Şimdi Ara

mazda 3 mü toyoto corolla mı?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
11.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: speed need

ben ki 2 yıl corolla kullandıktan sonra durup dururken 10 milyar zarara girerek corollayı satıp mazda 3 almış biriyim..şunu rahatlıkla söyleyebilirimki mazda 3 her yönden corolladan üstün bir araç.

yeni corolladan üstün değil.eski corolladan üstün.

• quote:

ben ki 2 yıl corolla kullandıktan sonra durup dururken 10 milyar zarara girerek corollayı satıp mazda 3 almış biriyim..şunu rahatlıkla söyleyebilirimki mazda 3 her yönden corolladan üstün bir araç.

mazda nın tasarımını beğeniyorum çok kaliteli bir araçta olabilir ama her yönden üstün sözüne katılmıyorum.

2. el piyasası hangisinin daha iyi? hangisinin servis yedek parça imkanı daha geniş?

lütfen bunlarıda göz önünde bulundurun.satmak istediğinizde kolay kolay satamazsınız tamam kaliteli bir araç ona lafım yok ama Türkiye de 2 eli ölü
  • İstanbuldaysan bu servis yedek parça olayını hiç kafana takma bence toyota nasılsa mazda da öyle ikiside bizim ailede mevcut yaşıyorum.2.el olayına gelince mazda biraz daha kötü olabilir doğrudur ama ben hayatta 2.elde kolay satılır diye arabaya karar vermem,ben aracıma hergün zevkle binmek isterim.İsterse satılmasın ölü fiyatına verir geçerim.Zaten alırkende umursamadım hiç yok servisi yokmuş yok 2.eli azmış.Ama siz benim gibi düşünmüyorsanız zaten gidin toyota alın mazdanın yanına bile yaklaşmayın
    quote:

Orjinalden alıntı: silverstar68

quote:

mazda nın tasarımını beğeniyorum çok kaliteli bir araçta olabilir ama her yönden üstün sözüne katılmıyorum.

2. el piyasası hangisinin daha iyi? hangisinin servis yedek parça imkanı daha geniş?

lütfen bunlarıda göz önünde bulundurun.satmak istediğinizde kolay kolay satamazsınız tamam kaliteli bir araç ona lafım yok ama Türkiye de 2 eli ölü

• quote:

Orjinalden alıntı: tahas

İstanbuldaysan bu servis yedek parça olayını hiç kafana takma bence toyota nasılsa mazda da öyle ikiside bizim ailede mevcut yaşıyorum.2.el olayına gelince mazda biraz daha kötü olabilir doğrudur ama ben hayatta 2.elde kolay satılır diye arabaya karar vermem,ben aracıma hergün zevkle binmek isterim.İsterse satılmasın ölü fiyatına verir geçerim.Zaten alırkende umursamadım hiç yok servisi yokmuş yok 2.eli azmış.Ama siz benim gibi düşünmüyorsanız zaten gidin toyota alın mazdanın yanına bile yaklaşmayın
    quote:

quote:

ölü fiyata verir gecerim dediğin rakam 40milyarlik bir aractan bahsediyoruz 5 milyarlik arac değilki bu

bir araba parasini sokağa atacak durmun varsa mazdayada binmem senin yerinde olsam bmw ye binerim

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

Orjinalden alıntı: tahas

İstanbuldaysan bu servis yedek parça olayını hiç kafana takma bence toyota nasılsa mazda da öyle ikiside bizim ailede mevcut yaşıyorum.2.el olayına gelince mazda biraz daha kötü olabilir doğrudur ama ben hayatta 2.elde kolay satılır diye arabaya karar vermem,ben aracıma hergün zevkle binmek isterim.İsterse satılmasın ölü fiyatına verir geçerim.Zaten alırkende umursamadım hiç yok servisi yokmuş yok 2.eli azmış.Ama siz benim gibi düşünmüyorsanız zaten gidin toyota alın mazdanın yanına bile yaklaşmayın
    quote:

quote:

ölü fiyata verir gecerim dediğin rakam 40milyarlik bir aractan bahsediyoruz 5 milyarlik arac değilki bu

bir araba parasini sokağa atacak durmun varsa mazdayada binmem senin yerinde olsam bmw ye binerim

Ne alaka lafımı saptırmanıza gerek yok.Sonuçta ben 40000 e aldığım aracı gider hurdaya terkederim demedim ki 40000 zararım olsun.Olacağı satabileceğimden kalkar 5000-6000 aşağı veririm en kötü ihtimal.Sizde zarara girmeyeyim derseniz gidin şahin alın belki prim bile yaparsınız o zaman.

• Arkadaşım sıfır mazda 3 aldı arabasına hayran, hakkaten spor duruyor ama itiraf ediyor emsal astradan 100 km de 1 litre fazla yakıyor diye. Bir keresinde topgear programında mazda 3 tanıtımını izlemiştim araca yakıt tüketimi hariç mükemmel demişti. Yani benim arakadaş ta dürüsttür Ama sen tüp taktıracağına göre bu sorun da kalmıyor. Tüp taktırınca da servi olayı sorunlu oluyor servis olayını da önemseme. Hele istanbuldaysan her arabanın bir tamircisi olur.
    Corollaya gelince araba sessizdir. Mazdaya göre biraz daha sade kalıyor ama. Servisi bence türkiyedeki en kaliteki servistir. İkinci eli mazdadan her zaman daha iyi prim yapar (ama belirteyim ben hiçbir zaman ikinci eli hesap ederek araç almam benim için rahatlık önemlidir ve bana göre satılmayan araba yoktur) Corollanın en büyük özelliği de sorunsuzdur gerekli bakımını yaptırırsan ekstra masraf çıkarması adeta imkansızdır. Ama corolla bana göre biraz daha aileye hitap ediyor gibi bu anlamda mazda alırsen kendini biraz daha genç hissedersin.
    Ama ben sorunsuzluğa önem veren birisi olarak mazdayı sevsem de TOYOTA alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnilgiz -- 27 Haziran 2007; 14:48:50 >

• Amaç sorunsuzluksa mazda toyota dan daha sorunsuz bir araçtır.Aslında ikiside birbirinden sorunsuz araçlardır
    quote:

Orjinalden alıntı: isnilgiz

Arkadaşım sıfır mazda 3 aldı arabasına hayran, hakkaten spor duruyor ama itiraf ediyor emsal astradan 100 km de 1 litre fazla yakıyor diye. Bir keresinde topgear programında mazda 3 tanıtımını izlemiştim araca yakıt tüketimi hariç mükemmel demişti. Yani benim arakadaş ta dürüsttür Ama sen tüp taktıracağına göre bu sorun da kalmıyor. Tüp taktırınca da servi olayı sorunlu oluyor servis olayını da önemseme. Hele istanbuldaysan her arabanın bir tamircisi olur.
    Corollaya gelince araba sessizdir. Mazdaya göre biraz daha sade kalıyor ama. Servisi bence türkiyedeki en kaliteki servistir. İkinci eli mazdadan her zaman daha iyi prim yapar (ama belirteyim ben hiçbir zaman ikinci eli hesap ederek araç almam benim için rahatlık önemlidir ve bana göre satılmayan araba yoktur) Corollanın en büyük özelliği de sorunsuzdur gerekli bakımını yaptırırsan ekstra masraf çıkarması adeta imkansızdır. Ama corolla bana göre biraz daha aileye hitap ediyor gibi bu anlamda mazda alırsen kendini biraz daha genç hissedersin.
    Ama ben sorunsuzluğa önem veren birisi olarak mazdayı sevsem de TOYOTA alırdım.

• Ama ben sorunsuzluğa önem veren birisi olarak mazdayı sevsem de TOYOTA alırdım.
    bende tam tersi mazda alırdım zaten aldım nede olsa dünyanın en sorunsuz aracı mazdalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MZR34 -- 27 Haziran 2007; 15:02:33 >
  • tahas

yanlis dusunuyorsun diyelimki sıkıstın..

corollayi 40.000 e alir ertisi gun 35e satarsin
    mazdayi 40.000 e alir ertesi gun 35 e satamazsin 32 ye verirsin satarsin yada 35 satmak icin bikac ay bile bekleyebilirsin...

bu yuzden 3.000 ytl bile zarar etmek zar zor sifir arac alan insanlara koyar ...ki ben daha iyisinide alabilirdim yaris aldim sahsen banada koyar...

yarisi gecen sene 28.000 e aldim simdi satsam rahat 25e satarim... simdi sifir 31.000 1 sene keyifle binmeme rağmen zararim 3.000 ytl 6.000 değil en basit ornek sana....
  • Şimdi amaç keyifle otomobile binmekse zaten yaris o sınıfta gerçekten keyifli bir otomobil.Küçük kardeşimde 2004 model ablamda da 2007 model var ordan biliyorum.Ama aynı zamanda firmamızda corolla hb var ve bende mazda3.Bu ikisini kıyasladığımda gerçekten o 3000 ytl lik fark önemsenmez.Para elbet ki zor kazanılır ve bu yüzden insan almışken iyisi olsun almışken uzun süre keyifle bineyim diyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

tahas

yanlis dusunuyorsun diyelimki sıkıstın..

corollayi 40.000 e alir ertisi gun 35e satarsin
    mazdayi 40.000 e alir ertesi gun 35 e satamazsin 32 ye verirsin satarsin yada 35 satmak icin bikac ay bile bekleyebilirsin...

bu yuzden 3.000 ytl bile zarar etmek zar zor sifir arac alan insanlara koyar ...ki ben daha iyisinide alabilirdim yaris aldim sahsen banada koyar...

yarisi gecen sene 28.000 e aldim simdi satsam rahat 25e satarim... simdi sifir 31.000 1 sene keyifle binmeme rağmen zararim 3.000 ytl 6.000 değil en basit ornek sana....

• mazda 3 derim çünkü corolla terra eğer corolla sol deseydin corolla derdim mazda cok sekil arac ama toyotanın motoru hem daha randımanlı hem daha az yakıo ama terranın içi cok boş o yüzden mazda 3 derim ama corolla sol dersen o zaman corolla al derim sana kolay gele
  • toyoto corolla
  • sorunsuzluk konusunda bir bilgi eksikliği hisettim..araştırmalar var mazda toyotadan daha sorunsuzdur.
  • İkinci elde Mazda kötü ,Corolla daha iyidir lafına kısmen katılmıyorum.Eğer sıfır Mazda alıcak olsa arkadaş söylediklerinizde haklısınız.Fakat arkadaş 2.el almayı düşündüğü için zaten corollaya göre ucuza alıcak.Yada daha yeni modelini,yada daha az km yapmış olanını alacak.Dolayısıyle satarkende ucuza satacak.

Örnek:Corolayı 28'e alıp sonra 25 satacak
    Mazdayı 26'a alıp sonra 23 satacak
  • Mazda ;

Eksileri:

Satarken sıkıntı çekersin,
    İstanbul'da değilsen servis problemleri yaşaman kuvvetle muhtemel,
    Mazda'ya LPG taktıran birinin görüşlerini aldım ve pek bir fark olmamış ekonomik olarak , hâlâ çok yakıyor diyordu.

Artıları:

Bugüne kadar yakıtı ve servisi dışında herhangibir problem yaşayan duymadım
    Mükemmel bir görünümü var , özellikle de ufak bir modifiye ile kusursuz oluyor,
    Performans olarak biraz daha iyi,
    Kalitesine göre fiyatı çok cazip , hatta bazen çok cuzzi fiyatlara satanlar bile oluyor.

Toyota :

Eksileri:

Zayıf ergonomi,
    Kalitesine göre yüksek fiyatı
    Yüksek yakıt tüketimi

Artıları:

Satarken zorlanmazsın
    Çok sağlam ve dayanıklıdır
    Yaygın servis ağı
    Yedek parçalarını daha ucuz diye biliyorum

• bence de mazda3.
    arabadan alınan tatmin duygusunu 2. elde 3-4 milyarlık zarara değişen zaten gitsin şahin alsın.
    zevk meselesi.
  • bende karşılaştırayım

mazda 3 ün eksileri
    -yol sesini toyotaya göre az bir miktar daha fazla içeri alıyor
    -2 . elde toyotaya göre biraz daha uğraşırsın..değer olarak bilinenin aksine bir şey kaybetmez tam tersine mazda daha az değer kaybeder.ama müşteri bulmakta biraz sıkıntı çekebilirsin
    -stepnesi sarı iğrenç görünümlü bir lastikten oluşuyor..senin için sorun olurmu bilmem
    -yakıt tüketimi corollaya göre birazcık fazla 1-1.5 litre gibi..
    -perfromansta corolla ufak bir miktar daha iyi..ağırlık avantajı var çünkü

geri kalan herşeyde mazda üstün zaten....
  • Her iki aracında atı ve eksilerini yazmışzınız çok teşekkür ederim. Herkesin araba alırken kıstasları belli bir noktadan sonra farklılaşıyor. Her iki aracında yürüyen aksamında olumsuzluklar pek yok anlaşılan. Mazda 3 ün görünümü gerçekten de cezbediyor.
    Mazda'nın Türkiye ditribütörü Mermerler sanırım devre dışı bırakılmış. Şimdi dağıtımı Mazdanın kendisi mi yapacak ?
    Ben yaptığım iş gereği bir ilde durmuyorum, sürekli il değiştiriyorum örneğin malatya'ya veya mazda servisi olmayan bir yere gittim ve M 3 bir sorun çıkardı o zaman çok zorlanırım gibi geliyor. O nedenle Toyota corolla'nın bir versiyonunu alma yönünde kannatlerim oluştu. Terra için arkadaşın birisi içi boş demiş bizde sol alırız :)
  • toyota ve yuksek yakıt tüketimimi kontendoo sen karıştırdın heralde her zaman en yüksek performansı vermesine karşın en az yakan araclar arasındadır corolla sen wv gurubu motorlarıyla karıştırdı heralde
  • Evet arkadaşlar pardon , zaten Mazda'nın eksilerinde yazmıştım yüksek yakıt tüketimi diye. Yani Toyota'nın yakıt tüketimi normal. Yanılmıyorsam 1.5 , 2 litreye kadar çıkıyor aralarındakı fark.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.