Şimdi Ara

Mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar herkese selam. 2 gun once aldigim bilgisayara bugun itibariyle windows 7 64bit kurulumu yaptim ve driverlari yukledim. Tum kurulumlarin tamamlanmasinin ardindan yaklasik olarak 4 saat kullanimda bulundum. Oyun oynarken diriiiiii diye bir ses gelip goruntu gitti ve enine dalgalar olustu. DVI no signal yazisi yazmaya ve ekran gidip gelmeye basladi. Masaustune geliyor hemen karariyor dalgalaniyor sonra tekrardan masaustune geliyor dalgalaniyor gibi.

Daha sonra pc resetlenip mavi ekran vermeye basladi. Resimler altta mevcut, bu konularda sifir bilgiye sahibim ne yapmam gerektigi hakkinda yardimlarinizi bekliyorum.

Tesekkurler.

Mavi ekran hatası Mavi ekran hatası Mavi ekran hatası Mavi ekran hatası
     Mavi ekran hatası Mavi ekran hatası Mavi ekran hatası Mavi ekran hatası

• Videoda anlatıldığı gibi hata kodunu alırsan araştırman daha güzel sağlıklı olur

http://www.youtube.com/watch?v=aGD-ERJ5hsE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elemriel

Arkadaslar herkese selam. 2 gun once aldigim bilgisayara bugun itibariyle windows 7 64bit kurulumu yaptim ve driverlari yukledim. Tum kurulumlarin tamamlanmasinin ardindan yaklasik olarak 4 saat kullanimda bulundum. Oyun oynarken diriiiiii diye bir ses gelip goruntu gitti ve enine dalgalar olustu. DVI no signal yazisi yazmaya ve ekran gidip gelmeye basladi. Masaustune geliyor hemen karariyor dalgalaniyor sonra tekrardan masaustune geliyor dalgalaniyor gibi.

Daha sonra pc resetlenip mavi ekran vermeye basladi. Resimler altta mevcut, bu konularda sifir bilgiye sahibim ne yapmam gerektigi hakkinda yardimlarinizi bekliyorum.

Tesekkurler.

ekran kartı pert
  • bilgisayarınızı çalıştırdıgınızda f8e basarak gelen menüde güvenli modu seçip başlatın eğer ki bir sorunla karşılaşmıyorsanız büyük ihtimal yanlış ekran kartı driveri söz konusudur. driveri silip doğru yüklemeyi yapmalısınız ama yinede bir çözüm olmuyorsa ekran kartı arızasından başka birşey gibi durmuyor.
  • Arkadaslar merhaba, bende dun sistem topladim ve w7 64bit kurdum bir sure sonra surekli bu hatayi aliyorum nedenini bilen ve cozum onerisi sunanilecek varmidir ?
     Mavi ekran hatası
     Mavi ekran hatası

• Bilgisayarı açtığımda masaüstüne gelmeye hazırlanırken resimlerde gösterdiğim gibi enine çizgiler, karıncalı ekran vs devam ediyor ama masaüstüne geçince normale dönüyor. Masaüstünde takılabiliyorum sıkıntı olmadan. Dizi, film izliyorum. Oyunu çekiyorum şu anda o yüzden deneyemedim girmeyi.

Format attım, yeni driver yükledim ama anlaşılan hala geçmedi; çünkü windowstan masaüstüne geçme arifesinde 3-4 saniyelik karıncalanma ve enine çizgiler buna bir işaret.

Vatana gideceğiz anlaşılan umarım çok oyalamadan hallolur. Sorun şurda ürünün kutusu falan hiçbir şey yok. Sadece fatura ve garantisi var, iade de almazlar bunlar şimdi uğraş dur...
  • Son durum hakkında bilgi vererek durumu değerlendirmenizi rica edeceğim.

- Bilgisayara full format attım ve sorun yaşadığım driverı kaldırıp başka bir driver kurdum.

- Formattan sonra sistemi ilk açtığımda windowstan masaüstüne geçişte 3-4 saniyelik kırılmalar, karıncalanmalar (postladığım resimlerdeki gibi) gerçekleşti; ancak masaüstüne geçince düzeldi.

- Oyunu indirdim ve sorunsuzca girip takıldım. Bilgisayara restart attım bu sefer sorunsuz (ne bir kırılma ne bir karıncalanma olmadan) şekilde açıldı ve kullanıyorum.

Bu bilgiler ışığında sistemi bir süre kullanmaya devam edip sorunun tekrarlanması durumunda teknik bakıma göndermem mi daha mantıklı olur yoksa şimdiden götürüp bir baktırsam mı ?

*Bir de bu sorun tam olarak neyden kaynaklanır, belirtiler neye işaret ediyor ? ram testi ya da hdd testi de yapayım mı ?

@bjk__murat
    @Kazal Bilişim

• quote:

Orijinalden alıntı: acegod

Arkadaslar merhaba, bende dun sistem topladim ve w7 64bit kurdum bir sure sonra surekli bu hatayi aliyorum nedenini bilen ve cozum onerisi sunanilecek varmidir ?

"101 pool corruption may occur due to the fault of CPU, GPU or even RAM, hard to determine which one is causing it actually."

yani diyorki işlemci mi ekran kartımı ram mi kestirmesi zor sen ekran kartını çıkar başka ekran kartı tak arkadaşından onu dene driverlarını felan yükleyip olmadı ram i dene olmadı işlemciyi denemeden götür.

quote:

Orijinalden alıntı: Elemriel

@bjk__murat
    @Kazal Bilişim

ekran kartı ve psu nedir.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Ağustos 2013; 16:26:46 >

• sorun büyük ihtimalle ekran kartınındriverinden kaynaklanmakta. Bilgisayar açılırken f8 e bas. ve vga modunu etkinleştir veya güvenli kipte aç. Ekran kartının driverini sil yeniden bilgisayarı başlat. Doğru driveri yükle sorunun düzelecektir.
  • Tagan 700W
    Hd6790 powercolor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acegod

Tagan 700W
    Hd6790 powercolor

tagan nedir

ekran kartının güncel driverini ati.com dan bak
  • Hocam once tagan nedir bir arastir istersen

• gtx 660 direct cu2, psu corsair 200r kasayla gelen psu

@bjk__murat
  • Mavi ekran sorunu cozuldu islemcinin bozuk olmasi sebebiyle oldugu ortaya cikti. Bugun degisimini yapip yenisini verdiler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.