Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardesim sen o zaman kac yasındaydın bilmiyorum ama bu film ilk kez sinemaya geldiğinde 2 gun ustuste, snra korsanlarından bikac kez vcd de sonra da yaklasık 50 kez dvd de izledim. hakkındaki o kadar panel ve tartısmaya ragmen senin bu filmden anladıgın, kahinin goreninin guclenen bugu kontrol altında tutmak oldugu ise sana baska diycek bişey bulamıyorum. bu filmin senaristi eğer matrixi anlamak için animatrixi izlemeniz şart demişse bunu ispatla, ya da benim şimdiye kadar yazdıklarımda yanlıs olan cumle hangisi onu belirt ve yanlış oldugunu ispatla ya da 2nci filmi ac kahinin gorevinin ne oldugunu mimar&neo konusmasından izle eğer yine anlayamıyorsan ben oradaki Turkce'yi senin anlayacağın gibi Turkce'ye cevirmeye hazırım. ya da butun bunlar zor gelecekse rica edelim de konu baslıgını değiştirip animatrix yapsınlar.
  • bu film senin benim inancıma uymasa da kader uzerine yapılmıs bir film. bu filmde aksiyondan cok bi felsefe var hani senin yazdıklarında kader? evet uydurulan bi hikaye var o da insalara kader oldugunu ama aynı zamanda da ozgur irade oldugunu yani insanların yasayabilmesi ve aynı zamanda da kontrol altında tutulabilmeleri için onların herseyi ozgur secimleriyle yapabildiklerine inandırmak için uydurulmuş. mimarla neo ne konusuyo anla ondan sonra yorum yap lutfen
  • Morpheus'un çok güzel bir repliği var bence direk izleyiciye söylüyor bu cümleyi,tartışmaya gerek yok.

-Ne yazık ki Matrix'in ne olduğunu kimse anlatamaz,onu kendin görmek zorundasın.
  • way be konuyu bırakalı baya olmuştu ama arkamızdan tartışanlar olmuş gene umarım o çocukca neo kral abi neo gerçek diosa gerçektir diyenler büyüyüp hakkaten bi bok olmadıklarını ve gerçek denilen şeye TAnrı'yla karşılaşmadan ulaşamıycaklarını kavrayabilmişlerdir...TAbi büyük patronun hala umrundaysak.....
  • Arkadaşlar tam 1 haftadır yazıları okumaya çalıştım.

Bende filmleri tekrar tekrar izlemeye çalıştım kafamdaki soru işaretleri kalksın diye, fakat aklıma bir soru takıldı: What is the matrix?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluextr

Morpheus'un çok güzel bir repliği var bence direk izleyiciye söylüyor bu cümleyi,tartışmaya gerek yok.

-Ne yazık ki Matrix'in ne olduğunu kimse anlatamaz,onu kendin görmek zorundasın.

/>
  • 4. film gelsede tüm soru işaretleri bitse artık.
  • daha önce bende bi kaç yorum yazmıştım defalarca izledikten sonra yeni farkına vardığım birkaç birşey daha var ...

1. si filmde anlatılanların bi kaç farklı tarafının olduğu yani bi yandan aristo'dan bu yana tartışılan felsefi konuları işliyor ki bu kısım filmin görünen yüzünün ardındaki kısım (çoğu kişinin defalarca izledikten sonra anlamaya çalıştığı kısım)

2.si filmin işaretlerle anlatmak istediği daha doğrusu "dünya şu tarafa doğru şu şekilde gidecek" dediği kısımlar var ki bunun örneklerini çeşitli filmlerde (fight club vs..) görünce insan dumur oluyo, mesela aklıma gelen ben 1 örneğini söyleyim herkese :

ilk filmi izleyenler neo nun ajanlarca yakalanıp merkeze götürüldüğü kısmı bilirler işte o bölümde bir sahne var ajan smith neo nun dosyasını açıyor arkadaşlar orda kimlik kısmı gözüküyor bi kaç saniye o kimliğin bitiş tarihine bakın ...

hollywood yapımı her filmde var bu tarz sahneler...

• quote:

Orijinalden alıntı: hyperneon

daha önce bende bi kaç yorum yazmıştım defalarca izledikten sonra yeni farkına vardığım birkaç birşey daha var ...

1. si filmde anlatılanların bi kaç farklı tarafının olduğu yani bi yandan aristo'dan bu yana tartışılan felsefi konuları işliyor ki bu kısım filmin görünen yüzünün ardındaki kısım (çoğu kişinin defalarca izledikten sonra anlamaya çalıştığı kısım)

2.si filmin işaretlerle anlatmak istediği daha doğrusu "dünya şu tarafa doğru şu şekilde gidecek" dediği kısımlar var ki bunun örneklerini çeşitli filmlerde (fight club vs..) görünce insan dumur oluyo, mesela aklıma gelen ben 1 örneğini söyleyim herkese :

ilk filmi izleyenler neo nun ajanlarca yakalanıp merkeze götürüldüğü kısmı bilirler işte o bölümde bir sahne var ajan smith neo nun dosyasını açıyor arkadaşlar orda kimlik kısmı gözüküyor bi kaç saniye o kimliğin bitiş tarihine bakın ...

tam olarak yakalayamadım dediğn yeri ...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _eXi_ -- 9 Eylül 2011; 14:05:42 >

• Bir soruda benden. 1. filmde bizim elemanları satan Cyper ajanlarla konuşmaya nasıl gitti? Onu gemiden matrix'e kim yolladı? Kendi kendine gidemez. Gemilerdekilerden biri gönderdiyse zaten foyası ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eXi_

quote:

daha önce bende bi kaç yorum yazmıştım defalarca izledikten sonra yeni farkına vardığım birkaç birşey daha var ...

Amerika'daki ikiz kulelere yapılan saldırının tarihi "11 SEP/SEP 01" yazıyor.Güzel yakalamışsında matrix ile pek ilgili değil sanırsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluextr -- 9 Eylül 2011; 23:56:27 >

• matrix sanal işletim sisteminde kurulu makinelerin yarattığı bir sanal dünyada geçiyor idi . neo nun o yeşilli sayılar ve şekilleri gördüğünde oyunun kodunu görmüş oldu (newyork lu matrix) sarı ile gördüğü yer ise o sanal işletim sisteminin kodunu gördüğü yer (gerçek dünyadaki zion) yani asıl işletim sistemine dönmeye az yaklaşmış iken yina bir sanal programın içinde yani sanal dünyanın içinde yine bir sanal dünya gibi ajan smith ile son dövüşünden sonra o sahnede öldümü yoksa asıl işletim sisteminemi geçti belli değil çünki makinelerin başı ile ne konuştu tam olarak gösterilmiyor zaten orada bitti.
  • quote:

quote:

quote:

Amerika'daki ikiz kulelere yapılan saldırının tarihi "11 SEP/SEP 01" yazıyor.Güzel yakalamışsında matrix ile pek ilgili değil sanırsam.

demek istediğimde buydu yani filmle alakassız şeyleri "yahudi" sermayeli hollywood filmleri direk önümüze çıkarıyolar ki daha olmamış olaylar bunlar, hollywood çıkışlı her filmde var bu tarz şeyler...

bide yahudi mitlerindeki karakterler, isimler, yerler ve sayıları direk filmlerde işleniyor bunu demek istemiştim..mesela "Zion(siyon)=siyonizm" un yahudi mitinde çok önemli bir yeri var, adamların direk tanrının onlara vadettiğini sandıkları ve armegeddon yani 3. dünya savaşıyla elde etmek istedikleri topraklar vs..

herkez işin felsefe kısmıyla ilgili nedense ama bu açıdan yaklaşan çok az kişi var bunu kastetmiştim..

• Bir arkadaşın mesajında bahsettiği gibi olay aslında kader ve özgür irade temeline dayanıyor. Karmaşıklık yok aslında, sadece matrix de olduğu gibi biz karıştırıyoruz konuyu, yapımcılar konu ile ilgili açıklama yapıyor yine başka şeyleri tartıştığımızı hatılıyorum.

Benim de kafama takılan şuydu, yanlış hatırlıyor olabilirim epey oldu son filmi izleyeli. Basit bir olay ama merak ettim. Şimdi bu Kahin'in yanında duran küçük velet de matrix'i kontrol edecek olanlardan biri mi çünkü güneş çıktığında neo için yaptım dedi de .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

demek istediğimde buydu yani filmle alakassız şeyleri "yahudi" sermayeli hollywood filmleri direk önümüze çıkarıyolar ki daha olmamış olaylar bunlar, hollywood çıkışlı her filmde var bu tarz şeyler...

bide yahudi mitlerindeki karakterler, isimler, yerler ve sayıları direk filmlerde işleniyor bunu demek istemiştim..mesela "Zion(siyon)=siyonizm" un yahudi mitinde çok önemli bir yeri var, adamların direk tanrının onlara vadettiğini sandıkları ve armegeddon yani 3. dünya savaşıyla elde etmek istedikleri topraklar vs..

herkez işin felsefe kısmıyla ilgili nedense ama bu açıdan yaklaşan çok az kişi var bunu kastetmiştim..

Olayı senin dediğin şekilden alırsak iş çok kötü olur. Filmden soğuruz çünkü demek istediğin şeyler filmde bolca var.

• hyperneon ustam senn bahsettiğin şey bi bakış açısı deilki sen filmde imgeler var bi sürü diosun e zaten var e biz zaten tartışırken onları ele alıyoruz zaten Matrix dünyadaki en imgeli en ufak materyaline kadar anlam taşıyan bi film bunu zaten biliyoruz bunu yeni bulmuş gibi ortaya sunman pek de bişey kazandırmaz bize...
  • çoğu arkadaş şunu anlamamış.şimdi makinalar kazanıyorlar savaşı ve zion'u yani neonun ışık gördüğü makina öldürdüğü matrix'i yaratıyorlar daha sonrada onun içinde bizim yaşadığımız filmdeki matrixi.uyanın insanları dizginlemek için zion yani filmdeki gerçek mekan yaratılmış.oysaki oda matrix gibi bir program.zionun olduğu zaman dilimindeki tarlalar ziona saldıran makinelerde tamamen gerçekçilik uğruna yaratılmış programlar.simülayson içinde simülasyon var filmde.bunun en büyük kanıtıda neonun bir öpücükle hayata dönmesi tek elle zionda makina öldürmesi vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Morpheus'un çok güzel bir repliği var bence direk izleyiciye söylüyor bu cümleyi,tartışmaya gerek yok.

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth reyiz

çoğu arkadaş şunu anlamamış.şimdi makinalar kazanıyorlar savaşı ve zion'u yani neonun ışık gördüğü makina öldürdüğü matrix'i yaratıyorlar daha sonrada onun içinde bizim yaşadığımız filmdeki matrixi.uyanın insanları dizginlemek için zion yani filmdeki gerçek mekan yaratılmış.oysaki oda matrix gibi bir program.zionun olduğu zaman dilimindeki tarlalar ziona saldıran makinelerde tamamen gerçekçilik uğruna yaratılmış programlar.simülayson içinde simülasyon var filmde.bunun en büyük kanıtıda neonun bir öpücükle hayata dönmesi tek elle zionda makina öldürmesi vs.

ohhooo millet boşu boşuna yazmış yazıyı okumadan yorum yapmışsın

• quote:

hyperneon ustam senn bahsettiğin şey bi bakış açısı deilki sen filmde imgeler var bi sürü diosun e zaten var e biz zaten tartışırken onları ele alıyoruz zaten Matrix dünyadaki en imgeli en ufak materyaline kadar anlam taşıyan bi film bunu zaten biliyoruz bunu yeni bulmuş gibi ortaya sunman pek de bişey kazandırmaz bize...

usta benim yeni bulduğum bişe yok , birazcık yanlış anlamışsın beni yada ben aklımdakini ifade edemedim...

zaten konuştuğumuz imgeler ortak, ben diyorum ki direk yaşadığımız dünyaya etkisi nedir bu filmlerin veya sembolik olarak anlatılanların günümüzde gerçekleştiğini görüyoruz bariz şekilde, e peki bunlar hangi amaca hizmet ediyor?.. önceki mesajlarımda bahsettiğim şey bunları tartışanların çok az olduğu bide belki konuyu burdan tartışabiliriz diye düşünmüştüm...

sadece bu filmde de yok bütün filmlerde de var buna da dikkat çekmek istedim sadece...

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.