Şimdi Ara

Mavi Ekran hata kodu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayardaki mavi ekranlı hatadan kurtulmak için yardımınıza ihtiyacım var.

Mavi ekranı ekliyorum. (PC resetlendikten sonra insert HDD diye hata veriyor "Disk boot failure - Insert system disk and press Enter")

1- bu hata bahanesiyle sıfır SSD HDD aldım ama düzelmedi...
    2- Hatadan sonra 2x 2gb ramlerden birini söküp yeniden başlattığımda uzun süre hatasız çalışıyor. bazen 1 hafta bazen 1 saat sonra tekrar hata veriyor...
    3- MB = GA-P35C-DS3R. Yani ddr2 ve dd3 slotları var. bendeki ddr3 ramleri söküp çalışan başka bilgisayarın ddr2 ramlerini takınca da hata devam etti...
    4- HDD kablosunun yerini değiştirip çalıştırdım ama hata düzelmedi...

Aklıma RAM ve VGA çakışıyor mu diye geliyor ama sadece bir fikir. Sizin önerilerinizi bekliyorum...

[simage][/simage]

• dostum ekran görüntüsünü verdiğin hata ram hatası. ramleri denemişsin. hem ddr2 hem ddr3 desteği olan bir kartın varmış ve ddr2 de denemişsin.

fakat sorun anakart slotların da olabilir. memtest86 diye bir test programı vardı sanırım. internette bir ara. usb den çalışıyor. bir dene.

ama verdiğin hata kodu kesinlikle ram hatası kodu.
  • Memtest ile akşam tarama yaptım. 15 saat kadar sürmüş. Sonuç resmini ekliyorum fakat hata bulamadı. 2 x 2gb ramler takılıydı. tek tek denememe gerek var mı?

Şimdi ne önerirsiniz? Anakartta sıkıntı varsa test edebileceğim program var mı?

[simage][/simage]

http://img492.yukle.tc/...4275memtest86_sonuc.jpg

• Anakart ile birlikte verilen cd içerisinde driver yüklemek için bir program var adını hatırlamıyorum. Bu program ile kolayca bios update yapabilirsiniz. Eğer bios güncelse, sorunu gidermek için yaptıklarınızı da dikkate aldığımızda anakart ile ilgili fiziksel bir sorun olduğunu düşünebiliriz. Biosa girip hdd görünüyor mu kontrol ediniz. Bence ram söküp takarken anakartı eğip büküyorsunuz ve bu arada gevşemiş bir bileşen falan varsa bu da oynuyor olabilir. Bakmak lazım ilginç bir sorun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinizi deneyip sonucu bildireceğim. Teşekkür ederim...
  • @bios ile biosu güncelledim. Şimdi işi zamana bırakıcaz. herhangi gevşek bir kablo, cpu vs yok kasada. olay tekrarlarsa sizinle paylaşacağım. ilginize teşekkür ederim arkadaşlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.