Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu filmin hem 1 ini hem 2sini hem 3 ünü defalarca izledim ama nedense tüm taşları yerine oturtamadım.Şimdi aklıma geldi bu filmdeki herşeyi anlamış olan kimse varmı bazı sorularım olacak..

Uzun zaman oldu izlemeyeli ama hala aklımda cogu şey..

• animatrixi de izlemeyi dene bende uzun bir süre anlamamıştım ama yorumları okudukça falan taşlar yerine oturdu , gerçi hala tıkırdayanlar var ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 10 Haziran 2009; 18:29:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasancemal

animatrixi de izlemeyi dene bende uzun bir süre anlamamıştım ama yorumları okudukça falan taşlar yerine oturdu , gerçi kala tıkırdayanlar var ama

sen benden çok yaşıyacan valla tam benim söylüyceklerimi söylemiş arkadaş...
  • sen sor bilenler yazsın işte hocam neden sorıyım mı diyosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nehars

3 filimide defalarca izledim en çok şaşırdığım nokta ise aslında neonunda gerçekte matrixden çıkamamış olması yani zionda matrix içerisinde aslında gerçek özgür insanlar yok sadece matrixden kurtulmaya çalışan insanlar var ki ben serinin diğer filimlerinide izlediğimde en çok buna şaşırmıştım anlamadığın noktaları arkadaşların dediği gibi yorumları kamera arkalarını sinema eleştirilerini okuduğunda anlayacaksın ki bu matrix filmi üzerine dünyada kaçtane üniversitede bile felsefi tezler yazılmış ayrıca 10 dvdlik filim seriside dahil olma üzere kamera arkası görüntüleri vs..nin olduğu setler satılıyor istersen onlardan alıp izle ama

10 diskin süresi: 1570 dakika (26 saat) DVD-ROM malzemeleriyle birlikte toplam 36 saati buluyor. ben 1. filmin kamera arkasını izledim gerçekten çok orjinal bir çalışma yapmışlar izleyince filmi bir kez daha anlarsın

Tam olarak anlayamadım açıklarmısın ?

• Bi' dakka neo oyüzden mi 3. filmde Sentinelleri durdurabildi? Turuncu olarak gördü kör olduğu halde:S MATRIX'i biliyor sanırımdım nasıl yahu?E ZION gerçek deilse ne için isyan edildi robotlar ne için isyanı bastırmak istedi gerçek dünya nerede aptal oldm
  • iyi ki izlememişim. Kafayı bulandırmaya gerek yok.

Benim konuya da bi el atın arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam duman ettin ortalığı Konuya giren herkes "Noluyo lan?!?" diyodur eminim, tabii senin gibi izleyenler hariç. Okudum da cidden mantıklı geldi. Mimarın konuşmasını ve Smith'in adamı ele geçirmesini anlayamamıştım ama, Neo'nun gücünü de Seçilmişliğine veriyordum Valla kafamı bulandırdın. Şimdi bi sürü torrent sitesi gezmek zorunda kalcam
  • Makinaları bilgisayarın donanımı,Matrix'te ki insanları yazılımı,Matrix'i de Windows olarak düşün.Ajan Smith trojan,Neo'da anti-virüs.Mimar'da Bill Gates
  • Evet kesinlikle doğru geliyor şimdi..Bende hep onu anlamaya çalışıyordum SMİTH nasıl kendini kopyalıyor nasıl neo ortalığı görüyor vs diye....

Adamlar efsane yahu bende bi .ok biliyorum diye geçnirdim mal oldum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Farabî

Makinaları bilgisayarın donanımı,Matrix'te ki insanları yazılımı,Matrix'i de Windows olarak düşün.Ajan Smith trojan,Neo'da anti-virüs.Mimar'da Bill Gates

Böylece mimarin gerçek insan olduğunu anlıyoruz. Neo da gerçek ama işi olduğu zaman usb kablosunu bir tarafına monte edip bilgisayarın içine giriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Farabî

Makinaları bilgisayarın donanımı,Matrix'te ki insanları yazılımı,Matrix'i de Windows olarak düşün.Ajan Smith trojan,Neo'da anti-virüs.Mimar'da Bill Gates

Kesinlikle öyle fakat Ajan Smith aslında Matrix'in bir parçası yapay zekası aşmış NPC'lerden biri yani windows'a karşı zararlı bir yazılım değil tam tersine windows'un güvenlik kalkanı gibi ama aşırı bağnaz, ilk başlarda sadece normal bir yazılım parçasıyken sonradan çıkarlar çakışıyor tabi ajanlar neo ve saz arkadaşlarını tehdit olarak görüyorlar nitekim filmin sonuna kadar öyle de sayılırlar.Sonra Neo seçilince (bkz: seçilmiş kişi güncelleniyor herhalde kodlarında değişme oluyo hep mimarın işi bunlar kesin) Smith'i yani Smith'in kodlarını yok ediyor.Daha sonra fark ediyoruz ki Smith silinirken bir hata olmuş halen yaşamını sürdürebilir, hatta kendini kopyalayabilir bir hale gelmiş işte truva gibi pardon solucan gibi (worm.smith.12.A).Kopyaladıkça kopyaladığı kodlar da kendisine ekleniyor.Hatta kahini de kendi gibi yapınca çok güçlü bir Smith ortaya çıkıyor.İşte o Smith, son filmde Neo ile kapışan Smith.

Kişileştirmeyi çok iyi yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Haziran 2009; 14:28:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Nehars

Evet arkadaşlar ilk duyduğumda bende çok şaşırmıştım ama filim bu mantelite ile yapılmış aslında ani matrix'i izlerseniz orda makineler ile insanlar arasında ilk savaşın nasıl çıktığı anlatılıyor ki ben bunu daha çok terminatör filmine çok benzetiyorum ama terminatörden farkı matrixde savaş bitmiş insanlar savaşı kaybetmiş savaş sanal dünyada geçiyor gibi gözüküyor ki ilk filimde kaybetmemiş zionda savaşı sürdürdükleri gibi gözüküyor ama 2ve 3. filimdede izlediğimiz sahnelere göre aslında zionda gerçek değil bunu mimarın konuşmalarından matrixin daha önce defalarca kurulduğu ...., neonun makineleri yok etmesi ve mükemmell hareketlerini,, gözünün yanmasna rağmen kodları görmesi makineler şehrinde tek başına yürümesini... tekrar izledikden sonra anlıyoruz daha önceki yorumumda da yazdığım gibi matrixin o setinde en ince ayrıntısına kadar anlatıyorlar matrix filimlerin teker teker kamera arkalarını çektikleri kamera arkası görüntüler filimler kadar vakit ayrılarak anlatılmış ben sadece 1. filmin kamera arkasını bulup izleyebildim gerçekten çalışmaları çok orjinal olmuş keuna reeves (yanlış yazmış olabilirim ) bile kaç defa vücudunun aşırı şekilde ağrımaları sonucu filim çalışmalrını yarıda bırakmış hatta 98deki çalışmalrda 4 ay aksiyon sahnelerini çekememişler gerçekten arkadaşlar matrix filmi boş bir filim değil matrix filmi kadar güzel olan 13. kat filmini mutlaka bulup izleyin ordada similasyonlar üzerine çok güzel bir konu işlenilmiş her ne kadar matrix yönetmenleri wachowski kardeşler 3 filimdede anlatıcaklarımızı anlattık deselerde filim belki önümüzdeki yıllarda tekrar çekilebilir ama kesinlikle keuna abimiz oynamaz ilk filimleri bile çok zahmetlerle oynayabilmiş ama filmin tekrar çekilebilmesi için en az ilk filim kadar üzerinde senaryo bakımından yoğun çalışılması lazım yani bir batman bi termiantör bi jurasik park filmi gibi devam filimleri çekemezler en az ilk matrix kadar sinema dünyasında çığır açabilecek fikirler ve sahnelerle gelmeleri gerekir buda gelmiş geçmiş en büyük masraflı filim olur matriksin otaban sahnesine 100 milyon dolar harcadığını düşünürsek.. devam filmini siz tahmin edin buda şimdilik çokk ama çok uzak duruyor

+otoban sahnesi için izin istemişler abd vermemiş bunlarda 3km özel bir otoban yapmışlar işde matriks böyle bir film

biraz açıklıyayım size

neo 1.filmde zionda kurtarılmış bir bölgede ve sanal dünya olan matriksde gidip geliyor olaylar detay kazanmaya başlıyor.. 2.filmin sonunda olay bu sefer makinalar ve insanlar arasında oluyor buda 3.filmde geçiyor ziondaki savaş başka tür.. ajanlar ise onlarda sanal dünyadalar neoyu yok edip oranın hakimi olmak istiyorlar ve neonun içine girip ziondaki insanları ve neonun arkadaşlarını öldürmek istiyor ve bunu unutmayın yani dünya bizim şuan yaşadğımız yer yok oluyor ve zionda bir mimar bu matriksi yaratıyor zion dünyanın dışında kurtarılmış bölge olarak düşünün... sanal dünyaya yani bizim dünyamıza telefon hattından adsl üzerinden geliyor
    neo seçilmiş kişi en güçlü kişi ajanlardan smıth ise kendi planları var diğer ajanlardna ayrılıp kendi başına birşeyler yapmaya çalışıyor hatta kendi ajanlarınında içine girip onlarıda kendi türüne kopyalattı
    4film tahminimce gelmez gelse haberim olurdu

• Arkadaşım ZION Diye biyer yokmuş yukarda adam anlattı işte.Bizim dünyamızda yok ...Zionda sanal bir similasyonmuş bunu öğrendik kaç sene sonra sinirm bozuldu...
  • bu zion sanalmı gerçek mi birde mimar neyin nesi ?
  • Zionda Matrix gibi bir similasyonmuş bu yüzden neo robotları durdurabiliyordu ve robot şehrine gittiğinde kör olsa dahi ışık halinde görebiliyordu ayrıca SMİTH kendini insanların dünyasına(zionun olduğu dünya)ya kopyalamıştı.Nasıl bir yazılım gerçek insan vicuduna girebilirki?Buda zionun sanal bir similasyon olduğunu gösteriyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Zionda Matrix gibi bir similasyonmuş bu yüzden neo robotları durdurabiliyordu ve robot şehrine gittiğinde kör olsa dahi ışık halinde görebiliyordu ayrıca SMİTH kendini insanların dünyasına(zionun olduğu dünya)ya kopyalamıştı.Nasıl bir yazılım gerçek insan vicuduna girebilirki?Buda zionun sanal bir similasyon olduğunu gösteriyor..

Peki Neo nun amacı ne?
  • Sen neymişsin be Matrix.
  • Neo sistemin oluşturduğu matematiksel bir hata .Anormali dediğimiz bir oluşum aynı Mr Smith gibi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Arkadaşım ZION Diye biyer yokmuş yukarda adam anlattı işte.Bizim dünyamızda yok ...Zionda sanal bir similasyonmuş bunu öğrendik kaç sene sonra sinirm bozuldu...

Eğer zion simülasyon ise o zaman tarlalar, makineler hatta mahvolmuş dünyanın kendiside bir simülasyon? 3. filmde makineler yeri delerek ziona ulaşıyorlar. Buna dayanaraktan söylüyorum. Zion simülasyon ise makineler nasıl dünyanın dibini delipde ziona ulaşıyorlar? Yukarıdaki tarlalar ne iş? Onlarında simülasyon olması gerek. Neo da tarlada uyanınca bozuk mal diye kanalizasyona atılıyor. Morpheus da ordan alıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.