Şimdi Ara

Mavi Ekran Sorunu ve Ram Hakkında Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk Mavi ekran sorununa değineceğim.Bilgisayarım arada mavi ekran hatası veriyor. Bazen açıldıktan 2-3dk sonra. Bazen saatler sonra. Bazen hiç vermiyor 2-3gün. Acaba sorun neden olur ? BC code bölümünde hep farklı rakam/harf görüyorum.Nasıl anlarım sorunu ve çözümünü?

İkinci merak ettiğim konu ise ; 1600Mhz Ram aldım ancak bunlar 595Mhz görünüyor. Bildiğim kadarı ile böyle bir mhz yok ? Resmi aşağıya ekliyorum.

Biosdan 1600Mhz falan yapmadım ayarlarından. OC falan giriyor ben anlamam pek standart ayarlarda kullanmayı severim.

Son soru ise ekran kartının boştaki ısısı resimdeki gibi o normal mi ?

Şimdiden teşekkürler. Hayırlı ramazanlar.

• ekran kartı ısısı normal. ram frekansı ise ram in o anki calısma frekansıdır.
    mavi ekran hatasına gelince benim masaüstünde bu sorun hiç yokken ram lerin yerini degistirdim onun yüzünden bile mavi ekran vermeye basladı. bircok nedeni olabilir yani.
  • mavi ekran hatalarının birinci nedeni ramlar 2 modül ise sistemden birisini söküp deneyin sonra diğerini tek modül sorunsuz çalışırsa sorun diğer ramdedir

ram hızlrınıza birde cpu-z ile bakın hala 595 ise biostan kontrol edip düzeltin bazı anakartlar 1333 mhz destekliyor 1600 için ram çarpanını 8.0 yapın

ayrıca anakrtın ram destek listesinde ramlarınızın olduğundan emin olun

anakrtın doğru slotlarına taktığınızdan emin olun bazı anakartlarda farklı renkler farklı özelliklerer sahip olabiliyor

hdd'nizi kontrol edin hd tune ve seagate 'in araçları var özellikle seagatei öneririm kısa ve uzun testte hata varmı bakın

evo anakartlarda turbo evo yazılımı oluyor onu kontrol edin otomatik oc de ise mavi ekran alıyor olabilirsiniz

vs vs vs

ekran karıda bana normal gibi geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

mavi ekran hatalarının birinci nedeni ramlar 2 modül ise sistemden birisini söküp deneyin sonra diğerini tek modül sorunsuz çalışırsa sorun diğer ramdedir

ram hızlrınıza birde cpu-z ile bakın hala 595 ise biostan kontrol edip düzeltin bazı anakartlar 1333 mhz destekliyor 1600 için ram çarpanını 8.0 yapın

ayrıca anakrtın ram destek listesinde ramlarınızın olduğundan emin olun

anakrtın doğru slotlarına taktığınızdan emin olun bazı anakartlarda farklı renkler farklı özelliklerer sahip olabiliyor

hdd'nizi kontrol edin hd tune ve seagate 'in araçları var özellikle seagatei öneririm kısa ve uzun testte hata varmı bakın

evo anakartlarda turbo evo yazılımı oluyor onu kontrol edin otomatik oc de ise mavi ekran alıyor olabilirsiniz

vs vs vs

ekran karıda bana normal gibi geldi

Vakit ayırdığınız için ikinize de teşekkürler öncelikle.

Anakartı aldığım arkadaş bu ramlari almamı söyledi. Normalde kitapcığında bu ramlar gözükmüyor fakat bios güncellemesi ile falan güncel olduğunu bunu almam gerektiğini söyledi.Aksi takdirde anakart kitapcığındaki ramlerin hiç birinde soğutucu yok neredeyse. Bana mantıksız geldi bu.

HDD sıfır aldım ancak hd tune ile kontrol edeyim. Seagate programını bulamadım. Turbo evo ile şimdi ilgilenicem.

Sorun ramlerde sanırım resmini ekliyorum ;

Sanıyorum Max band. bakıcaz o da 667 Mhz. Ben bunu BIOS dan 1600mhz mi yapmalıyım bu oc içinden hiç anlamıyorum.

Düzenleme :

HD Tune ile kontrol ettim bad sector çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exam05 -- 9 Ağustos 2012; 11:29:42 >

• Bilen birisi yok mu
  • mavi ekran sorunlarının kaynağı çoğu zaman ram'lerdir. ram'leri teker deneyerek çalıştırın bilgisayarınız ve bakalım hangisinde mavi ekran veriyor.

ram frekansına gelince. onu kafaya takma o programda öyle gösterir ve PC2-6400 (400 MHZ) şeklinde görünen ram 800 mhz hızındadır. ordaki 400 mhz i dikkate alma. hızı gösteren asıl unsur PC2-6400 ibaresidir. internette bu şekilde ararsan pc2-6400 ramlerin tamamının 800 mhz olduğunu görürsün.

DDR3 PC3-12800=1600MHz e
    DDR3 PC3-10600=1333 MHZ e
    DDR2 PC2- 6400= 800 MHZ e
    DDR2 PC2- 5300= 667 MHZ e
    DDR2 PC2- 4200= 533 MHZ e karşılık gelir.
  • sizin ramlarda sorun yok 1333mhz çalışıyor şuan. bunun 1600mhz de çalışması için bios üzerinde dream configuration gibi bir seçenek vardır ordan çarpanı x8.00 yapmalısınız ki 1600 olarak çalışsın

http://www.seagate.com/support/downloads/seatools/ den seatoolsu indiriebilirsiniz hd tune maalesef kendi üzerinden çalışan hdd yi %100 güvenle tarayamıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.