Şimdi Ara

Mavi Ekran ve Görsel Kayması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oldukça sinir bozucu sorunlarla karşı karşıyayım:

Aşırı hızlı özet;
    3 ay önce kasaya kola döküldü, ana kart değişti, ekran kartı bozuk-çalışmaz halde garantiye gitti, çalışır halde (????) geri geldi, tekrar kullanılmaya başlandı.
    2.5 ay önce sistem mavi ekran krizine girdi. Abuk sabuk anlarda kilitlenmeye başladı. Mavi ekranlar coştu.
    4 gün önce sistem hepten sapıttı. Açılmaz oldu. Format yedi, baştan win 7 kuruldu.

Şu an durum linkteki 2 görsel şeklinde;
    1)Web'de gezerken bazı görseller bu şekilde çıkıyor.http://imageshack.us/photo/my-images/560/image1pi.png/
    2)Format sonrası biraz evvel ilk mavi ekranını verdi, onun screenshotı.
    http://imageshack.us/photo/my-images/16/image2gjq.png/

(Görselleri web'e aktarmaya çalışırken chrome sürekli patladı üst üste, explorer'da aynı şekilde.. Ayrıca chrome format önceside sürekli crash durumdaydı.. Durup dururken siteler "whoa" deyip uçuyor. Hala da öyle, sinir krizi geçiricem. Explorer'da chrome'da stabil değil. Kapanıyorlar siteler gidiyor vs..)

Ram'den şüpheleniyorum. Ekran kartıda uçmuş gibi..
    Acil fikirlerinizi bekliyorum. (Yarın ram alabilirim eğer sorun oradaysa..)

Çok teşekkürler..

Sistem:

Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü ACPI x64-based PC
    İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Ultimate
    OS Servis Paketi -
    Internet Explorer 8.0.7600.16385
    DirectX DirectX 11.0
    Tarih / Saat 2012-12-25 / 23:35

Anakart:
    CPU Türü HexaCore AMD Phenom II X6 1055T, 3067 MHz (14 x 219)
    Anakart Adı ASUS M4A87TD/USB3
    Anakart Çipseti AMD 770, AMD K10
    Sistem Belleği 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    DIMM3: Corsair XMS CMX4GX3M2A1600C9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
    DIMM4: Corsair XMS CMX4GX3M2A1600C9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
    BIOS Türü AMI (03/08/11)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı AMD Radeon HD 6800 Series (1024 MB)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demongibi -- 26 Aralık 2012; 0:00:35 >

• çok şey olabilir.Teknik servis board degişligi yaptilar ise uyumsuz donanım olabilir ekran kartına ram cola dökülmüş olabilir.(nasıl bir kasan olduguna baglı)

garanti kapsamında yapmaları bana biraz tuhaf geldi açıkcası belki de sadece anakart degiştirdiler.ve ya sadece alkolle temizleyip verdiler.

sorunun aslında servisten geldiginde sorunun devam ediyorken yok yere 2 ay kaybetmissin şimdi cebinden para vericeksin.

bilgisayarini iyi bir ustaya ver sana bir fiyat çikarır sorunuda soler (hasar tespit).ucuz bulursun yaptırırsın.test de eder.ekran kartı dicem ram cıkıcak sonra ram alıcaksın board olucak vs yedek parcan olmamasından dolayı baska yolun yok.
  • Ana kartı ben kendim değiştirttim. Ekran kartıyla uyumlu board seçtim kısaca..
    Ekran kartı garantiden "sorunsuzdur" ibaresiyle geri geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.