Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çevirinizi ve sonra orijinalini, daha sonra da orijinalin altındaki diğer tüm teorileri okudum.
    Zion'un da bir matriks olduğu savınıza göre,
    Fiziksel olarak Zion'dan ayrılan ve boru hatlarında gezmekte olan Trinity ve Neo çifti Kaptan Niobe'nin gemisi Logos ile Nebuchadnezzar'daki Morpheus, Link ve diğerlerinden ayrıldı. Matrikse giriş çıkış yapmadan, sadece fiziksel yolculuk yaparak insan tarlaları üzerinden, enerji hatlarını izleyerek kaynağa vardılar. Hatta son aşamada bunları topa tuttular, kaçtım, indim, inemedim derken Trinity öldü. Kaynak, fiziksel olarak varmaları gereken, Neo'nun hikayesinin bitiş noktası. Zion ile kaynak aynı dünyada ise, Zion nasıl başka bir matriks olabilir?
    Anlamama yardımcı olanlara teşşekürler.
  • zion da sanalmış ha
  • Kafam allak bullak oldu yeminle üstteki linkte güzelmiş bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek dünyadaki insanlardan kastınız nedir tam olarak anlayamadım. Zionu mu kast etmek istediniz? Zionu kast ettiyseniz o da 2. aşama bir sanal gerçeklik durumu. inception vari bir durum biraz. Eğer zionu jast etmediyseniz matrix kurulmadan önce makineler ve insanlar savaşa giriyorlar. Hatta animatrixte de anlatıyordu kısmen. İnsanlar makinelere karşı olan savaşını kaybettikten sonra birer pil görevi görüyorlar. Zion kısmında dahi insanlar aslında küvezde, program/yani robotlar insanı gerçekten keşfedebilmek adına oyun içinde oyun kurmuş oluyor bu durumda. Neo nun mimarla olan diyaloglarını okursanız veya izlerseniz üstteki metin kafanızda daha da oturabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmetem

Çevirinizi ve sonra orijinalini, daha sonra da orijinalin altındaki diğer tüm teorileri okudum.
    Zion'un da bir matriks olduğu savınıza göre,
    Fiziksel olarak Zion'dan ayrılan ve boru hatlarında gezmekte olan Trinity ve Neo çifti Kaptan Niobe'nin gemisi Logos ile Nebuchadnezzar'daki Morpheus, Link ve diğerlerinden ayrıldı. Matrikse giriş çıkış yapmadan, sadece fiziksel yolculuk yaparak insan tarlaları üzerinden, enerji hatlarını izleyerek kaynağa vardılar. Hatta son aşamada bunları topa tuttular, kaçtım, indim, inemedim derken Trinity öldü. Kaynak, fiziksel olarak varmaları gereken, Neo'nun hikayesinin bitiş noktası. Zion ile kaynak aynı dünyada ise, Zion nasıl başka bir matriks olabilir?
    Anlamama yardımcı olanlara teşşekürler.

şöyle ki dostum:
    1- Öncesinde insanlar robotları yaratır. sonra olaylar gelişir: Robotlar ve insanlar arasında savaş başlar.
    2- insanlar güneş enerjisinden beslenecek şekilde tasarladıkları bu robotlardan kurtulabilmek için tüm gökyüzünü dumanla kaplar.
    3- robotlar bu hamleden büyük yıkım alsa da kendilerini kısa sürede yeni duruma adapte ederler ve bu onlara ölümcül bir fikir sunar
    4- böylece kalan insanları pile çevireceklerdir
    5- ama pilin (yani insanın) ömrünü en maksimize şekilde kullanıp daha da uzatmak isterler
    6- ilk matrix 20. yüzyıl zamanında değil cennete yakın bir tasvirle yaratılır ancak başarısız olur (mimarla geçen konuma sahnesinden buna benzer bir diyalog mevcut)
    7- daha sonra şuan izlediğimiz 20yüzyıl formatı yaratılır ama hala istenilen verime ulaşılamamıştır
    8- ve mimar her daim yazılımı geliştirme çabası içindedir
    9- bundan daha iyisini yapabilmek adına gözlem yapması ve kendisine feedback/geribildirim sunması açısından kahini yaratır.(insanı anlayabilmek adına yazılımın daha sezgisel çalışan kısmıdır)
    10- kahinin esas yaratılış amacı mimarın simülasyonu geliştirmesi için ona tavsiyelerde bulunmasıdır.
    11- kahin çok zekice bir gözlem yapar. mimar aynı tasarımı kullanarak bütün insanları mutlu edemeyeceği sonucuna varır.
    12- çünkü insanlar sezgisel varlıklardır ve bir kısmı yaşadığı dünyanın gerçek olmadığı hissedebiliyordur.
    13- bu sebeple zion adında 2. bir sanal gerçeklik kısmı yaratılır. Neo yaratılır.
    14- Neo aslında herseferinde Ziona gider ve kaynağa feedback getirir. Böylece zeon her defasında daha iyi olacak şekilde yeniden iyileştirilir.

O sahnelerde izlediğimiz Kaynak denilen nokta Neonun aynı Mimar ile buluştuğu odadaki tıpkı mimarın silüeti gibi bir arayüz aslında. Zion ve Kaynak aynı platform üzerindeymiş gibi tasarlanan bir algı operasyonu. Tıpkı küvetten çıktıklarını sanmaları gibi. Ziondaki seçilmişlerin vücutlarında delik olmaması gibi ama hala yazılımın içindeler. Mimar nası insan silüetinde gözüküyorsa Kaynakta bir robot şeklinde gözüküyor. Inceptionvari bir durum var ortada. Aslında o küvetten hiçbiri çıkmıyor, o yolculuklar hiç yapılmadı gerçek yeryüzünde. Tarihte gerçekten yaşanmış olayların simültane edilmiş halleri 2. aşama(ziona) uygulanmış. Böylece aydınlandıgını sanan insanlar zeon kısmında sonsuz bir çaba içinde koşuşturup durmuş oluyorlar.
    İnsanların verdikleri duygudurumları, tercihler vb göre bu mimar denilen zekaya geribildirim olmuş oluyor. Böylece her seferince mimar yazılımını biraz daha güncelliyor.
    Çünkü Zeon defalarca yenilendi tıpkı matrix gibi. Neo defalarca geldi ve mimarla konuştu. ve biz altıncı çevrimi izlemiş olduk.(konuşma sahnesi, mimar 2:10) Neden altıncı çevrim çünkü bu sefer ilk beş çevrimde olmamış olan oldu Neo Trinitye aşık oldu. Her bir anormal durum bir sonraki döngüyü tetikliyor.(konuşma sahnesi, mimar 2:05) Bu sefer insanlığı riske sokacak bir hamle yaptı ve trinityi kurtarmak için matrixe dönmeyi seçti. Sorun seçimlerle ilgiliydi. Mimar sonuçta matematiksel bir yazılımdı ve insan seçimlerindeki sezgiselliği, duygu vb durumları bu çevrimlerle keşfediyordu.

Bakınız daha da iyi oturması için:
    https://www.youtube.com/watch?v=YjveE_FAdVU
    (malesef 4,30dklık altyazılı versiyonu yok)
    (Dip not: Bu videonun 1.55sn sinde mimar: "Enterasan, diğerlerinden daha hızlıydı. " diyor altyazıyı atlamışlar o kısımda.)

ingilizce problemi olmayanlar için:
    https://www.youtube.com/watch?v=uf4mvWZkXOk

İkisi arasındaki 4.30 dakikalık tüm diyaloğun yazılı hali ise:
    Mimar: -Merhaba Neo.
    Neo: -sen de kimsin?
    Mimar: -ben Mimar’ım. Matrix’i ben yarattım. Seni bekliyordum. Aklında bir sürü soru var, hişlem bilincini değiltirdiği halde, hala insansın. Bu yüzdem yanıtlarımın bazılarını anlayacak, bazılarını anlamayacaksın. Aynı şekilde ilk sorun en önemlisi olmasına rağmen belkide en mantıksız olduğunun farkında bile dğeilsin.
    Neo: -Neden burdayım?
    Mimar: -Yaşamın matrix’in programıdan kaynaklanan bir denklemin dengesiz sonucundan ibaret. Bütün samimi çabalarıma rağmen kesin matematiksel doğruluğun uyumundan yok edemediğim bir anormallik sonucu sen oluştun. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor.
    Sürekli ihmal eidlmiş br yük olmasına rapmen beklenmedik bir şey değil ve kontrol dışı olmadığı için buraya gelmen kaçınılmazdı.
    Neo: -Soruma cevap vermedin.
    Mimar: -Haklısın. Enterasan, diğerlerinden daha hızlıydı.
    (Diğer Şeçilmiş’lerin verdiği cevaplar monitörlerde beliriyor: Diğerleri mi? Hangi diğerleri? Kaç tane? Cevap ver!)
    Mimar: -Matrix sandığından daha eski Aslında temel bir amormallikten bir diğeri doğuyor. Bu durumda bunun altıncı olduğunu söyleyebiliriz.
    (Bir kez daha monitörlerde diğer seçilmiş’lerin cevapları beliriyor: Beş versiyon mu? Üç mü? Bana da yalan söylenmiş. Palavra!)
    Neo: -Bunun sadece iki olası açıklama var: ya kimse bana söylemedi, ya da kimse bilmiyor.
    Mimar: -Aynen öyle. Hiç şüphesiz seninde fakettiin gibi, anomali sistemden kaynaklıydı, en basit denklemlerde bile değişikliğe sebep olabiliyor.
    (Diğer Seçilmiş’lerin cevapları bir kez daha monitörlerde beliriyor: Beni kontrol edemezsin! S**tir! Seni öldüreceğim! Bana hiç bir şeyi zorla yaptıramazsın!)
    Neo: -Tercih. Sorun olan, tercih.
    (Sahne değişiyor. Trinity’yi bir ajanla dövüşürken görüyoruz. Sahne tekrar Mimar’ın odasına dönüyor.)
    Mimar: -İlk matrix kusursuza yakındı, bir sanat eseriydi, eksiksizdi, muhteşemdi. Sadece kendi muazzam başarısızlığıyla denk tutulabilecek bir zaferdi o. Kötü kaderinin kaçınılmazlığı şimdi bana, her insanın barındırdığı kusurun neticesi kadar aşikar. Bu sebeple onu, yaradılışınızın değişken acayipliklerini daha doğru yansıtması için tarihinizi temel alarak yeniden tasarladım. Ama bir kez daha yenilerek hayal kırıklığına uğradım. O zamandan beri şunu anlamayı başardım; cevap benden sürekli kaçıyordu çünkü daha az bir akıl gerektiriyordu, ya da belki kusursuzluğun parametreleriyle daha az sınırlı bir akıl... Böylelikle cevap, bir başkasına, ilk başta insan ruhunun bazı yönlerini daha iyi anlamak için yaratılmış sezgisel bir programa, çarpıp tökezledi. Eğer ben matrix’in babasıysam o şüphesiz annesi olurdu.
    Neo: -Kahin.
    Mimar: -Lütfen. Dediğim gibi, o (kahini kastederek) bir sorun üzerinde tökezledi ki bu sayede deneklerin neredeyse %99’u, tercih hakkı verildiğinde, hatta tercihin sadece bilinçaltı bir düzeyde farkında olsalar bile, programı kabul etti. Bu cevap işlese de, ilkesel olarak açıkça kusurluydu. Tersi durumda, çelişkili ve sistemden kaynaklı anomaliyi yaratarak, başıboş bırakıldığında sistemin kendisini tehdit edebilirdi. Programı reddedenler, halen azınlıkta olsalar da, başıboş bırakıldıklarında giderek artan bir felaket ihtimalini oluşturabilirlerdi.
    Neo: -Zion’dan bahsediyorsun.
    Mimar: -Buradasın çünkü Zion yokedilmek üzere. Sakinlerinin hepsi yokedilmek, tüm varoluşu bitirilmek üzere.
    Neo: -Palavra!
    (Diğer Seçilmiş’lerin cevapları bir kez daha monitörlerde beliriyor: Palavra!)
    Mimar: -İnkar etmek, insan tepkileri arasında en tahmin edilebilir olanı. Ama, inan bana, bu onu altıncı yokedişimiz olacak. Ve bu işte müthiş becerikli bir hale geldik.
    (Sahne değişiyor. Trinity’yi bir ajanla dövüşürken görüyoruz. Sahne tekrar Mimar’ın odasına dönüyor.)
    Mimar: - Seçilmiş’in işlevi şimdi kaynağa dönmek, taşıdığın kodun geçici olarak yayımını sağlamak, ilk programı tekrar kurmak. Bundan sonra matrix’ten 23 kişiyi seçmen gerekecek, Zion’un yeniden inşası için 16 dişi, 7 erkek. Bu işleme uyum sağlamaktaki başarısızlık, sistemin matrix’e bağlı herkesi öldürecek bir şekilde çökmesine sebep olacak. Zion’un yokedilmesiyle birlikte bu, tüm insan ırkının soyunun tükenmesi demek.
    Neo: -Buna izin vermezsiniz, yapamazsınız. Hayatta kalmak için insanlara ihtiyacınız var.
    Mimar: -Bizim razı olabileceğimiz hayatta kalma seviyeleri mevcut. Yine de, asıl önemli nokta, senin, dünyadaki her insanın ölümünden doğacak sorumluluğu kabul etmeye razı olup olmadığın.
    (Mimar, elinde tuttuğu kalemdeki bir düğmeye basıyor. Monitörlerde, matrix’in her yerindeki insanların görüntüleri beliriyor.)
    Mimar: -Tepkilerini okumak ilginç. Beş selefin, tasarım olarak aynı tür bir temele dayanıyordu. Seçilmiş’in iş görmesini kolaylaştıran, türünüzün geri kalanına derin bir bağlılık yaratmayı anlamlandıran tesadüfi bir onaya. Diğerleri bunu çok genel bir anlamda yaşarken, senin deneyimin fazlasıyla kendine özgü. Aşk.
    (Neo’nun rüyasında görmüş olduğu, Trinity’nin ajanla dövüştüğü sahne monitörlerde beliriyor)
    Neo: -Trinity.
    Mimar: -Yeri gelmişken, o matrix’e kendi hayatı uğruna, seninkini kurtarmak için girdi.
    Neo: -Yo!
    Mimar: -Nihayet, temel hatanın en sonunda kendini gösterdiği ve anomalinin kendisini hem başlangıç hem de son olarak açığa vurduğu hakikat anına geldik. İki kapı var. Sağındaki kapı, kaynağa ve Zion’un kurtuluşuna açılıyor. Soldaki kapı gerisin geri matrix’e, ona (Trinity’yi kastederek) ve ırkınızın soyunun tükenmesine açılıyor. Senin de münasip bir şekilde ortaya koyduğun gibi, sorun tercihte yatıyor. Ama biz zaten ne yapacağını biliyoruz, değil mi? Zincirleme tepkiyi görebiliyorum. Mantığı ve sağduyuyu ezmek üzere özel olarak tasarlanmış olan, duygu patlamasına işaret eden kimyasal belirtileri, şimdiden görebiliyorum. Bir duygu, basit ve açıkça ortada olan gerçeği karşı şimdiden seni kör ediyor: o (Trinity) ölecek ve buna engel olmak için elinden gelecek hiç bir şey yok.
    (Neo solundaki kapıya doğru yürüyor)
    Mimar: -Hmm. Umut, insan aldanmasının en bariz örneği. Hem en büyük gücünüz, hem en büyük zayıflığınız.
    Neo: -Yerinde olsam, bir daha karşılaşmamamızı umardım.
    Mimar: -Karşılaşmayacağız.

Tahmin ettiğimden çok daha uzun sürdü saat 01:30 olmuş yazım hataları için affola yarın iş var kaptırmışız
    iyi forumlar

• Zion sanal mimar sanal din propagandasi sanal hersey uydurma
    Birtek kurandan alinti yapilmamis.. filmde tevrat ve incilden subminal mesajlar var kare kare izleyen biri olarak 10yil evvelde diyordum simdi millet biraz anladifilmde cok detay var bu filmi 2ayri yonetmenin cektigini ve birlestirildigini biliyormuydunuz.. felsefi yaklasim istediginiz gibi yorumlayabileceginiz ve size var olusu dunyada neden varoldugumuzu sanalmiyiz diye sorular sorduruyorsa film amacina ulasmistir..
    Burasi suan yazdigimiz sanal dunya gercektir.. burasi kuran bir yapi en ince detaya indigimizde kodlar var neo zaten hacker ve en iyisi... iste matrixin sadece giris bolumu bunu anlatiyor..
    2.bolumu neonun guclerine kavusmasi mesih oldugunu ufaktan anlatior ve mucize yaratan
    3.bolum tam bir siyonizm ve son kalan insanligin zionda toplanmasi ve mesih (neo)ve son kalan insanlarin kazandigini gosteriyor.

Bizim burdaki mimarda citizen

• Öncelikle ruminasyon adlı üyeye Matrix gibi bir filmi "ki bu film senaryosunu yazmak sadece dâhilik düzeyinde akıl gerektirir kanımca" açiklamaya çalişip çaba sarfettiği için teşekkur ederiz. Ben de programlarin ..mimar kâhin ve Sati gibi..insanlik kazanmalariyla alakali 1982 yapimi Tron adli filmi izlemelerini öneriyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• ruminasyon kullanıcısına yanıt
    Mimar: -Bizim razı olabileceğimiz hayatta kalma seviyeleri mevcut (Zion)

Güzel yazmışsın sag ol şimdi daha iyi anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 10 Ağustos 2016; 8:00:56 >
  • Evet filmde çok mesaj ve gönderi var seneler önce ilk izlediğimde bende fark etmiştim. Keza o zamanda baya yazılıp çizilmişti yine @demircibu

Rica ederim @tozak78 Tavsiye ettiğiniz filmi izlemiştim, geçerli bir film. 1982 yapımı ve 2010 senesinde günümüze uyarlaması olmak üzere filmin 2 versiyonu mevcut. İzlenesi bir film gerçekten.

Rica ederim @kdr-2015

• quote:

Orijinalden alıntı: ruminasyon

Evet filmde çok mesaj ve gönderi var seneler önce ilk izlediğimde bende fark etmiştim. Keza o zamanda baya yazılıp çizilmişti yine @demircibu

Rica ederim @tozak78 Tavsiye ettiğiniz filmi izlemiştim, geçerli bir film. 1982 yapımı ve 2010 senesinde günümüze uyarlaması olmak üzere filmin 2 versiyonu mevcut. İzlenesi bir film gerçekten.

Rica ederim @kdr-2015

+++ savaş gemesinin yani morfiyus reisin gemisinin ismi bile tesaüdf değilnebukadnezar adamlar herşeyi kitaplarına göre gözümüze soka soka izletmişler hala çözülmeyen yerleri var ben 3kere tekrar tekrar izleyerek bazı yerleri acaba bunumu demek istiyor diye sahneye geri dönüp tekrar baktığımda bazı şeyler oturdu ve 3.filmde zaten neo mesih diye gösteriliyor... 3filmde trinity ile asansörden inerken insanlar hediyelerle çoçuklarının kaderini kurtarcak tek kişinin neo olduğunu bildikleri için özel hediyeler getirip adeta peygamber gibi tapıyor ondan mucizeler gerçekleştirmesini istiyorlar... ki yapıyor ve son savaşı makinelerle anlaşıp onların geri çekilmesini sağlıyor...

ekşideki arkadaşlarda aynı bizim gibi düşünüp yorumluyor...

https://eksisozluk.com/nebukadnezar--2181280

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr-2015

Neo'nun üçünçü filmdeki doğaüstü güçlerini gördügümde zionun sanal bir dünya olacagı hiç aklıma gelmemişti.Neyse ki dogru cevabı bulduk sonunda

alakası yok onun o güçleri 1.filmden beri üzerine kata kata devam ediyor.. 2.filmin sonunda uçması vs son sahnede son nokta sanıyorduk değilmiş 3.filmde herşeyi yapabiliyor...insanlığın son kalan insanların kaderini değiştiriyor

kahin ne diyor: onun gücü bu diyarları aşar burdada bir mesaj var mesela
    sürekli seçilmiş kişi vs denmesinin sebebi ise 6kez neo gelmiş hiçbirir başaramamış;(günümüzdeki dinlerde gelen peygamberlere gönderme yapıyorlar...)

• demircibu kullanıcısına yanıt
    Neonun Matrixin sanal dünyasının dışında kullanmış oldugu dogaüstü güçler demek istedim.Yıllar boyu çogumuz tek bir matrix olduguna inanıyordu tıpkı matrixteki insanlar gibi kandırılıyorduk

• dogaustu falan degil wi fi gibi bir baglantiyla kisa devre yaptiriyor robotlara sari gordugu seyler de makine çiplerinin termo dinamik gorunumu, 6. his olusuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küvezlerde doğan insanlar zaten android benzeri vücutlarında delikler var,matrixe bağlanırken kafalarının arkasına uzun bir Jack giriyor buda beyinlerinde çip olması gerektiğini gösterir,yani küvezlerde doğmuş insanlara genetik olarak yeni özellikler eklenmiş olabilir,telekinezi gibi bu sayede neo makineleri eliyle durduruyor.yani sanal demek için bahane bulmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr-2015

Neonun Matrixin sanal dünyasının dışında kullanmış oldugu dogaüstü güçler demek istedim.Yıllar boyu çogumuz tek bir matrix olduguna inanıyordu tıpkı matrixteki insanlar gibi kandırılıyorduk

Gozlerini kaybettiginde heryeri isik suzmesi seklinde gormesini ve isigin kaynagina giderek makine sehrinin servarina kadar kor olarak gidebilmesinin tek sebebi
    Secilmis kisi mesih oldugu ve artik son mucizeyi gerceklestirip son kalan insanlari zionda kurtarmasi ve mutlu son.

Hikaye örgüsünü biliyorum, filmler+animatrixler+oyunda anlatılanları da biliyorum ama:
    "13- bu sebeple zion adında 2. bir sanal gerçeklik kısmı yaratılır." kısmını nerden çıkardın?
    Mimar böyle birşey söylemiyor. Ve tekrar ediyorum ki Zion ile kaynak aynı fiziksel dünyada.
    Ayrıca Zion'un daha önce 5 defa yok edilmiş olması onun sanal olduğunu göstermez. Sadece gerçek dünyadaki insan popülasyonunun makinaların denetimi altında olduğunu gösterir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmetem

Hikaye örgüsünü biliyorum, filmler+animatrixler+oyunda anlatılanları da biliyorum ama:
    "13- bu sebeple zion adında 2. bir sanal gerçeklik kısmı yaratılır." kısmını nerden çıkardın?
    Mimar böyle birşey söylemiyor. Ve tekrar ediyorum ki Zion ile kaynak aynı fiziksel dünyada.
    Ayrıca Zion'un daha önce 5 defa yok edilmiş olması onun sanal olduğunu göstermez. Sadece gerçek dünyadaki insan popülasyonunun makinaların denetimi altında olduğunu gösterir bence.

Hocam merhaba

Ben o maddeleri arkadaşa izah etmek için yazmıştım. Filmde mimar tabi ki öyle bir şey söylemiyor.
    "Ayrıca Zion'un daha önce 5 defa yok edilmiş olması onun sanal olduğunu göstermez. Sadece gerçek dünyadaki insan popülasyonunun makinaların denetimi altında olduğunu gösterir bence." demişsiniz, bende başta çok uzunca bir süre böyle düşündüm ama birde şu açıdan bakalım.

Şuan tüm bu olaylar 6. kez tekrarlanıyor. Hatta ilk beş çevrimdeki Neo isimli feedback kaynağı her seferinde zeonu kurtarmayı seçiyor. Ama altıncı yani şuan izlediğimiz çevrimde trinity'i kurtarmayı seçiyor. Yani bu olaylar altıncı kez oluyor, beş kere olmuş. Beş kere zeon yok edilmiş. Zeondaki tüm insanlar yerine yenileri beş kere gelmiş. Bunlar her seferinde Neo tarafından seçilmiş. Ve zeondaki bu insanların vücutlarında delikleri yok. Ancak büyük savaştan sonra sağ kalan tüm insanlar makinelere hapsedildi ve kuvezlerde pil olarak kullanıldı. İlk çevrimi izliyor olsaydık deliklerinin olmaması makuldü. Çünkü ilk isyandan arta kalanların bir avuuç insanın direnişi olurdu bu durumda. Ancak 6. kere tekrar ediliyor olmasına rağmen hala vücutlarında delikleri yok. Ve animatrixte hatırlarsanız insanlar sadece kuvezlerde yetişebiliyorlardı.

şu noktayı kaçırıyorsunuz:

döngü başa geldiğinde, yani zion tamamen yok edildiğinde, seçilmiş kişi sanki bir kurtarıcı edasıyla 23 kişiyi seçiyor ve onları kurtarıyor, ve o 23 kişi + kendisi yeni zion'u kuruyorlar. bu 23 kişinin elbette delikleri var. seçilmiş onları küvezlerden kurtarıyor (yani kurtarıldıklarını sanıyorlar, aslında seçilmiş kişinin de hata payını gidermek için yapılmış bir program olduğundan bi haber şekilde)

o 24 kişi 100 yıl gibi bir sürede yaklaşık 250 bin nüfusa varıyor. ilk 24 kişi delikliyken, onların çocuklarında delik yok. o yüzden bizim izlediğimiz ziondakilerin delikleri yok. bizim izlediğimiz ziondakileri seçilmiş kişi kurtarmıyor, izlediklerimizin büyük büyük dedelerini seçilmiş kişi kurtarıyor. onlar hep ilk kez zion'un kurulduğunu sanıyorlar. seçilmiş kişinin de o 24 kişiyle birlikte öldüğünü, onların ataları olduğunu düşünüyorlar ve o seçilmişin tekrar reenkarnasyonla dönüp temelli onları kurtaracaklarına inanıyorlar (5 seferde de aynı senaryo gerçekleşiyor, seçilmiş önce 24 kişiyle zionu kuruyor, zion 100 yıl sonra 250 bin küsür nüfusa ulaşıyor, millet yeniden seçilmiş dönecek rivayetlerine inanmaya başlıyor, seçilmiş dönüyor, zion yıkılıyor, yeni seçilmiş kişi yine 24 kişi seçip aynı döngüyü tekrarlıyor)

yani delikleri olmasa da onların da ataları delikliydi. delikli iki kişi gerçek dünyada çiftleşince çocukları deliksiz doğuyor haliyle. yani her çevrimde yalnızca ilk 24 kişide delik oluyor sadece. sonraki delikliler ise sonradan matrixten kurtarılanlar (trinity, neo, morph vs.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: T_Ice

döngü başa geldiğinde, yani zion tamamen yok edildiğinde, seçilmiş kişi sanki bir kurtarıcı edasıyla 23 kişiyi seçiyor ve onları kurtarıyor, ve o 23 kişi + kendisi yeni zion'u kuruyorlar. bu 23 kişinin elbette delikleri var. seçilmiş onları küvezlerden kurtarıyor (yani kurtarıldıklarını sanıyorlar, aslında seçilmiş kişinin de hata payını gidermek için yapılmış bir program olduğundan bi haber şekilde)

o 24 kişi 100 yıl gibi bir sürede yaklaşık 250 bin nüfusa varıyor. ilk 24 kişi delikliyken, onların çocuklarında delik yok. o yüzden bizim izlediğimiz ziondakilerin delikleri yok. bizim izlediğimiz ziondakileri seçilmiş kişi kurtarmıyor, izlediklerimizin büyük büyük dedelerini seçilmiş kişi kurtarıyor. onlar hep ilk kez zion'un kurulduğunu sanıyorlar. seçilmiş kişinin de o 24 kişiyle birlikte öldüğünü, onların ataları olduğunu düşünüyorlar ve o seçilmişin tekrar reenkarnasyonla dönüp temelli onları kurtaracaklarına inanıyorlar (5 seferde de aynı senaryo gerçekleşiyor, seçilmiş önce 24 kişiyle zionu kuruyor, zion 100 yıl sonra 250 bin küsür nüfusa ulaşıyor, millet yeniden seçilmiş dönecek rivayetlerine inanmaya başlıyor, seçilmiş dönüyor, zion yıkılıyor, yeni seçilmiş kişi yine 24 kişi seçip aynı döngüyü tekrarlıyor)

yani delikleri olmasa da onların da ataları delikliydi. delikli iki kişi gerçek dünyada çiftleşince çocukları deliksiz doğuyor haliyle. yani her çevrimde yalnızca ilk 24 kişide delik oluyor sadece. sonraki delikliler ise sonradan matrixten kurtarılanlar (trinity, neo, morph vs.)

Evet tamam ama böyle kabul edersekte bu sefer Neo'nun gerçeklikte ahtapotları durdurduğunu nasıl açıklayacağız? Tıpkı matrix in içinde mermileri durdurduğu gibi. Neo'nun tüm özel güçleri sadece Matrix'te işe yaramalı, kafa aydınlanınca özgürleşince mesihvari bir role bürünüyor uçuyor atlıyor zıplıyor ama matrixte. Diğer türlüsü zaten fizik kurallarına aykırı. Bu nedenle Matrix'in de başlıbaşına başka bir Matrix'in altında çalıştığını iddia edilebilir. Inceptionvari. Tıpkı Windows 8.1 ana makine altında sanal makine olarak Windows XP çalıştırmak gibi. Hem devamlı anormallik tehdidi altında çalışan bir sistemin çökmesi halinde ana sisteme zarar vermesini engelleyebilecek bir B planı da oluşturulmuş oluyor.

Ayrıca zion için filmde peşine düşülen bir giriş kodu var? Gerçek dünya ise neden/veya nasıl bir giriş kodu olsun ki? Hatırlarsanız ihanetçi Cipher (Hz.İsa'nın 12 havarisinden biri olan ve Hz.isa'ya ihanet edip yakalanmasını sağlayan judasa gönderme yapar - @demircibu) Chiper şifreyi bilmediğini ancak bilen kişiyi ajan smithin kendisine verebileceğini söyler. Morpheus'a tuzak kurarlar vs..

20.yüzyıl konseptinde yazılan konsept ; bir önceki cennet tasfirine göre başarı gösterse de yine içinde buglar ve anomalilikler barındırır. Zira makineler hangi denklemi kullanırsa kullansın, insanların %1'i matrix’i reddeder. işte konumuzun öbeğini oluşturun %1'lik bu oran ile ilgili. Bunları tespit edecek ve kanalize edecek bir meşgale daha lazımdı. Bu da ziondu. Filmin en önemli paradoksu ise zion ilg ilgili zaten. Kurtarılmış insanların yaşadığı, gerçek dünyada yer alan bir şehirse nasıl bir bilgisayar giriş kodu oluyor ?

Nasıl neo denilen(one) hala yazılım içindeki gibi kodları dış dünyada görebiliyor. Peki one nedir? "one" aslında bir program. Ancak kullanılabilmesi için bir nevi bir bünyeye yüklenmesi gerekiyor. kurabiye ile patch alıyor gibi teoriler de mevcut. Daha önce 5 kere yüklenmiş bu program. yani eski neo’lara yüklenmiş. Neonun amacı ne? Kurtuluş özgürlük sevdası altında matrix’i reddeden insanları yani %1'leri zion denen yerde toplamak. Zeon aslında bir antivürüs programı gibi %1lik kısımdaki kabul etmeden truva/trojen tespit edip karantinaya alıyor. Onları karantinada tutuyor. Biriktirilen bu anomaliler, ana sistemi yani matrix’e yük oluşturur hale gelidğinde yani matrixe fazla kaynak harcatır hale geldiğinde/bi nevii raminin yormaya başladığında zionda toplanmış trojen/truva vari kendisine sorun çıkaranları yok edilmesini sağlamak/silmek ve sonra yeniden aynı işleme başlamak yani. /zeona olan ihtiyaç - zeonun yeniden kurulması.

Peki matrix tüm bu reddedenleri nasıl zion'a koyuyor farkettniz mi? Morpheus (Düşler tanrısı -filmde “i had a dream” diye bağırıp durur, insanlara bir rüyayı satar, onları bir rüyaya inandırır @demircibu) ve benzeri kaptanlı gemili programlarla güya bunları kurtarıyor ve zion’a atıyor. morhpus ve trnity (hıristiyanlıkta baba/tanri, oğul/isa ve kutsal ruh üçlemesine verilen ad - @demircibu) de bu amaca hizmet ediyor diğer gemiler ve kaptanlarıda. Kendi kendilerini kurtardıklarını sanıyorlar ama bu böyle bir kısırdöngü. yani "one"ın amacı savaşı durdurmak değil. tam aksine sistem tarafından özellikle yaratılmış bir program. zion yok edilince one programının görevi sona ermiş oluyor.

Normalde zion yok edilince one programının görevi sona(neo'lar) ermiş oluyor. One 'ın amaca hizmet eden program oldugunu daha önceki neo dan anlayabiiliriz çünkü kahinin dediği gibi bunlar ya siliniyor ya da sürgünü seçiyor. Şöyle düşünelim gelişmiş bir program yazdığımızı ve bu programda yine gelişmiş denklemler bulunduğunu ama eşitliğin bir ihtimalle sağlanamadığını düşünelim, fakat biz bunu programı yazarken fark etmemiş olalım. bu durumda denklemde eşitlik sağlandığında program duracaktır. ancak sağlanamaması durumunda belki duracak belki durmayacaktır. çünkü biz ona bu durumda yani eşitlik sağlanamaması durumunda ne yapması gerektiğini söylememişizdir. yani program anormal hareketlerde bulunabilir ki bu durum filmde “sürgün” olarak ifade edilmektedir. tıpkı fransız (merovingian) gibi. o da eski bir neo yani "one" programının eklendiği bünye.

eski neo yani fransız (merovingian); program amacına ulaşınca ölmek yerine kaçmış, kendine bir suç imparatorluğu kurmuş. bunu nereden anlıyoruz? karısını hatırlarsınız neo'ya merovingian'ın da bir zamanlar-ilk geldiğinde- tıpkı "senin gibiydi" demişti. ayrıca aynen şöyle demişti. "tekrar insana yakın birisi tarafından öpülmenin ne demek olduğunu hatırlamak istiyorum" "seni kıskanıyorum trinity ama böyle bir şey uzun sürmez" .sırf o anları hatırlamak için neo'nun öpmesini istemişti. hem aynı zamanda merovingian sebep ve sonuç açıklamalarıyla neo ve ekibine epey bir şey söyledi matrix hakkında. biraz uzun oldu ama yine bunlar birbirini tamamlayan fikirler oldugundan kopyala/yapıştır sureti ile burada toparladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ruminasyon

quote:

Orijinalden alıntı: T_Ice

Evet tamam ama böyle kabul edersekte bu sefer Neo'nun gerçeklikte ahtapotları durdurduğunu nasıl açıklayacağız? Tıpkı matrix in içinde mermileri durdurduğu gibi. Neo'nun tüm özel güçleri sadece Matrix'te işe yaramalı, kafa aydınlanınca özgürleşince mesihvari bir role bürünüyor uçuyor atlıyor zıplıyor ama matrixte. Diğer türlüsü zaten fizik kurallarına aykırı. Bu nedenle Matrix'in de başlıbaşına başka bir Matrix'in altında çalıştığını iddia edilebilir. Inceptionvari. Tıpkı Windows 8.1 ana makine altında sanal makine olarak Windows XP çalıştırmak gibi. Hem devamlı anormallik tehdidi altında çalışan bir sistemin çökmesi halinde ana sisteme zarar vermesini engelleyebilecek bir B planı da oluşturulmuş oluyor.

Ayrıca zion için filmde peşine düşülen bir giriş kodu var? Gerçek dünya ise neden/veya nasıl bir giriş kodu olsun ki? Hatırlarsanız ihanetçi Cipher (Hz.İsa'nın 12 havarisinden biri olan ve Hz.isa'ya ihanet edip yakalanmasını sağlayan judasa gönderme yapar - @demircibu) Chiper şifreyi bilmediğini ancak bilen kişiyi ajan smithin kendisine verebileceğini söyler. Morpheus'a tuzak kurarlar vs..

20.yüzyıl konseptinde yazılan konsept ; bir önceki cennet tasfirine göre başarı gösterse de yine içinde buglar ve anomalilikler barındırır. Zira makineler hangi denklemi kullanırsa kullansın, insanların %1'i matrix’i reddeder. işte konumuzun öbeğini oluşturun %1'lik bu oran ile ilgili. Bunları tespit edecek ve kanalize edecek bir meşgale daha lazımdı. Bu da ziondu. Filmin en önemli paradoksu ise zion ilg ilgili zaten. Kurtarılmış insanların yaşadığı, gerçek dünyada yer alan bir şehirse nasıl bir bilgisayar giriş kodu oluyor ?

Nasıl neo denilen(one) hala yazılım içindeki gibi kodları dış dünyada görebiliyor. Peki one nedir? "one" aslında bir program. Ancak kullanılabilmesi için bir nevi bir bünyeye yüklenmesi gerekiyor. kurabiye ile patch alıyor gibi teoriler de mevcut. Daha önce 5 kere yüklenmiş bu program. yani eski neo’lara yüklenmiş. Neonun amacı ne? Kurtuluş özgürlük sevdası altında matrix’i reddeden insanları yani %1'leri zion denen yerde toplamak. Zeon aslında bir antivürüs programı gibi %1lik kısımdaki kabul etmeden truva/trojen tespit edip karantinaya alıyor. Onları karantinada tutuyor. Biriktirilen bu anomaliler, ana sistemi yani matrix’e yük oluşturur hale gelidğinde yani matrixe fazla kaynak harcatır hale geldiğinde/bi nevii raminin yormaya başladığında zionda toplanmış trojen/truva vari kendisine sorun çıkaranları yok edilmesini sağlamak/silmek ve sonra yeniden aynı işleme başlamak yani. /zeona olan ihtiyaç - zeonun yeniden kurulması.

Peki matrix tüm bu reddedenleri nasıl zion'a koyuyor farkettniz mi? Morpheus (Düşler tanrısı -filmde “i had a dream” diye bağırıp durur, insanlara bir rüyayı satar, onları bir rüyaya inandırır @demircibu) ve benzeri kaptanlı gemili programlarla güya bunları kurtarıyor ve zion’a atıyor. morhpus ve trnity (hıristiyanlıkta baba/tanri, oğul/isa ve kutsal ruh üçlemesine verilen ad - @demircibu) de bu amaca hizmet ediyor diğer gemiler ve kaptanlarıda. Kendi kendilerini kurtardıklarını sanıyorlar ama bu böyle bir kısırdöngü. yani "one"ın amacı savaşı durdurmak değil. tam aksine sistem tarafından özellikle yaratılmış bir program. zion yok edilince one programının görevi sona ermiş oluyor.

Normalde zion yok edilince one programının görevi sona(neo'lar) ermiş oluyor. One 'ın amaca hizmet eden program oldugunu daha önceki neo dan anlayabiiliriz çünkü kahinin dediği gibi bunlar ya siliniyor ya da sürgünü seçiyor. Şöyle düşünelim gelişmiş bir program yazdığımızı ve bu programda yine gelişmiş denklemler bulunduğunu ama eşitliğin bir ihtimalle sağlanamadığını düşünelim, fakat biz bunu programı yazarken fark etmemiş olalım. bu durumda denklemde eşitlik sağlandığında program duracaktır. ancak sağlanamaması durumunda belki duracak belki durmayacaktır. çünkü biz ona bu durumda yani eşitlik sağlanamaması durumunda ne yapması gerektiğini söylememişizdir. yani program anormal hareketlerde bulunabilir ki bu durum filmde “sürgün” olarak ifade edilmektedir. tıpkı fransız (merovingian) gibi. o da eski bir neo yani "one" programının eklendiği bünye.

eski neo yani fransız (merovingian); program amacına ulaşınca ölmek yerine kaçmış, kendine bir suç imparatorluğu kurmuş. bunu nereden anlıyoruz? karısını hatırlarsınız neo'ya merovingian'ın da bir zamanlar-ilk geldiğinde- tıpkı "senin gibiydi" demişti. ayrıca aynen şöyle demişti. "tekrar insana yakın birisi tarafından öpülmenin ne demek olduğunu hatırlamak istiyorum" "seni kıskanıyorum trinity ama böyle bir şey uzun sürmez" .sırf o anları hatırlamak için neo'nun öpmesini istemişti. hem aynı zamanda merovingian sebep ve sonuç açıklamalarıyla neo ve ekibine epey bir şey söyledi matrix hakkında. biraz uzun oldu ama yine bunlar birbirini tamamlayan fikirler oldugundan kopyala/yapıştır sureti ile burada toparladım.

Siz istediginiz gibi inanmakla ozgursunuz ama kaideler kistaslar var filmde din propagandasi yapildigi gercek. surekli ve kac senedir yazdim ettim.. daha birkac seneye kadar zionun sanal oldugunu zionun ne oldugunu bilmeyen arkadaslar yeni ogrendi.. cok zor bir film herseyi birbirine karistirmakla haklisiniz ama mesih bizim dinimizde yok zaten biz onu beklemiyoruz son peygamber bize geldi dsha peygsmber gelmicek. ve gelcek mesihin guclerini sinirlarini biz bilemeyiz sayet film yapimcilari danistiklari haham ve papazlarda yarim ve bildikleri kadar aciklamislardir.. birde bunlarin kitaplari kutsalligini yitirdi cunku degistirildi... onlarin isi daha zor.. o yuzden mesih ve mesihin guclerini bilemeyiz...
    Neo filmdeki hackerlikdan cikmis mesihlige dogru kaymis... 3.film bununla bitti...

Zionun gercek olduguna once inanmaniz gerekir yoksa bosa izlemis oluyorsunuz filmi... cunku bu tum ugras 3filmdeki hersey rasgele bosa ugrasilmis demek oluyor
    Neo makinelerle bosuna anlasmaz smithle dovusmezdi..
    Smithe yenildi zaten filmde.. kendinin kopyalanmasina izin verdi... o sirada matrixe bir nevi format atildi hersey silindi.. ve makinelerde kurtuldu insanlikda burda insanlar bir avuc..

Kurabiyenin icinde ona program yuklemesini bende 3.izleyişimde cozdum anladim..
    Dusunun bunu adamlar 2000lerde cekti ve o donem vcd ile yarim yamalak tam anliyamadan izledik ben bazen sıkıldigimda acar yine izlerim tabi bluray box set olarak 1080p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 20 Ağustos 2016; 16:11:56 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.