Şimdi Ara

MAZDA 3 LPG YAKIT TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
16.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mazda 3 ün LPG li yakıt tüketimi nasıl mazda 3 kullanıp da LPG taktıran varsa tüketim değerlerini paylaşırsa sevinirim

• araç manuelmi otomatikmi.

şehir içi kullanımda otomatik m3 11.6 lt yakıyor. çok defa aynı sonuca ulaşmışlığım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derebeyim
    araç manuelmi otomatikmi.

şehir içi kullanımda otomatik m3 11.6 lt yakıyor. çok defa aynı sonuca ulaşmışlığım var.

Manuel de alıp tüp taktirmayi düşünüyoruz çok. Yakıyor LPG degerleri nedir acaba
  • mazda 3 lerin plastik manifold olduğu ve lpgde sorunlar çıkabildiğini duymuştum aslı varmı bu işin bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet

mazda 3 lerin plastik manifold olduğu ve lpgde sorunlar çıkabildiğini duymuştum aslı varmı bu işin bilgisi olan varmı?

aslı var sametim
    sadece mazda 3 değil
    2004 mitsubishi lancerda da var aynı şey.
    bir arkadaşımın lancerine sırf bu sebebten bendeki gibi prins vsi ve valve care taktırıcaz bayram dönüşü.
  • 11.6 lt şehir içi yakışı. lpg fiyatı 2.10 tl dersek km 'de 24.36 krş yakar. litre fiyatı ucuz olan gazlarda daha düşük yakar. Sübap olayına gelince duydukların doğrudur. magnezyummudur nedir yumuşak bir maddeden yapıldığından aşırı ısıdan sorun yaşana bilir diyorlar. mazda3 ve bazı diğer araçlar gibi. Ama ben prinsi seçtim valve care 'ı seçtim. 20bin kmyi geçti bu sistemle kullanalı. Allah'a şükür bir sıkıntım yok.
    Doğru tercih ettiğimi düşünüyorum.

Bu arada manuelde daha az yakacağın kesindir.

11,6 lt LPG 'deki yakış değeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derebeyim -- 9 Kasım 2010; 22:42:04 >
  • peki valve care kesin çözüm oluyormu bu işe?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu subap olayını bende duymuştum Japonlar niye arabasına laf getirten magnezyum alasimli subap kullanmışlar ki Birde aynı durum da olan yani subaplari magnezyum alasimli olan kaç araba var bildiginiz marka modelleri yazarsanız araba alırken dikkate almış oluruz birde prins LPG taktiran arkadas kaça taktirdin acaba
  • valve care kesin çözüm oluyormu ? teknik verilere göre oluyor. Almanya'da bu ürünle birlikte takılan prins kite motor garantisi veriyorlar.

ürünü taktıralı 1 seneyi geçti sadece prins kiti 1900 küsüre taktırmıştım. ve peşindi tabi.250€ da valve care 'dı. Şuan ki fiyatlar nedir bilmiyorum ama.
    yetkili ağız valve care' özellikle japon otolar için geliştirildiğini söylemişti. Ama diğer araçlardada sorunsuzz kullanabilir demişti. faydası var demişti.

focuslarında aynı olayı var gerçi aynı motoru kullanıyorlar ya.
  • quote:

valve care kesin çözüm oluyormu ? teknik verilere göre oluyor. Almanya'da bu ürünle birlikte takılan prins kite motor garantisi veriyorlar.

ürünü taktıralı 1 seneyi geçti sadece prins kiti 1900 küsüre taktırmıştım. ve peşindi tabi.250€ da valve care 'dı. Şuan ki fiyatlar nedir bilmiyorum ama.
    yetkili ağız valve care' özellikle japon otolar için geliştirildiğini söylemişti. Ama diğer araçlardada sorunsuzz kullanabilir demişti. faydası var demişti.

BRC nin Bu konu için Alman TUNAP firmasına yaptırdığı özel ürünü ''TUNAP 164 sadece 40 tl :)
    İlk montajdada ücretsiz üstelik :)

• quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

valve care kesin çözüm oluyormu ? teknik verilere göre oluyor. Almanya'da bu ürünle birlikte takılan prins kite motor garantisi veriyorlar.

BRC nin Bu konu için Alman TUNAP firmasına yaptırdığı özel ürünü ''TUNAP 164 sadece 40 tl :)

Çok fazla motor teknik bilgisine sahip değilim ama araştırdığım kadarıyla iyi olduğunu düşünüyorum.

dediğiniz olay şunun gibi oldu

calgon marka diye bir ürün var fiyatı 10 lira
    giz marka diye bir ürün var fiyatı 4 lira.

buda onun gibi birşey. ikiside koruyordur mutlaka ama biri daha uzun ve sorunsuz bir koruma sağlıyordur vesselam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Çok fazla motor teknik bilgisine sahip değilim ama araştırdığım kadarıyla iyi olduğunu düşünüyorum.

dediğiniz olay şunun gibi oldu

calgon marka diye bir ürün var fiyatı 10 lira
    giz marka diye bir ürün var fiyatı 4 lira.

buda onun gibi birşey. ikiside koruyordur mutlaka ama biri daha uzun ve sorunsuz bir koruma sağlıyordur vesselam.

harika bir benzetme.

• slm. arkadaşlar. 2005 mazda 3 at sahibiyim. aracım lpg li. fakat son iki üç aydır araçta vites geçişlerinde titreme var. motor kulakçığının biri değişti yine aynı şekilde titriyor. ayrıca lpg li olmasına rağmen şehiriçinde yakıt tüketimim çok fazla. yol bilgisayarı +/- yüzde 5 ihtimalle net tutturuyor ve 14-15 leri görüyor. bu çok fazla değilmi sizce. en son 50 tl lik lpg ile 184 km yapabildim. buda 318 kuruş demek. şehiriçi şehirdışı karışık. ne yapayım bilemedim. bujilere falanmı baktırayım yoksa bu araba gerçekten böyle yakacaksa değiştireyimmi lütfen yardımcı olun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: relics

slm. arkadaşlar. 2005 mazda 3 at sahibiyim. aracım lpg li. fakat son iki üç aydır araçta vites geçişlerinde titreme var. motor kulakçığının biri değişti yine aynı şekilde titriyor. ayrıca lpg li olmasına rağmen şehiriçinde yakıt tüketimim çok fazla. yol bilgisayarı +/- yüzde 5 ihtimalle net tutturuyor ve 14-15 leri görüyor. bu çok fazla değilmi sizce. en son 50 tl lik lpg ile 184 km yapabildim. buda 318 kuruş demek. şehiriçi şehirdışı karışık. ne yapayım bilemedim. bujilere falanmı baktırayım yoksa bu araba gerçekten böyle yakacaksa değiştireyimmi lütfen yardımcı olun..

yol bilgisayarı tutuyorsa sanırım lpg sisteminde değil araçta bir problem var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: relics

slm. arkadaşlar. 2005 mazda 3 at sahibiyim. aracım lpg li. fakat son iki üç aydır araçta vites geçişlerinde titreme var. motor kulakçığının biri değişti yine aynı şekilde titriyor. ayrıca lpg li olmasına rağmen şehiriçinde yakıt tüketimim çok fazla. yol bilgisayarı +/- yüzde 5 ihtimalle net tutturuyor ve 14-15 leri görüyor. bu çok fazla değilmi sizce. en son 50 tl lik lpg ile 184 km yapabildim. buda 318 kuruş demek. şehiriçi şehirdışı karışık. ne yapayım bilemedim. bujilere falanmı baktırayım yoksa bu araba gerçekten böyle yakacaksa değiştireyimmi lütfen yardımcı olun..

50 tL'lik LPG ile 184 km yaptıysanız 0,271 TL yapar buda gayet normal (2011 yılı için)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.