< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MATRIX filmi ile ilgili.. (37. sayfa)
-
-
Zion'un gerçek olduğunu biliyorum ama sanal olma fikri daha ilginç geliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba Ruminasyon,
Her ne kadar Zion'un gerçek dünya olma ya da üst sanal dünya olma teorilerinin ikisi de akla uygunsa da birkaç husus kafamı karıştırıyor:
1-Zion'un gerçek dünya olduğunu düşündüren etmenler:
Enerji tarlaları Zion ile aynı fiziksel dünyada mevcut.
İnsaların pil olması durumları ve Morpheus'un 1.filmde anlattığı diğer tüm gerçeklikler Zion'un gerçek dünya olduğu koşulda geçerli. Daha üst bir gerçeklikte herşey çok farklı olabilir ve komple bambaşka bir senaryo geçerli olabilir. Dolayısı ile eğer Zion sanal ise, Animatrix'in ve Morpheus'un "construct"da anlattıklarının hiçbirinin geçerliliği kalmaz bence.
İnsaların vücudunun delikli olup olmaması konusu bence basit bir konu. Doğduğu dünyada herkes deliksiz. Eğer ki matrix gerçekliğinden Zion gerçekliğine geçiş yapılırsa bir üst bedeninin delikli olduğunu farkediyor. Zion gerçekliğinde doğan(anne-baba çiftleşmesi sonucunda) bir kişi için daha üst bir gerçeklik olmadığı için delikli bir beden mevcut değil. Zion gerçekliğinde doğanlar olduğu gibi matrixden çıkarılanlar da mevcut. Bu da bir dünyada hem delikli hem deliksiz bedenli insanları mümkün kılıyor.
Zion'daki popülasyon matrixin fonksiyonelliğini riske atacak konuma geldiği zaman makinaların kendileri ile aynı dünyada olan insanların nüfusunu kontrollü düşürme durumuna biz Zion'un düşüşü diyoruz. Kaldı ki daha üst bir gerçekliğe dair hiçbir görsel yok filmde. Sadece mimarın söylediklerinin farklı yorumlanışı var bence.
Neo'nun makinaları gerçek dünyada durdurabiliyor olması birçok kişi için soru işareti. Kahin'in, "seçilmişin gücü bu dünyayı aşar" sözü bu durumu açıklamaya yeter mi emin değilim ama peygamber pozisyonunda olması ve "keramet göstermesi(!)" durumu bunu kabul edilebilir kılıyor benim için.
Neo'nun kaynağa geri dönüşü zaten bir sonraki matrixin başlangıcı için gerekli olan yeni verilerin tedariği olacak. Bu da hem gerçek dünya(Zion) hem de sanal dünyanın (matrix) sıfırlanması anlamına geliyor.
+Yanlış hatırlamıyorsam Wachowskilere bunu sorduklarında Zion'un gerçek dünya olduğunu söyledikleri bir ropörtajı hayal mayal hatırlıyor gibiyim.
2-Zion'un da sanal bir dünya olduğunu düşündüren etmenler:
Neo'da olduğu gibi, Nebuchadnezzar'ın zırt diye insan çöplüğüne erişebilip, enerji tarlalarından atılan insanları alabiliyor olmaları. Bizimkilerin bunu yapabilmesi için makinalar buna gerçekten izin veriyor olmak durumunda. Robotların bahçesinde dolaşabilmeleri kolay olmamalı bence. Adamlar zaten avlıyor bizimkileri denk geldikçe. Kaldı ki Zion'un dış duvarlarını aşabilmek için şifreye ihtiyaç duyuyorlar(ya da böyle görünüp dikkati başka yöne çekiyorlar. Osiris'in son mesajı olmasa Zion tüm saldırıdan habersiz olacaktı)
Fikrin mantıklı olması. Sanallıktan gerçekliğe ulaştığını düşünen insanların üst sanallıkta oyalanıyor olması amaca uygun. Ama bu Zion'daki insanların da üst gerçeklikte enerji tarlaları ya da başka bir senaryoda birşekilde hapis olmasını gerektirir ve tekrar altını çiziyorum ki o zaman bu filmde gerçek dünya ile ilgili olarak hiçbir görsel olmadığı sonucuna gelir. Kötücül cin ya da Kavanozdaki Beyin örneği her daim geçerli ama koca filmde buna hiç değinmemiş olması gerekir.
Neo'nun makinaları gerçek dünyada durdurabiliyor olması buraya da yorulabilir.
*Ben Zion'un gerçek olduğunu düşünen ve bunun doğru olduğu kabul etmek isteyenlerdenim ama bu fikir katiyen doğrudur diyebilecek kadar emin değilim.
Herkesin alternatif fikirlerini ilgiyle takip ediyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mmetem
Merhaba Ruminasyon,
Her ne kadar Zion'un gerçek dünya olma ya da üst sanal dünya olma teorilerinin ikisi de akla uygunsa da birkaç husus kafamı karıştırıyor:
1-Zion'un gerçek dünya olduğunu düşündüren etmenler:
Enerji tarlaları Zion ile aynı fiziksel dünyada mevcut.
İnsaların pil olması durumları ve Morpheus'un 1.filmde anlattığı diğer tüm gerçeklikler Zion'un gerçek dünya olduğu koşulda geçerli. Daha üst bir gerçeklikte herşey çok farklı olabilir ve komple bambaşka bir senaryo geçerli olabilir. Dolayısı ile eğer Zion sanal ise, Animatrix'in ve Morpheus'un "construct"da anlattıklarının hiçbirinin geçerliliği kalmaz bence.
İnsaların vücudunun delikli olup olmaması konusu bence basit bir konu. Doğduğu dünyada herkes deliksiz. Eğer ki matrix gerçekliğinden Zion gerçekliğine geçiş yapılırsa bir üst bedeninin delikli olduğunu farkediyor. Zion gerçekliğinde doğan(anne-baba çiftleşmesi sonucunda) bir kişi için daha üst bir gerçeklik olmadığı için delikli bir beden mevcut değil. Zion gerçekliğinde doğanlar olduğu gibi matrixden çıkarılanlar da mevcut. Bu da bir dünyada hem delikli hem deliksiz bedenli insanları mümkün kılıyor.
Zion'daki popülasyon matrixin fonksiyonelliğini riske atacak konuma geldiği zaman makinaların kendileri ile aynı dünyada olan insanların nüfusunu kontrollü düşürme durumuna biz Zion'un düşüşü diyoruz. Kaldı ki daha üst bir gerçekliğe dair hiçbir görsel yok filmde. Sadece mimarın söylediklerinin farklı yorumlanışı var bence.
Neo'nun makinaları gerçek dünyada durdurabiliyor olması birçok kişi için soru işareti. Kahin'in, "seçilmişin gücü bu dünyayı aşar" sözü bu durumu açıklamaya yeter mi emin değilim ama peygamber pozisyonunda olması ve "keramet göstermesi(!)" durumu bunu kabul edilebilir kılıyor benim için.
Neo'nun kaynağa geri dönüşü zaten bir sonraki matrixin başlangıcı için gerekli olan yeni verilerin tedariği olacak. Bu da hem gerçek dünya(Zion) hem de sanal dünyanın (matrix) sıfırlanması anlamına geliyor.
+Yanlış hatırlamıyorsam Wachowskilere bunu sorduklarında Zion'un gerçek dünya olduğunu söyledikleri bir ropörtajı hayal mayal hatırlıyor gibiyim.
2-Zion'un da sanal bir dünya olduğunu düşündüren etmenler:
Neo'da olduğu gibi, Nebuchadnezzar'ın zırt diye insan çöplüğüne erişebilip, enerji tarlalarından atılan insanları alabiliyor olmaları. Bizimkilerin bunu yapabilmesi için makinalar buna gerçekten izin veriyor olmak durumunda. Robotların bahçesinde dolaşabilmeleri kolay olmamalı bence. Adamlar zaten avlıyor bizimkileri denk geldikçe. Kaldı ki Zion'un dış duvarlarını aşabilmek için şifreye ihtiyaç duyuyorlar(ya da böyle görünüp dikkati başka yöne çekiyorlar. Osiris'in son mesajı olmasa Zion tüm saldırıdan habersiz olacaktı)
Fikrin mantıklı olması. Sanallıktan gerçekliğe ulaştığını düşünen insanların üst sanallıkta oyalanıyor olması amaca uygun. Ama bu Zion'daki insanların da üst gerçeklikte enerji tarlaları ya da başka bir senaryoda birşekilde hapis olmasını gerektirir ve tekrar altını çiziyorum ki o zaman bu filmde gerçek dünya ile ilgili olarak hiçbir görsel olmadığı sonucuna gelir. Kötücül cin ya da Kavanozdaki Beyin örneği her daim geçerli ama koca filmde buna hiç değinmemiş olması gerekir.
Neo'nun makinaları gerçek dünyada durdurabiliyor olması buraya da yorulabilir.
*Ben Zion'un gerçek olduğunu düşünen ve bunun doğru olduğu kabul etmek isteyenlerdenim ama bu fikir katiyen doğrudur diyebilecek kadar emin değilim.
Herkesin alternatif fikirlerini ilgiyle takip ediyorum.
Paylaşım ve görüşler için teşekkürler, yok ben de illaki zion yüzde yüz sahtedir yada gerçektir diyemiyorum hatta düne kadar zeon gerçekti diye düşünüyordum sonra bu ve buna benzer fikirleri okuyunca benim çok ilgimi çekti daha değişik bir bakış açısı ile yaklaşılması. Bu filmi seven biri olarak burada da konunun hazır konuşulduğunu gördüğüm için ilgilileri/sevenleri vardır diye bende aktif bi paylaşım yapayım istedim. Hatta burada konuşa konuşa filmi izleyesim geldi tekrar. Nasipse çekeceğim bi üçleme tabi animatrixi de izlemek lazım
İnternette şuna da denk geldim daha zorlama bi teori sanki :
https://onedio.com/h/698509
edit: Bonus
http://www.hurriyet.com.tr/unlu-yonetmen-andy-wachowski-de-cinsiyet-degistirip-kadin-oldu-40065986
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruminasyon -- 24 Ağustos 2016; 13:06:37 >
-
4 geliyo bakalım bunda dini bir propaganda yapılacak mı
http://www.haberler.com/matrix-hayranlari-mujde-4-uncusu-geliyor-9378221-haberi/ -
quote:
Orijinalden alıntı: serkanerşen
http://www.haberler.com/matrix-hayranlari-mujde-4-uncusu-geliyor-9378221-haberi/
Holywooddaki film yapimcilari olsun filmlere para akitanlar olsun.
Yahudiler tabikide isci patronun dedigini yapar( aktorler /senaristler) abd hukumetinin holywoodda bir odasi oldugu ve isbirligi yaptigi istediklerini algiyi burdan yonettigini ogrendi tum dunya.. din propagandasini subniminsl mesajlari gozumuze soka soka verceklerdir...
Matrix4 neosuz olmaz neoda keanu reeversiz olmaz nokta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanerşen
http://www.haberler.com/matrix-hayranlari-mujde-4-uncusu-geliyor-9378221-haberi/
Holywooddaki film yapimcilari olsun filmlere para akitanlar olsun.
Yahudiler tabikide isci patronun dedigini yapar( aktorler /senaristler) abd hukumetinin holywoodda bir odasi oldugu ve isbirligi yaptigi istediklerini algiyi burdan yonettigini ogrendi tum dunya.. din propagandasini subniminsl mesajlari gozumuze soka soka verceklerdir...
Matrix4 neosuz olmaz neoda keanu reeversiz olmaz nokta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ana seriyi tutmayacağı kesin iki görsel efekt koyup (Tıpki hobbit gibi daha kötü olacaktır buda) piyasaya sürerler işte para için. -
eaiueuieuie
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laptopal99 -- 10 Eylül 2021; 15:6:59 > -
The Matrix evreniyle alakalı, diğer internet sitelerinde yer alan çoğu bilginin ve fikrin kaynağı bu konuydu. 12 yıllık bir süreç, 37 sayfa, 735 cevap ve 57 bin küsur görüntülenme var. Seriyi kaç kez bitirdiysem soluğu hep bu konuda alırdım. Bu konuyla birlikte kafam daha çok karışırdı. The Matrix ile alakalı birkaç kitap okuduysam da yine de bazı parçalar eksik kalıyordu. Bugün The Matrix: Resurrections fragmanının arifesindeyiz ve bu film ile birlikte işler daha da karışacak gibi görünüyor. The Matrix serisi sinemada bir devrim gerçekleştirdi, bilim ile felsefeyi harmanlayıp ortaya görsel bir şölen çıkardılar. Bu yeni çıkacak olan film veya filmlerin üçlemenin hatrına izleneceğini düşünüyorum. Tanıtım filminden anladığımız kadarıyla zion 6 kere yeniden yaratılmıştı ve bu olayı döngüye aldıklarını görüyoruz. Bu konuyu bir sinema filmi değil ama dizi olarak Dark'ın çok iyi yaptığını düşünüyorum. Umarım The Matrix: Resurrections, ilk üç filmin gerisinde kalmaz. Şimdiden ilerde izleyeceklere iyi seyirler.
-
Filmden sonra bu konudan çıkmayı düşünmüyorum
-
en son 5 yıl once yazmışım bu konuya ben de zionla ilgili üç beş bişey sohbet etmişim neler olcak bakalım çok fena
-
25. yıl dönümüne özel olarak eylülde tekrardan sinemalarda gösterime girecek The Matrix filminin ilk posteri yayımlandı.
-
İzlenir kesinlikle, 2. ve 3. filmlerinde güzel sahnelerini tek filmde toplayıp sürseler keşke sinemaya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X