Şimdi Ara

Mbr virüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben sality .nba vs bir mbr virüsü yedim. Maalesef ne yaptıysam temizleyemedim. Windows xp cd si le repair ettim fixmbr çektim. Tüm partitonları yeniden formatladım fakat Windows XP driverlerini kurarken setup dosyalarını yine de çalıştıramıyorum. Son çare ubuntu kurdum. Yedeklediğim veriler var harici hard diskde onu hangi antivirüsle temizleyeblirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

• boot sektör virüsü sanırım, her açılışta yeniden yüklenir, antivirüs silse bile. hijackthis diye küçük bir program vardı boot sektörü gösteren, onu çalıştırıp virüs adıyla benzeşen satırı işaretleyip fix diyorsunuz boot sektörden kaldırıyor. tabii nod32 gibi bir antivirüsle diskteki uzantılarını temizleyeceksiniz önce.
  • kardeş sağol ama şöyle problem var. XP kuruyorum ama önceden cd ye çekmiş olduğum driverları kuramuyorum. setup.exe dosyaları açılmıyor. ekran kartı, lan, wireless hiçbir driver çalışmıyor. senin verdiğin programı nasıl çalıştıracağım ki?
  • allahalah, tuhaf bir durum, xp sade olarak çalışıyorsa hijackthis direk çalışır, kurulum gerekmez. xp kurulumunda partisyonları tamamen silip yeniden oluşturmayı denedinizmi? bundan sonra virüsün saklanabileceği sadece bios kalıyor. update yapılabilir. başka bir harddiske kurulum denenebilir. aklıma gelen başka şey yok. (anakart arızası belki?) merak ettim sonucu bildirirseniz iyi olur.
  • valla kardeş partiitonları tamamen sildim. ham hale getirdim ama driver kurarken set.up exeleri çalıştıramıyorum. bios update i denerim umarım çare olur.
  • şu an ubuntu kurdum. biosa bulaşmış olma ihtimali var mıdır acaba?
  • "Hızlı" değilde "normal" biçimlendirmeyi deneyin
  • kurulum cdsini değiştir.parttionları sildim yeniden kurdum diyor.boot virusumu kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toshiba12

şu an ubuntu kurdum. biosa bulaşmış olma ihtimali var mıdır acaba?

Hızlı biçimlendirmede dosyaların hepsi silinmez, koca harddisk 10 saniyede nasıl biçimlenir?
    Hızlı biçimlendirmede, yeni XP kurulumu yaptığınızda bazı sürücülerin kendiliğinden yüklenmesinin nedenlerinden biride budur.
  • arkadaşlar maalesef normal biçimlendirme de olmadı. sadece chipset driver kurabiliyoruum. diğer driverlarda ya kurulum ekranı gelmiyor ya da windows hatası veriyor. bilgisayar format manyağı oldu artık. ne yapacağımı bilmiyorum teşekkürler önerileriniz için. rescue cd ile deneyeceğim artık son çare olarak:(
  • rescue cd temizliği, BIOS güncelleme ve başka bir XP CD si ile kurulum da işe yaramazsa o zaman gerçekten BIOS zarar görmüş olabilir.
  • Çözüm bulan varmı acaba?
  • Kaspersky emergency disk ile bi boot taraması deneyebilirsiniz
  • ooof of biri de kalkmış hızlı biçimlendirme silmez diye. Kimse de demiyorki aga o cd'ye çektiğin programların temiz olduğundan eminmisin diye. vay babam vay. Sen ilk önce o çektiğin cd'yi kontrol et. virüsü temizliyorsun sonra ya kullandığın cd/dvd'lerden tekrar bulaştırıyorsun, ya da usb flash kullandığında bulaştırıyorsun. Başka bir yerde çözüm aramadan önce formattan hemen sonra kullandığın dvd ve usb flashlarını tam olarak kontrol et.
  • kardeş kullandığım driver cd si çok önceden beri kullandığım temiz driverlar. yani bilgisayar virüslüyken cd ye çekilmedi. sadece okunabilir. her zaman format attığıktan sonraki kurduğum driverlar. ama şöyle bir durum var ekran ses lan dirverlarını kuramıyorum ancak toshiba touchpad vs setup ları kuruluyor. oda ilginç
  • yaptığın işlemden sonra hiçbir şekilde virüs kalmaz kardeşim. hızlı. low format farketmez. muhakkak tekrardan bir yerden bulaştırıyorsun virüsü. eğer sorun sadece driver kurmak ise demekki dvd'deki kuramadığın o bölümler zarar görmüş. illa ki fiziksel zarar görmesi gerekmez ya dvd sürücün o dvd'yi okuyamıyor ya da dvd'de o bölümler bir şekilde okunmaz hale gelmiş. en sağlamı dvd'yi başka bir pc'de tekrardan olduğu kopyalamandır. kopyaladığın dvd ile tekrardan kurulum yapmaya çalış.
  • Bu kişi blok listesinde "block" ve mesajı bloklandı.
    Bu kişinin mesajını görmek için bloğunu kaldır..

@toshiba12
    arkadaşım benim aklıma bir sebep daha geldi; DVD RW ın körleşmiş olabilir. Küçükte olsa bu ihtimalde bize postaki saydırıyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 6 Kasım 2010; 20:27:06 >
  • gonulbas her zamanki windows cd ve driver cd ile windows kuruyorum ve driverların gerçekten bazları kuruluyor ama bazıları kurulamıyor... sonuçta yazılabilir bir bellek takmıyorum. nerden bulaşabilir anlamadım.
  • virus bulaşma ihtimalini geçtik o zaman. Bu durumda büyük ihtimal zaman içerisinde bozulmuştur cd/dvd'niz. kul yapısı sonuçta. önceden çalışan dvd zaman içinde özelliğini yitirip bir kısmı okunmaz hale gelmiş olabilir. veya dvd sürücün lazer özelliği yıpranmış olup bu dvd'nin bahsettiğiniz kısımları okuyamamasından kaykanlanıyor olabilir.

virus olmadığını düşünüyorum bahsettiğiniz yazılarınızda. geriye 2 seçenek kalıyor yukarıda yazdığım üzere. tekrar yazıyorum.

1. Ya cd/dvd ilgili driver'ları içeren bölüm okunmaz hale gelmiştir. (fiziksel olarak hasar görmesine gerek yok, görünürde çizik falan olmasa da dvd üzerinde yine bozulabilme ihtimali her zaman vardır)

2. dvd sürücündeki lazer özelliğini yitirmiştir ve bu driver cd/dvd'nin ilgili kısmındaki dosyaları okuyamıyor.

Bu iki maddeyi kontrol edip, sonucu buraya yaz. Akabine sorunu çözmeye devam edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 7 Kasım 2010; 6:34:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.