Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

resimler güzelmiş
  • okudukça aklıma geldi. Hatam olursa affola.

Bence bütün BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ DÜNYA sanal. Ama aslında Morpheus'un anlattıkları doğru. Yani zion son şehir vs. İnsanlar dedikleri gibi makinelere yenilip duruyorlar ve esir oluyorlar. Ve insan seçme vs sunuluyor seçilmiş. İşte bu seçilmiş aslında dışarıdan yüklenen virüs. GÖRDÜĞÜZ ziondakilerde o rahimlerdekiler. Yani gerçekten makineler birden çok katman yapıp insanlara uğraş vermişler. Bu yüzden asıl ziondakiler gördüğümüz ziondakileri gerçeğe uyandıramıyor herhangi bir sanal görüntü yardımıyla (yada adına ne dersek). Bu yüzden insanlar bir virüsü kendini geliştirecek şekilde yaratıyorlar. Bunun öğreticisi olarak morpheus vs yaratılıyor ve onlar dışarıdan insan tarafından kontrol ediliyor. Ama seçilmiş makineyi yok edeceği için o da program olmalı ve seçiliyor. Şimdi bizimkilere gelirsek, aslında seçilmiş kişi neo değil, smith olacak. Ama makine bunu önceden anlıyor ve onu kendi bünyesine katıyor. Ve insanları yanlış kişiye yönlendiriyor. Bu kişi de neo oluyor. Yani makine hem insanları oyalıyor, hem de asıl virüsü temizliyor. Zaten o yüzden kahin neoya sen seçilmiş değilsin diyor. Smith de aslında yapısı gereği isyan ediyor. İnsanların o gemide ölmesi ise ölenlerin sanal olmasından kaynaklı. Yani esir de GERÇEK zionda da olsalar bağlantı gidiyor. Esirlerin matrixte ölmesi yada doğması ise tamamen zihnen. Ölen beyin ölümünden, doğanlar ise esir bedeni ölmemiş ama matrixteki bedeni ölmüş insanların hafızası sıfırlanıyor. Şimdi diyeceksiniz ki gerçek bedenler nasıl oluşuyor. Makine bundan önceki tüm seferlerde 6şar kişi alıp bırakıyor. Her zaman. Ve seçilmişe sanki bunu bir seçenekmiş gibi sunuyor. Seçilmiş az yoktan iyidir deyip bunu seçiyor çünkü kaç kişi olursa olsun insan kurtarmaya programlı. Ama neo seçilmiş olmadığı için bunu düşünmüyor. Makinelerin arkalarında yaşayan bırakması ise tamamen sömürü. Bırakacak, üreyecekler, sonra o bedenleri toplayıp birkaç insan bırakıp döngüyü tekrarlatacak.

Şimdilik aklıma gelen ve mobilden yazabildiğim bu:)

• zion un(yada yer yüzündekimakineler şehri vs) gerçek dünya olup olmadığının garantisini kimse veremez senaristler orda açık kapı bırakmış.Animatrixte de makinelerin dünyayı nasıl ele geçirdiği anlatılıyor gerisi anlatılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

zion un(yada yer yüzündekimakineler şehri vs) gerçek dünya olup olmadığının garantisini kimse veremez senaristler orda açık kapı bırakmış.Animatrixte de makinelerin dünyayı nasıl ele geçirdiği anlatılıyor gerisi anlatılmıyor.

Böyle söyleyince aklıma 13.Kat filmi geldi onda'da benzer bir konu vardı ne gerçek ne sanal herşey birbirine geçmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

zion un(yada yer yüzündekimakineler şehri vs) gerçek dünya olup olmadığının garantisini kimse veremez senaristler orda açık kapı bırakmış.Animatrixte de makinelerin dünyayı nasıl ele geçirdiği anlatılıyor gerisi anlatılmıyor.

Böyle söyleyince aklıma 13.Kat filmi geldi onda'da benzer bir konu vardı ne gerçek ne sanal herşey birbirine geçmişti

zaten o film sanırım bu sanal gerçeklik simulasyon olaylarını başlatan ilk film galiba ama matrix kadar detaylı değildi tabi
  • behind scene güzelmiş saol resimler için
  • quote:

MATRIX filmi ile ilgili..

Muhteşem setler, Nolan ve Jackson'un setleri de aynı böyle, gerçekten inanılmazmış.
  • o resimlerin olduğu videolar dvd lerde var sahne arkası vs bonus dvd vardı galiba matrix 1 de onda baya var bu sahne arkası çekimler vs helikopter sahnesi vardı matrix 1 de bilirsiniz onun çekimini gösteriyordu arkada dev foto açmışlar önde maket helikopter su vs baya ilginç
  • quote:

quote:

quote:

zaten o film sanırım bu sanal gerçeklik simulasyon olaylarını başlatan ilk film galiba ama matrix kadar detaylı değildi tabi

Yok ilki benim bildiğim Dark City,ondan sonra matrix 99 mart'ta vizyona girdi aynı senenin mayıs ayında'da 13.kat çıktı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok ilki benim bildiğim Dark City,ondan sonra matrix 99 mart'ta vizyona girdi aynı senenin mayıs ayında'da 13.kat çıktı

ben 13. kat daha önce diye biliyorum matrixten sonraymış gerçekten saçma bi iş yapmışlar bence ama film izlenebilitesi olan bir filmdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

quote:

resimler güzelmiş

elimden geldiğince bişiler eklemeye paylaşmaya çalışıyorum gif olarakda baya bi arşiv yaptım
  • quote:

Yok, tarlaların olduğu yer Zion değil,orası makinelerin kontrolünde olan bir yer elektrik santrali olarak kullanıyorlar, ama nasıl oluyorda o nebucadnazar ile makinalara yakalanmadan oraya gidip insanları kurtarıyorlar ben onu anlamadım.Birde o mühendis beyide anladığım kadarıyla makineler program olarak yazmış gerçek değil yani.

Kurabiye ile ilgili bişeyler ararken buraya nasıl geldimse :P

Gemiler matrixe girmek için kanalizasyonlarda belli bi yere kadar yaklaşmak zorunda. Sonra sinyal yollayıp bi nevi hackleyip giriyorlar matrixe. Matrixdeyken kurtarılacak kişilere hap yutturuyorlar. Sonrasında kurtarılacak kişinin yeri belli oluyor, gerçek dünya ile Kurtarılacak kişi arasında bir nevi irtibat sağlayabiliyorlar. Rüya/kabus sırasında kötü bişeyin bizi uyandırması gibi olabilir. Elektrik santralinin olduğu gerçek dünyada uyandıktan sonra(normalde hiç olmaması gereken bişey bu) belki sistem bunu defolu ürün olarak görüp sifonu çekiyordur. Yani tekrar uyutup kullanalım demektense, matrixdeki sanal dünyanın üstündeki dünyayı görmüş birisini, bir anlamda enfekte olmuş kirli zihni tekrar matrixe sokmamak için sifonunu çekiyor olabilirler. Aşağıda kanalizasyondaki gemiyle ancak matrixe girecek kadar hackleme yapabiliyorlar, yukarıda uyanan adamın bağlantılarını sökecek robotu kontrol edememeleri hackleyememeleri lazım(1. filmdeki neo nun bağlantılarını söken). O robotu kontrol edecek kadar gelişmiş imkanları olsa, matrixe veya makinelere çok daha sağlam zarar verebilirlerdi yada kanalizasyondaki gemilere saldıran ahtapotları da engelleyebilirlerdi(belki ahtapotların firewalları gelişmiştir ://).

Kısaca bi kere gerçek dünyada uyanan adamın sifonu çekilir. Ha ama sonuçta kaç kiloluk et besin yığını, kanalizasyona atmak yerine niye değerlendirmiyorlar bilmiyorum. Geridönüşüm için bile düşünülmeden atılıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 15 Mayıs 2012; 5:31:32 >

• The Animetrix bulan izleyen varmı o kadar aradım bulamdım
  • filmi nerenizle izlediniz Allah aşkına. tamam 3 lemeyi bi kere izleyince tamamen algılayamayanlar olabilir ama 3 lemeyi 2. kez izlediğinizde tüm sorular çözüme kavuşuyor. ayrıca filmde her soruya cevap veriliyor zaten.

dikkatli izleyin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

quote:

resimler güzelmiş

elimden geldiğince bişiler eklemeye paylaşmaya çalışıyorum gif olarakda baya bi arşiv yaptım

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 26 Haziran 2012; 1:20:03 >

• flim izledim süper anladım ama farklı farklı anlayanlar vardır flim izledikden sonra amaç sonuç nedir yani neyi demek istemişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinals99

flim izledim süper anladım ama farklı farklı anlayanlar vardır flim izledikden sonra amaç sonuç nedir yani neyi demek istemişler

anladım demişsinde anlamamışsın kardeşim. farklı farklı anlayan diye bi şey yok. anlamayanlar ve anlayanlar var. anlatılan tek bi şey var.
  • neo ilk aşağıdaki görüntüde sanal dünyanın kodlarını görmeye başladı...

orası sanal dünya idi ama aşağıdaki görüntüyü filmde zionun da içinde bulunduğu ortamda ilk
    gemide görüyordu ajanın görüntüsü ile

daha öncede 3 makinayı kaçarken durdurmuş ve bilincini kaybetmişti...

yani film içinde gerçek dünya !!??
    neo nun sarı renkli gördüğü görüntüler ???

zion şehride sanal ortam diyebiliriz. sanal dünya içinde sanal dünya aldatmacası.

• quote:

Orijinalden alıntı: By.Kerem.86

quote:

Orijinalden alıntı: Marjinals99

flim izledim süper anladım ama farklı farklı anlayanlar vardır flim izledikden sonra amaç sonuç nedir yani neyi demek istemişler

anladım demişsinde anlamamışsın kardeşim. farklı farklı anlayan diye bi şey yok. anlamayanlar ve anlayanlar var. anlatılan tek bi şey var.

işte o tek şey ne bence bu flim farklı farklı onlayanlarda

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.