ilk yıllar bazı alet ve malzemeleri almak masraf çıkaracaktır.Diş hekimliği okumak masraflı mı diyecek olursak evet ama sonunda ölüm yok. Bunu ciddi söylüyorum. Herkes bir şekilde malzeme buluyor ve okul devam ediyor. Kimi sıfır alıyor, kimi ikinci el alıyor, kimi ödünç alıyor, kimi ortaklaşa alıyor, kimi hocadan rica ediyor falan ama bir şekilde hallediliyor. Diş hekimliğinin masraflı olması sizi korkutmasın.
    Kaynak:dissagligim.com

• haskolastik kullanıcısına yanıt
    benı aydınlattıgınız ıcın saolun hocam
  • diş okuyorum masrafları fakülte ye göre değişir

ilk sene toplasan 150felan gitmiştir

2.sene anguldurva +motor alıyosun 600-700 +ıvır zıvır

3.sene aeratör alıyosun 1.5-2k +ıvır zıvır

4te 5te hasta malzemelerini +teknisyen işlerinin parasını sen veriyosun

ıvır zıvırlarda mum alçı spatül eğe guta perka pat akrilik mufla kaşık aljinat burnisher presel sond...

Gaza getirici yazı oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8643D86AA -- 10 Temmuz 2018; 14:48:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.