Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

İmitasyon Neo

taklitler asıllarını yaşatır dimi edayzim

+1905 buri

bu arada kolpa neo sen asla burhan abi kadar olamazsın hem mesleğin ne senin bakim

• quote:

kahin: neo onun gücü bu diyarları aşar seçilmiş kişi cevap burda

bu cevapın yeteri kadar tatmin ettiğini söyleyemem

bu kadar mantık felsefe kusursuzluğun içinde yanlızca Süperman tarzı bi görüş.... sanmıyorum
    onun gücü bu diyarları aşar' peh!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _eXi_ -- 15 Aralık 2009; 19:19:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neo

quote:

sen 5.nesilsin

ben son nesil gerçek seçilmiş

nickler öyle demiyo aga

Peki o zmn şunu açıkla!Neden biz Buri ye Neo derken sana çakma diyoruz?

Cevap belli aslında fazla kasma Biz de gerçekleri görebiliyoruz

• arkadaşlar matrix manyağı biri olarak diyorumki filmde kurgu hatası var.

madem zion gerçek dünya, neo nasıl güçlerini kullanabiliyor. (onun gücü bu diyarları aşar diceksiniz. öyle saçma ve içi boş açıklamayı kabul etmiyorum sayın senaristler) smith nasıl gerçek dünyaya geçebiliyor. vs

madem zionda yalan neden filmde hiç bahsedilmiyor. havada biyerlerde kalıyor.

insan nasıl enerji üretir ? enerji tüketir asıl.

onla uğraşçaklarına nükleer santral kursunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniaq_qs

quote:

quote:

İmitasyon Neo

+1905 buri

bu arada kolpa neo sen asla burhan abi kadar olamazsın hem mesleğin ne senin bakim

int cafe işletim zamanında hacklede uğraşmıştım msn patlatma falan

• quote:

Orijinalden alıntı: I_nterpoL

arkadaşlar matrix manyağı biri olarak diyorumki filmde kurgu hatası var.

madem zion gerçek dünya, neo nasıl güçlerini kullanabiliyor. (onun gücü bu diyarları aşar diceksiniz. öyle saçma ve içi boş açıklamayı kabul etmiyorum sayın senaristler) smith nasıl gerçek dünyaya geçebiliyor. vs

Bununla ilgili bir olasi teori uretmistim! Eski mesajlardan birinden kopyaliyorum.

quote:

Bu soruya cevap vermek cok zor!

Soyle bir yorum getirebilirim, insanlar Matrix`e baglayabilmek icin kafalarinin arkasinda metal bir tabaka ve bir delik var, ayni usb yi bilgisayara baglar gib insanlari Matrixe sanal bir dunyaya bagliyor.

Sanal dunyanin beynin icinde tepkiler verebilmesi icin beyinlerde bir cesit mikrocipler olmali, veya daha degisik bir teknoloji! Herneyse bu Matrix`le baglantiyi sagliyor, eger Matrix`de cok yuksekten dusersen bu cip, beyni uyariyor, gercek hayatta (ZION), beyin olebiliyor veya vucuda aci verebiliyor.

Smith virusu bu baglanti sayesinde, beynin icindeki mikrocipe bulasiyor ve vucudun kontrolunu ele geciriyor!

Tabi bu sadece bir teori!

• quote:

quote:

neo zionda ekstra bişey yapdığı ve sana saçma gelen sahnesi hangisi merak ettimde.

zion havada değil yer küresine yakın aşşalarda biyerde

insan enerji üretir sen yediğin içtiğinle enerji üretmek için yaşarsın enerji harcamak için değil bu bilgi en basit

ortaokulda fen bilgisi derslerinde verilir

makineler insanların sevgi aşk bu duygularını makineler yaşamaz anlam veremezler ondan insanları hiç öldürmüyorlar ve onların zekasını çözmeye çalışıyorlar çünkü onları yapanda insanlardı

• quote:

quote:

quote:

quote:

İmitasyon Neo

+1905 buri

Afferin sana şimdi git kumda oyna başbaş...

• quote:

quote:

quote:

neo zionda ekstra bişey yapdığı ve sana saçma gelen sahnesi hangisi merak ettimde.

insan enerji üretir sen yediğin içtiğinle enerji üretmek için yaşarsın enerji harcamak için değil bu bilgi en basit

makineler insanların sevgi aşk bu duygularını makineler yaşamaz anlam veremezler ondan insanları hiç öldürmüyorlar ve onların zekasını çözmeye çalışıyorlar çünkü onları yapanda insanlardı

Arkadas "madem zionda yalan neden filmde hiç bahsedilmiyor. havada biyerlerde kalıyor." derken galiba o konudan fazla bahsedilmiyor demek istedi!

• kendi kendine gelin güvey oluyor bu neolarda :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancemal

quote:

evet zion sanalsa neo sanalsa heryer sanalsa ozaman senaryo kurgu vs herşey birbirine girer filmin amacı kalmaz okadar mücadele boşamı

sizin karıştırdığınız yerler gemide yani zionun boşluklarında gemi ilşe giderken tayfa matrixe pc ile bağlandıkları matrixe geçtikleri yer varherşey orda mümkün zaten oraya gidip gelmeler savaşlar vs oluyor ordan geri zioana geliyorlar vs vs ama siz hep matrixde olay sanıyorsunuz ozaman neo zionda neden uçamıyor neden insanlar yemek yiyor içiyor vs vs binlerce neden sayarım size filmide anlamayanlar 3kere izlesinler mümkünse türkçe dublaj izleyin

Filmi defalarca izleyerek anladım ki konunun başından beri bahsettiğiniz mantık ve felsefe banada doğru görünüyor.

Yalnız benim anlamadığım Zionu daha önce defalarca yok ettikleri.Burasını bir türlü açıklayamadım.

bunun sebebi tarihin aslında 2000li yıllarda değilde 250.000 lerde olması. mimarın dediğine göre makineler savaşı kazanalı 250.000 yıl olmuş. neo gelen 6. seçilmiş kişi. her seferinde matrixden kaçanlar zion diye bir şehir kurmuş ve matrix sistemi o şehrin yerini belirlemiş ve yok etmiş. ancak sonraki devirde yine insanlar matrixden kaçmanın bir yolunu bulmuşlar ve zionu yeniden kurmuşlar. ve yine matrix zionun yeni yerini bulup yeniden yoketmiş. bu olay 5 kere tekrarlanmış. neo ise 6. seçilmiş.

matrix sisteminde yer almış olan kafasında delik açılmış olan insanlar matrixe bağlandıkları an sistemle aralarında bir bağ oluşuyor. sonuçta zihinler kesişiyor. insanın bilinciyle matrixin bilinci birleşiyor. o esnada smith sistemin de bir açığıyla(virüs olması hasebiyle) bir insanın bilincine yerleşiyor. nasıl ki dövüş programları neonun zihnine yüklendi smithin karateri de bir insanın zihnine yüklendi.

neonun gerçek dünyadaki gücü sadece makineleri hissedip onların sistemlerini bozması. seçilmiş kişinin matrix ile bağı matrixe bağlı olmadığı durumda da devam ediyor. nasıl sistemin içindeyken neo sisteme bir virüs gibi sızıp sistemin dengesini bozabiliyorsa matrix ile bağı gerçek dünyada da devam ettiği için sentinellerin sistemlerini bozabiliyor.zaten filmin sonunda smithi yendiğinde artık vücudundan sıyrılıp matrixe bilinciyle beraber geçiş yaptı. filmin sonun neonun parlamasının nedeni budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

bunun sebebi tarihin aslında 2000li yıllarda değilde 250.000 lerde olması. mimarın dediğine göre makineler savaşı kazanalı 250.000 yıl olmuş. neo gelen 6. seçilmiş kişi. her seferinde matrixden kaçanlar zion diye bir şehir kurmuş ve matrix sistemi o şehrin yerini belirlemiş ve yok etmiş. ancak sonraki devirde yine insanlar matrixden kaçmanın bir yolunu bulmuşlar ve zionu yeniden kurmuşlar. ve yine matrix zionun yeni yerini bulup yeniden yoketmiş. bu olay 5 kere tekrarlanmış. neo ise 6. seçilmiş.

matrix sisteminde yer almış olan kafasında delik açılmış olan insanlar matrixe bağlandıkları an sistemle aralarında bir bağ oluşuyor. sonuçta zihinler kesişiyor. insanın bilinciyle matrixin bilinci birleşiyor. o esnada smith sistemin de bir açığıyla(virüs olması hasebiyle) bir insanın bilincine yerleşiyor. nasıl ki dövüş programları neonun zihnine yüklendi smithin karateri de bir insanın zihnine yüklendi.

neonun gerçek dünyadaki gücü sadece makineleri hissedip onların sistemlerini bozması. seçilmiş kişinin matrix ile bağı matrixe bağlı olmadığı durumda da devam ediyor. nasıl sistemin içindeyken neo sisteme bir virüs gibi sızıp sistemin dengesini bozabiliyorsa matrix ile bağı gerçek dünyada da devam ettiği için sentinellerin sistemlerini bozabiliyor.zaten filmin sonunda smithi yendiğinde artık vücudundan sıyrılıp matrixe bilinciyle beraber geçiş yaptı. filmin sonun neonun parlamasının nedeni budur.

üstadım yanlış anlamayın ama birkaç kişi özellikle demircibu bu olaya bize göre çok daha yüzeysel bakıyor
    bu filmdeki seçilmiş kişi batman yada süperman kadar basit ve mutlu sonla bitecek yine o dünyayı kurtaracak nolursa olsun o bizi korur tanrı onu bize gönderdi değil
    seninde yazında birşey gözüme takıldı Zionun yıkılıp tekrar kurulmasıyla ilgili
    Mimar neo ya bilmemkaç kadın ve erkeği al git zion ykıldıktan sonra yine kur demedi mi?
    Yani her yıkımdan sonra seçilmiş mimarın yanında çıkıyor canının istediği 5- 10 kişi alıyor makinelerin yıktığı Ziona geliyor ve yeniden kuruyor yani insanlar sistemi kırıp kurmuyor bir önceki seçilmiş bir sonraki kısır döngü için yıkılacak zionu hazırlıyor bunun ilk filmde Morpheusun söylediği birkaç sözle bağlantısı var gibi
    Neo daha yeni kurtulmuş yatakta dinlenirken
    morpheus : Bundan önce Matrix bir adam vardı onun herşeyi yapma yetkisi vardı ilk insanı da matrix ten o kurtardı ve yeni mesihi n geliceğini müjdeledi

bu söze göre seçilmiş bütün insanlığın ölümünü üstlenemiyor başını eğip Zİonu yeniden kurmaya giriyor sonra MAtrix'e kaçak girişler yapıp bi kaç adam daha çıakrmaya çalışıyor ve bu işin böyle devam ediceğini bildiği için yaşlandığından yenisi gelicek diyip gidiyor Böylece bir sonraki nesil için Bİr umut doğuyor
    bu umut ne işe yarıyor

quote:

Orijinalden alıntı: _eXi_
    insanlar umut ettiklerinde daha çok enerji yayarlar... yanılmıyorsam cümle tam olarak buydu Animatrix ten..

120 Volttan 220 VOlta çıkıyor enerji

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İmitasyon Neo

+1905 buri

Afferin sana şimdi git kumda oyna başbaş...

Abim 14 yaşındasın git oyun forumlarında falan takıl. Yaşıtlarınla daha iyi anlaşırsın.

• quote:

quote:

quote:

çok yüzeysel geçmişin :D

"havada biyerde kalıyor" derken demek istediğim hiç bahsedilmiyor ve teoride kalıyor sadece.

neonun extra bişeyler yaptığı yerleri sende biliyorsun. niye soruyorsun anlamadım ?

hani şu robotları elle durdurma olsun, körken görme olsun.

dediğim gibi "seçilmişin gücü bu diyarları aşar" gibi bir açıklamayı kabul etmiyorum morpheustan
    saçma olan bu

• quote:

üstadım yanlış anlamayın ama birkaç kişi özellikle demircibu bu olaya bize göre çok daha yüzeysel bakıyor
    bu filmdeki seçilmiş kişi batman yada süperman kadar basit ve mutlu sonla bitecek yine o dünyayı kurtaracak nolursa olsun o bizi korur tanrı onu bize gönderdi değil
    seninde yazında birşey gözüme takıldı Zionun yıkılıp tekrar kurulmasıyla ilgili
    Mimar neo ya bilmemkaç kadın ve erkeği al git zion ykıldıktan sonra yine kur demedi mi?
    Yani her yıkımdan sonra seçilmiş mimarın yanında çıkıyor canının istediği 5- 10 kişi alıyor makinelerin yıktığı Ziona geliyor ve yeniden kuruyor yani insanlar sistemi kırıp kurmuyor bir önceki seçilmiş bir sonraki kısır döngü için yıkılacak zionu hazırlıyor bunun ilk filmde Morpheusun söylediği birkaç sözle bağlantısı var gibi
    Neo daha yeni kurtulmuş yatakta dinlenirken
    morpheus : Bundan önce Matrix bir adam vardı onun herşeyi yapma yetkisi vardı ilk insanı da matrix ten o kurtardı ve yeni mesihi n geliceğini müjdeledi

bu söze göre seçilmiş bütün insanlığın ölümünü üstlenemiyor başını eğip Zİonu yeniden kurmaya giriyor sonra MAtrix'e kaçak girişler yapıp bi kaç adam daha çıakrmaya çalışıyor ve bu işin böyle devam ediceğini bildiği için yaşlandığından yenisi gelicek diyip gidiyor Böylece bir sonraki nesil için Bİr umut doğuyor
    bu umut ne işe yarıyor

quote:

insanlar umut ettiklerinde daha çok enerji yayarlar... yanılmıyorsam cümle tam olarak buydu Animatrix ten..

120 Volttan 220 VOlta çıkıyor enerji

filmi izleyeli çok olmuştu o nedenle araları uydurmuşum.

ancak bunlar sizin anlattığınız gibi olsa dahi sonuçta zionun sanal olduğunu kanıtlamıyor. bu matrixin aşırı kontrolcü bir sistem yani bilgisayar sistemi olduğunu kanıtlıyor. düşmanımı da ben belirlerim, benim istediğim tarzda düşman olurlar bana durumu var. sonuçta bilgisayarların algısı gerçek dünyada da devam ediyor. burada zionun sanal olduğunu gösteren deliller benim filmde dikkatimi çekmedi. dün gece üç bölümü de ekledim. indiriyorum. yeniden izleyeyim bu vesile ile.

@I_nterpoL, dostum günümüzden 250.000 yıl sonrasında insanların sanal bir ortamda yaşadığı, o ortama girip çıkabildikleri, sanal dünyanın da virüslerinin bulunabildiği, ona rağmen milletin elinde 2. dünya savaşından kalma taramalı tüfeklerin olduğu bir filmden bahsediyoruz. filmin oturduğu mantık ve seçilmiş kişi kavramı zaten olağanüstülük üstüne. neonun gücü bu dünyayı aşmış çok mu.

• Zion simülasyon ise o zaman biz 10 saat boyunca sadece simülasyon mu izledik ? Saçma geliyor yani . Film'de gerçek olan sadece makinalar ve onların (bizim) dünyası ve tarlalarda uyuyan insanlar . Fakat Zionun simülasyon olmasını düşündüren şey bence Zionun defalarca yıkılıp kurulması sözü . Filmde bu söz olmasaydı belki herkes Zionun gerçek olduğunu düşünecekti .
  • arkadaşlar matrix hayranları bir de prisoner dizisini izlemenizi öneririm , bu dizi de çok karmaşık eminim epey teori üretirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_35826398/mpage_2/tm.htm
  • buyrun adam 2. filmden sonra üşememiş yazmış Zion da sim.

Merovingian da bir zamanlar tıpkı Neo gibi seçilmiş bir karakterdi. Önceki bölümde de açıklandığı üzere, geribildirim halkasına dair görevi böylece tamamlanmış oluyor.
    O Halde Denklem Nedir?
    Emin değilim; ancak Pi sayısını içerdiği kesin. Keymaker[*5], kapıyı ana bilgisayara açan zaman çerçevesinden 314 saniye olarak bahsediyor. Üç basamağa kadar alırsak, 3.14 ya Pi´ye, ya da yarım bir dairedeki radyan sayısına denk geliyor. Yarım daireyi, rahim transeksiyonuna benzetebiliriz, ki bu da Neo ve Trinity´nin, içinde bir sonraki "The One"ın tohumlarını ektikleri odaya benzemektedir. Ayrıca, "NEO", "ONE"in anagramı. Trinity ve Neo – bire bir; seçim- biri ya da diğeri. Bu çıkarım bizi 101´e getirir. "101"in altı, hem üçlemenin ilk filminde, hem de Matrix Reloaded´da sayısız kez çiziliyor. Önce Neo´nun odası, daha sonra Merovingian´ın 101 numaralı katta bulunuşu, Reloaded´daki 101 numaralı yolda vuku bulan araba kovalamacası, ve en sonra Trinity´nin güç sistemine gizlice girerken yazdığı parolanın ZION0101 oluşu. Tuhaf... Bu Trinity´nin bir program olduğuna işaret ediyor, çünkü girdiği parolayı oluşturan rakamlar gelişigüzel seçilmiş değil. 101, 5´in ikili sisteme göre yazılışı, öyle ki 0´in baz alındığı çiftli sayımlarda: 000 = 1, 001 = 2, 010 = 3, 011 = 4, 100 = 5, 101 = 6 sonuçlarına ulaşabiliriz - 101 eşittir 6, ve bu Matrix´in altıncı uyarlaması! Daha sonra karşımıza 303 çıkıyor. 303, üçlemenin ilk filminde Neo´nun içindeyken vurulduğu oda; Oracle 303 numaralı odada yaşıyor; sayı aynı zamanda yine üçlemenin ilk filminde Trinity´nin kaldığı odanın numarası ile aynı, ve son olarak uyarlamanın sonunda Neo´nun Ajan Smithler´le dövüşüp Matrix´in kodunu gerçek anlamda görmeye başladığı zamanda gözümüze çarpıyor. 101 x 3 = 303, bir üçleme, 3 + 0 + 3 = 6 = Altıncı Matrix. Trinity 3 anlamına geliyor.

Architect´in İma Ettiği "Anne" Kim?
    Architect, Neo Oracle´ı öne sürdüğü zaman, neredeyse tamamen onaylamayan bir tavırla "Lütfen" diyor; ancak onun kim veya ne olduğunu, ya da Neo´nun yanlış olup olmadığını açığa çıkarmıyor. Matrix´i inşa eden Architect idi; yaratmasına yardımcı olan diğer isim ise Persephone veya Oracle değil. Persephone de, Oracle da, tıpkı diğerleri gibi Matrix´te önemli işlevleri olan birer program. Architect, Matrix dünyasından sorumlu olan karakterse, yardımcısının da Zion´dan sorumlu olduğunu biliyoruz. Yardımcı da en az Architect kadar yaşlı. O halde bu karakter, Zion´da yaşayan en önemli kadın olarak bildiğimiz ve konsey toplantısında kendilerine gönüllü olarak yardım edecek iki kaptan bulmaya çalışan Baş Danışman´dır. Başından beri Matrix hakkında her şeyi bilen kişi... Aynı zamanda Zion´ın Savunma Bakanı´na sakin olmasını ve Morpheus´un işini yapmasına izin verirse her şeyin planlandığı gibi gideceğini söyleyen kadın... Alternatif olarak, bu karakter gerçekten Oracle da olabilir; zira Oracle insanların özgürce seçim yapabilmelerini isteyen tek program... Aynı zamanda programın kodunu bildiği için tıpkı bir tanrı gibi geleceği görebiliyor; Seraph tarafından korunma altında olmasının nedeni de bu.

• quote:

buyrun adam 2. filmden sonra üşememiş yazmış Zion da sim.

Merovingian da bir zamanlar tıpkı Neo gibi seçilmiş bir karakterdi. Önceki bölümde de açıklandığı üzere, geribildirim halkasına dair görevi böylece tamamlanmış oluyor.
    O Halde Denklem Nedir?
    Emin değilim; ancak Pi sayısını içerdiği kesin. Keymaker[*5], kapıyı ana bilgisayara açan zaman çerçevesinden 314 saniye olarak bahsediyor. Üç basamağa kadar alırsak, 3.14 ya Pi´ye, ya da yarım bir dairedeki radyan sayısına denk geliyor. Yarım daireyi, rahim transeksiyonuna benzetebiliriz, ki bu da Neo ve Trinity´nin, içinde bir sonraki "The One"ın tohumlarını ektikleri odaya benzemektedir. Ayrıca, "NEO", "ONE"in anagramı. Trinity ve Neo – bire bir; seçim- biri ya da diğeri. Bu çıkarım bizi 101´e getirir. "101"in altı, hem üçlemenin ilk filminde, hem de Matrix Reloaded´da sayısız kez çiziliyor. Önce Neo´nun odası, daha sonra Merovingian´ın 101 numaralı katta bulunuşu, Reloaded´daki 101 numaralı yolda vuku bulan araba kovalamacası, ve en sonra Trinity´nin güç sistemine gizlice girerken yazdığı parolanın ZION0101 oluşu. Tuhaf... Bu Trinity´nin bir program olduğuna işaret ediyor, çünkü girdiği parolayı oluşturan rakamlar gelişigüzel seçilmiş değil. 101, 5´in ikili sisteme göre yazılışı, öyle ki 0´in baz alındığı çiftli sayımlarda: 000 = 1, 001 = 2, 010 = 3, 011 = 4, 100 = 5, 101 = 6 sonuçlarına ulaşabiliriz - 101 eşittir 6, ve bu Matrix´in altıncı uyarlaması! Daha sonra karşımıza 303 çıkıyor. 303, üçlemenin ilk filminde Neo´nun içindeyken vurulduğu oda; Oracle 303 numaralı odada yaşıyor; sayı aynı zamanda yine üçlemenin ilk filminde Trinity´nin kaldığı odanın numarası ile aynı, ve son olarak uyarlamanın sonunda Neo´nun Ajan Smithler´le dövüşüp Matrix´in kodunu gerçek anlamda görmeye başladığı zamanda gözümüze çarpıyor. 101 x 3 = 303, bir üçleme, 3 + 0 + 3 = 6 = Altıncı Matrix. Trinity 3 anlamına geliyor.

Architect´in İma Ettiği "Anne" Kim?
    Architect, Neo Oracle´ı öne sürdüğü zaman, neredeyse tamamen onaylamayan bir tavırla "Lütfen" diyor; ancak onun kim veya ne olduğunu, ya da Neo´nun yanlış olup olmadığını açığa çıkarmıyor. Matrix´i inşa eden Architect idi; yaratmasına yardımcı olan diğer isim ise Persephone veya Oracle değil. Persephone de, Oracle da, tıpkı diğerleri gibi Matrix´te önemli işlevleri olan birer program. Architect, Matrix dünyasından sorumlu olan karakterse, yardımcısının da Zion´dan sorumlu olduğunu biliyoruz. Yardımcı da en az Architect kadar yaşlı. O halde bu karakter, Zion´da yaşayan en önemli kadın olarak bildiğimiz ve konsey toplantısında kendilerine gönüllü olarak yardım edecek iki kaptan bulmaya çalışan Baş Danışman´dır. Başından beri Matrix hakkında her şeyi bilen kişi... Aynı zamanda Zion´ın Savunma Bakanı´na sakin olmasını ve Morpheus´un işini yapmasına izin verirse her şeyin planlandığı gibi gideceğini söyleyen kadın... Alternatif olarak, bu karakter gerçekten Oracle da olabilir; zira Oracle insanların özgürce seçim yapabilmelerini isteyen tek program... Aynı zamanda programın kodunu bildiği için tıpkı bir tanrı gibi geleceği görebiliyor; Seraph tarafından korunma altında olmasının nedeni de bu.

bunları nereden aldın?
    sonuçta bunlar zionun simülasyon olduğunu ispatlamaz ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 21 Aralık 2009; 22:53:33 >

• @_eXi_

İlginçmiş cidden.Gerçekten simülasyon olabilir ama
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.