Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pro-G

Kafam allak bullak oldu

• Konu bastan asagı spoiler

Filmlerin her birini 2 kere izledim,ama hiç üzerinde böyle kafa yormamıstım. Biraz arastırdım bildiklerim de karıstı su an.

Dikkatli izliyor muyuz?
  • kahin gerçek dünyada yaşanacakları bilebilirmi?
    cevap-bilemez
    neo gerçek dünyada onca robotu etkisiz hale getirebilirmi?
    cevap-getiremez
    bu yüzden zionnun bulunduğu, gerçek dünya sanılan yerde aslında başka bi matrix
  • quote:

Orjinalden alıntı: knotaqram34

Konu bastan asagı spoiler

Filmlerin her birini 2 kere izledim,ama hiç üzerinde böyle kafa yormamıstım. Biraz arastırdım bildiklerim de karıstı su an.

Dikkatli izliyor muyuz?

Filmin anlaşılmayan birkaç kısmı var dolayısıyla herkes kendi teorisini koymuş, bu uzlaşılmayan kısımlar için düşüncelerimi destekleyen(mimar ve kahin konusunda anlaşamadık ama fikrim değişti) kaplanmete'nin düşünceleri oldukça mantıklı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: özgür5353

kahin gerçek dünyada yaşanacakları bilebilirmi?
    cevap-bilemez
    cevap-getiremez

Konuda buda açıklandı.
  • BASİT BİR KONU ÖZETİ OKUYUN ANLAYIN;

Arkadaşlar Matrix nasıl bir similasyonsa ZİON'da SİNEMA yazarları ve filmin çekim ekibi dahil birçok yapımında yer alan kişinin anlatımına göre(konudaki ilk mesaj) Matrix gibi bir similasyonmuş.Buna bir kaç örneği de şöyle verebiliriz;

Neo'nun kör olduktan sonra makinaları sarı görmesi makinalar şehrinde
    Ajan Smith'in Zion'un olduğu dünyaya kendini kopyalaması ve insan vicuduna girmesi.(Sizce gerçek hayatta bir data vicut alabilirmi?)
    Kahin'in konuşmaları
    Fransız'ın konuşmaları güç hırsı
    ve daha nicesi bunu açıklıyor.Mimar'ın konuşmalarını defalarca dinleyin burdanda işinize yarayan çok şey çıkar .7kere Matrix yıkılıp tekrardan yapıldığını anlatmasından tutunda programların görevine herşey..

Kısacası ZİON asi insan ruhunu dizginlemek için başka bir similasyon.Matrixden kaçanların hapsedildiği başka bir sanal gerçeklik ....

• quote:

cevap-bilemez
    cevap-getiremez

Kahin gerçek dünyadan bahsetmiyor ki ya da şöyle diyelim kahinin bahsettiği olaylar matrix odaklı olduğu için gerçekleşiyor ki kahin bir programın parçasıysa bu program odaklı kötü bişeyler geleceğini zaten bilebilir.Zaten 2. filmde (belki de 3. filmdeydi) kahin de diyor ya söylediklerim doğru da olabilir yanlış da.Kahin bir yazılım parçasıysa yine parçası olduğu yazılımdan kötü bir şeylerin olacağını ona söyleyebilir, ya da kahinin gelecekle ilgili önemli gelişmelerdeki tahminleri tesadifen tuttu ya da "ilk filmde hatırlasınız Neo ilk kez kahinle karşılatığında, kahin Neo'ya 'Vazoyu derdetme' deyince Neo'nun 'Hangi vazoyu?' derken vazoyu parçalaması olayındakine benzer bir olay olmuştur. Hatırlarsınız Morpheous Neo ve diğer saz arkadaşları kahinin söylediklerinin %100 çıkacakmış gibi düşündüklerinden sanki öyle yapmaları gerekiyormuş gibi davranıyorlardı yani "Kaderimiz buymuş" hesabı.

Neo seçilmiş kişi olduktan sonra kablosuz bağlantıyla Matrix'e giriş yapabiliyordu.Aynı şekilde kablosuz olarak Makinelerin güç kaynaklarına veya onlara verilen komutlara ulaşabiliyor o şekilde robotları indiriyordu.Bu nasıl oluyor Matrix'e o an girmiş ve Matrix'ten müdahale etmiş gibi bişey. Hatta Kahine bunu sorduğunda gücünü aldığın kaynaktan bunu yapyırsun gibisinden birşeyler demişti. Şimdi uzun uzun düzgün cümlelerle açıklamak isterdim fakat vakitm yok. Herkese iyi geceler.Akşama okurum yorumları esen kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Haziran 2009; 0:10:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

quote:

cevap-bilemez
    cevap-getiremez

Kahin gerçek dünyadan bahsetmiyor ki ya da şöyle diyelim kahinin bahsettiği olaylar matrix odaklı olduğu için gerçekleşiyor ki kahin bir programın parçasıysa bu program odaklı kötü bişeyler geleceğini zaten bilebilir.Zaten 2. filmde (belki de 3. filmdeydi) kahin de diyor ya söylediklerim doğru da olabilir yanlış da.Kahin bir yazılım parçasıysa yine parçası olduğu yazılımdan kötü bir şeylerin olacağını ona söyleyebilir, ya da kahinin gelecekle ilgili önemli gelişmelerdeki tahminleri tesadifen tuttu ya da "ilk filmde hatırlasınız Neo ilk kez kahinle karşılatığında, kahin Neo'ya 'Vazoyu derdetme' deyince Neo'nun 'Hangi vazoyu?' derken vazoyu parçalaması olayındakine benzer bir olay olmuştur. Hatırlarsınız Morpheous Neo ve diğer saz arkadaşları kahinin söylediklerinin %100 çıkacakmış gibi düşündüklerinden sanki öyle yapmaları gerekiyormuş gibi davranıyorlardı yani "Kaderimiz buymuş" hesabı.

Neo seçilmiş kişi olduktan sonra kablosuz bağlantıyla Matrix'e giriş yapabiliyordu.Aynı şekilde kablosuz olarak Makinelerin güç kaynaklarına veya onlara verilen komutlara ulaşabiliyor o şekilde robotları indiriyordu.Bu nasıl oluyor Matrix'e o an girmiş ve Matrix'ten müdahale etmiş gibi bişey. Hatta Kahine bunu sorduğunda gücünü aldığın kaynaktan bunu yapyırsun gibisinden birşeyler demişti. Şimdi uzun uzun düzgün cümlelerle açıklamak isterdim fakat vakitm yok. Herkese iyi geceler.Akşama okurum yorumları esen kalın

Bunlara ek olarak, Neo`nun gercek dunyada yaptiklari, kehanete dayali olarak goruluyor, yani ona secilmis insan gozu ile bakiliyor. Peygamberlik gibi birseyle karsilastirilmasi dogru olmasa bile, insanligi duze cikarticak, kurtarici (savior) gozu ile bakiliyor filmde. Unutmayinki insanlik tarihininde dogaustu olaylar vardir.

Zion ve Makina dunyasinin bir baska matrix olmasi olasi bir gercek yukaridada soyledim. Bunu destekleyen en buyuk teori ise Smith`in gercek dunyaya gelmis olmasidir. Bu akillarda soyle bir sey uyandirabilir; gercek dunya sandigimiz yer aslinda normal matrixden cok daha gelismis/kompleks bir matrixdir. Bu gelismislik sayesinde kendi icinde bir matrix daha yaratmisdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

BASİT BİR KONU ÖZETİ OKUYUN ANLAYIN;

Arkadaşlar Matrix nasıl bir similasyonsa ZİON'da SİNEMA yazarları ve filmin çekim ekibi dahil birçok yapımında yer alan kişinin anlatımına göre(konudaki ilk mesaj) Matrix gibi bir similasyonmuş.Buna bir kaç örneği de şöyle verebiliriz;

Neo'nun kör olduktan sonra makinaları sarı görmesi makinalar şehrinde
    Ajan Smith'in Zion'un olduğu dünyaya kendini kopyalaması ve insan vicuduna girmesi.(Sizce gerçek hayatta bir data vicut alabilirmi?)
    Kahin'in konuşmaları
    Fransız'ın konuşmaları güç hırsı
    ve daha nicesi bunu açıklıyor.Mimar'ın konuşmalarını defalarca dinleyin burdanda işinize yarayan çok şey çıkar .7kere Matrix yıkılıp tekrardan yapıldığını anlatmasından tutunda programların görevine herşey..

Kısacası ZİON asi insan ruhunu dizginlemek için başka bir similasyon.Matrixden kaçanların hapsedildiği başka bir sanal gerçeklik ....

Ben de diyorum Zion da bir simülasyon. Makineler de Zion'a ulaşmak istiyorlar yani aynı boyuttalar. Makineler de simülasyona dahil.

• O zaman gerçek dünya nerde ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magina

O zaman gerçek dünya nerde ?

Matrixde kargasa yasayan insanlar icin bu filmi oneririm, degisik yoldanda olsa, temel olarak benzer seyleri ele aliyor. Gercek sandigimiz seyler aslinda ne kadar gercek?

The Thirteenth Floor (1999)
    http://www.imdb.com/title/tt0139809/
  • Ya nerden girdim ben bu konuya gece gece

Baştan oturup izliycem şimdi
  •  MATRIX filmi ile ilgili..
  • Frost_Nova
    kahinin matrix de yaşanacakları tahmin etmesine itirazım yok
    mesela ilk filmde
    neo ya dediği
    morfeus seni kurtarmak için kendi hayatını verecek
    gerçektende dediği oldu
    fakat bu matrixde yaşandı ve kahin programı bunu tahmin edebildi
    peki zionun bulunduğu dünya gerçek dünya ise
    yani program değilse
    kahin trinity nın neo ya aşık olacağını nereden biliyordu
    daha bunun gibi onlarca örnek var
    yani bir program sadece tahmin yürütebilir
    ama kahin hemen hemen herşeyi biliyordu
    bu durumda zionun bulunduğu dünyada farklı bir matrix
    ayrıca neo nun makinaları öldürmesi için
    makinalarında matrixde olması gerekir
    hadi bunları geçtim
    neo 3. filmde ajan smith kodlarını gerçek dünyada nasıl okuyabildi?
    körken onca şeyi nasıl görebildi?
    belkide ben yanılıyorum ama zionun bulunduğu dünyada farklı bir matrix

• İyi, güzel yazılmış da; Zion simülasyonsa o zaman tarlalar ve burada aküleştirilmiş fidanımsı insanlar da simlüasyon, o zaman onlardan sağlanan enerji ve enerjinin kullanıldığı makineler de simülasyon. Gördüğümüz her şey simülasyon. Zion'un simülasyon olduğunu söyleyenler bu sebeple makinelerin de simülasyon olduğunu kabul etmek zorunda aksi halde anlamsız bir film çıkar ortaya. Oysa Animatrix'te makinelerin insanlarla savaşarak galip geldikten sonra onları -akü- himayesi altına aldıklarından bahsediliyor.Ki Zion'un gerçek olması kurgunun daha mükemmel olmasına sebep oluyor.

Kahin Neo'nun makineleri nasıl durdurduğunu söylüyor zaten. Nasıl ki bizim Neo Kablosuz (Wi-Fi) olarak kendini Matrix'e atabiliyorsa, Sentinelleri de kablosuz bağlantısıyla ya güç kaynakalrını yok ediyor ya da EMD kullanuyıor ya da başka bişey. Adam Matrix'e kablosuz bağlanmayı başarabilmiş onu mu yapayamayacak.

Neo Trinity aşkını görebilmek için kahin olmak gerekmiyor ki ve kahin bunu zion'dayken değil matrix'teyken söylüyor.

Ajan olayı ise eee ıııı hmmm bunu kıvıramadım kusura bakmayın

Demek ki makineler de dahil herşey simülasyon.Ama bu sefer de Animatrix ile çelişiyor sanki makinelerden vs gerçekmişçesine bahsediyor.

demircibu hayırdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Haziran 2009; 19:32:52 >

• Şimdi AniMatrix'de ilk savaşı anlatıyordu.İlk savaştan sonra insanlar yenilmiş sonrada similasyonlarla hapis edilmiş demekki.Matrix'teki gibi Ziondakilerde sanal gerçeklik içinde geziyorlar Ziondakiler tek farkı gerçek dünyada yaşadıklarını sanmaları.Matrixtekilerin hali ise tam içler acısı.

Kısacası robotlar herşeyin önlemini almış.Önce insanları köleleştirmiş sonrada asi beyinler için Zionu kurup başka bir similasyon yaparak asi beyinlerin kurtulduğunu sanmalarını sağlamış gibi gözüküyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden
    Kısacası robotlar herşeyin önlemini almış.Önce insanları köleleştirmiş sonrada asi beyinler için Zionu kurup başka bir similasyon yaparak asi beyinlerin kurtulduğunu sanmalarını sağlamış gibi gözüküyor...

Yanlış yorumluyorsunuz bence, Zion'dakiler simülasyon içerisindeyse robotlar da gerçek olmuyor. Aynı boyuttalar, makineye vs bağlanmadan tarlalara gidip robotları görebiliyorlar, bunun dışında da doğrudan robotlarla çatışıyorlar. Tarlada yaşayıp kendini gerçek dünyada sananlar, Zion'dakiler, Robotlar hepsi simülasyon içerisinde. Kahin ve Mimar da birer program ancak bu programlar kendileri tarafından yazılmış. Mimar ve kahin başka bir gerçeklikteler, bence tabii ki.
  • Bu film 10 yıl sonra da anlaşılmayacak tam anlamıyla bak buraya yazıyorum
  • Ajan Smith nasıl kendini gerçek dünyada da koplayalabiliyor.

Bence Ajan Smith insanın düşüncelerine ve bilinçaltına etki ediyor. Yani bir data olarak gerçek dünyaya gelmiyor. Bir insanın beynini yeniden programlıyor ve kendi gibi hareket etmesini sağlıyor. Yani gerçek dünyada kendi hayat bulmuyor düşüncesinin hayat bulmasını sağlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.