Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bence de Zion simülasyon değil filmin genelini düşündüğümüzde.Ama Mimar'ın konuşması sırasında ".. 6. kez zion yıkılacak..." benzeri şeyler söyleyince Zion'un da simülasyon olma olasılığı giriyo işine içine.Yani madem Zion gerçek,Mimar neden böyle konuşuyor ?

Bence konu şöyle;

İnsanlar makineleri yarattı
    Makineler yapay zekasını kuvvetlendirdi
    Sayılarını artırıp isyan ettiler
    İnsan ırkını mağlubiyete uğrattılar ama ölümlerini istemediler
    Esir aldılar(insan tarlaları)
    Esaret sırasında insanların isyanlarını önlemek içinde Matrix denen sanal gerçekliği yarattılar
    İnsanları gerçek dünyalarındaymış gibi yaşattılar
    Onların hislerini merak ettiler,ki en büyük insani his AŞKtır. (Aşk'ı anlayamadılar.bkz : Mimarın Neo'nun Zion yerine Trinity'i seçmesini anlayamaması )
    Sonra bir grup insan Matrix'ten çıkmayı başardı (Morpheus,Trinity vs.)
    Kurtulan insanlar son kale olan Zion'u kurdu(yerin çok altında.zaten şehir diye birşey kalmadı dünyada,gökyüzü karanlık vs.)
    Ortada bi kehanet var ve seçilmiş kişi insanlığı kurtaracağı için Morpheus Chosen One'ı aramaya başladı. Sonunda buldu ve Neo'yu Matrix'ten uyandırdı (Kırmızı HAP)
    Ajan Smith veri aracılığıyla Bane'in vücuduna girdi (imkansız demeyin,filmden bahsediyoruz.Buna imkansız diyebiliyosanız geri kalan herşey de imkansız zaten)
    Neo'nun gözlerini kör etti ama en nihayetinde Neo seçilmiş kişi olduğu için farklı yetenekleri olduğunu anladı.
    Gözleri kör olmasına rağmen makineleri hissedebildiğini,sentinelleri mermiler gibi durdurduğunu anladı.
    Sonunda da makinelerle konuşup barışı sağlayarak insanlığı kurtardı.
    Çünkü olaylar kehanetin işi,yani böyle olması gerekiyordu böyle oldu.

Bunu daha fazla didiklersek o kadar çok tez çıkıyor ki,biçoğu Wachowskiler'in bile aklına dahi gelmemiştir.

2. Senaryom da şöyle ;

Esaret sırasında insanların isyanlarını önlemek içinde Matrix denen sanal gerçekliği yarattılar.
    Yine Matrix'ten çıkış ihtimalini değerlendirerek bir üst simülasyon olan Zion'u yarattılar.
    Yani insanlara bir amaç verdiler : BAĞIMSIZLIK İSTEĞİ.
    [ Amaç vermelerinin sebebi de insanların düşünce yapısını çözmek olduğunu düşünüyorum. ]
    İnsanlar kendilerini Matrix'ten kurtardıklarında gerçek dünyada olduklarını sandılar,ama aslında orası da 2. bi simülasyondu.Bunu sorgulamadılar çünkü kimsenin aklına böyle birşey gelmedi,gelemez de zaten.(bunları Mimar'ın konuşmalarından çıkardım )
    Ve filmde Neo'nun tarladan çıkışı,Zion'a gelişleri vs. hepsi simülasyonun parçası.
    2. Senaryoya göre aslında kehanet,seçilmiş kişi de yok.
    Bunlar insanlığa bi amaç verip,bu amaç peşinde koşmalarınıs sağlamak için yapılmış bir aldatmaca.
    Yani bir seçilmiş kişi olması demek,kehaneti doğrulamak sonuç olarakta insanlığı kurtuluşa ulaştırmak demek.
    Morpheus'un da söylediği bu zaten.
    Morpheus kendini fena kaptırmış,Neo'yu da görünce kehanetin gerçek olduğunu düşünüyor.
    Herneyse sonra daha önceki seferlerde olduğu gibi Zion'a saldırı gerçekleşir,
    Ama diğer sürümlerde Mimar'a ulaşan Seçilmiş Kişi Trinity yerine Zion'u seçer ve Zion baştan kurulur.
    Döngü devam eder.
    Ama Neo ilk kez farklı birşey yapıyo,AŞIK olduğu için Trinity'i seçiyo.
    Onu kurtardığı için Zion'un yok olacağını sanıyolar falan.
    Sonra olaylar devam ediyor işte.

Şimdi 2. senaryo bana gerçekçi gelmiyor.Eskiden şu Mimar'ın konuşmalarını duyduğum için Zion'un da simülasyon olduğunu sanırdım.Ama biraz düşününce aslında Zion'un gerçek olduğunu,daha önce 5 kez gerçekten yıkılıp,yeniden yapıldığını düşündüm(23 kişi olayı).

Yani makineler her seferinde Zion'a gelip yok ediyor,ama geriye sadece seçilmiş kişiyle beraber 23 kişi bırakarak insanları tekrardan üremeye zorluyorlar.Bunun sebebi onlara duyulan ihtiyaç.Yeni Zion kurulduğunda Matrix içinde tekrardan bir Neo oluşacak (sistematik anormalite).Sonra insanlar belli bir sayıya geldiğinde Matrix içindeki seçilmiş kişi tekrardan uyanacak ve yine bu olaylar gerçekleşecek.Seçilmiş olduğunu anlayacak,Zion'a gelecek ve makineler 7. Zion'u tekrardan yıktığında yine 23 kişi alarak yeniden kuracak.Zaman geçecek insanlar yine türeyecek yine bi Matrix'te yine bi seçilmiş kişi daha gelecek.Zion 8. yıkıma uğrayacak,sonra 9 sonra 10...Bu böyle devam edecek.
    Ama NEO hepsinden farklı.Yani 1. senaryo gerçek.Ve kehanet denen şey gerçekten var.Makineler yine rutin olanı yaparken farklı bir seçilmiş kişi BARIŞ'ı getirerek olayları bitiriyor.Bu kişi de NEO.

Kısaca söylemek gerekirse BENCE ;

Zion gerçek,NEO diğer seçilmişlerden farklı ve Zion'un 6. kez yıkılmasını engelleyerek döngüyü bitiren olayı yapıyor : BARIŞ
    Benim Matrix'ten çıkarımım bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 53

Ya bence de Zion simülasyon değil filmin genelini düşündüğümüzde.Ama Mimar'ın konuşması sırasında ".. 6. kez zion yıkılacak..." benzeri şeyler söyleyince Zion'un da simülasyon olma olasılığı giriyo işine içine.Yani madem Zion gerçek,Mimar neden böyle konuşuyor ?

Bence konu şöyle;

Esaret sırasında insanların isyanlarını önlemek içinde Matrix denen sanal gerçekliği yarattılar
    İnsanları gerçek dünyalarındaymış gibi yaşattılar
    Onların hislerini merak ettiler,ki en büyük insani his AŞKtır. (Aşk'ı anlayamadılar.bkz : Mimarın Neo'nun Zion yerine Trinity'i seçmesini anlayamaması )
    Sonra bir grup insan Matrix'ten çıkmayı başardı (Morpheus,Trinity vs.)
    Kurtulan insanlar son kale olan Zion'u kurdu(yerin çok altında.zaten şehir diye birşey kalmadı dünyada,gökyüzü karanlık vs.)
    Ortada bi kehanet var ve seçilmiş kişi insanlığı kurtaracağı için Morpheus Chosen One'ı aramaya başladı. Sonunda buldu ve Neo'yu Matrix'ten uyandırdı (Kırmızı HAP)
    Ajan Smith veri aracılığıyla Bane'in vücuduna girdi (imkansız demeyin,filmden bahsediyoruz.Buna imkansız diyebiliyosanız geri kalan herşey de imkansız zaten)
    Neo'nun gözlerini kör etti ama en nihayetinde Neo seçilmiş kişi olduğu için farklı yetenekleri olduğunu anladı.
    Gözleri kör olmasına rağmen makineleri hissedebildiğini,sentinelleri mermiler gibi durdurduğunu anladı.
    Sonunda da makinelerle konuşup barışı sağlayarak insanlığı kurtardı.
    Çünkü olaylar kehanetin işi,yani böyle olması gerekiyordu böyle oldu.

Bunu daha fazla didiklersek o kadar çok tez çıkıyor ki,biçoğu Wachowskiler'in bile aklına dahi gelmemiştir.

2. Senaryom da şöyle ;

Esaret sırasında insanların isyanlarını önlemek içinde Matrix denen sanal gerçekliği yarattılar.
    Yine Matrix'ten çıkış ihtimalini değerlendirerek bir üst simülasyon olan Zion'u yarattılar.
    Yani insanlara bir amaç verdiler : BAĞIMSIZLIK İSTEĞİ.
    [ Amaç vermelerinin sebebi de insanların düşünce yapısını çözmek olduğunu düşünüyorum. ]
    İnsanlar kendilerini Matrix'ten kurtardıklarında gerçek dünyada olduklarını sandılar,ama aslında orası da 2. bi simülasyondu.Bunu sorgulamadılar çünkü kimsenin aklına böyle birşey gelmedi,gelemez de zaten.(bunları Mimar'ın konuşmalarından çıkardım )
    Ve filmde Neo'nun tarladan çıkışı,Zion'a gelişleri vs. hepsi simülasyonun parçası.
    2. Senaryoya göre aslında kehanet,seçilmiş kişi de yok.
    Bunlar insanlığa bi amaç verip,bu amaç peşinde koşmalarınıs sağlamak için yapılmış bir aldatmaca.
    Yani bir seçilmiş kişi olması demek,kehaneti doğrulamak sonuç olarakta insanlığı kurtuluşa ulaştırmak demek.
    Morpheus'un da söylediği bu zaten.
    Morpheus kendini fena kaptırmış,Neo'yu da görünce kehanetin gerçek olduğunu düşünüyor.
    Herneyse sonra daha önceki seferlerde olduğu gibi Zion'a saldırı gerçekleşir,
    Ama diğer sürümlerde Mimar'a ulaşan Seçilmiş Kişi Trinity yerine Zion'u seçer ve Zion baştan kurulur.
    Döngü devam eder.
    Ama Neo ilk kez farklı birşey yapıyo,AŞIK olduğu için Trinity'i seçiyo.
    Onu kurtardığı için Zion'un yok olacağını sanıyolar falan.
    Sonra olaylar devam ediyor işte.

Şimdi 2. senaryo bana gerçekçi gelmiyor.Eskiden şu Mimar'ın konuşmalarını duyduğum için Zion'un da simülasyon olduğunu sanırdım.Ama biraz düşününce aslında Zion'un gerçek olduğunu,daha önce 5 kez gerçekten yıkılıp,yeniden yapıldığını düşündüm(23 kişi olayı).

Yani makineler her seferinde Zion'a gelip yok ediyor,ama geriye sadece seçilmiş kişiyle beraber 23 kişi bırakarak insanları tekrardan üremeye zorluyorlar.Bunun sebebi onlara duyulan ihtiyaç.Yeni Zion kurulduğunda Matrix içinde tekrardan bir Neo oluşacak (sistematik anormalite).Sonra insanlar belli bir sayıya geldiğinde Matrix içindeki seçilmiş kişi tekrardan uyanacak ve yine bu olaylar gerçekleşecek.Seçilmiş olduğunu anlayacak,Zion'a gelecek ve makineler 7. Zion'u tekrardan yıktığında yine 23 kişi alarak yeniden kuracak.Zaman geçecek insanlar yine türeyecek yine bi Matrix'te yine bi seçilmiş kişi daha gelecek.Zion 8. yıkıma uğrayacak,sonra 9 sonra 10...Bu böyle devam edecek.
    Ama NEO hepsinden farklı.Yani 1. senaryo gerçek.Ve kehanet denen şey gerçekten var.Makineler yine rutin olanı yaparken farklı bir seçilmiş kişi BARIŞ'ı getirerek olayları bitiriyor.Bu kişi de NEO.

Kısaca söylemek gerekirse BENCE ;

Zion gerçek,NEO diğer seçilmişlerden farklı ve Zion'un 6. kez yıkılmasını engelleyerek döngüyü bitiren olayı yapıyor : BARIŞ
    Benim Matrix'ten çıkarımım bunlar.

1.Senaryoda Kesinlikle anlatmak istediğimi uzunca yazmışsın fakat biryer yanlış robotlar insanları incelemek için matrix i kurmuyorlar.Çünkü filmin senaryasuna göre robotlar insana muhtaç, yok olmamaları için Matrix i kuruyolar.İnsanlara karşı savaştıkları sürede insanlar onların güneş enerjilerinden faydalanmalarını engellemek için kara bulutlar oluşturuyolar.AMA yinede kaybediyolar.çünkü robotlar pratik hızlı ölümleri yok yenilenmeleri ve tekrar savaşmaları toparlanmaları çok kolay VE FİLMİN EN SAÇMA KONUSU ROBOTLARIN AKLINA NÜKLEER ENERJİ GELMİYOR.VE ENERJİ KAYNAĞI OLARAK GÜNEŞTEN YARARLANAMADIKLARI İÇİN MORPHEUS UN ANLATTIĞI GİBİ İNSANDAKİ ÇOK AZ BULUNAN ELEKTRİK ENERJİSİ KULANIYOLAR YANİ İNSANI PİL OLARAK KULLANIYOLAR.
     MATRIX filmi ile ilgili..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal3ty -- 7 Aralık 2009; 23:40:44 >

• @fatal3ty

İnsanları pil olarak kullanma durumunu zaten biliyoruz,o yüzden bahsetmemiştim ondan
    Diğer görevlere odaklandım..
  • zion nasıl sanal olabilir arkadaşlar yapmayın ya !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo -- 8 Aralık 2009; 0:53:10 >
  • Bence insanlar sadece pil amacli kullanimiyor ve Matrix`in tek amaci insanlari uyutmak degil.

Insanlar cok zeki yaratiklar vede akilalmaz yaraticiliklari var. Robotlar bunun farkinda, vede Matrix sayesinde hem enerji amacli hemde degisik teknolojilere fikir almak icin insan zekasini kullaniyor olabilirler. Makinalar inanilmaz seyler yaratabililer, ama her siradisi bulus, akil almaz teknoloji bir fikirle baslar, bence makinalarin sikintili oldugu konu bu! Fikirler! Bu yuzden bir tasla iki kus vuruyorlar, hem enerji, hem fikir caliyorlar

Buda sadece bir teori tabi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplanmete

Bence insanlar sadece pil amacli kullanimiyor ve Matrix`in tek amaci insanlari uyutmak degil.

Insanlar cok zeki yaratiklar vede akilalmaz yaraticiliklari var. Robotlar bunun farkinda, vede Matrix sayesinde hem enerji amacli hemde degisik teknolojilere fikir almak icin insan zekasini kullaniyor olabilirler. Makinalar inanilmaz seyler yaratabililer, ama her siradisi bulus, akil almaz teknoloji bir fikirle baslar, bence makinalarin sikintili oldugu konu bu! Fikirler! Bu yuzden bir tasla iki kus vuruyorlar, hem enerji, hem fikir caliyorlar

Buda sadece bir teori tabi!

Evet benim anlattığım da bu zaten
  • 53 sana şunu desem insanlar umut ettiklerinde daha çok enerji yayarlar... yanılmıyorsam cümle tam olarak buydu Animatrix ten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eXi_

53 sana şunu desem insanlar umut ettiklerinde daha çok enerji yayarlar... yanılmıyorsam cümle tam olarak buydu Animatrix ten..

Yani bilemiyorum.
    Daha Animatrix'i izlemedim.Zion'un sanal olma ihtimali bana uzak geliyor,ama imkansız değil tabiki.
    Eğer öyleyse tüm film boyunca hiç gerçekliği görmemiş oluyoruz bu da ayrı bi nokta.Koskoca 3 film boyunca aldatmaca bi döngüyü mü izledik yani ?
    Bence Zion'u her seferinde yıkıp yeniden kurduruyolar ve insanların davranışlarını sınıyolar.Çünkü asıl merak ettikleri şey İNSANLIK.Son seferde AŞK'ın neler yapabileceğini de keşfetmiş oluyorlar mesela.
    Bu yüzden Zion sanal değil ve daha önce 5 kere yıkılıp tekrar kurulmuş diyorum ben
    Ama yanılıyo da olabilirim tabi ki,bu sadece benim düşüncem.Ya da inanmak istediğim şey...Zaten doğrularımız da çoğu zaman inanmak istediğimiz şeyler değil midir Felsefe de yapalım biraz :P

• quote:

53 sana şunu desem insanlar umut ettiklerinde daha çok enerji yayarlar... yanılmıyorsam cümle tam olarak buydu Animatrix ten..

% 100 pi filmini izlemişsindir şablonlar vs vs.

:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxx_Mas_Fib

quote:

% 100 pi filmini izlemişsindir şablonlar vs vs.

:D

izlemedim

felsefe tabi makine insanı neden merak etsin sorusu ndan yola çıakrak bütün filmi bütün evreni anlamk için sorulan sorulara ulaşabilirsin
    birde şunu söylemek isterm bence yapay zeka asla tam bilinç kazanamıyacak siz ne düşünürsünüz gerçekten o kadar ileriye götürebilir miyiz yapay zekayı?

• zionun simülasyon olması mümkün değil. zira aslında filmin sonun da güneş silüetinde gördüğünüz mimar 2. filmde ak sakallı dede formunda yaptığı açıklamalarda "şu an 2000 li yıllarda değiliz. 250000. yıldayız. senden önce 5 tane daha seçilmiş vardı, 5 tane daha zion vardı ve onlar yokoldular." gibi birşey söylüyordu. yani zion her seferinde yok ediliyor. makineler ziondan çekiliyorlar. sonra matrixden kaçan insanlar yeniden zionu kuruyorlar. sonra sistemin içinde bir anormali keşfedip seçilmiş kişiyi bulup çıkarıyorlar. ancak neoya kadar hiç bir seçilmiş kişi gerçek hayatta da matrixdeki kadar etkili olamamıştı. zaten kahin neoya sentineller yüzünden girdiği komadan sonraki buluşmalarında bunu söylüyor. şu şekildeydi heralde " sen seçilmiş kişi olduğunda seçilmiş kişi olmaya hazır değildin, trinitye aşık olduğunda aşık olmaya hazır değildin, sentinellerle karşılaştığında ölmen gerekirdi ama sen ölmeye de hazır değildin"
    ufak tefek mantık hataları var film de , onlar da milletin kafasını karıştırıyor. yoksa zionun simülasyon olması mümkün değil.

• evet zion sanalsa neo sanalsa heryer sanalsa ozaman senaryo kurgu vs herşey birbirine girer filmin amacı kalmaz okadar mücadele boşamı

sizin karıştırdığınız yerler gemide yani zionun boşluklarında gemi ilşe giderken tayfa matrixe pc ile bağlandıkları matrixe geçtikleri yer varherşey orda mümkün zaten oraya gidip gelmeler savaşlar vs oluyor ordan geri zioana geliyorlar vs vs ama siz hep matrixde olay sanıyorsunuz ozaman neo zionda neden uçamıyor neden insanlar yemek yiyor içiyor vs vs binlerce neden sayarım size filmide anlamayanlar 3kere izlesinler mümkünse türkçe dublaj izleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

evet zion sanalsa neo sanalsa heryer sanalsa ozaman senaryo kurgu vs herşey birbirine girer filmin amacı kalmaz okadar mücadele boşamı

sizin karıştırdığınız yerler gemide yani zionun boşluklarında gemi ilşe giderken tayfa matrixe pc ile bağlandıkları matrixe geçtikleri yer varherşey orda mümkün zaten oraya gidip gelmeler savaşlar vs oluyor ordan geri zioana geliyorlar vs vs ama siz hep matrixde olay sanıyorsunuz ozaman neo zionda neden uçamıyor neden insanlar yemek yiyor içiyor vs vs binlerce neden sayarım size filmide anlamayanlar 3kere izlesinler mümkünse türkçe dublaj izleyin

neo matrix dışında makineleri nasıl durdurabiliyor?

• quote:

evet zion sanalsa neo sanalsa heryer sanalsa ozaman senaryo kurgu vs herşey birbirine girer filmin amacı kalmaz okadar mücadele boşamı

Filmi defalarca izleyerek anladım ki konunun başından beri bahsettiğiniz mantık ve felsefe banada doğru görünüyor.

Yalnız benim anlamadığım Zionu daha önce defalarca yok ettikleri.Burasını bir türlü açıklayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 14 Aralık 2009; 19:11:19 >

• quote:

quote:

kahin: neo onun gücü bu diyarları aşar seçilmiş kişi cevap burda

• quote:

quote:

quote:

Benden mi bahsediyordunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Neo

quote:

quote:

quote:

Benden mi bahsediyordunuz

sen 5.nesilsin

ben son nesil gerçek seçilmiş

• quote:

sen 5.nesilsin

ben son nesil gerçek seçilmiş

nickler öyle demiyo aga
  • İmitasyon Neo
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

İmitasyon Neo

taklitler asıllarını yaşatır dimi edayzim
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.