Şimdi Ara

Matematikten Nefret Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anadolu lisesinde okuyorum, 9-10-11. Sınıflarda dersleri pek iplemedim lisemin puanı bayağı yüksekti ve burayı kazanmış olmanın verdiği rahatlıkla gezdim tozdum falan fistan.

Yazın başında artık işin ciddiyetini anladım 12 olacaktım ve yazın başında matematikten özel derse başladım, kendim karekök mat1 konu anlatımlıyı bitirdim, günde 2.5 veya 3 saat çalışarak yz tatilini tamamladım. Yaz tatili bitince okulun ygs kurslarına bile katıldım, dersleri çok iyi dinledim ve evde kendim saatlerce ders çalıştım. Matematikten o kadar soru bankaları bitirdim ve artık deneme çözmenin vakti geldi dedim başladım denemelere. (Eşit Ağırlığım)

Genellikle netlerimi yazıyorum. Türkçe 35+ Sosyal 35+ Fen 8 Mat 15-23 arası

Evet matematik böyle. O kadar emek ver o kadar uğraş, karşılığı bu olsun. Şimdi diyeceksiniz ki sabırlı ol, çalışmaya devam et. Yahu çözümlü soruyu okuyorum anlıyorum sonra soru çözüyorum sonra denemede o konudan soru geliyor yapamıyorum. Mesele unutmakta değil ki. Sonuçta mat1'de ne formül var ne başka bir şey. Soruyu çözmem için gereken yol dışında her şeyi deniyorum. Bir türlü yakalamıyorum soruları. Artık delireceğim sinirden yahu. Neden çözemiyorum neden diye kendimi yiyip bitiriyorum. Netlerimde de hiçbir yükselme yok hala çalışmaya devam etmeme rağmen.

Deneme sınavlarında matematiğe gelirken sayfayı çevirdiğim an aha yedik boku diyorum. Ulan girdiğim lise 470 puan şu düştüğüm hale bak. Kafama mıçayım. İşlem hatası mı dersiniz, dikkatsizlik mi dersiniz, her şeyi yapıyorum. En az 15 net yapıyorum ama daha 23 neti geçemedim 50 tane deneme çözmeme rağmen !

Matematik netimin bu kadar düşük olmasında geometrininde payı var. 10 sorudan 1-2 tanesini yapabiliyorum o da belki. Yahu arkadaşlar geometriye o kadar çok çalıştım ki anlatamam size ama bir türlü göremiyorum işte. Hani görmedikten sonra gerçekten çözülmüyor geometri, yakalayamıyorum bir türlü şekli. Bön bön 10 dakka bakıyorum üçgene.

Konu eksiğin var mı derseniz matematikten sadece mantık ve işlem eksik o kadar. Diğerleri tam. Geometridense sadece çember eksik.

Ben bu çalışmanın karşılığının matematikten 30 net olduğunu düşünüyorum. Bazen diyorum kendime çok mu aptalım diye ama bazen Türkçe'yi 39/40 yaptığım bile oluyor. Çok aptal olsam yapamazdım diyorum kendime güvenim geliyor ama hep aynı şey.

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Ama bana gidipte fem simetri ygs mat al bitir falan demeyin şurda sınava 3 ay bile kalmamışken. Bildiğim şeyleri bir daha okuyacağım sonuna kadar en ayrıntısıyla. Zaten ygs karekök bitirdim üstüne de o kadar sorular çözdüm dersler dinledim.

Deneme çöz diyecekler için de zaten sürekli çözüyorum ama netler oynamıyor...

Yaşadığım şehir berbat bir şehir ve ailemin maddi durumu iyi değil. Bu şehirde bir sene daha gerçekten kalamam ve aileme yük olamam. Lütfen yardım edebilecek herkes yardımını esirgemesin.

Sağlıcakla kalın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela az önce 3-4-5 yayınlarının 5'li ygs denemesinden bir deneme çözüyordum. Matematikte yine bir soruda takıldım ve kalem bile oynatamadım. Bön bön bakıyorum sadece soruya ki bu konuya 50 kere çalıştım.

Sorunun çözüm videosunu izledim ve zor bir soru değilmiş çözümünü anladım ve soruyu çözdüm ama yine başka bir soru gelecek ve yine yapayamayacağım biliyorum. Hatta soruyu da atayım bakın kolay bir soru sizde görün.

Arkadaşlar ben bu işi yapamayacağım yani gerçekten olmayacak. Demekki insanlar gerçekten farklı bende böyleyim. Adeta bir matematik özürlüsüyüm. Kapasitem demek ki bu kadar. Sizce kendimi boşuna zorluyor olabilir miyim ?

(Attığım soruyu görün diye attım arkadaşlar çözüm videosunu izleyip çözdüm, çözmenize gerek yok.)

• Güncel.

• Güncel.

• Sorunun cevabi ne hocam?

• Cevap y, çözümünü de atabilirim isterseniz.

• Yarasa Kıçı kullanıcısına yanıt
    Doğru bulmuşum cevabi sağ olun. Ayrıca umutsuzluğa kapılmayın, 8 net yapamayan sayısal sınıflar var. Azmedin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okuldan nefret ediyorum
    3 ay önce açıldı
    Bölümümden Nefret Ediyorum.
    13 yıl önce açıldı
    Babamdan nefret ediyorum yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Aynı ben.25i geçemedim daha,hayvan gibi emek harcıyorum ama artmıyor,3 4 5 ygs matematik soru bankasını alacağım belki bi yararı olur.
  • Hocam 345 in denemeleri zorluk seviyesi nasildir onerirmisiniz?

• BabyFace57 kullanıcısına yanıt
    Hocam denemenin üzerinde zorluk seviyesi olarak orta seviye yazıyor. Sorular orta ile zor arasında diyebilirim.

• Sorunuma yardımcı olacak yok mu ?

• zamanla olur üzülme
  • Hocam matematik gerçekten zevklidir.Diğer dersler gibi sıkıcı değildirde.Önce kafanda şu yargıları oluştur:Matematik zor değil ve zevkli bir şey.Zevk almaya bak.Hocam sana hocalara geldiği öneririm bi incele istersen.
  • Mattan ben de nefret ediyorum hedef tıp fakültesi YGS netlerim genelde
    T 30-35
    M 28-33
    F 30-35
    S 23-30 civarı geliyor bir türlü matı istediğim seviyeye getiremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yarasa Kıçı

Hocam denemenin üzerinde zorluk seviyesi olarak orta seviye yazıyor. Sorular orta ile zor arasında diyebilirim.

Bende mattan genellikle 25 27 felan geliyor.30a cikamadim daha.Denge 345 palme denemeleri arasinda kararsizim.30 nete cikmak istiyorum artik

• Hocam matematik zevklidir yargısını kafamda oluşturabilmem için benim gerçekten buna inanmam gerekiyor. Eğer matematik zevkli bir şey olsaydı ve onunla uğraşmak zevk verseydi sınava hazırlanmayan insanlar da arada sırada oturup matematik sorusu çözerlerdi. Böyle bir şey olmuyor tabi ki. O yüzden sıkıldıkça sıkılıyorum çözerken, hele yapamayınca sinirden terlemeye bile başlıyorum. Ailemin maddi durumunun kötü olması da kazanamama endişemin üstümde büyük bir baskı oluşturmasına neden oluyor.

Hocalara Geldik kanalını ilk defa sizden duydum ve deminden beri inceliyorum gerçekten çok güzelmiş. Çok teşekkürler hocam bundan sonra konu eksiklerimi ilk önce buradan izleyeceğim.

İnan bana hocam matematikten zevkli fazla birşey yok şu hayatta.hocalara geldik kanalının matematiği sevdireceği kanaatindeyim başarılar dilerim.
  • Benim de öyle. Netlerimiz falan bile aynı (fen dışında) Matematikte 16 17 yaparsam şükrediyorum falan, 11.sınıfın başından beri bakıyorum. Şurada 2 ay kaldı, o kadar bunaldım ki. Her gün en az 4-5 saat Matematik çalışıyorum, sürekli her gün kendimi vermeye çalışıyorum. Bakalım, pes etmeden devam etmekten başka yapacak bir şey var mı? elimizden geleni yapmaya devam edelim hocam, en azından çabaladık, uğraştık deriz. Daha sonrasında keşke çalışsaydım demekten daha iyidir. Sabredelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.