. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Md phd farkı?

-
-
gecen derse biyokimyada iki farkli hoca geldi biri phd digeri md unvanlı biri benim hastaneyle isim olmaz digeri de normalde derse girmiyorum hastanede oluyorum hocanizin isi cikmis dedi galiba phd ve md diye iki farkli durum var biri bilim doktoru digeri tıp doktoru bunlarin ikiside hastanede calisiyor mu ikiside derse giriyor mu farkı ne cunku derste biri vakif unide biyoloji okudum digeri de trakya tıpta tıp okudum dedi farkini anlayamadim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birisi gerçek doktor diğeri felsefe doktorası yapmış
Md tıp doktorluğu yüksek lisans seviyesinde akademik unvan. Tıptan mezun olan herkes md dir.
phd doktora denilen en yüksek akademik unvan (doç prof akademik seviyeden ziyade kadroyu ifade ediyor)
biyokimya uzmanı tusa girmiş asistanlığı bitirip uzman olmuş. Yök tıpta uzmanlığı doktoraya denk sayıyor uzmanlık tezi fln yazıyolar
phd yapanlar tusa girmemiş fakülteye veya enstitüye başvurmuş doktorasını tamamlamış.
-
Hocam MD=Medicine.Yani hekim.Bu tıp lisansını(veya ABD için yüksek lisansını) yapan kişilere verilen bir unvan.
PhD=Doctor of Philosophy=Felsefe doktoru.Bu Antik Yunan’da “bilgelik sevdası” anlamına gelen philosphy.Yani öğrenmenin üstadı olmuşsun anlamında.Herhangi bir alanda doktorasını tamamlayan kişilere verilen bir ünvan.Ekonomi,hukuk,fizik,biyoloji,tıp vb. herhangi bir bölümden mezun olup,o alanda doktora yaparsanız bu unvanı alırsınız.Sizin hoca da biyoloji okuyup biyokimya vb. bir alanda doktora yapmış muhtemelen.O yüzden biyokimya vb. dersi içeren lisans programlarında (tıp,eczacılık,kimya,biyoloji,MBG vb.) derse girebilir.
-
Hocam biri tıpı bitirmiş tusa girip biyokimyacı olup ordan üniye geçmiş.Diğeri biyoloji bitirmiş veya biyokimyayla alakalı bölümler 2 yıl yüksek lisans yapmış 4 yıl doktora yapmış üni de hoca olmuş.
Bunlarin konumlari ayni mi yani uzman olmasinin farki nedir tıp doktoru olmasi disinda cunku meslekleri ayni oluyor mesela psikolog ve psikiyatri benzer isi yapmalarina ragmen kesin sekilde birbirinden farkli biyokimyada bu var mi?
biri doktor
öbürü de
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X