Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _eXi_

quote:

Orijinalden alıntı: mr_enes

Nasıl film izliyorsunuz yahu . 3. filmde Mimar ile Neo arasında beyaz oda da geçen sahnede her şeyi anlatıyorlar zaten . Seni ben yarattım , bu dünya (zion ve matrix) gerçek değil , senden önce defalarca bu sistem yazılıp kapatıldı tarzında . Daha bunu yeni öğrenen mağara tipler var

ya işte bizde onu anlatmaya çalışıoz ki anlatmaya çalıştığımız adamlar bi filmi anlamak için trDUb izlemek daha ii dio be arkadaş ya dublajlayan cümleyi çözemeyip de başka bişi uydurduysa herşey altüst işte...

evet dublaj hatası var orada türkçe alt yazılı farklı söylüyor

• quote:

Nasıl film izliyorsunuz yahu . 3. filmde Mimar ile Neo arasında beyaz oda da geçen sahnede her şeyi anlatıyorlar zaten . Seni ben yarattım , bu dünya (zion ve matrix) gerçek değil , senden önce defalarca bu sistem yazılıp kapatıldı tarzında . Daha bunu yeni öğrenen mağara tipler var

Dünya altı günde yaratıldı. İlk beş deneme başarısızlıkla sonuçlanınca 6. deneme Neo oldu. Adem de diyebilirsiniz ama Neo Mesih oluyor, Morpheus Vaftizci Yahya, Kahin tanrı, Mühendis de Şeytan. Aslında satanist öğeler de yok değil. Mesela Satanizm de Şeytan dinleri kendisinin yarattığını iddia eder. Matrix'de de Neo yu yaratan Mühendis yani Şerytandır. Çok fazla mistik ve mitolojik gönderme var filmde. En basiti Neo'nun göğe yükselmesi.

• imgeler in en büyük özelliği tek bir görüş yada tek bir konu esaslı değil satanizm de var Musevi-hristiyan inancıda ve diğer bi sürü birbiriyle çakışan düşünceyi kendine kaynak alarak oluşmuş bi eser dir matrix
  • quote:

Bu cevap bana mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

quote:

Bu cevap bana mıydı?

Vala ilk sayfayı okudum dayanamadım yazdım hemen lafım onlaraydı Ama sen de onlar gibiysen alınabilirsin tabi

• Arkadaş bölüme girince nevrim döndü valla. Filmi afedirsiniz gözümüzle değil başka biryerimizle seretmişiz meğer......Ula bu ne derin konudur....Bu nebiçim şeydir bea....

Hayır taşlarda cukka oturuyor valla.....Yok baştan seyretmem lazım benim bunları.....KESİN::::
  • Matrix felsefik olarak çok yüklü bir film serisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tergen

quote:

Evet günün sorusu.

Arkadaş Matrix'e seni biri yolluyor, geri getirmek için de biri lazım, kendin girip çıkamıyorsun. İlk filmde debelleniyorlardı telefon kulübesi bulacaz diye.

ŞİMDİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ.

Cypher 1. filmde Morpheus'u Smith'e satarken, gemide herkes uyuyor. Neo'yla iki lak lak yapıyorlar, sonra Cypher'ı Smith'le yemekte görüyoruz.

Bu adam nası girdi oraya. Tekrar geri nasıl çıktı. Eğer varsa işbirlikçisi kim?

Hadi bakalım cevap verin.

Bu soruyu ben de sordum. Matrix üstadları halen cevap vermedi.

evet bunu bende merak ediyorum. bilen varsa açıklasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: fLaVa

quote:

quote:

Evet günün sorusu.

Arkadaş Matrix'e seni biri yolluyor, geri getirmek için de biri lazım, kendin girip çıkamıyorsun. İlk filmde debelleniyorlardı telefon kulübesi bulacaz diye.

Cypher 1. filmde Morpheus'u Smith'e satarken, gemide herkes uyuyor. Neo'yla iki lak lak yapıyorlar, sonra Cypher'ı Smith'le yemekte görüyoruz.

konuyu biraz geç gördüm ama cevap vereyim yine de.
    dikkat ederseniz cyper ajanlarla matrix de buluşmadan önce tek başına oturuyodu.arkadan neo geliyodu ve bunun da ödü patlıyordu.sonra neo olduğunu görünce rahatlıyodu.çünkü orda gizlice matrixe bağlanmaya çalışıyordu ama neo yeni eleman olduğu için bunu anlayamıyodu.zaten neo geldiğinde hemen yandaki bazı ekranları kapatıyodu.
    şimdi diceksiniz ki matrixten çıkmak için bi kişi de dışarıdan telefon ayarlamalı.ama zaten adam ajanlarla anlaşma yapıyo yaw.ajanlar vasıtasıyla rahatlıkla matrixden çıkabilir.burada bi mantık hatası yok ki.

neyse benim filmde kafama takılan şey ise şu:şimdi matrixdeki %1lik asileri makineler niye öldürmüyor da zion diye bir yerde topluyo? ne gerek var bu "the one" programına ben de bunu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jungleboogie92 -- 23 Ekim 2011; 14:42:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hangman23

quote:

quote:

quote:

Evet günün sorusu.

dikkat ederseniz cyper ajanlarla matrix de buluşmadan önce tek başına oturuyodu.arkadan neo geliyodu ve bunun da ödü patlıyordu.sonra neo olduğunu görünce rahatlıyodu.çünkü orda gizlice matrixe bağlanmaya çalışıyordu ama neo yeni eleman olduğu için bunu anlayamıyodu.zaten neo geldiğinde hemen yandaki bazı ekranları kapatıyodu.
    şimdi diceksiniz ki matrixten çıkmak için bi kişi de dışarıdan telefon ayarlamalı.ama zaten adam ajanlarla anlaşma yapıyo yaw.ajanlar vasıtasıyla rahatlıkla matrixden çıkabilir.burada bi mantık hatası yok ki.

neyse benim filmde kafama takılan şey ise şu:şimdi matrixdeki %1lik asileri makineler niye öldürmüyor da zion diye bir yerde topluyo? ne gerek var bu "the one" programına ben de bunu anlamadım.

belki neo nun da asilerin içinde olduğunu düşündükleri için topluyorlardır

• quote:

Orijinalden alıntı: hangman23

quote:

quote:

quote:

Evet günün sorusu.

Bence güzel bir noktaya değinmişsin hem bu açıklama Zion'a gerçek değil,Matrix içinde Matrix var diyenlerede yanıt olur.
    Matrix'i reddeden %1lik kısmı tek bir noktada toplamaları gerek, böylece nüfusları tehlike teşkil ettiğinde makineler tarafından rahatça öldürülebilmeleri için.Zion aslında insanların sandığı gibi kendi toprakları değil, Mimar tarafından oluşturulan sızanların buraya toplandığı şehir..Hani Mimar, Neo'ya diyor ya "Bundan sonra matrix’ten 23 kişiyi seçmen gerekecek, Zion’un yeniden inşası için 16 dişi, 7 erkek." Böylece Zion'daki insanlar öldürüldükten sonra The One programı Zion'u tekrar kuracak ve Zion'un "The One"ı olacak aynı olaylar tekrar gelişecekti ama Neo Sol'undaki kapıya yöneliyor ve "The Eon" oluyor(Almanca sonsuza kadar,edebiyet demek).

• eee nerdesiniz bakim brolar

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

eee nerdesiniz bakim brolar

/>

bende diyorum herhalde birinin sorusu var. Forumumuzun Neo su gelirde aydınlatır bizleri meğer hortlatan kendisiymis... Korkmalımıyık .d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. sayfadan devam edeyim bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 3 Aralık 2011; 8:48:27 >
  • Aslınabakarsanız Mr. Smith insanlığı ve anarşistliği temsil ediyor. neo ise makinaları temsil ediyor. Mr. Smith sistem tarafından oluşturulmuş bir program. fakat herneşekilde oluyorsa buna karşı geliyor. ve özgür kalmak istiyor. Mr. Smith matrixi yok etmek ve özgür olmak istiyor yalnız insan olmadığınında altını çiziyor. matrixi yok etmesi için ilk neo'yu yok etmesi lazım tabiki.

sonuç olarak neo da bir program. neo insan değil. morpheus insan değil. trinity insan değil. sonuç olarak neo'da matrix içinde doğmuştur. gerçek dünyada değil. yani annesi ve babası bir yazılım. filmde vücudunda delik olan herkes program aslında. hatırlarsanız neo gemi operatörüne sende neden delikler yok diye soru yöneltiyor. operatör ben gerçek zion çocuğuyum ihtiyacım yok diyor.

morpheus neoyu bulmak ve kehaneti gerçekleştirmek için yazılan bir program.

trinity neoya aşık olmak ve neoyu kendine aşık ederek, neo'nun farklı seçim yapmasını sağlayan program.

neo zaten malum. neo en sonunda program olduğunu anlıyor. ve mr.smith'e aslında haklısın diyo. ve mr smithe teslim oluyor. mr smith neo'yu klonladığı anda neo da bir yazılım olduğundan ters tepip patlıyor.

kahininde neoya dediği gibi sen pozitifsen mr.smith negatif. denklemi tamamlayan. denge yani. mr smith olmadan neo olmaz. neo olmadan mr smith olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

eee nerdesiniz bakim brolar

/>

bende diyorum herhalde birinin sorusu var. Forumumuzun Neo su gelirde aydınlatır bizleri meğer hortlatan kendisiymis... Korkmalımıyık .d

korkma bro

• konu çok açıklayıcı olmuş epeyce bi mesaja göz geçirdim.kafamdaki soru işaretlerini giderdim bi nebze özellikle san lorenzo'nun paylaştığı bilgiler epey aydınlatıcıydı
  • Iyiki dublajli izlemisim altyazili izleseydim hicbirsey anlamayacaktim

Gerci boylede hicbirsey anlamadim
  • Serinin hepsini 3 defa izledim ama aksiyon filmi olarakHatta konuşma sahnelerini geçiyodum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

Serinin hepsini 3 defa izledim ama aksiyon filmi olarakHatta konuşma sahnelerini geçiyodum bile.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.