28.000 ytl ye kadar bir araba almak istiyorum ve aklımda şu anda Mazda 3 ie ToyotaCorolla terra var. 2. el bir araç olacak ve 2002 ile 2007 arasında modeller olabilir. Ben araba konusunda pek cahil olduğumdan görünüşe aldanıyorum,fakat aldanmakta istemiyorum. Birde aklımda alacağım araba 1.6 motor olacak ve ben lpg taktıracağım düşüncesi var. Araç LPG li olmazsa aldığım maaşa ortak olacak yoksa. LPG nin kullanışlı olup olmadığı hususunda ki düşüncelerinizede ihtiyacım var. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
LPG konusunda hiçbir fikrim yok ama. Sölediğiniz 2 araçta sorunsuzlukları ile meşhur. Benim şahsi fikrim donanım ve görünüş olarak mazda3 dür. Zaten piyasada 2 donanım versiyonu var. Dolu olanında gerçekten güzel opsiyonlar var bence mazda3
2 aracıda kullanmış biri olarak kesinlikle mazda 3 derim.2004 te araba almaya niyetlendiğimizde mazda3 daha yeni çıkmıştı.Gidip inceledik çok beğendik fakat babamın toyota tutkusundan dolayı gidip corolla hb terra aldı.Neyse 2006 sonunda da bende mazda 3ümü alarak hayalime kavuştum.Sorunsuzlukta ve kalitede ikiside ön planda fakat mazda dünyadaki istatisliklere bakarsan 1 adım önde gelir.Sürüş zevkine bakarsak bana göre mazda kat ve kat üstün geliyor.Gerek fren performansı gerek yol tutuşu insana güven veriyor.Performans olarak ikiside kafa kafaya geliyor.Mazda toyotadan daha geniş ve daha uzun bir araç.Süspansiyon sistemi mazdanın biraz daha sert ve yol sesini daha fazla alıyor.Şimdilik aklıma gelenler bunlar soracağınız bişeyler olursa daha çok yardımcı olmaya çalışabilirim
Mazda 3 görünüş olarak iyi güzel ama performans olarak ve hizmet kalitesi ve yaygınlığı hususunda toyotanın önde olduğunu duyuyorum. Servis ağı gerçektende o kadar kötü mü? Birde mazdanın dizel versiyonu Türkiye piyasasında yok mu? Mazda ile yapabileceğim maksimum hız ne kadardır? 180 hız yapar mı? LPG hakkında ...?
3 varken corolla mı alınır :D
Performans olarak kafa kafaya gibiler arada öyle hissedilecek fark yok.Son hızda aynı şekilde 180 i rahat görürsün.Yaygınlığına gelince istanbuldaysan sorun yok ama diğer şehirler için bilemem.Serviste toyota bariz üstün fakat mazda da servisle ilgili işlerini çok çabuk halledebiliyorsun.Lpg hakkında bişey bilmiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: breznev
Mazda 3 görünüş olarak iyi güzel ama performans olarak ve hizmet kalitesi ve yaygınlığı hususunda toyotanın önde olduğunu duyuyorum. Servis ağı gerçektende o kadar kötü mü? Birde mazdanın dizel versiyonu Türkiye piyasasında yok mu? Mazda ile yapabileceğim maksimum hız ne kadardır? 180 hız yapar mı? LPG hakkında ...?
mazda 3'ü öneririm ama servis ağında toyota çok daha yaygındır.
ben 2007 makyaj lı mazda3 sahibi olarak aracımı tavsiye edicem kesinlikle mazda3 görünüş donanım her türlü özellik aracımda var bu yüzden sana da tavsiye edicem
Bu durumda mazda almak gerek. Sizleri kırmak olmaz :) işin şakası bir tarafa kimse toyota önermedi. Aklın yolu bir olsa gerek. Lpg konusunda biraz karanlık kaldık. Benim bildiğim kadarıyla LPG taktırınca aracın hem çekişinde hemde motorunda ilerleyen zamanlarda problemler olabiliyormuş, fakat örneğin 1000-1500 km de bir 50-100 ytl lik benzinli sürüş yaparsan ve bunu her bin km de tekrarlarsan motoro pek zarar vermiyormuş.
İkinci bir konu mazda 3'ün 2002 modeli ve 2005 modeli veya 2004 modeli arasında çok fark var mı? Ben 2002 model olup 30000 km de olan bir aracı mı yoksa 2005 olup 80000 km deki bir aracı mı alsam daha mantıklı olur. Aralarında 1000 ytl veya 2000 ytl fark olsa durum değişir mi?
Hadi ben Toyota önereyim bari...Mazda görünüş olarak daha iyi olsa da kolay para kazanmadığınızı düşünerek hem masrafsızlığı hem de alım satım kolaylığı ile Toyota derim.Başınız ağrımaz en azından.
quote:
Orjinalden alıntı: aligfb_07
ben 2007 makyaj lı mazda3 sahibi olarak aracımı tavsiye edicem kesinlikle mazda3 görünüş donanım her türlü özellik aracımda var bu yüzden sana da tavsiye edicem
Yakıt tüketimi nasıl? Ş. içi - Ş. dışı
mazdadan saşma
Ben cvp verim benim aracım otomatik istanbul içinde kullanıyorum devamlı yol bilgisayarı 8 lt civarını gösteriyor hep.km de 25 kuruş gibi yakıyor.şehir dışına daha hiç çıkmadım
25 kuruş biraz fazla gibi geliyor. LPG taktırılmazsa ücretli çalışan birisi bu araçla fazla gezmek istemez. Tahas hiç lpg taktırmayı düşündün mü? Mazda 3 dışında herhangi bir otomobile LPG taktıran varsa performansı konusundaki düşüncelerini yazabilir mi?
mazda otomatik le şehir içi 8 olanilir ama 11 litre yakanda var...
Sonuçta bu arabanın şehir içi fabrika verisi 10.2 L/100 km.. Bence köprü trafiği gibi sıkışık bir trafikde 13 L/100 km nin altına inmez...
Yok düşünmedim.Hiç lpg li araçta kullanmadım
quote:
Orjinalden alıntı: breznev
25 kuruş biraz fazla gibi geliyor. LPG taktırılmazsa ücretli çalışan birisi bu araçla fazla gezmek istemez. Tahas hiç lpg taktırmayı düşündün mü? Mazda 3 dışında herhangi bir otomobile LPG taktıran varsa performansı konusundaki düşüncelerini yazabilir mi?
Sonuçta altındaki araba 1.0 motor bile olsa istersen onada yaktırırsın 13 lt.Benim gittiğim trafiğinde köprü trafiğinden farkı yok emin olabilirsin.25 km mesafedeki işime 2 saatte ulaşıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: gorele2000
mazda otomatik le şehir içi 8 olanilir ama 11 litre yakanda var...
Sonuçta bu arabanın şehir içi fabrika verisi 10.2 L/100 km.. Bence köprü trafiği gibi sıkışık bir trafikde 13 L/100 km nin altına inmez...
Ben araştırayım LPG durumunu, öğrendiklerimi yazarım buraya. Mazda3 ün dynamic bir de comfort modelleri var sanırım. Dynamiclerin özellikleri comfortlardan daha üstün. Sormak istediğim eğer comfortu tercih edersem çok şey kaybetmiş olur muyum? Mekanik aksamından anlamadığım için dynamicte yazan özelliklerin önem derecesini kavrayamıyorum.