Şimdi Ara

Mavi Ekran Hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba,geçtiğimiz ay içerisinde bilgisayarımın var olan 8gb ramini yükseltmek için 2.slota yeni bir 8gb ram aldım.Ram alırken bilgisayarda kullandığım ram ile uyumlu olmasına özellikle dikkat ettim lakin aldığım günden beri ara sıra mavi ekran hataları alıyorum.Mavi ekran hataları diyorum çünkü tek bir çeşit mavi ekran hatası ile karşılaşmıyorum farklı farklı mavi ekran hataları aldım.

Memtest86 ile bugün yaklaşık 3 saat süren test sonucunda ramlerde herhangi bir hata tespit edilmedi.Driverlarımın hepsi güncel biosu geçen günlerde update ettim onu da güncel olarak kullanıyorum.Bütün bunlara rağmen tek tük hala mavi ekran hataları ile karşılaşmaktayım.

Acaba bunun herhangi bir çözümü var mı ?Ramlerimin markası farklı olduğu için uyumsuzluk sorunu yaratıyor olabilir mi ?

• Merhaba,

Birebir aynı marka-model olmadıktan sonra sorun yaratması normaldir. C değerinin başlangıcı değil de uzun olarak tüm kısımları aynı olmalıdır (sıfır sorun için). Eğer en ufak bir farklılık varsa; manuel olarak aynı C değerleri ile sistemi açmayı deneyin, açılmıyorsa çalışacak ortak C değerleri bulmaya çalışmalısınız. En son ihtimalle max hızlarının bir alt veya birkaç alt MHz değerinde ve aynı C değerleri ile hatasız kullanabiliyor olmalısınız.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Kasım 2020; 14:41:23 >
  • Manuel olarak aynı C değeriyle açma işlemini nasıl gerçekleştiricem hocam ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mavi ekran hatası
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.