Şimdi Ara

mazda 2???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 gün içersinde 0 kilometre mazda 2 almayı dusunuyorum arac izlenimlerime gore cok keyıflı hızlı serı bır araca benzıyor sız ne dersiniz kullanan bılen var mı??

• 2009 Mazda 2 1.3 sahibiyim.78 bin km'ye ulaştı aracım.

Ancak bir süre 1.5 de kullandım.

Şimdi burada belki saçma sapan bir sürü yorum gelecek ancak ben size uzun süre kullanan bir kullanıcı olarak yorum yapacağım.

Tüm merak ettiklerinize cevap vermeye çalışırım.

Saygılarımla ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 5 Haziran 2012; 1:24:58 >
  • oncelıkle tesekkur ederım ben dızel araclara karsıyım aracım hızlı olsun ısterım motor sesı benı tatmın etsın ısterım arac genel olarak nasıldır kalite/fiyat olarak ?
  • 0 kilometre alacağınıza göre 1.5 cc motorlu Mazda 2 almak zorunda olacaksınız demek ki.Çünkü Mazda 2 Türkiye'de önceden olduğu gibi 1.3 cc motorlarla satılmıyor.

Mazda'nın ağırlık tasarrufuna verdiği önemi ve üzerindeki çalışmalarını belki internet üzerinden takip etmişsinizdir.Mazda 2 ise bu tasarrufun çok ciddiye alınarak yapıldığı bir araç.Örnek olarak -belki bilirsiniz ama- şu videoyu verebilirim:

Gördüğünüz gibi ciddi bir çalışmayla hafifleyen Mazda 2 çok atik ve eğlenceli bir otomobile dönüşüyor.Aracın hafif olmasının bence en büyük avantajı ara hızlanmalarda rakiplerine oranla çok çok daha başarılı olması.Bunu karşılaştırmalı test yapan dergilerin ara hızlanma verilerinden görebilirsiniz.

Yol tutuş konusunda ise Mazda 2 bu sınıfta Ford Fiesta ile birlikte lider.

Kısaca aracın genel özeti bu.Kalite olarak neyi kastettiğiniz önemli.İç mekan kalitesi mi yoksa aracın yürür aksamının kalitesi mi burada neyi belirttiğinizi anlayamadım kusura bakmayın.

Genel kalite olarak bakacak olursak;çok dayanıklı ve sorunsuz olduğu benim tarafımdan ispatlandı sayılır sanırım.Aracım 2009 model ve 78 bin kmye ulaştı.Henüz tek bir problem yaşamadım çok şükür ki.

İç mekan kalitesi olarak düşünürsek;bu sınıfta her araçta olduğu gibi Mazda'da da yumuşak plastik vb. bir şey yok.Ancak tıkırtı-çıtırtı da yok.Ama bozuk yollarda havalandırma kanallarının kapaklarından (yada adı her neyse) ses yapabiliyor.

Fiyat/Kalite olarak önceden çok daha iyi bir araçtı.Şimdi fiyatı bence gereksiz bir yükselişe geçti.Gerçi tüm otomobillerde bir fiyat artışı var ne yazık ki.

Kısaca söyleyeceklerim bu kadar.Özellikle merak ettiğiniz kısımlar varsa çok daha detaya inerek cevaplamayı denerim elimden geldiğince,bilgim oldukça.

Saygılarımla ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 5 Haziran 2012; 1:48:52 >

• çok tesekkur ederım ayrıntılı bılgılerınız ıcın bende 1.5 almayı dusunuyordum aracı baya bır arastırdım bunu alıcagım kesın gıbıydı sızın verdıgınız bılgılerle aracı daha bır sevmeye basladım agırlık olayındanda haberım var haftaya hemen bayıye gıdıyorum
  • Aslında çok da özet bir şekilde bilgiler verdim ancak bu yeterli olduysa benim için sorun yok

Pek sanmıyorum ama test sürüşü için araç varsa mutlaka yapın.Çok daha fazla seveceğinize eminim.Özellikle keskin direksiyonu, yol tutuşu ve seri olması çok hoşunuza gidecek.
  • Test surusu yapmak istedim ama mazda 2 test surus aracı yokmus arac tam bana gore goruntusu cok hos ve karakterli bi araba herkeste yol tutusundan bahsettı asık oldum arabaya uzaktan :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic 1.5 EX
    6 yıl önce açıldı
    focus 3, mazda 3, egea HB
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Etrafta çok olmaması da ilgiyi üzerine çekiyor.Özellikle Play donanım paketi ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

Bilgiler için ben de teşekkür ederim,bu araç hakkında 1-2 şey dışında pek bilgim yoktu.Faydalı oldu.
  • mazda yani alınır da pek bi pahalı gibi geliyor bana nedense fiesta gibi. ama güzel araç
  • birde orjinal body kit i var mukemmel oluyor. ic mekanida diger rakipleriyle es ama bagaji o kadar iyi degil ses sistemi mazdanin verdigi algidan olsa gerek iyi geldi ben begendim vites yollari cok kisa ele cok yakin. ikinci eldede ben soyle dusunuyorum boyle arabalari zamani gelince sifirini bulamayanlar sirf sahip olabilmek icin fahis fiyattan satin alicak :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Model Tip Tavsiye Edilen Liste Fiyatı (TL) Tavsiye Edilen Kampanya Fiyatı (TL)
    Mazda2 Go 1.5 39,750 -
    Mazda2 Go 1.5 Otm. 41,250 -
    Mazda2 Play 1.5 Otm. 42,450 -

mazdanın internet sitesinden almış olduğum ve yukarda paylaştığım fiyatlar bir kamera şakası değilse bu fiyatlara bu araba alınmaz. bu fiyatlara alabileceğiniz hepsi üst segment olan sıfır bir kaç araç sıralıyım.
    leon 1.2tsi
    astra 1.6
    auris
    citroen c4
    peugeot 308 1.6vti

yok illa ben ufak bir alt segmentte bir araç alıcam diyorsanız aşağıdaki araç tam size göre;

Ford fiesta Sport 1.6i 120PS 38.670 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAN99 -- 5 Haziran 2012; 9:37:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Bilgiler için ben de teşekkür ederim,bu araç hakkında 1-2 şey dışında pek bilgim yoktu.Faydalı oldu.

Faydalı olabilmek adına bilgilerimi paylaşıyorum zaten ve faydalı olduysam ne mutlu bana

Ama pekte bir şey anlatmadım araç hakkında.Çok geniş bir özet oldu.Merak ettiğiniz başka konular olursa ismimi unutmayın

Saygılarımla ..
  • araç alacağımız zaman bütün b sınıfı modellerini inceledim, almaya istekli olduğum 3 araçtan birisiydi mazda 2. diğerleri jazz ve swift idi. (swift aldım).

o dönemde yasakpınar arkadaşımla da mazda 2 hakkında fikir paylaşımında bulunmuştuk. mazda 2 otomatik test etmiştim ben 103 hp gücü vardı ve yanlış aklımda kalmamışsa b sınıfı araçlar içerisinde standart olarak en güçlü araçlardan birisiydi. (gti vs hariç).

ben aracın dış görünüşüne ve seriliğine vurulmuştum ancak iç mekan olarak ticari araçları andırıyor olması aslında beni bu aracı almaktan vazgeçiren neden olmuştu.

neticede biz de swift te karar kıldık ama ne zaman görsem hala dıştan mükemmel bir tasarımının olduğunu düşünüyorum. ben aralık ayında opak renk kırmızı mazda 2 play at için 35.500 fiyat almıştım şimdi baktım da fiyatına 42.500 lerde bahsediyor. hadi pazarlıkla 41 e 40 a bıraksalar bile bence fahiş bir artış var.

eğer plazadan çıkarmak sizin için önemli değilse ikinci el az kullanılmış çok ilan var malum sitede bir araştırın derim.

ama alırsanız da asla pişman olmazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.