Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brnsltk

Aslınabakarsanız Mr. Smith insanlığı ve anarşistliği temsil ediyor. neo ise makinaları temsil ediyor. Mr. Smith sistem tarafından oluşturulmuş bir program. fakat herneşekilde oluyorsa buna karşı geliyor. ve özgür kalmak istiyor. Mr. Smith matrixi yok etmek ve özgür olmak istiyor yalnız insan olmadığınında altını çiziyor. matrixi yok etmesi için ilk neo'yu yok etmesi lazım tabiki.

sonuç olarak neo da bir program. neo insan değil. morpheus insan değil. trinity insan değil. sonuç olarak neo'da matrix içinde doğmuştur. gerçek dünyada değil. yani annesi ve babası bir yazılım. filmde vücudunda delik olan herkes program aslında. hatırlarsanız neo gemi operatörüne sende neden delikler yok diye soru yöneltiyor. operatör ben gerçek zion çocuğuyum ihtiyacım yok diyor.

morpheus neoyu bulmak ve kehaneti gerçekleştirmek için yazılan bir program.

trinity neoya aşık olmak ve neoyu kendine aşık ederek, neo'nun farklı seçim yapmasını sağlayan program.

neo zaten malum. neo en sonunda program olduğunu anlıyor. ve mr.smith'e aslında haklısın diyo. ve mr smithe teslim oluyor. mr smith neo'yu klonladığı anda neo da bir yazılım olduğundan ters tepip patlıyor.

kahininde neoya dediği gibi sen pozitifsen mr.smith negatif. denklemi tamamlayan. denge yani. mr smith olmadan neo olmaz. neo olmadan mr smith olmaz.

muazzam...

• Zion'a gercek degil mantigiyla bakan arkadaslar, duz mantikla kendi yasamlarini da yalanliyorlar.
  • :)) matrix te iken yani sanal new york ta yada dünyada neo kodları artık görmeye başlıyordu yeşil yeşil sonra zion un var olduğu hesapta gerçeklikteyken o sentinelleri ve o yıkık dünyayı sarı sarı kod görmeye başladı. Asıl soru eğer iki yerdede kodları goruyorsa ve orası sanalsa filme göre asıl gerçek dünya nasıl bir yer zaten matrix dünyası ile ilgili bir yeni filmin geleceği dedikoduları var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoraZ

Zion'a gercek degil mantigiyla bakan arkadaslar, duz mantikla kendi yasamlarini da yalanliyorlar.

nasıl izliyorlar filmleri bilmiyorum ama hala ziona sahte yada program deniyorsa kişi filmi hiç anlamamış yada kopuk izlemiş demekdir onu geçtim zion incilde bile geçer..budamı tesadüf? yani senaryoda oraya gönderme var..

zion son insanların kurtarılmış şehiri ordakiler gerçek insan...makinaların son hedefi kalan son insanlarıda öldürmek 3.seride zaten bütün olay orda geçer makineler gelir onları sonunda bulur.. neo(seçilmiş kişi)bu boşa denmez..burda özel güçleri olan onların kurtarıcısı.. gelir bir anlaşma yapar makine (ana pc ile ) ki burda halen o makineler şehre saldırıp hala insanlarla savaşır bu savaş sürer zaten filmde baya bi.. sonra neo anlaşma şartıyla ajan smithle savaşır savaşı kazanır ve (ana pc) neoyu sistemden çıkarır o an kablolar çıkar çünkü savaş bitti. makineler insanlarla barışır makineler geri çekilir insanlık kurtulur ve son kadrajda Neo hala yaşar gözünden kodlar akar şekilde gözükür çünkü hala makine şahrinde ve neo gemide gözlerini kaybetti. şimdi diceksinizki bu adam kör ama nasıl görüyor?
    cevap=== kahin; neonun gücü bu diyarları aşar.. bunu kastediyor 2farklı yerdede güçlerini kullanabilir.

anladığım kadarıyla arkadaşlarımız bazı geçişleri karıştırıyor yani dünyada iken real şuanki dünyamız ile matrixde olan sahneleri...matrix büyük bir sistem program matrixden çıkış var sonra zion bölgesi (zion bölgesi gerçek dünya kalan son kale) dünya denen bişi kalmamış(senaryayo göre) çünkü makineler insanları sanallaştırıp matrixde onları uyutuyor yani zihin olarak matrixdeler ve kendileri bedenleri makine şehirlerinde onların gücünü kullanıyor.morfiyusun pil örneğini hatırlayın olanları anlatırken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 18 Mart 2012; 3:57:47 >

• Benim anlamadığım bir noktada şu:Makineler insanların enerjilerini kullanıyorlar peki o ilk filmde gördüğümüz insan tarlalarında insanlar nasıl doğuyor? O tarlalar makinelerin kontrolündeyse nasıl oluyordu Zionda yaşayanlar istedikleri zaman gidip istedikleri kişileri o tarlalardan rahatça kurtarabiliyorlar örnek olarak'ta Neo (ilk filmde onu kurtarıyorlardı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 18 Mart 2012; 4:39:11 >
  • quote:

Aslınabakarsanız Mr. Smith insanlığı ve anarşistliği temsil ediyor. neo ise makinaları temsil ediyor. Mr. Smith sistem tarafından oluşturulmuş bir program. fakat herneşekilde oluyorsa buna karşı geliyor. ve özgür kalmak istiyor. Mr. Smith matrixi yok etmek ve özgür olmak istiyor yalnız insan olmadığınında altını çiziyor. matrixi yok etmesi için ilk neo'yu yok etmesi lazım tabiki.

sonuç olarak neo da bir program. neo insan değil. morpheus insan değil. trinity insan değil. sonuç olarak neo'da matrix içinde doğmuştur. gerçek dünyada değil. yani annesi ve babası bir yazılım. filmde vücudunda delik olan herkes program aslında. hatırlarsanız neo gemi operatörüne sende neden delikler yok diye soru yöneltiyor. operatör ben gerçek zion çocuğuyum ihtiyacım yok diyor.

trinity neoya aşık olmak ve neoyu kendine aşık ederek, neo'nun farklı seçim yapmasını sağlayan program.

neo zaten malum. neo en sonunda program olduğunu anlıyor. ve mr.smith'e aslında haklısın diyo. ve mr smithe teslim oluyor. mr smith neo'yu klonladığı anda neo da bir yazılım olduğundan ters tepip patlıyor.

kahininde neoya dediği gibi sen pozitifsen mr.smith negatif. denklemi tamamlayan. denge yani. mr smith olmadan neo olmaz. neo olmadan mr smith olmaz.

Dostum Trinity,Mopheus ve Neo programsa nasıl oluyorda bedenleri zion'da dolaşıyor? Hologram mı yoksa onlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 18 Mart 2012; 4:50:32 >

• ben zionunda gerçek dünya olduğunu sanmıyorum. neo gerçek dünyada matrixte yapabildiklerini yapıyorsa adam peygamberliğini ilan etmiş demektir. ozaman film, bilim-kurgudan çıkıp ilahi bir filme döner.

neonun büktüğü kaşığın ziona gelme sahnesi var mesala. monicanın kocası olan fransızca konuşan bir eleman vardı. o mesala ilk "the one" olan kişidir.

ben hala filmi yüzde yüz anlamış bir insan inan görmedim. ya biz çok kafa patlatıp beki senaristlerin bile düşünemediğini düşünüyoruz. ya da senaristler filme yeteri kadar o izlenimi katamamışlar

mesala mimar. yahu bu mimar insan değil mi? sonuçta matrixi insanoğlu yaptı. e buadam herhangi bir çip almadan ya da herhangi bir makine yardımı, kablolar olmadan matrix içinde yaşıyor. ula bu adam nasıl insan. bu adam sanal dünyada mı kendini tatmin ediyor. mesala?

film hatası çok. mesala ilk seri filminde neo hapı kabul etti sonra içine girdiler felan felan yeniden doğdu hesabı yaptılar. vücudunda delikler kafa arkasında çelik jak felan. peki oraya dikkat ettinmi. neoyu kancayla yukarı çıkarıolar. bir bakıyorsun neo gemide?? bu iş nasıl oldu. ikinci filmde zionu ilk defa gösterdiler ve ilk defa ziona gittiler.

e bu adam(neo) doğduğunda bir sürü tüp içinde insan vardı. koskocaman bi mekandı orası. tahminimce orası ziondur. ama gemiye nasıl geldi yada oraya nasıl gönderdiler. çünkü nebuzar ilk uzun aradan sonra ziona geldi muhabbetleri dönüyordu.

• quote:

ben zionunda gerçek dünya olduğunu sanmıyorum. neo gerçek dünyada matrixte yapabildiklerini yapıyorsa adam peygamberliğini ilan etmiş demektir. ozaman film, bilim-kurgudan çıkıp ilahi bir filme döner.

neonun büktüğü kaşığın ziona gelme sahnesi var mesala. monicanın kocası olan fransızca konuşan bir eleman vardı. o mesala ilk "the one" olan kişidir.

ben hala filmi yüzde yüz anlamış bir insan inan görmedim. ya biz çok kafa patlatıp beki senaristlerin bile düşünemediğini düşünüyoruz. ya da senaristler filme yeteri kadar o izlenimi katamamışlar

mesala mimar. yahu bu mimar insan değil mi? sonuçta matrixi insanoğlu yaptı. e buadam herhangi bir çip almadan ya da herhangi bir makine yardımı, kablolar olmadan matrix içinde yaşıyor. ula bu adam nasıl insan. bu adam sanal dünyada mı kendini tatmin ediyor. mesala?

film hatası çok. mesala ilk seri filminde neo hapı kabul etti sonra içine girdiler felan felan yeniden doğdu hesabı yaptılar. vücudunda delikler kafa arkasında çelik jak felan. peki oraya dikkat ettinmi. neoyu kancayla yukarı çıkarıolar. bir bakıyorsun neo gemide?? bu iş nasıl oldu. ikinci filmde zionu ilk defa gösterdiler ve ilk defa ziona gittiler.

e bu adam(neo) doğduğunda bir sürü tüp içinde insan vardı. koskocaman bi mekandı orası. tahminimce orası ziondur. ama gemiye nasıl geldi yada oraya nasıl gönderdiler. çünkü nebuzar ilk uzun aradan sonra ziona geldi muhabbetleri dönüyordu.

Yok, tarlaların olduğu yer Zion değil,orası makinelerin kontrolünde olan bir yer elektrik santrali olarak kullanıyorlar, ama nasıl oluyorda o nebucadnazar ile makinalara yakalanmadan oraya gidip insanları kurtarıyorlar ben onu anlamadım.Birde o mühendis beyide anladığım kadarıyla makineler program olarak yazmış gerçek değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 18 Mart 2012; 5:46:34 >

• quote:

İşte farklı bakış açısı böyle birşey

• Film çok karmaşık. Matrix'in dışınında aslında matrix olması ortaya bir paradox çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Zion'a gercek degil mantigiyla bakan arkadaslar, duz mantikla kendi yasamlarini da yalanliyorlar.

nasıl izliyorlar filmleri bilmiyorum ama hala ziona sahte yada program deniyorsa kişi filmi hiç anlamamış yada kopuk izlemiş demekdir onu geçtim zion incilde bile geçer..budamı tesadüf? yani senaryoda oraya gönderme var..

zion son insanların kurtarılmış şehiri ordakiler gerçek insan...makinaların son hedefi kalan son insanlarıda öldürmek 3.seride zaten bütün olay orda geçer makineler gelir onları sonunda bulur.. neo(seçilmiş kişi)bu boşa denmez..burda özel güçleri olan onların kurtarıcısı.. gelir bir anlaşma yapar makine (ana pc ile ) ki burda halen o makineler şehre saldırıp hala insanlarla savaşır bu savaş sürer zaten filmde baya bi.. sonra neo anlaşma şartıyla ajan smithle savaşır savaşı kazanır ve (ana pc) neoyu sistemden çıkarır o an kablolar çıkar çünkü savaş bitti. makineler insanlarla barışır makineler geri çekilir insanlık kurtulur ve son kadrajda Neo hala yaşar gözünden kodlar akar şekilde gözükür çünkü hala makine şahrinde ve neo gemide gözlerini kaybetti. şimdi diceksinizki bu adam kör ama nasıl görüyor?
    cevap=== kahin; neonun gücü bu diyarları aşar.. bunu kastediyor 2farklı yerdede güçlerini kullanabilir.

anladığım kadarıyla arkadaşlarımız bazı geçişleri karıştırıyor yani dünyada iken real şuanki dünyamız ile matrixde olan sahneleri...matrix büyük bir sistem program matrixden çıkış var sonra zion bölgesi (zion bölgesi gerçek dünya kalan son kale) dünya denen bişi kalmamış(senaryayo göre) çünkü makineler insanları sanallaştırıp matrixde onları uyutuyor yani zihin olarak matrixdeler ve kendileri bedenleri makine şehirlerinde onların gücünü kullanıyor.morfiyusun pil örneğini hatırlayın olanları anlatırken..

Zion'un daha önce 6 kere yıkılıp tekrar inşaa edildiğine ne demeli ? Büyük ihtimal zaten tüm canlılar ölmüş durumda, Zion ilk katman , matrix ikinci katman. Matrix'e girip çıkarak zion'u gerçek sanmalarına sebeb olmuş makinalar böylece insan pillerinin zihinlerini açık tutuyorlar. Eğer zion hiç programlanmasa insan piller umutsuzluk yüzünden ölecekler böylecede makinelerde enerjisiz kalacaklar. Bir nevi ziona afyon etkisi yapıyor diyebiliriz. Peki şimdi şunu merak ediyorum, matrix e 2. katman dedik , bir üstü zion peki bir üstü daha var mı? Zion'un sanal olduğu bariz çünkü ikinci bölümün sonunda matrixin dışında neo özel güçler kullandı. Sanırım 3. katmanda sadece tarlalar ve makinalar var ve bunu hiç bir tarla pili bilmiyor. ilk katmanı gerçek sanarak yaşamları idame ettiriyorlar. Eğer ilk katman olmasaydı program hata verdiğinde tüm sistem çöker insanların zihinleride çökerdi. Sistem hata verdiğinde ikinci katmanı sanal ilk katmanıda gerçek olarak lanse edip bir nevi firewall işlevi sağlandı. Gene bir soru , peki bir üst katmanın varlığını neden bulamadılar. Neo zion katmanında özel güçlerini kullandığında aslında paradox oluşup insan beyni sorgulama yapmalıydı burasıda bir matrix'mi diye...

Neyse gençler bunlarda benim teorilerim, bu film adama kafayı yedirtir. Selametle :)

• Animatrix'i baştan sonra izleyin, ne kahinler ne de başkaları sizin aklınızı çelemeyecektir. Tüm cevaplar orada.
  • Bu filmi bastan sona tekrar izlemek farz oldu
  • Filmi baya bi once izledim, zaten yasimda kucuktu tam hatirlayamiyorum. Fakat okudugum yorumlardan bir cikarim yapmak istiyorum. Konu tamamen dinle ilgili. Simdi makineler insanlari yeniyor ve hapsediyor , yada mukemmel bir hayat vaadiyle bagliyorlar , her neyse. Filmde dini semboller var mimar(tanri),neo(peygamber),smith(seytan) vs. kahinede kader dersek yanlis olmaz sanirim. Filmin bize sorgulatmak istedigi "gercek nedir?" diyebilirmiyiz. Sonucta filmin senaryosuyla suan yasadigimiz dunya benzerlik gosteriyor. Zion'a simulasyon dersek , hersey hayal urunu oluyor. Demek istedigim zionun disindada bir gerceklik oldugu. Filmde bize gercek nedir gosterilmiyor... Hatta bunlari yazarken kafam biraz daha karisti... Aslinda filmde insanlarin uyanmasini olume bile benzetebiliriz... Zionun disindaki gercek yasam alanina ise ahiret ... Sonucta tum insanlar bir zaman ahirettelerdi ve dunyaya geldiler , yani matrixe... Filmi hatirlamiyorum yorumlardan yola cikarak dusundum... Felsefi bilgilerimde fazla yoktur. Bunlar sadece nacizane gorusumdur. Tekrar izleyince daha detayli bir sekilde yorum yapabilirim.

Edit: hatta soyle bir benzetme yaparsak buda dogru olabilir bana gore .. Zion(ahiret) , neo (peygamber), matrix(dunya) , kahin(kader) , smith(seytan) . Boyle dusunursek olaylar yasadigimiz dunyayla bire bir ortusuyor. Tanrinin disindada bir gerceklik oluyor bu durumda ise ... Neyse baya bi sacmaladim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwifty -- 18 Mart 2012; 19:49:56 >

• Zion'un sanal olması çok zor. 2. filmde Neo nasıl o hareketleri yaptı derseniz de Kahin "seçilmişin gücü bu diyarları aşar" diyordu yani Neo'nun zihnine bir nevi yerleşiyor sanal dünyada yaptıkları.
  • seçilmişin gücü bu dünyayı aşar derken ekliyor zamanın olmadığı dünyayı görüyorsun diye. yani bizde de aslında herşey olup bitmiştir ama biz bunu bir zaman çizelgesinde yaşarız. Allah için bu yüzden zaman yok zamandan münezzef diyoruz. buradaki olay sadece neonun da bir kahin gibi gelecekten birşeyler görmesi. aslında ziona hala sanal diyenlere cevap vermemek lazım ama neonun zionda yaptığı şeylerin sebebi ilk filmde smithin içine girdiginde oluşan bir kopyalama olayından ibaret. gözü körken makine şehrini ya da makinaları görmüyor aslında sadece hissediyor. zionda elini kaldırıp makinaları etkisiz hale getirmesi ya da smithin zionda bulunan adamın beynine kendisininkini yapıştırmasını tartışın ama şu zion gerçek değil hikayesini de bırakın artık
  • quote:

ben zionunda gerçek dünya olduğunu sanmıyorum. neo gerçek dünyada matrixte yapabildiklerini yapıyorsa adam peygamberliğini ilan etmiş demektir. ozaman film, bilim-kurgudan çıkıp ilahi bir filme döner.

zaten gidişat ona doğru gidiyor... yani bazıları neoyu seçilmiş kişi bazıları mesih gibide görüyor aslında bu filmde felsefi yönüde olduğundan yorumlanabilir 3.filmde işleri bitince trnity ile neo asansörde inince halk yani ziondakiler onlara çeşitli hediyeler veriyor özellikle neoya hediye vermek için sıraya giriyorlar çoçuklarına vs neler olcağını ve onları korumaları için yalvarıyorlar... ama dediğim gibi filmde çok fazla aşırı detay var yani okadar herşey en ince detayına kadar anlatıyorki ve geniş kapsamda bir film olduğundan ilk 1defada izlendiğinde anlaşılmayabilir..
    ince bir detay (zionda) hem trinity hem morfiyus ve neo (gemidede) hiçbir zaman normal insanın yapamadıklarını zaten yapamıyor kontrol kuleside dahil. normal son dünya olduğunun kanıtıdır bu bence.

zionun gerçek olmadığını düşünen filmi başdan izlesin çünkü kaçırdığınız çok şey var gerçek dünya zaten makineler tarafından istila edilmiş savaşı makineler kazanmış...dünyada güneş bile yok 1.seride morfiyus neoya matrixi tanıtırken bunu anlatıyor?

çoğu kahinin insan olduğunu sanar oda yanlış kahinde bir programdır... oda şöyledir anlatim kahin bir kurabiye veriyor Neoya bu kurabiye neoya bazı güçleri öğrenmesini sağlıyor seçim yaparken doğru seçimi yapmasını.. çünkü insanlar gerçek seçilmişleri arıyor diğer 5 kişi geldi ve istenilen olmadı yeniden inşaa edildi matrix matrixdede buglar var yani hatalar işde olayın en dibe vurumu az teknolojiden programdan yada program kullanmayı bilenler bu programın kodlarla yazdıldığını anlar örnek bu site asp kodlarla yazılmışdır.. yada bununda açıkları vardır bunlar ufak hatalar mesela 2kere aynı pmnin atılması gibi düşünün ama aspyi çok iyi bilen ve siteye admin gibi girmeyi başarabilen güçlü olur...Neoda zaten bir bilgisayar mühendisi havasında ve virüs yazıyor sanal dünya matrixde sonra onun seçilmiş olduğu ve bazı güçleri anlaşıldığından morfiyus kendini öldürülme pahasına onu bulmak için savaşıyor sonra neo bulunur (kahine )götürülür neden çünkü kahin son onayı veren bazı şeyleri önceden görebilendir.

neonun kara kedi görmesi dejavu burda kara kedi çıkıyor kara kedi uğursuzluk getirir o manada seçilmişdir o kedi matrixde 2kere görüldümü aynı şeyi gördümü neo bişeyler olduğunu anlar ki ajanlar onu orda bulur... ajan smith insan değildir programdır şöyle düşünün bir virüs programı var bu program işi bittimi onu silmenize izin vermiyor pcyi ele geçiriyor aynen böyle...ajan smith esasında matrixde makineler için çalışan bir programdır sonra efendisine karşı geliyor (yapay zeka) ve kendine çalışıyor gittikçe güçleniyor. sonra neo kahin gibi güçlüleri kendine kopyalatıp onların gücünü almak istiyor kahini kopyaladıktan sonra zaten ileriyi ve olcaklarıda görüyor dahada güçleniyor ve makineler onunla başa gelemiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Zion'un daha önce 6 kere yıkılıp tekrar inşaa edildiğine ne demeli ? Büyük ihtimal zaten tüm canlılar ölmüş durumda, Zion ilk katman , matrix ikinci katman. Matrix'e girip çıkarak zion'u gerçek sanmalarına sebeb olmuş makinalar böylece insan pillerinin zihinlerini açık tutuyorlar. Eğer zion hiç programlanmasa insan piller umutsuzluk yüzünden ölecekler böylecede makinelerde enerjisiz kalacaklar. Bir nevi ziona afyon etkisi yapıyor diyebiliriz. Peki şimdi şunu merak ediyorum, matrix e 2. katman dedik , bir üstü zion peki bir üstü daha var mı? Zion'un sanal olduğu bariz çünkü ikinci bölümün sonunda matrixin dışında neo özel güçler kullandı. Sanırım 3. katmanda sadece tarlalar ve makinalar var ve bunu hiç bir tarla pili bilmiyor. ilk katmanı gerçek sanarak yaşamları idame ettiriyorlar. Eğer ilk katman olmasaydı program hata verdiğinde tüm sistem çöker insanların zihinleride çökerdi. Sistem hata verdiğinde ikinci katmanı sanal ilk katmanıda gerçek olarak lanse edip bir nevi firewall işlevi sağlandı. Gene bir soru , peki bir üst katmanın varlığını neden bulamadılar. Neo zion katmanında özel güçlerini kullandığında aslında paradox oluşup insan beyni sorgulama yapmalıydı burasıda bir matrix'mi diye...

Neyse gençler bunlarda benim teorilerim, bu film adama kafayı yedirtir. Selametle :)

sıradan gidiyorum

-6kere yıkılıp inşaa edilen zion değil matrixdir...matrixde hatalar olmuştur nedenide; insanlarda hata yapar ve kusursuz değildir makinalarda... makineleri tasarlayan zaten insandır ama bu savaşda savaşı yani son savaşı makineler kazanmış... matrixe bir örnek vermek gerekirse bu işletim sistemi windows gibi düşünün yapay sınırları olmayan sonsuz bir dünya ki burda makinelere ajanlara karşı gelebilen var oda Neo.

-zion yer olarak nerde olduğu zaten bilinmiyor tahmin edilen ya yer altı mağara tarzı biyer yada alt taraflarda biryerlerde zaten makineler onlarıda bulsa öldürcek...son seride sonunda yerlerini buluyorlar..ve makinelerle insanlık savaşı yeniden başlıyor neo olmasa ve o anlaşmayı yapmasa yine makineler kazancaktı..ve zion ismi tesadüf değil bilerke seçildi diyorum hala yok program bilmem ne hem incilde hemde tevratta bu geçiyor bu tesadüf değil adamlar her sembolü detayı düşünmüş ve gönderme yapıyorlar...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=zion

quote:

incil' de "davud' un şehri" veya "son şehir" olarak geçen yer.

-insanları öldürmeme sebebleri onları uyutarak tarlalarda yaşatarak makineler için gerekli olan enerjiyi ürettirmeleri...pil örneğine cevap

-bir detay daha vereyim matrixde iken neo trinity yada bu takımdan herhangibiri ki NEO EN GÜÇLÜSÜ ozaman normal dünyada vucutları dururken ve zihin olarakda matrixe bağlı iken neden arkadan fişi çekince yada çekilince ölüyorlar?hatta orda neoyu kel öldürcekken bir mucize olmalı çünkü şimdi ölücek diyor ve neo ölmüyor mucize gerçekleşiyor. hani her taraf sanaldı? bunu neden diyorum çünkü bu soru 3cevabı birden veriyor hani zion sanaldı yada neo gerçek dünyada değildi beden olarak.

gerçek zionda yaşam yoksa neden çoluk çoçuk var ve insanlar yaşlanıyor...buda zamanın işlediği gerçeğini yansıtır +zionda diğer insanlar hiç birşey yapamıyor sadece belirli savaşcı kişiler matrixe bağlanıp savaşabiliyor..ve ordakiler insanlar özel güç kullandıkları gözükmüyor makinelerle normal araç ve gereçlerle savaşıyorlar..

• şimdi bak canım ben filmi yeteri kadar izledim. filmin en ince detayına adar biliyorum. kahin zaten program. yani benim anlamadığım şu. arkadaş bu neo gerçek insan değil mi? ama gerçek dünya makinalar tarafıdan istila edildi güneş yok edildi felan. peki neo hangi diyardan kurtarıldı. yine matrixin içinden değil mi? yani öyle olmuyor mu? başka bir dünya yok ki. filmde 3 boyut var. Gerçek dünya(şuanda makinalar var ve güeş yok) zion (yer altında kalan son insan şehri) birde matrix.

neo denen herifi yine matrix içinden kurtarıyorlar. anladın? yani kahin programsa ki becede kahin program, ozaman neo ' da program. morpheusta program aslında zionda doğmayan yani matrix içinde doğan herkes program olmuş oluyor. çünkü gerçek dünya yok oldu, son insan şehride zion. sanırım buraya kadar herşeyi anladık.
    vücududa delik olan herkes aslında matrix içinden kurtarılmış programlardır. fakat diğerleri mesala gemi opratör tang gibileride zionda doğmuştur. yani insan şehrinde. ayrıca matrix in her yıkılması demek zionunda yıkılması anlamına geliyor. çünkü matrixin ve zionun kıyamet günü belli. makinalar insaları yine yenecek seçilmiş kişi "neo" ziona gidip bilmem ne kadar kadın bilmem nekadar erkek toplayıp yeni zion bir zion yaratacak. olay buydu.

neo yani mr.anderson hayatı boyunca zaten matrixte yaşamış. birden matrixe girince afallıyor doğal olarak. çünkü gerçek dünyada yaşamadığını anlıyor. e be kardeşim sen gerçek dünyada değilsin, senin anan baban seni nasıl yapmış.

kahin neo ya bakıp sen seçilmiş değilsin diyor mesala. o muhabbeti şöyede yorumlayabiliriz. gerçekten "neo" insandır. kahinde program olduğu için neoyu okuyamamıştır. çünkü neo matrixte herşeyi kod halinde görüyordu. kahinde böyle. ve neoyu kod olarak göremiyordu çünkü neo gerçek insandı.
    buda olabilir. ama bu olursa da filme yeteri kadar o tat verilmemiş demektir. yani filmde saçma geçiş noktaları var. adamın yaşadığı yer zaten matrixmiş. :) hehe olaya bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnsltk -- 19 Mart 2012; 4:35:06 >

• quote:

şimdi bak canım ben filmi yeteri kadar izledim. filmin en ince detayına adar biliyorum. kahin zaten program. yani benim anlamadığım şu. arkadaş bu neo gerçek insan değil mi? ama gerçek dünya makinalar tarafıdan istila edildi güneş yok edildi felan. peki neo hangi diyardan kurtarıldı. yine matrixin içinden değil mi? yani öyle olmuyor mu? başka bir dünya yok ki. filmde 3 boyut var. Gerçek dünya(şuanda makinalar var ve güeş yok) zion (yer altında kalan son insan şehri) birde matrix.

neo denen herifi yine matrix içinden kurtarıyorlar. anladın? yani kahin programsa ki becede kahin program, ozaman neo ' da program. morpheusta program aslında zionda doğmayan yani matrix içinde doğan herkes program olmuş oluyor. çünkü gerçek dünya yok oldu, son insan şehride zion. sanırım buraya kadar herşeyi anladık.
    vücududa delik olan herkes aslında matrix içinden kurtarılmış programlardır. fakat diğerleri mesala gemi opratör tang gibileride zionda doğmuştur. yani insan şehrinde. ayrıca matrix in her yıkılması demek zionunda yıkılması anlamına geliyor. çünkü matrixin ve zionun kıyamet günü belli. makinalar insaları yine yenecek seçilmiş kişi "neo" ziona gidip bilmem ne kadar kadın bilmem nekadar erkek toplayıp yeni zion bir zion yaratacak. olay buydu.

neo yani mr.anderson hayatı boyunca zaten matrixte yaşamış. birden matrixe girince afallıyor doğal olarak. çünkü gerçek dünyada yaşamadığını anlıyor. e be kardeşim sen gerçek dünyada değilsin, senin anan baban seni nasıl yapmış.

kahin neo ya bakıp sen seçilmiş değilsin diyor mesala. o muhabbeti şöyede yorumlayabiliriz. gerçekten "neo" insandır. kahinde program olduğu için neoyu okuyamamıştır. çünkü neo matrixte herşeyi kod halinde görüyordu. kahinde böyle. ve neoyu kod olarak göremiyordu çünkü neo gerçek insandı.
    buda olabilir. ama bu olursa da filme yeteri kadar o tat verilmemiş demektir. yani filmde saçma geçiş noktaları var. adamın yaşadığı yer zaten matrixmiş. :) hehe olaya bak

Sana katılıyorum dostum zion birkaç sefer yıkılmış ki mimar denilen adam neo ya seçenek sunarken(2.FILMDE) belli sayıda kadın ve erkek al diyor yeniden inşa olsun bu hep böyledir eskiden de böyleydi diğer seçilmişler gibi bir konuşma geçiyordu benimde hatırladığım..

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.