Şimdi Ara

MATRİX'te anlamadığım noktalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.filmi izledim ve aklımda birkaç soru kaldı.Önceki konumda olduğu gibi yardımlarınızı esirgemezsiniz umarım.
    1-Kahin ile konuşma sırasında kahine "sen bana ne diye yardım ediyorsun" gibi bir soru sormuştu neo.Kahin'de hepimizin bir amacı var demişti ve anlamamıştım.
    Şimdi aklıma takılan soru şu.Madem anahtarcı,kahin matrixin bir parçası,neden neo'ya sistemi yok etmesi için yardım ediyorlar.
    2.soru ise şu ;
    Filmin sonunda toplantı gibi bir yerde konuşma geçiyordu ve şehirde sağ kalan bir adam olduğunu söylediler.Bu adamı neo ile aynı yere koymuşlardı ve film bitti.Anlamadığım nokta o adam kim.Ziondaki herkes öldü bir o adam mı kaldı şimdi ?
    Ve son bir soru.Neo,matrixin mimarına ulaştığı zaman ne yapacaktı ? Oraya gitmesindeki amaç neydi.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

Edit:Ajan smith yok olmuştu nasıl ortaya çıktı tekrar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clanox -- 3 Mayıs 2010; 23:26:48 >

• up
  • neo ajan smithi yok etmekten ziyade bir nevi serbest bırakıyor...smith matrixte koruyucu bir programdı neo onu serbest bırakınca virüs haline geliyor.2nci filmin sonundaki gizemli adam da ajan smith.

3ncü filmi izlersen zaten kafadan soru işareti kalmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellocan

neo ajan smithi yok etmekten ziyade bir nevi serbest bırakıyor...smith matrixte koruyucu bir programdı neo onu serbest bırakınca virüs haline geliyor.2nci filmin sonundaki gizemli adam da ajan smith.

3ncü filmi izlersen zaten kafadan soru işareti kalmaz diye düşünüyorum.

Peki bu kahin,anahtarcı olayı ne oluyor.
  • smith bir program neo onu oldurunce yok olmuyor herseyin farkina variyor emirlerin disina cikiyor bilincli halde serbestce matrixde takiliyor...
  • 3 filmide izle sonra anlamazsan sor

kahin anahtarcı sistemin parcası denklemi eşitliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquana -- 3 Mayıs 2010; 23:38:14 >
  • 3 üncü filmi hiç izleme. Bir efsanenin nasıl zibidi bir atari oyununa çevrildiğini görünce çok hüzünlenirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa
    3 üncü filmi hiç izleme. Bir efsanenin nasıl zibidi bir atari oyununa çevrildiğini görünce çok hüzünlenirsin...

Anlayana,3.bolumde cok fazla dovus,savas sahnelerine yer verilmis yinede cok sey anlatiyor tam kivaminda, zaten baska nasil baglanip devam edicekti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisipisicik -- 3 Mayıs 2010; 23:52:40 >
  • sinema bölümünde matrix ile ilgili bir konu var orada bütün sorularına cevap bulursun, çok değişik yerleri anlamamışsın ancak 3 filmi tamamen izledin mi herşeyi anlıyorsun birde, birinci film ayrı 2 ile 3 ayrı diye çekilmişti ancak yapımcılar bazı nedenlerden korktuklarından dolayı 3. bölümü ellerine yüzlerine bualştırdılar bu yüzden 3. bölüm biraz abuk kaçıyor diğer ikisine göre yani önce 1 ve 2 bütün olarak izle 3. bölümü eğlencelik izle.

kahin, anahatrcı, o fransız adam, trende ki adam falan hepsi program, ancak kendi kafalarına göre hareket ediyorlar, aslında öyle sanıyorlar bir amaç dediği de bu yüzden. aslında biraz felsefi konularada girmek gerek mesele platonun idealar dünyası falan, artı isimler nereden geliyor falan tamamıyle bütün olarak anlarsın o zaman...
  • zion falan da aslında programa dahil. yani neo gerçek dünyaya hiç bir zaman çıkmıyor. her zaman programın içindeler. programın içindeki başka bir program gibi düşün matrix'i. filmlerde hiç bir zaman gerçek dünya gösterilmiyor, yani hiç bir zaman programsız bir dünya gösterilmiyor. bunları şurdan anlıyoruz: ajan smith'in zion'a çıkabilmesi. ajan smith bir program ve bir programın bir insanın içine girmesini herhalde kimse beklemiyordur. ikincisi ise neo kör olunca etrafı yine kodlar şeklinde görüyor. hem de matrix'te değilken. yani her türlü programın içindeler. ben böyle düşünüyorum matrix hakkında. doğru mu değil mi emin değilim.
  • Yıllar geçti hala şu yanlış bilgiler değişmedi.
    matrix serisini anlamak için bi zahmet önce animatrix denen yedi sekiz kısa çizgi filmden oluşan cd yi izleyin.sonra matrix i yorumlayın.
    Öncelikle ilk ikisi tutunca üçüncü film gişe yapsın diye saçmalanmis değildir. Senarist kardeşler tüm hikayeyi ve hatta daha fazlasını 94 yılında çizgi roman olarak yazmışlar ve piyasaya da sürmüşlerdir. Zaten bu kardeşler fantastik hikayeler yazan çizgi roman yazarlarıdır.çizimleri ise başkalarına yaptırmaktadırlar.
    bunları bilerek izler ve film hakkında yorum yaparsak daha iyi olur sanırım.
    3. Film ilk iki filmin tadını vermiş midir? Tabi ki de hayır. O ayrı bir mesele.
  • 3.filmi izledim sizlerinde söyledikleriyle beraber anlamadığım pek nokta kalmadı.Bana göre 3.filmde güzeldi.
  • Keşke Devamı olsa
  • Diğer sorularına yanıt vermeyi reddediyorum çünkü tam hatırlamıyorum vardır bir mantıklı açıklaması ama son editine yanıt vereyim.
    "Edit:Ajan smith yok olmuştu nasıl ortaya çıktı tekrar ? " Matrix tekrar yarattı onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabotime

2.filmi izledim ve aklımda birkaç soru kaldı.Önceki konumda olduğu gibi yardımlarınızı esirgemezsiniz umarım.
    1-Kahin ile konuşma sırasında kahine "sen bana ne diye yardım ediyorsun" gibi bir soru sormuştu neo.Kahin'de hepimizin bir amacı var demişti ve anlamamıştım.
    Şimdi aklıma takılan soru şu.Madem anahtarcı,kahin matrixin bir parçası,neden neo'ya sistemi yok etmesi için yardım ediyorlar.
    2.soru ise şu ;
    Filmin sonunda toplantı gibi bir yerde konuşma geçiyordu ve şehirde sağ kalan bir adam olduğunu söylediler.Bu adamı neo ile aynı yere koymuşlardı ve film bitti.Anlamadığım nokta o adam kim.Ziondaki herkes öldü bir o adam mı kaldı şimdi ?
    Ve son bir soru.Neo,matrixin mimarına ulaştığı zaman ne yapacaktı ? Oraya gitmesindeki amaç neydi.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

Edit:Ajan smith yok olmuştu nasıl ortaya çıktı tekrar ?

1-ediyorlar çünkü smith çok güçlü hala geliyor herşeyi kendine kopyalıyor Neo sisteme ana pcye yani makine şehrine gidip gidip anlaşma yapıp makineler ile olan savaşı bitiriyor hemde ajan smithin işini bitiriyor

2-adamdaki kastın hintli programcı adammı sevgiyi aşkı ve bazı duyguları bile programla yapabildiklerini anlatan kişimi?

3-zaten mimar ile konuştu orda kafasındaki bazı soru işaretlerine cevap almak için matrixi inşaa eden asıl kişi ve mimarla tanışıyor ve konuşuyor

• çoğu cevabını animatrix te bulacağını düşünüyorum. matrix 3lemesinden daha çok zevk verdiği kesin
  • üniversite sınavında iptal edilen sorular gibi bir çok yanıtı lan bir film.. soruları iptal edebilirsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brky
    zion falan da aslında programa dahil. yani neo gerçek dünyaya hiç bir zaman çıkmıyor. her zaman programın içindeler. programın içindeki başka bir program gibi düşün matrix'i. filmlerde hiç bir zaman gerçek dünya gösterilmiyor, yani hiç bir zaman programsız bir dünya gösterilmiyor. bunları şurdan anlıyoruz: ajan smith'in zion'a çıkabilmesi. ajan smith bir program ve bir programın bir insanın içine girmesini herhalde kimse beklemiyordur. ikincisi ise neo kör olunca etrafı yine kodlar şeklinde görüyor. hem de matrix'te değilken. yani her türlü programın içindeler. ben böyle düşünüyorum matrix hakkında. doğru mu değil mi emin değilim.

hala insanların bunu söylediklerine inanamıyorum. Zion kenti sanal bir dünya değil gerçeğin ta kendisi. İnsanlar programa yani matrixe kendini nasıl yükleyebiliyor yada insanlar saniyeler içinde hertürlü şeyin eğitimini alabiliyor sence, beyinlerine program yükleyerek tabiki. Smith te bir program ve yüklenebilir. Eğer sanal bir dünya olsaydı bir film yada bi üçleme daha yaparlardı.Neo nun son bölümdeki yaşadıklarına dini kısımların karşı çıkmasını örnek gösterebilirim. Aslında senaryo kısmende olsa değiştirilmiştir. Çünkü Wachowski kardeşlere tehditler yağmıştır aynı 2012'nin senaristine olduğu gibi..

Eğer tehdit almasalardı Neo nun harflerin yerini değiştirin the one tek yani ilah olarak gösterilmesinden korkulmasaydı bukadar, detaylara daha ineceklerini kendileri söylemiştir. İkinci bölümden sonra senaryo değiştiği için üçlemenin tamamına bakıldığında bahsedilen kopukluklar bu yüzdendir. Neo yu daha iyi tabir etselerdi ozaman herşeyi daha iyi anlardınız.

Filmi baştan sonra izlerseniz aslında birbiri ile bağlantılı olan 2 ile 3 değil 1 ile 2 olduğunu görürsünüz. Senaryoda kesilen kırpılan saklanan kısımlar yüzünden açıklar eksiklikler meydana gelmiştir. Tüm teorilerde bundan dolayı ortaya çıkmıştır. Tüm filmleri 50den fazla izlemişimdir hakkında yazılan kitapları, yazıları defalarca okumuşumdur, filmde kullanılan her ismin gemi isminin bile bir anlamı vardır.

bence konu daha fazla açılmasın zaten bir konu var hakkında

http://forum.donanimhaber.com/m_32254398/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.