Şimdi Ara

Matrisler (Matematik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda konuyu tam olarak nereye açacağımı kestiremedim Konu Dışı daha cazip geldi. Günlük hayatta matrislerin biraz daha açıklamalı kullanım alanlarını sormak istiyorum. Gidip üniversiteye matematik bölümündeki hocalara sormak isterdim ama Yozgat gibi ilkel bir yerde hoca yok malesef. Bu yüzden bu konuyu güzel ve ayrıntılı bir biçimde derleyip toplamak bunları yaparken de hem benim hem de sizin yararınıza olacak bilgiler sağlamak istiyorum. Mesela google arama motoru, çeşitli programlar, bilgisayarın yapısı, eski zamanlarda şifreli haberleşme gibi konular. Sizin de ilginizi çekeceğine eminim, bu konuda bilen arkadaşlardan da yardım etmelerini istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

• Mesajim bulunsun. Ne ise yariyorlar lan harbi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok bilinmeyenli denklem çözümleri
    Bilgisayar programlarinda
    Veri depolama ...

• Resimler de matris yapılı sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konusu vardı.

Kültür-Bilimde ama bulamadım la.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralpi

Arkadaşlar forumda konuyu tam olarak nereye açacağımı kestiremedim Konu Dışı daha cazip geldi. Günlük hayatta matrislerin biraz daha açıklamalı kullanım alanlarını sormak istiyorum. Gidip üniversiteye matematik bölümündeki hocalara sormak isterdim ama Yozgat gibi ilkel bir yerde hoca yok malesef. Bu yüzden bu konuyu güzel ve ayrıntılı bir biçimde derleyip toplamak bunları yaparken de hem benim hem de sizin yararınıza olacak bilgiler sağlamak istiyorum. Mesela google arama motoru, çeşitli programlar, bilgisayarın yapısı, eski zamanlarda şifreli haberleşme gibi konular. Sizin de ilginizi çekeceğine eminim, bu konuda bilen arkadaşlardan da yardım etmelerini istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode

Baş harfleri birleştirip elde ettigin kelimeyi arastırarak bu işe başlayabilirsin.

• Bizim hoca buzdolabından bilgisayara kadar nerdeyse her elektronik aletin sisteminde kullanıldığını söylemişti ama ayrıntılı olarak birşey bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matematik Sorusu
    3 yıl önce açıldı
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Geometri
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok bilinmeyenli denklem sistemleri için de kullanılıyor. Elektrik devrelerinde kichoff'un kanunlarında falan vardı işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FFAKO -- 24 Nisan 2013; 22:04:33 >
  • İşte çeşitli kullanım alanları belli ama bunların hani biraz daha derinlemesine açıklamaları gerekiyor hem merakımı gideririm hem siz öğrenirsiniz hem ben ödevimi yapmış olurum :)
  • Koordinaat sistemlerinde yani haritacılıkta da kullanılıyor.
    Lise seviyesinde dahi çok bilinmeyenli denklemlerin çözümünde kullanılıyor.
    Matematik çok çok geniş bir bilim, hayatımızdaki çoğu şeyde var, arabayla üstünden geçtiniz asfaltın yapımında dahi matematik var.

• Denklem sistemlerinin çözümlerinde kullanılır en yaygın.Hani o derslerde bunu nerede kullanacağız diye sorulan sorular var ya gerçek hayatta o derslerde öğretilenler kadar basit denklemler olmadığı için daha kompleks yapıda sistemleri çözmek için matrisler kullanılır.
  • Beyler başka yardım edebilecek yok mu hiç ?
  • Mathematics Stack Exchange
    What is the usefulness of matrices?
    https://math.stackexchange.com/questions/160328/what-is-the-usefulness-of-matrices

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.