Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MinikYas sende olayı anlayanlardansın benim tarafa geçebilirsin

neo sizleri seviyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircibu

MinikYas sende olayı anlayanlardansın benim tarafa geçebilirsin

neo sizleri seviyor
    />

Sen benim tarafa geç. Hem burası daha şen.

• Sorular ilk kez izleyen birinin soruları. Tekrar izleyin arkadaşlar. Zaten defalarca izlediyseniz... Orasını bilemeyecegim
  • Ben halen birçok şeyi anlamadım.
  • @demircibu;
    Hoşgeldin
    Ben filmi izlerken birkaç yerde durdurdum. Biraz düşündüm, mantık yürüttüm ve anladım.
    Eğer anlayamıyorsanız filmi tekrar izleyin ve tekrar yorumlayın. Özellikle forumu okuyarak.
    Biraz mantık yürüterek aslında ne kadar basit olduğunu anlarsınız
  • Bulgulardan çok etkilendiğimi belirtmeliyim, ben de defalarca izlememe rağmen sorgusuz kabul ettiğim, sormaktan çekindiğim noktalar var açıklık getirdikleriniz arasında.

O zaman tam olarak; biz yaratıldık, teknolojik anlamda geliştik ve yapay zekayı bulduk. Bir süre sonra ise yapay zeka kontrolden çıktı ve bize karşı savaş açtı. Bizden kalanlar Zion'u kurdu ve oraya sığındı. Makineler de enerji elde etmek için Matrix denen yazılımı yazdı ve insan tarlalarını kurdular. Zion'da yaşayanlar da sözde gerçeklemeye inandılar ve kehanetin gerçekleşmesini beklediler. Gerçeklik içinde, simülasyon. Simülasyon içerisinde bir başka simülasyon. Gerçek olanlar sadece mimar ve kahin.
  • Bazı şeyleri anlamak için Felsefe alt yapısı olması lazım bence özellikle Epiktetosun laflarına göndermeler var. Felsefe araştırmam vardı ondan sonra izlediğimde bazı taşlar daha çok oturdu yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasted Years -- 14 Haziran 2009; 17:59:38 >
  • Benim kafam daha çok 27 insan meselesine takıldı. Neo bir hata sonucu bu hale geliyor. Mimar diyor ki, sen 6. hatasın, senden öncekiler diğer kapıyı seçti ve Zion'u tekrar kurdu. Sen de aynı kapayı seçersen yanına 27 kişi alabilir ve Zion'u tekrar kurabilirsin. Nedir bu tekrar kurma meselesi? Kurmalı saat mı ki bu bitince bi iki sallıyolar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Harezmi -- 14 Haziran 2009; 13:03:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _MikaeL_

Benim kafam daha çok 27 insan meselesine takıldı. Neo bir hata sonucu bu hale geliyor. Mimar diyor ki, sen 6. hatasın, senden öncekiler diğer kapıyı seçti ve Zion'u tekrar kurdu. Sen de aynı kapayı seçersen yanına 27 kişi alabilir ve Zion'u tekrar kurabilirsin. Nedir bu tekrar kurma meselesi? Kurmalı saat mı ki bu bitince bi iki sallıyolar?

Bu da destekliyor aslında Zion'un da bir yazılım olduğunu. Yazılımın gereksinimi gibi birşey sanırım 27 kişi.

Ortada düzeltilmeye çalışılan bir denklem var, mimar ve kahin bir yerden sonra yine bozulan denklemi kurmaya çalışıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MinikYas

Biraz daha knuşalım.

Kısacası, insanlar düşünebilen yani yapay zeka dediğimiz sistemi geliştiriyorlar. Düşünebilen makinalarda yıllar boyu kendini geliştiriyor. Bakıyorlarki enerji kaynakları tükeniyor, insanları enerji kaynağı, pil olarak kullanmak istiyorlar. Ve insanlığa savaş açıp, tüm dünyayı ele geçiriyorlar. Belli sayıda insan makinalardan kaçıyor ve zion şehrini kuruyor. Makinalar matrixi yazması, tasarlaması için bir "mimar" programı yazıyorlar. Mimar sızıntıları önlemek amacıyla ajanları, makinaların ürettiği programları matrixe aktarmak için fransızı matrixin tüm şifrelerini bilen anahtarcı gibi tüm proglaramlarla birlikte matrixi yazıyor ve makinalar tarafından ele geçirilen tüm insanlar matrixe bağlanıyor. Bu arada zion daki makinalardan kaçabilmiş insanlar da yakalanan insanların beyinlerini matrixten kurtarmak için mücadele veriyorlar.
    Neo Ajan Smithi yok ederken sistemde bir hata oluyor ve Smith bir koruma programı iken virüse dönüşüyor. Matrixteki tüm program ve insanları ele geçiriyor.Özgürlük sevdasıyla beraber mekanik hatlara geçip makinaları bile kontrol edebilecek hale geliyor. Yani eğer Neo Smithi yok edemez ise Smith matrixten çıkıp makinaların beynine kadar ulaşabilecek. Neo makinaların merkezine gidiyor ve matrixe giriyor. Smith Neonun üstüne kendisini kopyalıyor. Makinalar ise bu sayede Neo üzerinden bütün çipi yakıyor şeklinde izah edelim.Ve sistem reset atıyor herşey eski haline dönüyor.
    Yapılan anlaşmaya göre matrixten çıkmak isteyen insanlara izin veriliyor.

Sizin yazınıza göre tek gerçeklik makineler mi? Yani makineler mi mimarı yazıyor? Eğer öyleyse Zion da gerçeklik dahilinde olacak. Bence savınız yanlış. Gerçeklik mimar ve kahin'den ibaret.

• Far-Cry sorabilirsin elimizden geldiğince artık.

Wasted Years makinalar nerede yok oluyor anlamadım.

Mimarın konuşmasını tekrar gözden geçirmem lazım.
    Ayrıca Mimar ve Kahin nasıl gerçek oluyor merak ettim.

Ekleme..

Tek gerçeklik makinalar ve Ziondaki insanlar.

Kusurabakma ama savımın yanlış olup olmadığına karar verecek olan siz değilsiniz. Senaristler son hatırladığım kadarıyla Wachowski kardeşler idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinikYas -- 14 Haziran 2009; 13:44:04 >
  • quote:

Kusurabakma ama savımın yanlış olup olmadığına karar verecek olan siz değilsiniz. Senaristler son hatırladığım kadarıyla Wachowski kardeşler idi.

Ne kadar sığ bir mantık. Ben senarist olduğumu mu iddia ettim? Siz anladığınız kadarını yorumluyorsunuz, ben de anladığım kadarını yorumluyorum. Düşündüklerinizi buraya yazarak da insanların sizin görüşünüz hakkında fikir beyan etmesine izin veriyorsunuz. Görüşünüze katılım olmadığında bunu kaldıramayacaksanız düşüncelerinizi paylaşmayacaksınız demektir.

Değiştirme, imla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barlas -- 14 Haziran 2009; 17:21:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: WoraZ

quote:

Biraz daha knuşalım.

Kısacası, insanlar düşünebilen yani yapay zeka dediğimiz sistemi geliştiriyorlar. Düşünebilen makinalarda yıllar boyu kendini geliştiriyor. Bakıyorlarki enerji kaynakları tükeniyor, insanları enerji kaynağı, pil olarak kullanmak istiyorlar. Ve insanlığa savaş açıp, tüm dünyayı ele geçiriyorlar. Belli sayıda insan makinalardan kaçıyor ve zion şehrini kuruyor. Makinalar matrixi yazması, tasarlaması için bir "mimar" programı yazıyorlar. Mimar sızıntıları önlemek amacıyla ajanları, makinaların ürettiği programları matrixe aktarmak için fransızı matrixin tüm şifrelerini bilen anahtarcı gibi tüm proglaramlarla birlikte matrixi yazıyor ve makinalar tarafından ele geçirilen tüm insanlar matrixe bağlanıyor. Bu arada zion daki makinalardan kaçabilmiş insanlar da yakalanan insanların beyinlerini matrixten kurtarmak için mücadele veriyorlar.
    Neo Ajan Smithi yok ederken sistemde bir hata oluyor ve Smith bir koruma programı iken virüse dönüşüyor. Matrixteki tüm program ve insanları ele geçiriyor.Özgürlük sevdasıyla beraber mekanik hatlara geçip makinaları bile kontrol edebilecek hale geliyor. Yani eğer Neo Smithi yok edemez ise Smith matrixten çıkıp makinaların beynine kadar ulaşabilecek. Neo makinaların merkezine gidiyor ve matrixe giriyor. Smith Neonun üstüne kendisini kopyalıyor. Makinalar ise bu sayede Neo üzerinden bütün çipi yakıyor şeklinde izah edelim.Ve sistem reset atıyor herşey eski haline dönüyor.
    Yapılan anlaşmaya göre matrixten çıkmak isteyen insanlara izin veriliyor.

Sizin yazınıza göre tek gerçeklik makineler mi? Yani makineler mi mimarı yazıyor? Eğer öyleyse Zion da gerçeklik dahilinde olacak. Bence savınız yanlış. Gerçeklik mimar ve kahin'den ibaret.

Biraz kargasa icine girmissin galiba! Zion son kalan (bilinen) insan sehridir. Makinalar bilincalti`na (self-consciousness) sahip olmuslardir yillar icersinde. Insanlari pil olarak kullanmaya baslamislardir, Matrix`ide insanlari belli bir duzen/nizam icinde tutabilmek icin yaratmislardir. Gercekler Zion ve Makinalardir, Matrix, Mimar, Fransiz, Kahin vsvs bunlar sadece programlar ve codelardir. (Cogu yapay zekaya sahip, bilincalti olan programlar).Bence Matrix cokgenis bir RPG oyunudur. Herkesin bir karakteri vardir ve onu yasar.

Gercekleklik kavramina gelince, aslinda bu olayda goreceledir tabi. Belki Zion, makinlar, insanlarda baska bir matrix sistemidir kim bilir... Bu noktada hersey seyircinin zevkine, hayal gucune kalmistir.

• quote:

Orjinalden alıntı: WoraZ

quote:

Ne kadar sığ bir mantık. Ben senarist olduğumu mu iddia ettim? Siz anladığınız kadarını yorumluyorsunuz, ben de anladığım kadarını yorumluyorum. Düşündüklerinizi buraya yazarak da insanların sizin görüşünüz hakkında fikir beyan etmesine izin veriyorsunuz. Görüşünüze katılım olmadığında bunu kaldıramayacaksanız düşüncelerinizi paylaşmayacaksınız demektir.

Değiştirme, imla hatası.

Görüşünüze katılmıyorum veya ben bu şekilde düşünmüyorum diyebilirsiniz. Ama "savınız yanlış" demek başına bence getirseniz dahi bir yargı cümlesidir.

• Haklısınız bir an patlama aklıma geldi uzun bir süre önce izlemiştim Makineler yok olmuyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wasted Years

Haklısınız bir an patlama aklıma geldi uzun bir süre önce izlemiştim Makineler yok olmuyordu.

Hayır yok olmuyor sadece savaş bitiyor şimdilik.
  • quote:

Neo nun hangi resimde ağzının açık olduğunu gördün.

Bi yararın olsa gam yemiyiciğim..

Daha ilk mesajımı atmadan biliyordum böyle olacağını.
  • quote:

quote:

Neo nun hangi resimde ağzının açık olduğunu gördün.

Bi yararın olsa gam yemiyiciğim..

Daha ilk mesajımı atmadan biliyordum böyle olacağını.

daha ne yapayım 1.ağızdan açıklama yaptım ilk sayfada var
    resimlerle kanıtlarlada olayı açıkladım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.