Şimdi Ara

MAVİ EKRAN HATASI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar geçen gün laptopumla oyun oynuyordum bilgisayar acayip kastı bende kapatmaya çalıştım kapanmadı bende power tuşuna basılı tuttum ve kapattım sonra yeniden açtığımda mavi ekran hatası verdi güvenli modda falanda girmiyor yine mavi ekran çıkıyor ve yeniden başlatıyor yardimlarinizi bekliyorum teşekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Luci854 L kullanıcısına yanıt
    Hocam herkes mavi ekran hatası alıyor fakat en azından hakkında bişiler yazıyor veya dmp dosyasını yolluyor. Sen hiç bişi yazmadan mavi ekran için çözüm istiyorsun, sorarım sana şimdi kim ne yazabilir ki senin sorunun hakkında... ?

En azından hata numarası ver 0x00000b5 gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luci854

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar geçen gün laptopumla oyun oynuyordum bilgisayar acayip kastı bende kapatmaya çalıştım kapanmadı bende power tuşuna basılı tuttum ve kapattım sonra yeniden açtığımda mavi ekran hatası verdi güvenli modda falanda girmiyor yine mavi ekran çıkıyor ve yeniden başlatıyor yardimlarinizi bekliyorum teşekkurler

Disbale restart after failure'e girip hangi mavi ekran kodu olduğunu söylersen yardım edebiliriz.
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    Çok pardon arkadaslar şoyle yaziyor

STOP 0x000000ED yardimlarinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luci854 -- 11 Haziran 2015; 21:24:18 >
  • quote:

Çok pardon arkadaslar şoyle yaziyor

STOP 0x000000ED yardimlarinizi bekliyorum

Hangi işletim sitemini kullanıyorsun?
  • Windows 7 ultimate

• quote:

Windows 7 ultimate

chkdsk/v bios ekranı gittikten sonre f8 e hep basç.Sonra listede en üstte bilgisayarı tamir et'e gir.Oradan komut itemcisine gir ve chkdsk/v yaz.Sonra yenide başlat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu hata microsoftun verdiği cevaba göre unmountable boot hatası, yani senin harddiskin Mater Boot Recordu sapıtmış(MBR).Peki çare ne olur; Windows logosu göründüğünde hemen F8 e basarak karşına gelen menuden bilgisayarı onara git ve karşına gelen ekrandan c:\> işareti ile gösterilen komut istemine git, muhtemelen karşına x:\> prompt çıkacaktır ,bizim işimiz orada olmadığından c: yazarak entera bas ve chkdsk /f /r yaz ve enterla işlemin bitmesi biraz zaman alabilir çünkü harddiskini kontrol edecek bitince tekrar karşına gelen prompta fixmbr ve fixboot komutlarını yazarak enterla, bunlar chkdsk komutuna göre daha kısa bir zaman alacak ve harddiskin windows tarafından mountable durma gelecektir.İşlemler bittikden sonra bilgisayarını normal yollardan köşedeki çarpılardan vb. kapatarak yeniden başlat, herhangi bir şekilde power tuşuna basarak kapatma, muhtemelen sorunun çözülmüş olacaktır. Burada unmountable boot hatasının çözümünü anlattım belki başka arkadaşların da işine yarar, şayet bunu çözdün karşına başka hatalar çıkıyorsa hiç uğraşma formatla gitsin..

• chkdsk /v

Bu komutu ne amaçla yapmasını önerdiğiniz ?

chkdsk /v : Displays the name of each file in every directory as the disk is checked.
    Öncelikle detaylı cevabın için çok teşekkürler ancak f8 e basıyorum bir liste çıkıyor bilgisayarı onar guvenli modda baslat vb gibi ben ordan bilgisayarı onar a tıkladigimda windows dosyaları yukleniyor diyo ardından siyah bir ekran çıkıyor 3dk sonra bir arkaplan cıkıyor ama sadece o bi menu,komut konsolu gibi bir sey cikmiyor cevap verirseniz cok mutlu olurum tesekkurler simdiden

Yukarıda belirttiğim gibi,yazdıklarımı deneyip bi sonuç alabildiyseniz ne mutlu size, yok olmadıysa formatı haketmiş artık o PC
    Sorunu cözdüm sadecebbir win7 cd si alıp biostan açtım ordan pc yi onar a bastim sizin yazdiğiniz komutlatı yazdim ve oldu tesekkurler

Elinde bir windows 7 kurulum cd si olduğundan veya bulabileceğinden bahsetseydin, daha kısa ve öz bir anlatım ile de çözebilirdik veya farklı şeyler yazabilirdik.Her neyse çözüldüğüne sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.