Şimdi Ara

mazda 3 mü toyoto corolla mı?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
11.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mazda 3.Çok güzel görünen ve çok uzun ömürlü bir araç.
    Bir araç alırken en son bakacağım şey euro ncap denen saçmalıklar silsilesidir.Bu arkadaşlar öyle aptaldır ki sanki kaza yapan arabaların hangi açıdan çarpışacaklarını bilirmiş gibi bunları duvara vurup bu sağlam bu değil diye puan verirler.Biri yandan yeryüzünün en sağlam arabası çıkar ama önden zayıftır diye ortalamda gider sonuncu olur.Aynı arabayla biri yandan çarpar ölmez öbürü önden vurur ölür.Böyle şeyin yıldızı mı olur?Ortalama matematik terimler için geçerlidir.Olayların ortalaması bir daha tekrarlandığında aynı şekilde olacağı ve dolayısıyla aynı sonucu doğuracağı anlamına gelmez.Yıkanmayı bilmezlerin icadı bir çıkar kapısıdır bu o üzden dikkate almaya değmez.İlla bir güvenlik değeri olacaksa o fren mesafesidir ve teknik bir veridir.İhtimaller içermez.ve mazda 3 de bu değer 36 metredir ki bu rakam BMW m3 ile aynıdır.Güvenlik böyle olur.Linea yeni renk seçenekleri eklenmiş klimalı şahindir.Bu tartışmada yer alması komiktir.

• İkisi arasında kalsam kesinlikle Mazda 3 tercih ederim. Dizaynı bana göre çok hoş ayrıca yol tutuş ve frenleride çok iyi diye biliyorum.
  • ikisi arasında ben olsam mazda 3 tercih edereim .

istersen bide 2005 2006 es civiclere bak derim
  • sanırım araba sitelerinde fazla dolaşmamak lazım yoksa insanın aklını çeliyor çeşitler. Mazda 3 standartlarında ve donanımına sahip bir arabayı mazda 3 fiyatına almak zor gerçektende. sabit salınım arkadaşımız doğru söylüyor, yani kaza yapma yoksa ferrari olsa bile zarar görürsün birşekilde. Mazda 3 te zaten polyesterden araba değil. golf eğer süpper bir kampanya başlatmazsa mazda 3 alacağım.

Mazda 3 ün model olarak 2002-3-4-5-6-7 hangi modellerini tercih edeyim. Aralarında kasası ve donanımı bakımından çok fark var mıdır?
  • mazda hem 0-100 hem max hız hemde yakıt konusunda daha kötü yani sürüş dinamikleri zayıf sadece görüntüsü güzel mazda 3 mü corolla mı diyosun senin için önemli olan ne onu bulman lazım teknik verilerde corolla ezer mazda 3 servistede 2.elde herşeyde ama mazda 3 de kasası hoş görüntüsüde hoş bi arac senin isteyin ne doğrultuda onun hakkındada bilgi versen yardımcı olmak daha kolay olur
  • corolla dış görünüm ve fren mesafesai dışında bir çok konuda mazda 3 den daha iyi, mazda daha ağır ve daha çok yakıt tüketimine sahip, servis sıkıntısı var, saf japon değil, oturma pozisyonu corollada daha yüksek vs. (mazda dış hacim olarak daha büyük görünsede nedense bu büyüklüğü iç mekana yansıtamamış),
  • bende ekstra bir bilgi vereyim bari; Mazda 3`ün tasarımcısı bir Türk olarak Hasip GİRGİN`dir. Frankfurtta mazda tasarım bölümünde çalışırken Japonya`ya gidiyor ve Mazda 3`ü tasarlıyor. Bence aracın tipi çok güzel. İç tasarımında Alfa izleri görmek mümkün. Hiç düşünmeden bence Mazda 3 alın. Corolla herkeste var. bence farklılık güzel bir şeydir.
  • gerçkten farklılık iyi olur corolla zibil gibi heryerde karşına çıkıyor serviste problem olmaz herşehirde yüzlerce mazda var onlarında bi tamircisi vardır mutlaka. adamlar baz donanımda bile 6 lı cd çalar, perde h.y , ebd vs... klima ,abs saymıyorum bile.
  • sürüş dinamikleri olarak mazda 3 corollayı muhattap bile almaz..corolla daha ataktır çünkü ilk olarak çok hafif ikinci olarakta daha güçlü motoru var.ama sürüş dinamiği sadece performans değildir tam tersine performans sürüş dinamiği dendiğinde daha altta kalan bir basamak.sürüş dinamiğinin en önemli kısmını yol tutuşu frenleme performansı ve şasesinin sağlamlığıdır..bu konularda mazda 3 corolladan çok üstün..yol tutuşu olarak zaten ben kıyaslamam gülerim direk corollaya.çünkü ben 2 yıl corolla kullandım biliyorum ne derece berbat olduğunu,fren dersek yine durum aynı,yani tamam performansta iyi ama onun dışında sürüş dinamiği ve corolla kelimeleri yanyana gelmemeli
  • İkisinide kullanmış ve hala kullanmakta olan biri olarak bu dediklerinize ancak gülerim.Mazda mı saf japon değil.Mazdalar direkt japonyadan ithal corollalar ise ingiltere ve türkiye imalatı.Oturma pozisyonuna gelince ben 1.90 boyumla mazdaya gömülürken corollada koltuğu en alçakta tutsam dahi kafam tavana değecek gibi oluyor.Mazda daha ağır doğru ama yola daha sağlam basıyor hemde çok daha sağlam.Sorunsuzluk olayında mazda önde.Tasarımda zaten tartışılmaz.Yakıt tüketimleri aşağı yukarı aynı biri 24-25 kuruş yakıyorsa diğeri 25-26 kuruş yakıyor bu konuda devamlı karşılaştırma yapıyorum.Performans olayına gelince ikiside kafa kafaya gidiyor.Donanım olaylarına falan hiç girmiyorum.Ayrıca mazda corolladan daha büyük bir araç arada 30 cm fark var.
    quote:

Orjinalden alıntı: harbii

corolla dış görünüm ve fren mesafesai dışında bir çok konuda mazda 3 den daha iyi, mazda daha ağır ve daha çok yakıt tüketimine sahip, servis sıkıntısı var, saf japon değil, oturma pozisyonu corollada daha yüksek vs. (mazda dış hacim olarak daha büyük görünsede nedense bu büyüklüğü iç mekana yansıtamamış),

• topic sahibi hala almadimi yaw
  • Bende toyota
  • ceyhunberber kardeş ben kimin yorumunu okusam ona hak veriyorurm haklı olarak (yanlışlığı konusunda bilgim olmadığından doğru olarak algılıyorum), ee sonuçta yorumlar zıt yönlerde olunca karar vermekte bir o kadar güç oluyor. Toyota yollarda çok var deniliyor ama gerçekten bu benim için problem değil, ancak mazda 3 şekil olarak daha çok hoşuma gidiyor, çok yolculuk yapan birisi olarak yakıtı düşünmem gerekir nihayetinde maaşıma ortak olacak bir arabada istemem. Mazda 3 lpg li olursa isteklerimi karşılar gibi düşünüyorum ama arkadaşın birisi kapalı otoparka giremezsin diyor eğer doğruysa arabayı büyük şehirde nereye parkedeyim. Mazda 3 ün 100 beygir gücü yok mu?? eğer varsa neden performansı düşük olsun.
    Gördüğün gibi ceyhunberber kafam ha bire karışıyor. Karar verdiğimi zannediyordum ama birisi mazda 3 için 11-12 lt yakıyor dedi, yahu çoğu araç artık ortalama 6-7 yakıyor. Şkş kat para mı ödeyelim yakıta. Arabayı süremedikten sonra almanında alemi yok.

• selam beyler tabiki mazda 3 tek geçerim ben kullandım çok keyif verici bir otomobil
  • Nasıl keyifli? biraz açar mısın? Hız, konfor, performans, yakıt?
  • quote:

Orjinalden alıntı: breznev

ceyhunberber kardeş ben kimin yorumunu okusam ona hak veriyorurm haklı olarak (yanlışlığı konusunda bilgim olmadığından doğru olarak algılıyorum), ee sonuçta yorumlar zıt yönlerde olunca karar vermekte bir o kadar güç oluyor. Toyota yollarda çok var deniliyor ama gerçekten bu benim için problem değil, ancak mazda 3 şekil olarak daha çok hoşuma gidiyor, çok yolculuk yapan birisi olarak yakıtı düşünmem gerekir nihayetinde maaşıma ortak olacak bir arabada istemem. Mazda 3 lpg li olursa isteklerimi karşılar gibi düşünüyorum ama arkadaşın birisi kapalı otoparka giremezsin diyor eğer doğruysa arabayı büyük şehirde nereye parkedeyim. Mazda 3 ün 100 beygir gücü yok mu?? eğer varsa neden performansı düşük olsun.
    Gördüğün gibi ceyhunberber kafam ha bire karışıyor. Karar verdiğimi zannediyordum ama birisi mazda 3 için 11-12 lt yakıyor dedi, yahu çoğu araç artık ortalama 6-7 yakıyor. Şkş kat para mı ödeyelim yakıta. Arabayı süremedikten sonra almanında alemi yok.

dostum kullanima bağli toyotada seri kullanirsan 11-12 lt yakar mazdada

bence tasarruf onemliyse benim sana önerim 2. el jazz al hem pirim yapan araç 2. elde zarar etmezsin hem yakitiyle seni üzmez hem bagaji yeterli bir araç

• Bence burdaki kulaktan dolma bilgilerin yerine iki aracında testlerine bir bak istersen.Ben hem şahsi mazda3 hb kullanıcısıym hemde firmada corolla hb kullanıyorum.Kesinle diyebilirim ki mazda 3 çok daha üstündür.Performans olayına gelince zaten fabrika verileride birbirine yakın ve kullanımda bu fark gözetilmiyor.Yakıt tüketiminde de o 11-12 yakanlar ancak agresif kullananlardır.Benim aracım otomatik ve şehir içinde 8-9 arası geziyor aracım.Şirketin corollasıyla hesaba vurduğumuzda aynı değerleri gösteriyor.
    quote:

ceyhunberber kardeş ben kimin yorumunu okusam ona hak veriyorurm haklı olarak (yanlışlığı konusunda bilgim olmadığından doğru olarak algılıyorum), ee sonuçta yorumlar zıt yönlerde olunca karar vermekte bir o kadar güç oluyor. Toyota yollarda çok var deniliyor ama gerçekten bu benim için problem değil, ancak mazda 3 şekil olarak daha çok hoşuma gidiyor, çok yolculuk yapan birisi olarak yakıtı düşünmem gerekir nihayetinde maaşıma ortak olacak bir arabada istemem. Mazda 3 lpg li olursa isteklerimi karşılar gibi düşünüyorum ama arkadaşın birisi kapalı otoparka giremezsin diyor eğer doğruysa arabayı büyük şehirde nereye parkedeyim. Mazda 3 ün 100 beygir gücü yok mu?? eğer varsa neden performansı düşük olsun.

• Tahas, sendeki mazdanın modeli kaç ve 1,4 mü 1.6 mı? birde şehir dışı yakıt ne kadar?
  • hb dynamic tiptronic 2006 model 1.6,zaten 1.4 ü yok mazdanın.geçen hafta antalyaya gittim geldim.ama hızlı kullandım hep 140-150 km hızla 3 kişi+full bagaj yol bilgisayarı yine 8 lt lerde gezdi.Bir arada 90 la gitmeyi denedim ondada 7 lt civarını gösterdi.
    quote:

Tahas, sendeki mazdanın modeli kaç ve 1,4 mü 1.6 mı? birde şehir dışı yakıt ne kadar?
  • bakıma girdiinde çıkan hesabı bi yazın da esas öle bilgilensin arkadaş...

yedek parçası daha ucuz dien arkadaş örnek vererek açıklarsa daha bilgilendirici olur

kulaktan dolma bilgilerle insanlara yön vermeyelim...

ben sölüyorum...

mazda 3 sedan 10000 bakım masrafı 165 ytl 20000 bakım 170 ytl.... her türlü filtre , yağ vs değişikliği yapılmış vs...

daha azını duyan varsa sölesin...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.