amazon'da AI researcher biriyle konuştum. odtü ceng + ucla phd mezunu. hocam illa phd mi lazım bu alanlar için dedim verdiği cevap bu oldu "bircok sirkette bu pozisyonlar icin sadece phd basvurusu kabul ediyorlar. amazon'da research-based master ile applied scientist olan da var ancak hem sayica cok azlar hem de bir alt seviyeden (l4) basliyorlar." düşünceleriniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 6 Haziran 2024; 10:25:32 > |
ML/AI alanında çalışmak için phd istiyorlarmış
-
-
-
şu şu dersi alacağım, mit'ten Machine learning öğreneceğim diye fantezi yapmamak lazımmış demek ki. software engineering'ten devam.
-
bence de, artık sosyal beceriler daha önemli diye düşünüyorum
-
Sabancı yokmu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne yok mu anlamadım
doğru demiş, high level yerlerde durum böyle tabi
-
Sofeng devamsa sabancıdan vaz mı geçtin
sınava gireceğim seçenek olsun diye ama şu an mevcut okulum daha ağır basıyor gibi.
Türkiye’de bildiğim kadarıyla bu tarz işler zaten pek yok. Yurt dışında veya türkiye’de ML engineer olarak çalışanların da sofenglerden pek farkı yokmuş. Quora’daki lavuklar öyle diyor en azından.
Startup gir, FAANG balon
Ben start-up kurcam
Ee niye FAANGdaki elemana soruyon o zaman
Start up ben kurucam bu arada, occupied bro
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 6 Haziran 2024; 17:40:29 >
Başka şeyler de sordum. faang veya start-up fark etmez. scientist/researcher pozisyonundaki adamlar hep phdli, chatgpt'yi yapan ekip mesela. ML "engineer" olarak çalışmanın da yazılım mühendisliğinden farkı yokmuş.
Benim bölümüm phd yapmaya AI/ML alanına yönelmeye pek uygun değil, software engineer yetiştirme amacı var daha çok. Zaten bilgisayar müh. okusam da phd yapmazdım o sebeple içimde keşke kalmayacak.
burada da AI ve ML çok popüler yok zırto üni istatistik okuyup ML'ci olayım yok ceng'ten sonra yapay zekaya yöneleyim vs. biraz uçuk hedefler.
Şu anki hedefim faang'ta için hazırlanıp, daha sonra türkiye'ye dönüp kendi işimi yapmaya çalışmak. phd falan boş iş, ulan o kadar okuyacak olsam. tıp + plastik cerrahi hedeflerim.
-
Kaşe, imza
Noktası virgülüne kadar doğru.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X