Şimdi Ara

Mavi Ekran Hatası Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar bilgisayarım bu aralar mavi ekran hatası veriyor daha önceden 2 tane 2*2gb ocz reaper ram kullanıyordum daha sonra mavi ekran vermesi üzerine sadece birisinii kullanmaya başladım. tek ramle sorunsuz çalışacak dedim ama bu sefer de dowload yaparken aynı hatayı verdi bu sefer de harddiski değiştirdim ama nafile aynı hata bu sefer daha az sıklıkla olmaya başladı sizce sorun nerede? Çözüm yolunda yardımcı olursanız sevinirim... bu arada set halinde satılan ramleri garantiye yollamak için ikisini birden göndermemiz gerekiyor mu? yoksa sadee sorunlu olan rami göndersek olur mu şimdiden teşekkürler...

• Mavi ekrandaki (BSOD) kodu ekleyebilir misiniz?

Ayrıca her iki RAM'dede sorun yaşamışsınız öyle bahsetmişsiniz bilgisayarda tek RAM modülü takılı iken uyum sorunuda yaşanmaz, RAM'lerde problem mevcut belli ki.

Ayrıca Memtest86+ yazılımını indirin ve Boot edilebilir bir şekilde yazdırın sistem açılışında teste tabi tutun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Mavi ekrandaki (BSOD) kodu ekleyebilir misiniz?

Ayrıca her iki RAM'dede sorun yaşamışsınız öyle bahsetmişsiniz bilgisayarda tek RAM modülü takılı iken uyum sorunuda yaşanmaz, RAM'lerde problem mevcut belli ki.

Ayrıca Memtest86+ yazılımını indirin ve Boot edilebilir bir şekilde yazdırın sistem açılışında teste tabi tutun.

+1
  • Merhaba üstadım dah demin yine mavi ekran hatası verdi ve ekrandaki uyarıları şimdi yzıyorum buraya; Driver_1RQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    Codlecticng data Sor CSrosh dump... initiazing physical memery to disk:100 Pysic memory dump camplete
    Stop:0x000000D1 (0x00000008,0x00000002,0x00000001,0x806C25B2)
    ndis.sys- Addresss 806C25B2
    806SD000,Dotestamp 4549628d bu hatayı veriyor sence ne olabilir? Dün yeni bir tane daha kingston hyperx 2 gb ram aldım ama henüz denemedim bu hatanın anakarttan ola ihtimali de var mı acaba?
  • bence RAM hatası vermiş, yeni aldığınız RAM leri deneme sırası gelmiş bence...

Verdiği bu hatanın anakarttan olması RAM e göre düşük bir ihtimal. RAM leri değiştirmeden önce anakart BIOS a girip reset to factory settings ayarına geri dönün. sonra RAM leri takıp deneyin. muhtemelen düzelecektir.
  • peki arkadaşım şu konu hakkında bilgin var mı benim kullandığım ramler 2*2 gb ocz bunları garantiye yollarsam her ikisini de yollamam gerekiyor mu yoksa sadece problemli olanı yolllamam yeterli mi?
  • sadece problemli olanı yollaman yeterli, hangisinde problem olduğunu kesin biliyorsan böyle bir şeyi yap bence, eğer emin değilsen her ikisinide yollayabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bana harddisk de de problem varmış gibi geliyor çünkü genelde mavi ekranı dosay indirken yapıyor HD Tune de harddiski tarattım ve şu hatayı verdi C7 Ultra DMA CRC Error Count bad sectör ihtimali var mı dır sence?
  • tabiki olabilir, mavi ekran hatasını harddiskte bad sectör varsa da verebilir. eğer varsa elinde bootable erd commander yada Windows PE cd si falan onunla açıp chkdsk c: /c komutuyla diski güzelce taratman, varsa bad sectör o alanı işaretler kullanmana izin vermez, ama bir kere bad sectör çıktımı hastalık gibidir, garantisi varsa hemen değiştir bence...
  • işte bende bu ihtimali göz önünde bulunduryorum o yüzden yeni aldığım rami açmadım henüz bir diğer hard diskim daha var onda da mavi ekran dün bence harddisk de ramlere de garanti yolu gözüktü...
  • Stop 0x000000D1 or DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ; Bu hata en fazla karşılaşılan hatalardan biridir. Genelde bir sürücünün yanlış bellek adresine erişiminde ortaya çıkan bir hatadır. Sorunun yazılımsal olmadığını düşünüyorsanız ki RAM değişiminden sonra bu gözlemlenmiş Bellek problemi olması muhtemel...

Her iki RAM'ide garantiye yollamanızı tavsiye ederim...

Ayrıca HDD'yi HD Tune adlı yazılım ile test edin HD Tune'i kurun Error Scan kısmına gelin ve Quick Scan seçeneğini işaretlemeden tarama yapın uzun sürse dahi bekleyin ve sonucu SS şeklinde ekleyin...
  • şimdi deniyorum sabah aynı programla Qick scan yapmıştım bir şey çıkmamıştı... yaklaşık 1 saate biter bakalım birşey bulacak mı ? yardımların için çok teşekkürler...
  • merhaba üstadım dediğin işlemi yaptım ama error scan da birşey bulamadı yine ama health yazan yer de hala hata olduğunu gösteriyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackman26

merhaba üstadım dediğin işlemi yaptım ama error scan da birşey bulamadı yine ama health yazan yer de hala hata olduğunu gösteriyor...

Demek ki HDD ile alakalı bir durum söz konusu değil o hataya pek kafanızı takmayın zaten az bir ihtimal vardır çünkü HDD 'nizi değiştirmeden öncede bu sorun oluyordu o zaman ilk olarak zaten hiçbir zaman önermediğim RAM'lerdir ,OCZ RAM'ler o nedenle garantiye gönderin...
  • teşekkürler makedonn...
  • Birde minidump klasörünü rarlayıp upload edip link verirsen hata kayıtlarını incelerim. C:\Windows\Minidump
  • Ya ben de bu hata omegle ye gırdıgım zaman oluyo normal bır zamanda mavı ekran hatası almıyorum nedense bana bır yardımcı olun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.