Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer Zion Matrix'in bir parçası ise neden yok ediliyor zaten gerçek değil makinelerin orayı yok etmesindeki amaç ne ??
  • Zion gerçektir arkadaşlar. Similasyon olayını kim çıkarıyor. Neo makinaları gerçekte durduruyor. Ve bu filmde açıklanıyor zaten. "Seçilmiş kişinin gücü bu dünyayı aşar" tarzı bir replik var filmde bu nuda büyük ihtimal Morpheus söylüyordur yine. Yani Neo ne makinalar tarafından ne mimar tarafından şeçilmiştir o gerçek dünyanın yaratıcısı tarafından insanlığı kurtarması için seçilmiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MinikYas

Zion gerçektir arkadaşlar. Similasyon olayını kim çıkarıyor. Neo makinaları gerçekte durduruyor. Ve bu filmde açıklanıyor zaten. "Seçilmiş kişinin gücü bu dünyayı aşar" tarzı bir replik var filmde bu nuda büyük ihtimal Morpheus söylüyordur yine. Yani Neo ne makinalar tarafından ne mimar tarafından şeçilmiştir o gerçek dünyanın yaratıcısı tarafından insanlığı kurtarması için seçilmiştir.

Filmi adam gibi izlemeyip yorum yaparak post kasıyorlar anca. Dertleri de bu zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Neo sistemin oluşturduğu matematiksel bir hata .Anormali dediğimiz bir oluşum aynı Mr Smith gibi..

Sanmıyorum böyle birşey olacağını.Eğer öyle olsaydı,hatadan sonra mimar düzeltirdi.5 tane daha seçilmiş gibi olmazdı ondan önceden.

Benim anlamadığım nokta ise gerçeğe uyanma kısmı.3. filmin sonunda mimar matrixten çıkmak isteyenleri çıkaracağını söylüyor.Matrix'ten çıkmak nedir Zion'a dönmek mi?Eğer öyleyse ilk fimde gemiden biri ajanla anlaşma yapıp herşeyi unutmak istiyorum beni yeniden yükleyin vb. diyordu.Orda demek istediği tekrar baştan makinaların tarlasına mı gönderilmekti?
  • ajanlar matrix te olduğuna göre gerçek dünyada zion da mı , ya da gemileri mi var bunların da morfeus gibi ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: slyman_b

ajanlar matrix te olduğuna göre gerçek dünyada zion da mı , ya da gemileri mi var bunların da morfeus gibi ??

Evet ZION denen yer, kendilerinin makineler tarafından kontrol edilmiş olduğunu ve hayatlarını kablolarla makinelere bağlı olarak bi akü misali sürdüren canlılar olduğunu farkeden insanların, Matrix denen yazılıma karşı çıkabilecekleri sebebiyle makineler tarafından ortadan kaldırılmak istenen insanların sığınakları, yeraltı şehri.Ve en önemlisi gerçek.

quote:

Orjinalden alıntı: Farabî

quote:

Neo sistemin oluşturduğu matematiksel bir hata .Anormali dediğimiz bir oluşum aynı Mr Smith gibi..

Sanmıyorum böyle birşey olacağını.Eğer öyle olsaydı,hatadan sonra mimar düzeltirdi.5 tane daha seçilmiş gibi olmazdı ondan önceden.

Benim anlamadığım nokta ise gerçeğe uyanma kısmı.3. filmin sonunda mimar matrixten çıkmak isteyenleri çıkaracağını söylüyor.Matrix'ten çıkmak nedir Zion'a dönmek mi?Eğer öyleyse ilk fimde gemiden biri ajanla anlaşma yapıp herşeyi unutmak istiyorum beni yeniden yükleyin vb. diyordu.Orda demek istediği tekrar baştan makinaların tarlasına mı gönderilmekti?

Evet kesinlikle öyle. Tekrardan kablolarla yaşamak ve bu ZION'dan kurtulmak istiyor.Hatta Neo'ya "Keşke hiç kırmızı hapı almasaydım, dediğin oldu mu?" diyor. Neden böyle diyor 10 yıldır, aynı şekilde yaşamaktan sıkılmış, aynı yemeği yemekten, gerçek dünyanın sıkıcılığından, makinelerin ve ajanların tehditlerinden.İstediği olursa hafızası silinecek aynı yaşamına devam edecek, gerçek dünyanın görebildiği, duyabildiği, hissettiğini sandığı şeyleri gerçek olarak kabul edecek, Matrix'i gerçekmiş gibi yaşayacak. Tıpkı Neo'nun ilk filmde Trinity ve Morpheus'la karşılaştığı ana kadar gerçek sandığı dünya gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Haziran 2009; 19:55:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Farabî

quote:

Azcık mantık yürütünce herşey ortaya çıkıyor. Gerçekten çok düşündürücü ve etkileyici film. Alamak için tekrar izlemek bile gerekir. Hatta daha iyi anlayıp zevk almak için tekrar tekrar...

O beni yeniden yükleyin diyen, ben matrix in farkındayım ama ona karşı çıkmak istemiyorum, uğraşmak istemiyorum diyor. Alın beni tarladaki küvezlerden birine koyun, hafızamıda silin, orada güzel bir yaşamım varmış gibi hiçbirşey farketmeksizin ot gibi yaşayayım diyor. Bile bile koyunlaşmak

Zion sümilasyon diyenler heralde tarlada yetişenler

Edit: Aynı şeyleri yazmışız bea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 13 Haziran 2009; 19:56:14 >

• quote:

Arkadaşım ZION Diye biyer yokmuş yukarda adam anlattı işte.Bizim dünyamızda yok ...Zionda sanal bir similasyonmuş bunu öğrendik kaç sene sonra sinirm bozuldu...

alakası yok senaryoya ters bikere.... zion bir kurtarılmış bölgedir ve orda diğer insanlarda var

MATRIX filmi ile ilgili..

diğer makinalar ziondan gelmiyor... başka yerden geliyor ve zionu işgal etmek istiyorlar 3. filmde zionu işgal etmeye çalışanlara karşı mücadele ediyor ve merkezlerine gidiyor neo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 13 Haziran 2009; 21:13:52 >

• bu 1. filmdeki dejavu olayı ne oluyordu ( dejavunun ne olduğunu biliyorum :) yanlış anlamayın) filmdeki bağlantısı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Arkadaşım ZION Diye biyer yokmuş yukarda adam anlattı işte.Bizim dünyamızda yok ...Zionda sanal bir similasyonmuş bunu öğrendik kaç sene sonra sinirm bozuldu...

Eğer zion simülasyon ise o zaman tarlalar, makineler hatta mahvolmuş dünyanın kendiside bir simülasyon? 3. filmde makineler yeri delerek ziona ulaşıyorlar. Buna dayanaraktan söylüyorum.Zion simülasyon ise makineler nasıl dünyanın dibini delipde ziona ulaşıyorlar? Yukarıdaki tarlalar ne iş? Onlarında simülasyon olması gerek. Neo da tarlada uyanınca bozuk mal diye kanalizasyona atılıyor. Morpheus da ordan alıyor.

AurorAbeam tebrikler çok güzel sorular sorarak olaya derinlik kazandırdın

bende detay ve kanıt vererek açıklıyayımda anlaşılsın matrix...

Bölüm 3 : Matrix'in Kuruluşu

Yıl, 2100

Kendilerinin enerji kaynağı olarak kullanılmasını hiçbir insan kabül etmiyordu ve karşı geliyordu, karşı gelenler öldürüldü. İnsanları bayıltarak kullanmayı deneyen makineler bayılan vücudun metabolizmasının yavaşladığını ve elde edilen enerjinin düştüğünü biliyorlardı. İnsanları zihinleri açık bir şekilde kontrol altında tutmanın yollarını arayan makine ırkı bu mekanizmayı geliştirmeyi başardı.

Zero One etrafında devasa tarlalar oluşturdular, bu tarlalarda bulunan milyonlarca pot kapsülleri içinde insan vücudunu fizyonun yeni bir türüyle birleştiren makineler, her bir bedeni bilgisayar tabalı olarak kurdukları sanal bir dünyaya bağladılar.

İnsanlar bu sanal dünyada yaşadıklarını zannederken, tamamen açık olan zihinleri, bedenlerinin maximum enerji üretmesini ve makinelerin ihtiyaç duydukları enerjiye kaynak olmalarını sağlıyorlardı. İşte bu sistemin tamamına Matrix dendi.

Matrix sisteminden gelen bu enerji, büyük enerji hatlarıyla Makine Şehri'ne gönderiliyordu ve makineler olağan faaliyetlerini bu enerji türüyle gerçekleştirebiliyorlardı.

Matrix içinde herbir insanın bir hayatı, bir ailesi, bir işi ve arkadaşları vardı. Yani 1999 dünyası yapay olarak 2100'de gerçek kılınmıştı. Gelin Morpheus'un Neo'nun uyanış döneminde ona bu gerçeği anlatırkenki sözlerine kulak verelim;

" Gerçek Nedir ? Gerçeği nasıl tanımlarsın ? Eğer hissedebildiklerin, kokusunu alabildiklerin, tadıp görebildiklerinden bahsediyorsan, onlar sadece beynin tarafından algılanan elektriksel sinyallerdir.

Bu, senin bildiğin dünya. 20. yy'ın sonlarındaki haliyle. Şuan sadece bir interaktif similasyonun parçası ve biz buna Matrix diyoruz. Sen bir düş dünyasında yaşıyordun Neo, işte dünyanın bugün için hali bu. Gerçeğin çölüne hoşgeldin.

Peki Matrix Nedir ? Kontrol.. Matrix, bilgisayar tabanlı bir düş dünyasıdır. Bizi kontrol altında tutmak için üretilmiştir. İnsanoğlunu başka birşeye dönüştürmeye yarar

• Peki Mimar neyin nesi matrixi ben yarattım falan diyor ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nike

Peki Mimar neyin nesi matrixi ben yarattım falan diyor ??

matrixi tasarlayan kurguyu yapan inşaa eden kodları yazan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nehars

Arkadaşlar yazdığınız son yorumlardan ne dediğinizi anlamadım çünkü birileri hem smilasyon olayını anlladım hemde yok öyle bir şey yazıları yazıyor her neyse seçilmiş kişi muhabbeti o kişinin fantastik olaylar yapıcak olmasına gerekçe gösterilemez nasıl kahin gibi matrix in içinde psikoloji programı olduğu gibi nasıl ki ajan smith gibi kendi çıkarlarını korumaya çalışan programlar olduğu gibi nasıl ki fransız gibi matriks içinde güç olmaya çalışan bir program olduğu gibi zionu yok etmeye çalışan bir makina programıda olucak buda makinalar şehrindeki makina ah beni bir dinleyip şu 13.kat filmini izleseniz olayları anlatmak biraz daha kolay olucak ama dinlemiyorsunuz neyse dediğim gibi zion aslında smilasyon bunu sadece ben söylemiyorum çoğu sinema yorumcusu aynı olayı söylüyor zionun smilasyon olduğunu söyleyenlerde tarladan çıkmış lafını anlamadım ama iyi niyet olarak algılıyorum ve ayrıca sinema yorumlarına netten girip bakabilirsiniz ben defalarca matrixi izleyen birisi olarak bu fikirleri yazdım kimse kabul etmek zorunda değil bunlar sadece görüş kimsenin düşüncelerine saygısızlık etmiyorum sadece bir filimin üzerine düşüncelerimi yazıyorum herkes saygı çercevesinde düşüncelerini yazsın herkeze iyi forumlar

O zaman sen makinlerinde zionu yok etmek isteyen bir program tarafından yönetildiğini mi söylüyorsun ?

• quote:

Arkadaşlar yazdığınız son yorumlardan ne dediğinizi anlamadım çünkü birileri hem smilasyon olayını anlladım hemde yok öyle bir şey yazıları yazıyor her neyse seçilmiş kişi muhabbeti o kişinin fantastik olaylar yapıcak olmasına gerekçe gösterilemez nasıl kahin gibi matrix in içinde psikoloji programı olduğu gibi nasıl ki ajan smith gibi kendi çıkarlarını korumaya çalışan programlar olduğu gibi nasıl ki fransız gibi matriks içinde güç olmaya çalışan bir program olduğu gibi zionu yok etmeye çalışan bir makina programıda olucak buda makinalar şehrindeki makina ah beni bir dinleyip şu 13.kat filmini izleseniz olayları anlatmak biraz daha kolay olucak ama dinlemiyorsunuz neyse dediğim gibi zion aslında smilasyon bunu sadece ben söylemiyorum çoğu sinema yorumcusu aynı olayı söylüyor zionun smilasyon olduğunu söyleyenlerde tarladan çıkmış lafını anlamadım ama iyi niyet olarak algılıyorum ve ayrıca sinema yorumlarına netten girip bakabilirsiniz ben defalarca matrixi izleyen birisi olarak bu fikirleri yazdım kimse kabul etmek zorunda değil bunlar sadece görüş kimsenin düşüncelerine saygısızlık etmiyorum sadece bir filimin üzerine düşüncelerimi yazıyorum herkes saygı çercevesinde düşüncelerini yazsın herkeze iyi forumlar

makinalar ile insanlar savaşını bu 2100yılı olarak görülüyor bunu insanlar değil makinalar kazandı 1-2-3filmdeki senarya akışı gayet iyi başarılı ve bir felsefe var zionu yada makina savaşını yani 2100yılını 1filmde veremezdi çünkü olayları anlatıryorlardı 1999tarihinden yani neoyu bulma eğitme yetiştirme 1filmde geçer

birde senaryoda incildende alıntılar vardır zion incilde geçer aç bak yada papaza sorsana similasyon dicekmi
    sonra neo yani seçişmiş kişi bir nevi mesih gibi düşün bunlar filimdeki senaryoda olan şeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 13 Haziran 2009; 21:58:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

quote:

Orjinalden alıntı: slyman_b

ajanlar matrix te olduğuna göre gerçek dünyada zion da mı , ya da gemileri mi var bunların da morfeus gibi ??

Evet ZION denen yer, kendilerinin makineler tarafından kontrol edilmiş olduğunu ve hayatlarını kablolarla makinelere bağlı olarak bi akü misali sürdüren canlılar olduğunu farkeden insanların, Matrix denen yazılıma karşı çıkabilecekleri sebebiyle makineler tarafından ortadan kaldırılmak istenen insanların sığınakları, yeraltı şehri.Ve en önemlisi gerçek.

ajanlar aslında nerde ben onu soruyorum , eğer diğerleri gibi asıl dünyada ise neden matrix ten çıkmaya çalışıyorlar zaten ordalarsa eğer asıl dünyada değilseler nerdeler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyman_b -- 13 Haziran 2009; 22:00:48 >

• Oo topic kopmuş bende bakan olmadı sandım.Buyrun benim sorulara..

-Film Sonlarında, 2-3 saniyelik bir goruntu vardi hersey yenileniyor kedi falan geciyor hatta yenilenince tekrar geciyor.Bu ne anlama geliyo Matrix 7. Kez mi kuruluyor...

-Birde bi yerde "Bunlar Matrix in 6. versioyunundan geliyorlar" diye bir söz vardi.Bu 6. versiyonu çok anlayamadım.Ayrıca Bunlar 6. versiondan geliyorlar derken kendileri o anda nerdeler?

Not:Bir arkadaşım tarihteki kavimlerin 6 kez tamamen yok oldugunu, bu 6. versiyon ile bunu anlattıklarını söylemişti.

-Ayrıca 2.Film de Milyonlarca Smith Oluşma sahnesinin başında, Smith Bizim Esas oğlan ile konuşurken "owererite" senin üzerine yazıldım falan diyordu.Burda Matrixin yazılımı ile ilgili birşey söylüyor bunu da anlayamadım.

-Ondan sonra, Bizim Neo, Trinity ile makinalar şehrine giderken bi anda bulutların uzerine cıkıp güneşi görüyorlar, ordaki espri nedir.

Aklıma geldikçe yazarım...

• quote:

Ondan sonra, Bizim Neo, Trinity ile makinalar şehrine giderken bi anda bulutların uzerine cıkıp güneşi görüyorlar, ordaki espri nedir.

Zamanında makineler güneş ile enerjilerini sağlayabiliyordu insanlar gökyüzünü kapayarak makinelerden kurtulabileceklerini sandılar yani gökyüzünü kapattılar ama makineler bu sefer insanların enerjilerinden faydalanmaya başladılar. Trinity Matrix'te yapay güneşi görüyordu gerçeğini ilk defa görmesi ve gerçekte ne kadar güzel olduğunu anlatmak vsvs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 13 Haziran 2009; 22:22:43 >
  • şu kedi olayı nedir yahuu
  • quote:

13.kat filmini izledim de o film bunun yanında basit kalıyor yani onu anlaması daha kolay bu filme göre. Tamam demişsin 13.kat filmindeki gibi similasyon içinde similasyon var diye ama o filmin sonunda yanlış hatırlamıyorsam sonunda gerçek dünyaya gidiyordu adam bu matrix de öyle bir şey olmuyor yani film amaçsız oluyor sanki.

• Biraz daha knuşalım.

Kısacası, insanlar düşünebilen yani yapay zeka dediğimiz sistemi geliştiriyorlar. Düşünebilen makinalarda yıllar boyu kendini geliştiriyor. Bakıyorlarki enerji kaynakları tükeniyor, insanları enerji kaynağı, pil olarak kullanmak istiyorlar. Ve insanlığa savaş açıp, tüm dünyayı ele geçiriyorlar. Belli sayıda insan makinalardan kaçıyor ve zion şehrini kuruyor. Makinalar matrixi yazması, tasarlaması için bir "mimar" programı yazıyorlar. Mimar sızıntıları önlemek amacıyla ajanları, makinaların ürettiği programları matrixe aktarmak için fransızı matrixin tüm şifrelerini bilen anahtarcı gibi tüm proglaramlarla birlikte matrixi yazıyor ve makinalar tarafından ele geçirilen tüm insanlar matrixe bağlanıyor. Bu arada zion daki makinalardan kaçabilmiş insanlar da yakalanan insanların beyinlerini matrixten kurtarmak için mücadele veriyorlar.
    Neo Ajan Smithi yok ederken sistemde bir hata oluyor ve Smith bir koruma programı iken virüse dönüşüyor. Matrixteki tüm program ve insanları ele geçiriyor.Özgürlük sevdasıyla beraber mekanik hatlara geçip makinaları bile kontrol edebilecek hale geliyor. Yani eğer Neo Smithi yok edemez ise Smith matrixten çıkıp makinaların beynine kadar ulaşabilecek. Neo makinaların merkezine gidiyor ve matrixe giriyor. Smith Neonun üstüne kendisini kopyalıyor. Makinalar ise bu sayede Neo üzerinden bütün çipi yakıyor şeklinde izah edelim.Ve sistem reset atıyor herşey eski haline dönüyor.
    Yapılan anlaşmaya göre matrixten çıkmak isteyen insanlara izin veriliyor.

Google

Çoğu sorunun cevabı yazımda mevcut.

Mimar da bir program sonuçta matrixi yazıyor fakat matrix biryerde hata veriyor. Bu altı kez oluyor. Sonuncusundaki hata da Smithin virüse dönüşmesi. Yani mimar yine doğru düzgün bir matrix yazamamış

Makinalar dünyayı epeyce bir kirletiyorlar demek ki güneş ışınları bile yeryüzüne ulaşamıyor. Gördükleri gerçek güneş ve gökyüzü ilk defa görüyorlar yani.

Uzun uzun konuşmam için adam akıllı tekrar izlemem gerekiyor fakat aklımda yanlış kalmamıştır herhalde.

Nehars madem böyle düşünüyorsun peki bu matrixi yazan, programın içine program koyan makinalar nereden çıktı diye merak etmiyor değil insan. Yazılım tesadüfen oluşmamıştır inşallah.

Büyük bir Matrix ve Neo hastasıyımdır. Yakınlarda bi HDDVD matrix trilogy keyfi yapmam lazım. Bu HDDVD ye dikkat edin beyler uyarıyım dövüş sahnelerindeki animasyonlar çok belli oluyor keyfiniz kaçabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.