Şimdi Ara

Mazda Mühendisleri Arkadan İtişe Geçmek İstiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ergen fanboylar gercekten cekilmez oluyor. Olu taklidi yapin gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadan itis araba yapacaksan motoru da arkaya koyacaksin.

Motor ondeyse yapmisken awd yapacaksin. Olay bu kadar net.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğa arkadan itişlidir : ) Hatırlıyorum o reklamı .

Çok küçük yaşlardan bu yana Mazda'lara karşı bir zaafım var : ) çekiyor bu araba beni , sebebini de açıklayamıyorum . Arkadan itişe geçerlerse umarım tadını bozmazlar markanın : )
  • Mazda zaten tek fabrika değil bu arada.
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    Bu ingilizcenin dilimiz kadar zengin olmayıp ifadeyi edebilmek yerine anlamayı dinleyici yada okuyucuya bırakması yetersizliğinden kaynaklanan bir durum. Arkadan çekiş yanlıştır. Çekmek fiili sadece önden yapılan bir eylem değildir ama araçlar ileriye doğru yol aldıklarından dolayı arkalarından çekildiğini söylemek anlam bütünlüğünü bozar.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    Türkçe dil bilgisi açısından biraz garip kaçtığı hatta yanlış olduğu doğrudur. Ancak maalesef hiçbir teknik/mesleki disiplinde biz kendi literatürümüzü geliştiremediğimiz (bilimsel gelişime biz öncü olamadığımız için tabi ki) için mecbur yabancı dilden refere edebiliyoruz ancak.Olayın tanım orijini böyle İngilizce'de. Bazı şeyler de bire bir tercüme edilince anlamını yitiriyor.Sizin de dediğiniz gibi çekmek fiili sadece önden yapılan bir eylem değildir..Bakın şöyle bir mantık yürütsek . Bir eşyanın arka tarafına halat bağlayıp öne doğru çeksem ben ileri doğru yol almış olurum ama o nesne arkadan çekilmiş olur değil mi? Yani işin içine dilbilgisi vs girince bir sürü hoşluk ve mantık oyunu oluşabiliyor.
    İkisi tanım da kullanılabilir diye düşünüyorum maksat meram aynı olduktan sonra .Ön tekerlekler dönünce önden çekiş arka tekerleklerin döndüğü zaman da arkadan itiş/çekiş diyelim. Tüm tekerleklerin döndüğü sisteme ise 4 çeker deyince olay farklılaşıyor.. dediğim gibi ''4 çeker araç'' diyoruz o zaman da.. ''Önden çekiş ve arkadan itişli araç '' demiyoruz. Neticede gene de tanıma çok takılmamak lazım..Araçlarımız her türlüsün de gidiyor mu mesele bu..Herkese hayırlı sürüşler ..

• Mazdaya tek bir şey söylemek istiyorum. GÜNAYDIN
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.