Şimdi Ara

Mavi ekran sonrası açılmama problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayara format attım attıktan sonra intel matrix turbo memory driverini kuruyordum pat bir anda mavi ekran geldi laptop reset attı tekrar açıldı ama windows açılmadı vestel beyaz açılış ekranı geldi ve siyah ekranda imleç yanıp yanıp duruyor hiç bişi başlamıyor ne format atabiliyorum boot ekranından cdyi seçiyorum cdyi görmüyor nede windows açılıo öle siyah ekranda imleç bekliyor acil yardım edin arkadaşlar şimdiden teşekkürler vestel model:nb rhino 154srg-t71-zd5p
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Şu anda Bıos açılıyormu?
  • evet baba bios açılıyor harddiski ve cd romu görüyor ama ne format atıyor nede hdd den windowsu açıo ölece siyah ekranda imleç bekliyor yanıp sönüyor
  • beyler çok acil duyorum kimse görmüyormu çok zor durumdayım arkadaşlar
  • 1- açılışta f8 e bas yiyiyorsa en son yüklenenleri geri al filan diye bi seçenek var onu seç
    2- başka yükleme cdsini dene yani başka bir kur cdsi denemeye çalış

sanırım ikinci seçenek sorunu çözecek daha önce bener sorunlarla karşılaştım

kolay gelsin
  • 2 tane yazdığın şeyi olay olduğu anda denedim ne f8 e girio nede başka cd tanıo cdrom çalışıo okuo cdyi ama bir tuşa basın yazısı gelmio sadece imleç yanıp sönüo başka bişi yok kardeş
  • sağlam bi boot ( kur ) cdsi yap olacak aynı sorunu yaşadım daha önce
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaptım olmadı baba gene görmüo benim hdd yi söksem başka laptop hddsi ile değiştirip format atmaya kalksam olurmu acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihatnuroglu

yaptım olmadı baba gene görmüo benim hdd yi söksem başka laptop hddsi ile değiştirip format atmaya kalksam olurmu acaba ?

Fena fikir değil ama çok işe yarayacağını sanmıyorum. CD'den önyükleme bölümüne gelmediğine göre BIOS'la ilgili bir sorun gibi görünüyor. Yüklediğin driver'ın ismi de çok sakat... Neymiş ki o? memory falan dediğine göre ram'le ilgili bir oc programı gibi bişey çağrıştırıyor. Aynı türden ram kullanan bir bilgisayar bulabilirsen ram'leri değiştirmeyi bir dene bakalım. BIOS ekranının gelmesi ama önyükleme ekranına gelmemesi... Ramlerden şüpheliyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 19 Ocak 2009; 6:08:50 >
  • bu sfer ramlari söktüm hepsini laptopu çalıştırdım çalışmadı ekran gelmedi bence ramlardan değil gibi ama ramlarin yerlerini değiştirdim falan 1 tanesini çıkardım öle çalıştırdım banamısın demio gene bilgisayar açıldı bu sefer ama gene ekran geldi duruo driver ise intel matrix storage turbo memory olan driveri yani kafadan sallama driver değil ama ramlari dediğin şekilde teste sokacam durumu daha ii anlayabilirz arkadaşa telefon ettim benim laptopa ram aldığımda benim rami onun laptopa taktım aynı mhz aynı cins yarın getir dedim bide montajlayıp öle deniyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihatnuroglu -- 19 Ocak 2009; 0:43:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihatnuroglu

bu sfer ramlari söktüm hepsini laptopu çalıştırdım çalışmadı ekran gelmedi bence ramlardan değil gibi ama ramlarin yerlerini değiştirdim falan 1 tanesini çıkardım öle çalıştırdım banamısın demio gene bilgisayar açıldı bu sefer ama gene ekran geldi duruo driver ise intel matrix storage turbo memory olan driveri yani kafadan sallama driver değil ama ramlari dediğin şekilde teste sokacam durumu daha ii anlayabilirz arkadaşa telefon ettim benim laptopa ram aldığımda benim rami onun laptopa taktım aynı mhz aynı cins yarın getir dedim bide montajlayıp öle deniyecem

memtest86 adlı programı indirip Nero kullanarak "başlangıç cd'si yazdır" de. Bir başlangıç cd'si hazırlayıp bilgisayarı bununla aç. Ram'ler test et. Ram'lerle oynayınca sorun çözülmedi ama ekran gelmiş en azından. Bana ram sorunu gibi geliyor hala...

• tamam baba deneyim sonucu yazarım bugün içinde ama cdyi boot eder inş çünkü cd boot etmio durum orda
  • denedim ramlarda sorun yok dostum olay hdd nin içindeki driver çakışması o driveri bir şekilde hddyi stabil bir şekilde çalıştırıp silmem lazım ama nasıl yapacam bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.