Şimdi Ara

Mavi ekran yardım isteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar ilk defa bir forumda yazıyorum bana mavi ekranım hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim

Sorun: 1 yıllık masaüstü bilgisayarım mavi ekran veriyor. orijinal win10 sistemimde (nedeni bilinmeyen birşey oldu diye mavi ekrana bağlıyor) ardından reset atıyor. resetten sonra BİOS ekranını gösterecek şekilde açılıyor ve restart yada biostan çık dersem normale dönüyor. standart bir olay örgüsü yok. bazen youtube açıkken mavi ekrana bağlıyor, bazen youtube+oyun oynarken oyundan çıkma sırasında oluyor. 2 3 farklı internet sayfası açınca işler sarpa sarabiliyor yada çoklu işlem yaparsam ama belirttiğim gibi kesin bir rutini yok.

Sistem özelliklerim:

işlemci : AMD Ryzen 5 2600X 3.6GHz-4.2GHz, 19MB, 95W, 6/12, AM4, Wraith Spire

Güç kaynağı : FSP RAIDER II 750W 750W 80+ SILVER

Ekran Kartı : MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8G OC RTX2070, PCI-E16 3.0, 8GB/256bit GDDR6, HDMI, 3xDisplayPort, USB Type-C

SSd : ADATA XPG Spectrix S40G M2

Ramler 2 adet : ADATA AX4U3000W8G16-DR10 XPG Gammix D10 DDR4-3000Mhz C16 16GB (2x8GB) DUAL (16-18-18) 1.35V

Anakart : ASUS TUF B450-PRO GAMING AMD B450, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI-D, HDMI ATX

Fanlar 4 adet : RAMPAGE RBW-15 120mm

Kasa : PHANTEKS P360X TEMPERED GLASS BLACK ECLIPSE P360X (PH-EC360PTG_DBK)

Yaptıklarım: Memtest 86 ile ramleri tarattım sorun bulamadı.

ssd nin ısınması nedeniyle mi sorun oluyor dedi arkadaşım ama sadece word+birkaç internet sayfası açıkken de veriyor

BIOS ayarlarını kurcaladım, resetledim filan değişen bişi olmadı

virüslü sitelerle işim yok + Bitdefender total security kullanıyorum

bu sorun bilgisayarı aldığımdan beri haftada 1-2 defa olacak şekilde gerçekleşiyor. bazen tez yazarken yada bir işin ortasında patlayacak gibi geriyor beni. yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydar dübel -- 14 Mayıs 2021; 20:8:18 >

• CPU sıcaklığını ve yükünü takip edip bir anomali var mı diye kontrol edebilirsin. Belli bir sıcaklık sonrası mavi ekran alınması normaldir.

Yakın zamanda ekran kartı ile ilgili bir problemden dolayı mavi ekran alıyordum. Ekran kartını çıkartıp kullanmayı deneyebilir ve aynı hatayı alıp almadığını gözlemleyebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.